Şimdi Ara

1500 Lira Civarı Sistem Topladım ve Yorumlarınızı Bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar, elimden geldiğince kıt bilgilerim ile kendimce sistem toparlamaya çalıştım. Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Oyun için toparladığımı belirtmek isterim fakat öğrenciyim ve burslardan arttırarak alacağım için uygun bir sistem toplamaya çalıştım. Kasa ve anakart boyutları arasında farklılık oldu galiba bu sorun olur mu diye sormak istiyorum isterseniz bir kontrol edin ben emin olamadım.

Kolay ulaşım için vatan linklerini aşağıya yerleştiriyorum:

Intel Pentium G3258 Soket 1150 3.2GHz 3MB Önbellek 22nm İşlemci

MSI H81M-P33 Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz SATA 3.0 DVI&VGA Anakart

Powercolor R7 265 TurboDuo GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı

Crucial 4GB Ballistix Tactical DDR3 1600MHz CL8 1.5V PC Ram

COOLER MASTER ELITE K280 500W MidT ATX SİYAH KASA

WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk

Edit-2: Arkadaşlar konuyu biraz daha genişletmek ve tüm sistemler ile ilgili yorumlarınızı almak niyetindeyim. Ucuz Kasa toplamak isteyen arkadaşlara da örnek olması ve hataların, düzeltmelerin paylaşılmasını umuyorum. Ben örnek olarak buraya vatandan topladığım sistemleri ekleyeceğim tabii ki ama parçalar daha ucuza farklı platformlardan bulunabilir diye düşünüyorum. Bulduğum diğer sistemin görseli aşağıdadır.

Edit-3: Amd sistem sevenler için geliştirilmeye açık bir sistem toplamaya çalıştım. Bunu özellikle yorumlamanız tüm kullanıcılar için oldukça önemli diye düşünüyorum. Zira eksikler daha iyi bilen arkadaşlarımızın yorumlarına göre doldurulacak ve düzeltilecektir. Teşekkürler.
    Not: İşlemcinin su soğutmalı versiyonu ile birlikte bilgisayar toplamda 2800 lira civarı yapıyor arkadaşlar. Tabii bunlar vatan fiyatları daha ucuz bilgisayar parçaları satan bir mecra önerdiğiniz takdirde fiyatları oradan revize edelim ve toplamak isteyen arkadaşlar için daha iyi olur.

Kişisel Bomba Sistemim

Arkadaşlar geniş bir yelpaze de birçok sistem sunduk gerek konudaki arkadaşlar ile ve gerek kendi topladığım örnek sistemler ile. Fiyat aralığı 1500 civarından başladı ve gittikçe yükseldi diyebiliriz fakat çok istediğim bir işlemci olan amd fx9590 ile fiyatı dert etmeden bir sistem toparlamak istedim. (Kişisel bir yorum yapmak istiyorum burada; bu sistem benim öğrenci gelirim ile 1 yılda zar zor kurabileceğim bir sistem. Bu sistem benim zirve noktam ve galiba teker teker tüm parçaları toplayıp 1 yılı aşkın bir sürede bu sistemi kuracağım.)

Öncelikle sistem ile ilgili yaşadığım ve giderdiğim tereddütleri sizlere aktarmak isterim... Eğer 8-10 adet hdd veya dvd-rom takmayacaksanız kasa boyutu yeterli geliyor. Kasanın içerisindeki bölme ayarlama kısmından bir hazne çıkarıldıktan sonra ekran kartınız kasanın içerisine sığacaktır.

İkinci endişem ise güç kaynağının yetip yetmeyeceğiydi fakat mevcut kasanın 700w olmasından yola çıkarak msi psu değeri hesaplama kısmından uçuk bir hesap yaptım ve maks 600w civarı kullanıldığını gördüm. Değerler maksimum kullanımı işaret ediyordu ve bende seçeneklerden gerçek kullanım dışı birkaç seçenekte ekledim sırf endişemi gidersin diye. Bunlar ne diye soracak olursanız aynı anda 8 usb kullanımı, ek x16 pci ekspress kartı kullanımı, sound blaster ses kartı, 4 adet ram, gtx 960 yerine gtx 970 ekran kartı eklemek gibi ileriye dönük seçenekler vs. vs. Yine de 700w değerine ulaşmadı. Güç ve boyut konusunda içim rahatladı. Tabii ki psu nun peak değerini bilmekte fayda var kasanın üzerindeki psu nun peak değerini bilmediğim için bu konuda bir bilgi veremeyeceğim. Şu aşamada ben gönül rahatlığı ile bu sistemi bu kasaya kurabileceğimi söyleyebilirim.

Bunun dışında önemli not olarak belirtmek isterim ki ben bir bilgisayar uzmanı değilim ve sadece kendimce uygun olduğunu düşündüğüm bir sistem kurdum. Tabii ki aynı ücrete çok daha iyi sistemler kurulabilir belki ve kurduğum sistem oldukça amatör olabilir fakat gönlümden geçen işlemci ve ekran kartını kullanarak bu sonuca ulaştım ve bunu bir çıkış noktası olarak kullanarak alternatif sisteminizi belki daha ucuza getirebilir belki de daha çok performans veren bir sistem kurabilirsiniz. Zaman ayırdığınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Obscurty -- 20 Haziran 2015; 15:06:14 >

• atx kasaya kendinden küçük anakartlar takılır problem olmaz(ıtx vida delikleri olmaya bilir tam emin olamadım)

zorunda değilsen vatandan toplama piyasada uygun yerler var

edt:M/B Type Micro-ATX, ATX yani takarsın onu sıkıntı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 16 Haziran 2015; 0:13:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

atx kasaya kendinden küçük anakartlar takılır problem olmaz(ıtx vida delikleri olmaya bilir tam emin olamadım)

zorunda değilsen vatandan toplama piyasada uygun yerler var

edt:M/B Type Micro-ATX, ATX yani takarsın onu sıkıntı yok

Bilgilendirme için teşekkürler gerçekten, peki sistem hakkında ne düşünüyorsunuz ?
  • Obscurty kullanıcısına yanıt
    g3258 e oc yapmayınca pek bir anlamı yok soğutucu da lazım bu durumda i3 lü sistem düşünebilirsin

g3258 kısa süre tutup sonra güncelleyeceksen al derim ama söyledikleri gibi mucize değil ve oc siz işlevsel değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

g3258 e oc yapmayınca pek bir anlamı yok soğutucu da lazım bu durumda i3 lü sistem düşünebilirsin

g3258 kısa süre tutup sonra güncelleyeceksen al derim ama söyledikleri gibi mucize değil ve oc siz işlevsel değil.

Hocam söylediğin gibiyse i3 bana da mantıklı geldi sanırım iyi bir i3 işlemci içinbütçeyi çok az arttırabilirim. Teşekkürler.

edit: ufak bir i3 araştırması yaptım fakat cpuboss sitesinde g3258 birçok i3 işlemciden iyi sonuç verdi acaba hangi i3 işlemciyi deneyebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Obscurty -- 16 Haziran 2015; 1:54:35 >
  • Obscurty kullanıcısına yanıt
    o site birde gpuboss tam saçmalık http://www.cpu-world.com/Compare/305/Intel_Core_i3_i3-4160_vs_Intel_Pentium_Dual-Core_G3258.html
  • Tekrar teşekkürler, sanırım i3 daha uygun olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benzer bir sistemi evde htpc olarak kullanıyorum aşırı oyun oynamasamda metro last night ve bf4 yaptıgım denemelerde tatmin edici bir seviyede oynuyorum high ayarlarda +45 fps ortalama
    sistemim şoyle (işlemci sogutucusu ve kasa ile 1600 tlye yakın tuttuyor fiyatı)

ASUS H81I-PLUS S/L/V D3 DVI HDMI PCI-EX LGA1150
    ASUS GTX750-TI-OC-2GD5 2Gb DDR5 128Bit VGA
    Corsair 2x4 8GB 1600Mhz DDR3 CL9 CMZ8GX3M2A1600C9 Siyah, Soğutuculu, Vengeance
    SEAGATE ST500LM000 500GB 2.5" 5400RPM 64MB SATA 8GB NAND LAPTOP SSHD
    INTEL G3258 PENTIUM 3.20GHz 3M 1150P

işlemci kotu bir işlemci degil fiyatına gore guzel bir performansı mevcut ama oyun icin düsünüyorsan fx6300 oneririm aynı fiyattaki i3 lerden daha iyi performans verir 350 tl gibi fiyatta satılıyor (belirtmekte fayda var güc tüketimi daha fazla).ekran kartın ise cogu oyunu med. ayarlarda 60 fps verir ve ben ozellikle kendi sistemimde sshd yi sectim hd ye gore ssd kadar olmasada bariz fark mevcut.(500 gb sshd düsündügün hd den 30-40 tl daha pahalı)

not(ekleme):bu arada 2. elede yonelebilirsin yeni sistem topladıgım icin fx8350 işlemci cnps 11x performa işlemci sogutucu sapphire 7950 dualx ekran kartı ve msi 970 gaming anakart kompoziyonunu 1100 tl gibi elden cıkarmayı düsünüyorum bu aralar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atillacenk -- 16 Haziran 2015; 4:28:02 >

• Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    katılıyorum size
  • Yorumlar için çok teşekkürler arkadaşlar. İkinci el düşünmüyorum sistemi sıfır toplamak istiyorum. AMD sistem toplamak istiyorum aslında fakat henüz emin değilim. Bütçeyi biraz daha zorlayıp bir amd sistem toparlayıp bu konu altında paylaşacağım. Onunla ilgili yorumlarınızı da bekleyeceğim.
  • Bütçeyi aşsada bu sistemin çok daha iyi olacağı düşüncesindeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jidda

Bütçeyi aşsada bu sistemin çok daha iyi olacağı düşüncesindeyim.

Evet sistem gerçekten iyi aslında fakat biraz araştırma yaptıktan sonra basit bir overclock işlemi ile güvenli bir şekilde performansının i3 işlemcilerin üstüne çıkmasından ötürü g3258 oldukça makul görünüyor. Tabii bunun için uygun anakartı seçmek zorundayız (güvenli ve basit overclock için)

• İmportant hocamında değişiklik önerileriyle birlikte bende şöyle bir sistem almayı planlıyorum 1600 TL'ye geldi, doların ateşi biraz düşerse 1500'e mal edebileceğim sanırsam. Bence güzel oldu düşünebilirsiniz bunuda 1500 TL civarı sistem arayan arkadaşlar

(RAM bilerek tek modül seçildi ilerde elimize para geçince 120 GB SSD + 8 GB RAM daha alarak son vuruşlarıda yapınca bu sistem canavar olur gibi )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-48562487 -- 17 Haziran 2015; 17:01:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: VatandA.Ş.

İmportant hocamında değişiklik önerileriyle birlikte bende şöyle bir sistem almayı planlıyorum 1600 TL'ye geldi, doların ateşi biraz düşerse 1500'e mal edebileceğim sanırsam. Bence güzel oldu düşünebilirsiniz bunuda 1500 TL civarı sistem arayan arkadaşlar

(RAM bilerek tek modül seçildi ilerde elimize para geçince 120 GB SSD + 8 GB RAM daha alarak son vuruşlarıda yapınca bu sistem canavar olur gibi )

sistem iyi gibi duruyor gerçekten, 1500 lira ve aşağı yukarı fiyatları ile bir gam oluşuyor yavaş yavaş bir süre sonra yakın tarihte toplanabilecek bilgisayarlarla ilgili bir yelpaze sunabileceğiz galiba bu konu üzerinden. Teşekkürler

• i3 4170 düşünebilirsiniz.
    g3258 overclock yapmayacaksanız pek iyi olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Obscurty

quote:

İmportant hocamında değişiklik önerileriyle birlikte bende şöyle bir sistem almayı planlıyorum 1600 TL'ye geldi, doların ateşi biraz düşerse 1500'e mal edebileceğim sanırsam. Bence güzel oldu düşünebilirsiniz bunuda 1500 TL civarı sistem arayan arkadaşlar

sistem iyi gibi duruyor gerçekten, 1500 lira ve aşağı yukarı fiyatları ile bir gam oluşuyor yavaş yavaş bir süre sonra yakın tarihte toplanabilecek bilgisayarlarla ilgili bir yelpaze sunabileceğiz galiba bu konu üzerinden. Teşekkürler

Hocam bugün tüm gün o size attığım sistemde ki parçaların kullanıcı yorumlarını okudum bazı kullanıcı arkadaşlarlada direk konuştum ve sistemde ufak değişiklikler yaptım.

1) Hi-Level RAM kullanıcilarının neredeyse tamamı sorunlar yaşamış. Yani Hi-Levelden uzak durmak lazım. Hi-Level yerine Kigstonun güzel bir modeli eklendi.

2) Toshiba'nın bu model harddisklerinin gün geçtikçe performansı düşüyormuş. Sistemde de SSD olmayınca tüm yük HDD'ye binecek bu yüzden daha kaliteli ve uzun ömürlü bir model olan WD 1 TB Blue ile değiştirdim.

3) Son olarak Cooler-Master kasadan genel anlamda herkes memnun ama 5-6 aylık kullanımdan sonra kasa fanı ve PSU fanı aşırı derecede ses çıkarmaya başlıyormuş. Onun yerinede Zalman Z3 Plus + Zalman 400 W PSU ekledim. Zalman Z3 Plus'a cidden bayıldım arkada bir, üstte iki ve öndede 1 tane olmak üzere 4 fanı mevcut yani kasa içi hava sirkülasyonu muhteşem ve kasa cidden çok yakışıklı

Bu değişiklikler sistemin fiyatıni 100-150 TL daha yukarı çekti ama daha kaliteli parçalardan oluşan, daha performanslı ve daha uzun ömürlü muhteşem bir sistem çıktı karşımıza işte son hali;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-48562487 -- 19 Haziran 2015; 1:51:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Hocam bugün tüm gün o size attığım sistemde ki parçaların kullanıcı yorumlarını okudum bazı kullanıcı arkadaşlarlada direk konuştum ve sistemde ufak değişiklikler yaptım.

1) Hi-Level RAM kullanıcilarının neredeyse tamamı sorunlar yaşamış. Yani Hi-Levelden uzak durmak lazım. Hi-Level yerine Kigstonun güzel bir modeli eklendi.

2) Toshiba'nın bu model harddisklerinin gün geçtikçe performansı düşüyormuş. Sistemde de SSD olmayınca tüm yük HDD'ye binecek bu yüzden daha kaliteli ve uzun ömürlü bir model olan WD 1 TB Blue ile değiştirdim.

3) Son olarak Cooler-Master kasadan genel anlamda herkes memnun ama 5-6 aylık kullanımdan sonra kasa fanı ve PSU fanı aşırı derecede ses çıkarmaya başlıyormuş. Onun yerinede Zalman Z3 Plus + Zalman 400 W PSU ekledim. Zalman Z3 Plus'a cidden bayıldım arkada bir, üstte iki ve öndede 1 tane olmak üzere 4 fanı mevcut yani kasa içi hava sirkülasyonu muhteşem ve kasa cidden çok yakışıklı

Bu değişiklikler sistemin fiyatıni 100-150 TL daha yukarı çekti ama daha kaliteli parçalardan oluşan, daha performanslı ve daha uzun ömürlü muhteşem bir sistem çıktı karşımıza işte son hali;

Uğraşların ve emeğin için gerçekten teşekkürler hocam. Kullanıcı yorumlarından yola çıkarak kurulan sistemin birçok avantajı olacağını düşünüyorum. Tekrardan çok teşekkürler konuya olan destek için.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Uğraşların ve emeğin için gerçekten teşekkürler hocam. Kullanıcı yorumlarından yola çıkarak kurulan sistemin birçok avantajı olacağını düşünüyorum. Tekrardan çok teşekkürler konuya olan destek için.

Şimdide amacım bu sistemi bir şekilde 1600 TL altına indirmeyi başarmak bu haliyle 1500 TL bandına değilde 2000 TL bandına yakın oldu gibi Dolar bu kadar yükselmemiş olsaydı zaten 1500-1600 TL tutardıda bu sistem neyse bekleyrlim bakalım dolarda belki azda olsa düşüş görsek bu sistem mükemmel sistem olur 1500 TL bandı için sanırsam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şimdide amacım bu sistemi bir şekilde 1600 TL altına indirmeyi başarmak bu haliyle 1500 TL bandına değilde 2000 TL bandına yakın oldu gibi Dolar bu kadar yükselmemiş olsaydı zaten 1500-1600 TL tutardıda bu sistem neyse bekleyrlim bakalım dolarda belki azda olsa düşüş görsek bu sistem mükemmel sistem olur 1500 TL bandı için sanırsam

Evet o fiyat aralığı için ideal sistem denilebilir. Bende şu sıralar açıkçası 3000 lira civarında bir sistem toparlıyorum (uzak gelecekteki kendim için ) amd olarak kasa da sıkıntı çekiyorum acaba su soğutmalı amd fx 9590 ve asus gtx 960 strix birlikte nasıl bir kasaya sığarlar onu düşünüyorum. Keşke şu sinerjide ürün yelpazesi geniş olsa da ekran kartını işlemciyi falan orası üzerinden hesaplayıp gerçek fiyatı görebilsek. Vatanda fiyatlar oldukça uçuk açıkçası zalman z11 kasa için 90 lira fark arada, tüm ürünler için fiyat farkları ortaya çıkınca hiç yoktan 200-300 lira boşa gidiyor gibi...

Edit: Konuyu güncelledim ve yeni bir sistem ekledim bunun içinde yorumlarınızı eksik etmezseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Obscurty -- 19 Haziran 2015; 3:24:53 >

• yeni sistem toparlayan arkadaşlar konuya mesaj atarlarsa ve ilk mesaja eklenmesini istedikleri sistem varsa bana bildirsinler herkes fikirlerimizden yararlansın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.