Şimdi Ara

Kablosuz 5+1 var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilgisayarıma bağlamak için kablosuz 5+1 ses sistemi bulabilir miyim. Arka kolonlar kablosuz olsa yeter ki sanırım kablosuzlar da o şekilde oluyor.

Eski bir creative ses kartım var ama ayrıca yeni ve uzmeyecek bir ses kartı tavsiye edermisiniz.

Amaç müzik dinlemek ve film izlemek. Filmlerim zaten 5.1 ses kanallı. Müzikleri ise ses karti sanal çevresel sese dönüştürüyor ki tavsiye edilmez ama ben seviyorum bu şekilde müzik dinlemeyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dolekbas -- 25 Mart 2020; 1:55:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• PLATOON PL-4497 bizim arkadaşta bu var bluetooth ses kalitesi harika
  • bahadırbarçin kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Bahsettiğiniz hoparlörun uydulari kablolu değil mi.

• quote:

Orijinalden alıntı: dolekbas

Merhaba. Bahsettiğiniz hoparlörun uydulari kablolu değil mi.
    kabloda tam emin olmamak şartıyla yoktu ama arkadaş bluetooth ile bağlanmıştı gayette başarılıydı ses kalitesi
  • hoparlör arayışın devam ediyor mu bende alacağım merak ediyorum
  • vancovercity kullanıcısına yanıt
    Hem evet hem hayır. Açıkçası işler hiçbir zaman kolay olmuyor. Şöyle ki; Bilgisayarım, 5+1 ses sistemim ve ses kartım var. Bunlar 55" bir TV ye bağlı ve zaten evden sinema keyfi yapabiliyorum. Hoparlörler eski bir Logitech modeli. Ses kartı gerçekte çok kanallı olmayan stereo sesi de sanal 5.1 e çeviriyor ki açıkçası bu şekilde müzik dinlemek bayağı bir eğlenceli bence. Ancak sorun buradan sonra başlıyor. Konuyu açtığımda ses sisteminin arızalandigini sanmıştım. Basit PC multimedia sisteminden daha pro bir sisteme geçeyim dedim ve araştırmaya başladım. Meğerse ses olayı bir derya imiş. Buradan ilk golü yedim. Sonra anfi ve iyi bir hoparlör arayışına girdim. Oradada anfinin 5.1 olanı ve Dolby ve DTS cozenleri güzel para. Hoparlörler de hakeza öyle. Durduk yere 5-6 bin harcamayim dedim. Sonra Logitech Z 906 alıyım dedim. En azından dijital sesi çeviriyor ve benim ses kartından daha güncel dedim. Ama hem oyle değilmiş hemde fiyatı pahalı geldi. O halde mevcut PC ye daha iyi bir hazır 5.1 sistem alıp devam edeyim dedim. Bu seferde kendi hoparlorlerimden daha iyi bişey bulamadım. (Tak çalıştır olarak). Neticede sistemin arızalı olmadığını anladigimda da arayisim bitti. Eğer fiyatlar makul olsa bir üst seviyeye geçerim ama alacağım haz ile harcayacağım tutar pek orantılı gelmedi bana. Size tavsiyem eğer özellikle 5.1 tercihiniz yoksa güzel bir kulak üstü kulaklık alıp tüm frekansları duymanın keyfine varın. Ama 5.1 istiyorsanız hiç 5.1 olduğunu iddia eden (gerçek veya sanal) kulakliklarla uğraşmayın çünkü çevresel ses veremiyorlar bence. O zaman benim yaptığım gibi ikinci el creative ses kartı ve ikinci el güzel bir 5.1 ses sistemi alıp keyfinize bakın. Kartın cozemedigi formatlarida k lite codec pack ile çözersiniz. Apartman dairesi için yetiyorda artıyor.

• dolekbas kullanıcısına yanıt
    aşırı bililendirici bir yorum olmuş çok teşekkür ederim dikkate alacağım apartman dairesninde oturuyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ha
    15 yıl önce açıldı
    Win 3.1 Kullanmış Olan Var mı?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam her hangi bir ses sistemi bulabildiniz mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dolekbas

Hem evet hem hayır. Açıkçası işler hiçbir zaman kolay olmuyor. Şöyle ki; Bilgisayarım, 5+1 ses sistemim ve ses kartım var. Bunlar 55" bir TV ye bağlı ve zaten evden sinema keyfi yapabiliyorum. Hoparlörler eski bir Logitech modeli. Ses kartı gerçekte çok kanallı olmayan stereo sesi de sanal 5.1 e çeviriyor ki açıkçası bu şekilde müzik dinlemek bayağı bir eğlenceli bence. Ancak sorun buradan sonra başlıyor. Konuyu açtığımda ses sisteminin arızalandigini sanmıştım. Basit PC multimedia sisteminden daha pro bir sisteme geçeyim dedim ve araştırmaya başladım. Meğerse ses olayı bir derya imiş. Buradan ilk golü yedim. Sonra anfi ve iyi bir hoparlör arayışına girdim. Oradada anfinin 5.1 olanı ve Dolby ve DTS cozenleri güzel para. Hoparlörler de hakeza öyle. Durduk yere 5-6 bin harcamayim dedim. Sonra Logitech Z 906 alıyım dedim. En azından dijital sesi çeviriyor ve benim ses kartından daha güncel dedim. Ama hem oyle değilmiş hemde fiyatı pahalı geldi. O halde mevcut PC ye daha iyi bir hazır 5.1 sistem alıp devam edeyim dedim. Bu seferde kendi hoparlorlerimden daha iyi bişey bulamadım. (Tak çalıştır olarak). Neticede sistemin arızalı olmadığını anladigimda da arayisim bitti. Eğer fiyatlar makul olsa bir üst seviyeye geçerim ama alacağım haz ile harcayacağım tutar pek orantılı gelmedi bana. Size tavsiyem eğer özellikle 5.1 tercihiniz yoksa güzel bir kulak üstü kulaklık alıp tüm frekansları duymanın keyfine varın. Ama 5.1 istiyorsanız hiç 5.1 olduğunu iddia eden (gerçek veya sanal) kulakliklarla uğraşmayın çünkü çevresel ses veremiyorlar bence. O zaman benim yaptığım gibi ikinci el creative ses kartı ve ikinci el güzel bir 5.1 ses sistemi alıp keyfinize bakın. Kartın cozemedigi formatlarida k lite codec pack ile çözersiniz. Apartman dairesi için yetiyorda artıyor.
    hocam bilgilendirme için teşekkür ederim bana da gayet yardımcı oldu

• arifberkay1 kullanıcısına yanıt
    Yok, açıkçası bulamadım. Eski sistemim arızalı değilmiş, onu kullanmaya devam ediyorum. Bu bir şans oldu benim için çünkü her şeyde olduğu gibi elektronikte de fiyatlar hayli yüksek. Güzel bir set ise gerçekten pahalı. Hele amfi hoparlör vs girecek olsanız bayağı bir masraf. Aceleniz yoksa bekleyin. Varsa ikinci ellere bakın bence. Orada da güzel çok kanallı hazır setler ucuz fiyatlara gidiyor. Belki profesyonel bir ses sistemi bile düşürebilirsiniz.

Saygılar.
  • ozgurmisirci kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

Benimde çok fazla bilgim yok bu konuda. Ama araştırmalarım sonucu yazdığım bu genel bilgilere ulaşabildim.
    Keşke ses sistemi konularında uzman birileri teşrif etse de, bizi aydınlatsa.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.