Şimdi Ara

Kablonetin Israrla Sorunu Çözmemesi Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar, bu konunun kablonet bağlatmak isteyen insanlara örnek teşkil etmesini istiyorum. Yaşadığım sorunu temel olarak hiçbir şekilde üslubumu bozmadan objektif bir şekilde anlatmaya çalışacağım. 2019'un 7. ayında bağlanan kabloneti sadece 5mbps olan uploadı için bağlattım. 50 download olması elbette çok hoş bir durumdu benim için ancak önceliğim uploaddı çünkü yayın yapıyordum. İlk bir ay interneti bir şekilde kullandıktan sonra upload sıkıntıları yaşamaya başladım. 5'e kadar hızım vardı ancak 3 ile bile upload yapamıyordum. Hiçbir şekilde bağlantım stabil hale gelmiyordu. Hızı düşürmek faydasız çünkü bağlantı stabil değil. Bu sorun 2019'un 8. ayında meydana geldi. Bu zamandan beri yayın yapamıyorum çünkü kabloneti ne kadar ararsam arayayım hiçbir zaman hiçbir şekilde sorunu çözmediler. Bu kadar süredir sorunun çözülmesi için uğraşıyorum çünkü yayınlarıma devam etmek istiyorum, en azından satın aldığım hizmeti olması gereken şekilde kullanmak benim hakkım diye düşünüyorum. Sürekli aramalar yapmamın, şikayetler oluşturmamın ardından anladım ki sorunu detaylı bir şekilde incelemiyorlar. Geliyorlar hız testi yapıp gidiyorlar. En son şikayet etme sitesi üzerinden bir şikayet oluşturdum ve beni arayıp 2 gün içerisinde port güçlendirme çalışması yapılacağını ve sorunun düzeleceğini söylediler. Üzerinden bir hafta belki daha fazla geçti ve hiçbir değişiklik yok. Bu kadar süre boyunca bekledim ve sonuç yine sıfır. Üstelik şu an salgını bahane ediyorlar ve bu sebeple durum daha beter bir hal aldı. Sorunun düzelmemesi ardından beni neden bilgilendirmediklerini içeren ve bağlantı hızımın grafiklerini attım kendilerine sürekli. Hiçbir şekilde cevap gelmedi. Yeni bir şikayet oluşturdum, yine salgınla ilgili bir cevap yazmışlar ve uzun süredir bu sorunu yaşadığınız için il merkezimize aktardık sorunu gibi bir şeyler yazmışlar ancak daha önce arayan da il merkezindekilerdi. Yurt dışı ip bloğuna atayacaklarını söylemişlerdi beni önceden ama bunu da yapmadılar. Yani sonuç olarak kablonetten büyük bir hevesle hizmet almaya başladım ancak ilgisiz ve bilgisizler. Gerçekten çözüm sunmaya çalışan birileri yok. En il merkezinden arayan kişi 3 ay hız yükseltme tanımlıyorum size, siz de şikayeti düzenlerseniz iyi olur gibi bir şey söyledi. Ben açıkçası bunun bir rezalet olduğunu düşünüyorum çünkü bu kurumsallığa aykırı bence.

Buna benzer bir sorun yaşayan oldu mu acaba merak ediyorum. Kablo yeni çekildi apartmana, kablonette birkaç yıl önce bağlandı apartmana zaten kutu da yeni, upload hızının sıkıntısının yurt dışı portlarıyla alakalı olduğunu düşünüyorum çünkü speedtest üzerinde sıkıntı çıkmazken testmy.net üzerinde rezalet sonuçlar da çok iyi sonuçlar da çıkabiliyor ve bu sonuçlar arka arkaya birkaç saniye farkla çıkıyor. Yayın yaparken bir anda 0 a düşüyor hız, 3500 bitrate ile yapmam gereken yayında 200-300 kbps hız alıyorum. Manidar bir şekilde bugün de superonline'ın 20 mbps upload hızına ulaştığını öğreniyorum ancak ben kablonetten 5 mbps bile alamıyorum. Çok merak ediyorum bu hizmetle gurur duyuyorlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Obscurty -- 13 Nisan 2020; 21:2:51 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.