Şimdi Ara

Kablonet Ping Problemi(PS5) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
4
Favori
10.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Son 2 haftadır bende aynı sorunu yaşamaya başladım kablonet giderek kalitesini kaybediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ana konusuna ilgili mesajı zaten koydum ama buraya da koymakta fayda olacaktır.

Kablonet ile online oyun işkencelerinden biraz daha güncel örnekler göstermek isterim. Çok kısa 4 saniyelik bir süreçte gayet net anlaşılır şekilde görebileceğiniz üzere Kablonet'in kronik haline gelen dalgalı yüksek ping sebebiyle önce online oyun aleminde "rubberbanding" denilen yani kontrol edilen oyuncunun profilin serverda pozisyon alamamasından(muhtemel dalgalı ping ve paket kaybı sebepli) kaynaklı yön şaşırması ve komutunuzdan alakasız içine üç harfli girmiş yön titremesi ve hemen sonrasında da yüksek paket kaybı ve doğru paket alışverişi olmayaşından kaynaklı kontrol ettiğiniz oyuncunun fiziği ve zamanı bükerek ışınlanmasına gelin birlikte tanıklık edelim. 0:8 saniyesinden sonraki durumda merak etmeyin gözünüz bozuk değil Kablonet'in internet kalitesi kötü sadece, oyunda da bir bozukluk yok. :)

Kablonet Ping Problemi(PS5)ataman5youtube
    Kablonet ile PS konsolda online oyun malesef oynanmaz. Bu videoda da görebileceğiniz üzere önce oyuncunun içine 3 harfli kaçmış gibi yönü sekiyor 0:08'de yani online oyunlarda söylenen rubberbanding oluyor, serverda oyuncu pozisyonlanamıyor yönü şaşıyor gibi yamuk hareketler yapıyor hemen bir saniye sonrasında da muhteşem bir paket kaybıyla inanılmaz şekilde ışınlanma(lightning) görüyoruz adeta fiziği büküyor Doncic. Kablonet online oyunda tam bir rezalet. Uzak durmanızda fayda var.
    https://www.youtube.com/watch?v=GbqCIYNTtSg

Bir kez daha kendi adıma sayısız örnekler ve 6 yıllık tecrübeyle sabit bir şekilde belirtmek isterim ki kimileri ve ben de günlük basit internet kullanımı için Kablonet'e ok diyebilirim ama ola ki biraz online oyun oynuyor, ya da stream bir şeyler izliyor birazcık kalite kokan internet kullanımları yapmak istiyorsanız Kablonet son derece kötü bir internet sağlayıcısıdır, bu problemler kroniktir her gün artan kullanıcıyla birlikte bu kronik sorunlar çok daha kötü hale gelmektedir.

• İbrahim Kaypakkaya kullanıcısına yanıt

Merhaba ,

kablonet kullanmaktayım gpom denilen şeyi kulanıp daha düşük Ping alıyorsunuz forumda gördüm gpom nasıl yapabilirim yardımcı olabilirmisiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JetMaka kullanıcısına yanıt
    Gpon sizin yapabileceğiniz bir şey değil servis sağlayıcıların alt yapıyı o şekilde kurması lazım. Bizim binada sadece vdsl vardı 0 dan alt yapı kurarken telekom ve kablonet gpon alt yapısı kurdu o şekilde kullanabildim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kablo net ile aldığım en iyi Ping şuan süperonline geçtim 38-50 arası

Kablonet Ping Problemi(PS5)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • JetMaka kullanıcısına yanıt

Superonline fibere geçtiniz değil mi? Hayırlı uğurlu olsun, Allah bana da nasip eder bir gün inşallah.

• Hocalarım merhaba,
    Uydunet müşterisiyim, 19.00 - 00.00 25mbit,diğer saatlerde 100mbit İnternet kullanıyorum. Hızdan da anlayacağınız gibi fiber İnternet. Ama gelgelelğm işlerden fırsat bulunca oynadığım yegane oyun FIFA iken aldığım ping 70-100lerde. Ne yapmam gerekir, modem ayarı vs bilmediğim konular. Lütfen yardımcı olun. Uydunet çözemedi, 3 kere geldiler eve. Ankaranın oldukça merkezi sayılacak bir bölgesindeyim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ben de fifa da en iyi 60 ping falan alıyodum. bi kaç hafta önce upload paketi aldım ve uploadı 10 megabit oldu. sonra cgn nat verdiler. cgn nattan çıkış talep ettim ve çıkardılar. sonrasında fifa da pingim 50 lere düştü hattabazı maçlar 46 alıyorum

• kacanga kullanıcısına yanıt
    Cgn nat nasıl oluyor hocam?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • D-Rock! D kullanıcısına yanıt

aynı ipnin birden fazla kişiye verildiği ip sistemi. modem arayüzündeki ip ile https://www.whatsmyip.org buradan sorguladığında çıkan ip farklı ise cgn ipdesindindir demek. cgn ipde modem arayüzündeki ip hep 100. ile başlıyor sanırım. ordan da anlayabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kacanga -- 30 Kasım 2021; 11:13:32 >
  • kacanga kullanıcısına yanıt

iyi günle çok kısaymış ping yine 68-70 lere geri döndü.Kablonet Ping Problemi(PS5) 

• windlea983 kullanıcısına yanıt

Ben vodafone fibernet kullanıyorum ama altyapı Kablonet bildiğin. Bu nedenle ping sorunum çok var. Malesef netmaster modem arayüz kısıtlı XBOX konsoluyla test ettiğimde MTU değerimin 1340 a ayarlı oldugunu gösteriyor ve uygun değil diyor. Arayuzden de açamıyorum kısıtlı oldugu için. Binada alternatif pek yok olmadı VDSL bağlatmam gerek o da dış şartlardan çok etkilendiğinden kararsız kaldım. Hatta eskiden IP alamadığından çift nat ya da sıkı nat hatası alıyordum onu neyseki ikici bir router ı bridge yapıp aşmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkmdesign -- 2 Kasım 2022; 13:44:17 >
  • ataman5 kullanıcısına yanıt

Ben vodafone fibernet kullanıyorum ama altyapı Kablonet bildiğin. Bu nedenle ping sorunum çok var. Malesef netmaster modem arayüz kısıtlı XBOX konsoluyla test ettiğimde MTU değerimin 1340 a ayarlı oldugunu gösteriyor ve uygun değil diyor. Arayuzden de açamıyorum kısıtlı oldugu için. Binada alternatif pek yok olmadı VDSL bağlatmam gerek o da dış şartlardan çok etkilendiğinden kararsız kaldım. Hatta eskiden IP alamadığından çift nat ya da sıkı nat hatası alıyordum onu neyseki ikici bir router ı bridge yapıp aşmıştım.

Ben netmasterdaki WIFI Kapatmamıştım nasılsa konsol kablo ile baglı diye. WI FI Hem router da var hem netmaster da. Netmaster wifi kapatınca ping e etkisi olur yani doğru mu? Bir de düşünün hem 2.ghz hem 5ghz arka oda için access point derken evde 5 tane wifi dalgası var.

• Konu hort olacak ama tam benim sorunum ile ilgili bir durum var. Kabolnet 100 mbit download - 20 mbit upload paketini kullanıyorum. Son 4-5 gündür Cod Warzone da 250 ile 300 ms arasında gecikme yaşıyorum. Ve % 10 paket loss var. Hiçbir şekilde oyunu oynayamıyorum. Fifada da aynı sorun var. Teknik servis iki kere gelip baktı. Sinyal değerleri gaye iyi görünüyor dedi. İlk başta hep kırmızıydı ama daha sonra yeşil oldu. Pc den speedtest yaptığımda 90 mbit download ve 18 mbit upload çıkıyor. Yine Ps5 den de test yaptığımda hızlar yüksek çıkıyor. Ama oyunda inanılmaz bir ms kaybı ve paket loss sorunu yaşıyorum. Ps5 den mtu ayarlarını manuel yapıp dns atadım. Birkaç oyun üst üste sorun olmadan oynadım. Ama sonra yine farklı maplerde sorun olmaya başladı. Ekim ayında kurtulacağım kablonet belasından.

• KonsolMania kullanıcısına yanıt
    Bağlantı türünüz nedir?daireye kadar Fiber mi, yoksa eski docsis olarak anten kablosu ile mi geliyor? Bizim apartmanda yıllardır docsis olmasına rağmen yeniden fiber hat çekildi. Şu anda vdsl kullanıyorum ama hat kötü olduğu için turksat fibere geçmek istiyorum. Oğlum da oyun oynuyor ve arasıra pingten şikayet ediyor. Acaba turksat gpon da oyun performansı nasıl?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bimel34 kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam. Binada fiber altyapı var. Ama daireye kadar geliyormu onu tam bilmiyorum açıkçası. Dün gece arayıp aylık 75 TL ye statik ip aldım. Bakalım akşam tekrar oyunda sorun yaşayacak mıyım. Çok merak ediyorum. Ama dün twitter, twitch vs de hep sorun yaşıyordum. Şuan bu sorunların hepsi düzelmiş görünüyor.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.