Kısaca sorum şöyle biri wireless diğeri eternet 2 bağlantım var evde ikiside farklı hıza sahip 512 ve 256 bu ikisinide aynı pc de bianda kulanabilirmiyim 512+256?
Kulanmam için ne yapmam gerek ? Şu an pc de bağlı 256 bağlantı var ayrıca wireless modeme bağlıyım ama ordan internet namına bişi gelmiyor, modem internete bağlı..
MASAÜSTÜNDEKİ AĞ BAĞLANTILARINA SAĞ TIKLA ÖZELLİKLERİ AÇ. ÇIKAN BAĞLANTILARIN İKİSİNİ BİRDEN SEÇİP SAĞ TIKLA VE BAĞLANTILARI KÖPRÜLE SEÇENEĞİNİ SEÇ İKİSİNİDE KULLANIRSIN
bndede aynı sey var ama 2sine baglıyken 1 tanesini kullanıyor windows koprulemeyle nası olabilir anlayamadm ne alakası var yani? koprulemede interneti baska bilgisayara kndi bilgisayarından aktarırsın sadece
bende denedim olmuyo ilk taktığını tanıyo windoes
aynen dediin gbi.. keske 2sini de aynı anda kullanabilsek
Bende bir ara denemiştim ama başarılı olamamıştım..
Konu oldukça Teknik bilgi gerektirdiğinden işin özetini yazıyorum...
ADSL veya SDSL kullanımında 2 ADSL hizmetini 1 PC'de kurabiliriz. Gerek Linux ve gerekse Win Platformlarında
Bu tür servislerin "load balanced" ve kuyruklama devreleri topolojisi ile optimize edilmesi gereklidir.
ihtiyaçlar : -iki veya daha fazla static IP !!! ADSL veya SDSL -iki veya daha fazla portlu BroadbandRouter (linux ve winxxxx uyumlu). Kullanılacak roterlar NAT ve port forwarding özelliği taşımalıdır..ayrıca embedded firewall özellikleri tercih sebebidir. -iki ADSL Ethernet Modem (Router özelliği olmasa daha iyi...eğer router özellikli ADSL modem kullanılacaksa subnet ayarlarına dikkat edin)
Dikkat : Bu işlemi ticari bir kuruluş yapacaksa daha fazla portlu roter tavsiye ederim...senkron portlardan birine script yazılarak Asenkron Dial-up back-up yapılması iyi olur.
@CaptainNemo kardeş güzel hoş demişsinde biraz pahalı olmamışmı bu sistem benim tam bilgim yok ama 2003 server kurulu bir makinada iki bağlantınıda kullanabiliyormuşsun birinden internete girerken diğerinden download filan ama nasıl yapılıyor bilemiyeceğim :(
arkadaşım 1 pc bununu yapabilmek için bir tane driver yazman lazım
yani nternet için aktif olan lan portuna install edeceksin senin o porta gönderdiklerini alacak bölecek ikinci diğer portan istecek veya gnderecek
:D
yaw olmaz kardeş 2003 yaparmı bilmiyorum ama zannımca interneti yapamaz LAN olarak yapabilir..
çünkü internette bir şey istediğin zaman istemci olan senin isteğidin bir DNS domain servera gönderilir ordan adres bulursun vs.vs işte ama iki tan internetkanalın olunca hangisinden soracağını karıştırır 1. sen bi download yapacağın zaman hangisinden indirecek ? ikisinden de mi ? yoksa sen mi ayarlıyacaksın sen git şu kanaldan indir sende şu diye
am bak aklıma geldi şu ekilde kullanabilirsin.
2 lan da bağlı iken VMWare kur içine bi tane 98 kur mesela (fazla yormasın diye ama benim bilgisayarım canavar seni bile yer dersen 2003 kur) Vware de lan ve internet bağlantısı için gerçek bilgisayarda kullanmadığın diğer kanalı seç
al sana 512 + 256
hadi hayırlı olsun
atabr ve ioz.....merhabalar..
Bildiğiniz bilgilerin önce kısa özeti :....
LAN 'da her PC ye bir iç IP verilmiştir.
NAT web isteğinin nereden (hangi PC'den) geldiğini izler ve LAN daki bilgisayarlara ISP tarafından verilmiş WAN IP adresine sahipmiş gibi davranır.
Kısaca LAN IP yi ------>> WAN IP 'ye dönüştürerek, LAN IP sinin WAN IP si gibi gözükmesini sağlar ve içerdeki bilgisayarların internete çıkmalarına izin verir.
LAN'daki her bilgisayar Router'a ulaşmak için bir IP'ye ihtiyaç duyar. Bunu da 2 şekilde sağlıyoruz. 1-Ya bunları el ile giriyoruz. 2-Ya da Router PC'lere otamatik olarak dinamik bir IP adresi yollar. (Aslında DHCP servisi yollar)
Dinamik LAN IP'si kullanmanın avantajı : Network'e yeni bir PC eklediğimizde boş IP araştırması ve bir takım ayarlar yapmadan internete çıkabiliriz.
Bazı durumlarda hem statik hem de dinamik IP birlikte kullanıldığı networklere ihtiyaç duyarız. Örneğin evimizde hangi bilgisayarın hangi IP'yi aldığını pek önemsemeyiz. ama bir Server statik bir iç IP'ye sahip olmalıdır. Çünki Router, web isteklerini nereye yollayacağını kesin olarak bilmek zorundadır. Burada bilmeniz gereken tek önemli nokta server'ın Static LAN IP sinin, diğer bilgisayarlara dağıtılacak dinamik IP adresi listesinde (DHCP Server tarafından oluşturulan) olmamasını sağlamaktır.
Örnek : Server LAN IP ======>>192.100.1.33 Dinamik IP Listesi ==>> 192.100.1.100 : 192.100.1.200 görüldüğü gibi dinamik olarak dağıtılacak IP'ler hiç bir zaman Server Static LAN IP si ile çakışmayacaktır.
ŞİMDİ ANAHTAR KONU ŞU : BİR NETWORK DE YANLIZCA BİR TANE DHCP SERVER ÇALIŞIR...Eğer 2 tane DHCP Server varsa bunlar birbirleriyle kavga etmeye başlarlar. BUNU YAZININ DEVAMINI OKURKEN HATIRLAYIN LUTFEN....
Networkumuzde DHCP kullandığımız için yani PC'lerimiz otomatik IP aldıkları icin. Bugün kendisine atanmış bir IP yi kullanan PC, yarın farklı bir IP'ye sahip olacaktır. Bu arada Network ümüzün dış dünyaya açılabilmesi için firewall'da bir (veya birkaç...) açık kapıya ihtiyaç duyarız.
Örneğin : Internet için (80), Dosya transferi için(21), Mail için (25,110) gibi...bunları biliyorsunuz.. Biz Router'da ayar yaparken Port Forwarding dediğimiz hangi kapıların açık tutulacağını ve hangi bilgisayarların bu kapıları kullanacağını ayarlamalıyız ki güvenli (nispeten) bir LAN'da çalışmaya devam edelim.
Şimdi Toplamaya Çalışırsak :
Eğer 2003 Server'da 2 WAN IP'sini yönetmeye kalkarsak DHCP sorunu ortaya çıkar. Ben Bu yüzden :
2 basit ethernet ADSL modem ve Broadband Router önerdim. Boylece Broad Band Modem Konfigürasyonu ile ADSL hatları için loadbalance ve bir çok ayar yapılabilir ayrıca bu modem bir de RIP uyumlu ise neler neler yapılır...
Şimdi bir şey daha var ... Aslında ucuz ve kullanışlı bir yol ...ama Orta ve büyük ölçekli bir Network için tavsiye etmiyorum...(Bakım ve Destek problemleri yüzünden) ....yazılım ile yapılamayacak hiç birşey yok... ben Windows 2003 Server'a bir Software Router Kurarım ve tüm ayarları bunun üstünde yaparım diyorsanız teorik olarak mümkün...
tabiki uygun yazılımı kullanmak kaydıyla...Bu konuda WinGATE'i veya Sygate'i incelemeni öneririm...ben olsam önce Wingate ile başlardım...
Buradaki genel mantık şöyle işler : 2 ADSL Proxy olarak birleştiriliyor (Teorik olarak daha fazla ADSL hattı da kullanabiliriz)...Ve Kullandığın PC o Proxy IP'list e dahil olacak...
VMWARE konusuna gelince ben bunu daha çok Platform bağımsız Network yönetimi için kullandım...Böyle bir işlemi yapabilmesi için Proxy Server mantığında çalışan bir araca ihtiyacımız olacak..Mesele 2 ADSL hattının da kullanılması, ama....Yönetilmesini istiyorsak çözüm olabilir.
CaptainNemo cevap için teşekkürler.. ip ye gelince statik ip kulanyorum..
bence sen anca onu ag baglantılarından halledebılırsın be ag baglantılarına sag tıkla ve ondan sona kur ve gule gule kullan yanı ben ole yapıom be
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme