Netspeed Altyapı Gözükmüyor
Merhabalar arkadaşlar, binamda fiber altyapısı var türk telekomun ve evde de kablonet kullanıyorum ama netspeed'e geçiş yapmak için altyapı sorguladığımda internet altyapısı yok gözüküyor. Acaba bu problem nedendir bilen var mı?
Türknet Kurulum Ücreti Saçmalığı
Bir iki hafta önce Türkneti aradım ve bilgi aldım. Taahütüm bitiyor ve Türknetin de şartları uygunsa denemek istiyorum dedim, mevcut internet hattınızdan geçiş yaparsanız kurulum ücretsiz dedi karşıdaki kişi de ben de aldığım bilgiler doğrultusunda düşüneyim karar vereyim tekrar döneyim size dedim. Bugün aradım geçiş yapmak için ve bunu söyledim. Bana kablonetten geçiş işlemi yapamıyoruz dedi. Yani kurulum ücreti mi ödeyeceğim dedim ve evet tek seferlik falan dedi. Allah aşkına? Bir de 3 ayda bir kurulum ücreti ödeseydim bari. İnsanın aklıyla dalga geçiyorlar. Yıl olmuş 2023 hala kurulum ücreti gibi saçmalıklar var. Tamam taahhüt yapılmadığı için kurulum sizin için zarar riski taşıyabilir ancak o parayı çıkaracağın süre kadar taahhüt yap buna okeyim. 3 ay 5 ay taahhüt yap ben buna okeyim. Eğer kendi ağınızı geliştirmek ve pazar payınızı artırmak istiyorsanız düzeltmeniz gereken bir şeyler daha var. Kendi verdikleri bilginin eksikliği/yanlışlığı beni Türknet bağlatmaktan vazgeçirdi.
Üstelik bir de zarara sebep oldular verilen bilgi yüzünden. Kablonet aradı beni ve yeni yıla geçtikten sonra tarifelere zam gelecek önceden taahhüt yaparsanız etkilenmezsiniz falan dediler ve ben başka operatöre geçiş yapacağımı söyledim. Şimdi hem Türknet bağlatmıyorum bu kurulum ücreti saçmalığı yüzünden hem de kablonet bağlatmam halinde 2 yıl fazladan ücret ödeyeceğim. Artık hem Türknet bağlatmam hem de etrafımda geçecek olan kim varsa geçmelerini engellerim. Yayınlarımda da insanlara bahsedeceğim bu durumdan.
Fiber Altyapı Sistemde Gözükmüyor
Merhabalar arkadaşlar, dairenin önüne kadar fiber kabloları çekilmiş durumda şu an. Ancak ne yazık ki tahmini hız ölçümlerinde hala vdsl üzerinden sonuç veriliyor ve fiber sistemde gözükmüyor. Bu konu ile ilgili bir şey yapılması gerekiyor mu veya tahminen fiber altyapı sisteme ne kadar yansır? En az 6 aydır bu halde duruyor kablolar. Yakında internet servis sağlayıcımı değiştireceğim ve bu doğrultuda değiştirmek istediğim için bu konu biraz önemli benim için. Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
Düzeltme: Türk Telekom sitesinde gözüküyormuş arkadaşlar. Ben şimdiye kadar Türknet üzerinden bakıyordum, orada gözükmüyorsa Türk Telekom'da da gözükmez varsayımı ile hareket ediyordum. Ancak Türknet üzerinde gözükmemesi de bir sorun elbette. Bu bağlamda konuyu galiba yanlış alt foruma açmışım, ilgililer düzeltebilirse çok sevinirim.
Kablonetin Israrla Sorunu Çözmemesi Rezaleti
|
Steam'de Gördüğüm Bir Oyunu Arıyorum
|
3000 Liralık Sistem İçin Öneri
Araç Kompresörü Adaptörü
|
Normal Oyun İçin Arkadaşlar Aranıyor
|
Vize sınavında okul numaramı yanlış girdim
|
|
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 355
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 10.806 (Bu ay: 487)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 9 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar