Şimdi Ara

İŞTE SİZE 1 PC İLE 2 MONİTÖR, 2 KLAVYE, 2 İŞLETİM SİSTEMİ KULLANMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
8
Favori
3.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kardeşim bana geçenlerde "Oğlum içeride PC ile oyun oynarken ben LCD televizyonumda aynı PC'den film açıp izleyebilirmiyim" diye soru sordu. Ben de biraz yazılım, forum falan araştırdım ama kimsenin bununla ilgili net cevabı yoktu. Tavsiyesi olanlar da ekranı, ekran kartı özelliklerinden ikiye ayır diyordu o kadar. Ses yine aynı ses, klavye yine tek klavye. Cevabı bu değildi.

Ben bir ara uzanmış film izlerken birden Vmware 'nin bunu yapacağını düşündüm ve denedim. HARİKA oldu. Tek PC kasası ile iki farklı kişi istediği işlemleri yapıyordu. Fikir aklıma geldikten sonra forumlara baktım 1-2 kişi sadece cevap olarak Vmware 'nin bunu belki yapabileceğini yazmışlar O kadar.
    Yani fikir tamamen bana ait(bence).

Bu işlemi yapmak için;
    1- VMware Workstation programı,
    2- XP İşletim sistemi CD'si veya ISO dosyası(PC 'niz güçlü ise Windows 7 veya Windows 8 'de olabilir). Ben XP ile yaptım.
    3- ikinci bir LCD TV veya Monitör.
    4- İkinci USB klavye ve mouse.(Kablosuz ile ben çok rahat ettim)
    5- İkinci bir Anfi, ses cihazı vb.
    6- Ayrı bir Ses çıkışı lazım(Optic, Coaxiel), bu genelde anakartlarda zaten var. Yada benim gibi destekliyorsa ekran kartınız HDMI ses özelliğini kullanın.

Bundan sonrası çok basit;

Vmware Programına bir tane sanal İşletim sistemi kurun. VMWARE KULLANIMI İÇİN TIKLA

İkinci Klavye ve Mouse'u takıp çalıştığından emin olun. PC'nize iki klavye de komut verebilecektir.

EKRANI İKİNCİ TV/LCD/MONİTOR SEÇTİKTEN SONRA RESİMDEKİ GİBİ UZATIN.

EĞER TV 'NİN SESİNİ KULLANACAKSANIZ REZİMDEKİ GİBİ İKİNCİ SES AYGITLARI GÖRÜNMESİ LAZIM BU KISIMDA

VMWARE PROGRAMINA İŞLETİM SİSTEMİNİ KURDUKTAN SONRA EDIT SETTINGSE GİRİYORUZ.

BENİM VMWARE SANAL WINDOWS AYARLARIM:

USB AYARLARINDA BU KISIM SEÇİLİ OLSUN.

EN ÖNEMLİ İŞLERDEN SESİN AYRILMASI BURDAN YAPILACAK(BEN HDMI İLE SESİ TV'YE YÖNLENDİRDİM). SİZ ANFİYE DE GÖNDEREBİLİRİSİNİZ.

ŞİMDİ SANAL WINDOWSU ÇALIŞTIRIN.

ALT ÇUBUKTA İKİ TANE KLAVYE SİMGESİ BELİRECEK. SİZ KULLANACAĞINIZ SİMGEYE GELEREK CONNECT DEYİNİZ. (MARKA MODEL BEKLEYİNCE ÇIKIYOR)

OLAY BU KADAR. ARTIK VMWARE PROGRAMINI MOUSE İLE ÜSTTEN TUTUP DİĞER EKRANA KAYDIRIN VE RESİMDEKİ DÜĞMEYE BASIN. TAM EKRAN OTURACAK DİĞER TV/MONİTÖRE.

ARTIK 2 AYRI PC HAZIR. BİR KLAVYE HER İKİSİNİ YÖNETEBİLİRKEN DİĞER SEÇİP CONNECT DEDİĞİMİZ KLAVYE MOUSE SADECE SANAL WINDOWSTA ÇALIŞACAKTIR.
    İKİ KLAVYE DE AYRI, İKİ MOUSE DA AYRI İKİ SES DE AYRI GELECEK. TIPKI BENDEKİ GİBİ.

AYNI ANDA PC-1 GÖRÜNTÜSÜ, FİLM AÇIK:

AYNI ANDA PC-2 GÖRÜNTÜSÜ, FARKLI BİR FİLM DAHA AÇIK:

Çocuğum ile artık bilgisayar kapma yarışına girmiyoruz arkadaşlar

ANA KULLANICI KENDİ MÖNİTÖRÜNDE 'SİMGEYE KÜÇÜLTE' BASSA DAHİ DİĞER MÖNİTÖRDEKİ EKRAN BOŞALMIYOR VE DİĞER KULLANICI İŞİNE DEVAM EDİYOR, HİÇ BİR TEPKİ OLMUYOR. (ÇOK İYİ)

Bu konunun gerçekten işinize yarayacağını biliyorum. Umarım faydalanırsınız.

Belki de dünyadaki bu konuyla ilgili ilk kılavuzu hazırladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 10 Şubat 2013; 19:28:15 >

• favorilere ekledim belki bi gün lazım olur :)

teşekkürler anlatım için
  • quote:

Orijinalden alıntı: SystemApps

favorilere ekledim belki bi gün lazım olur :)

teşekkürler anlatım için

Rica ederim dostum.
  • Elline Koluna Zihnine Sağlık.... Çok Önemli Bir Konu... İlerde Çok İşime Yarayacağından Eminim... Emeğine Sağlık...
  • Güzel bi konuya değinmişsiniz elinize sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~ELBRUZ~

Güzel bi konuya değinmişsiniz elinize sağlık

Teşekkürler

@HeAmLrUeK teşekkrüler dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 10 Şubat 2013; 23:26:22 >
  • kardeşim çok saol da görüntüde kasma oluyor mu? bir de oyun denediniz mi hiç?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Autobus2010

kardeşim çok saol da görüntüde kasma oluyor mu? bir de oyun denediniz mi hiç?

Bende hiç mi hiç kasma olmuyor.

Oyunlarda ise Crysis gibi oyunlarda illaki zorlanır ama yarın bir oyun kurup denerim.
  • quote:

Az önce elimdeki Flat Out 2 oyununu kurarak denedim. İki tarafta da açtım bende hiç kasma olmadı. Oyun çok yeni olmasada çarpışma anları gibi yoğun efekt olan yerlerde takılma olmadı.
    Bilgisayarımın özellikleri iyi sayılır bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fktanik

quote:

Az önce elimdeki Flat Out 2 oyununu kurarak denedim. İki tarafta da açtım bende hiç kasma olmadı. Oyun çok yeni olmasada çarpışma anları gibi yoğun efekt olan yerlerde takılma olmadı.

valla sizin ekran kartından bir tane daha taksanız arada uçurum kadar fark olur.

ben biraz daha güçlü oyunların (bf3, crysis3 vs.) peşinde olacağım aslında böyle bir sistem kurup.
  • quote:

quote:

quote:

valla sizin ekran kartından bir tane daha taksanız arada uçurum kadar fark olur.

ben biraz daha güçlü oyunların (bf3, crysis3 vs.) peşinde olacağım aslında böyle bir sistem kurup.

Doğrusu haklısın ama şimdilik bu şekilde bana yetiyor.
    Biraz daha zaman geçip fiyatı dahada düştükten sonra Crossfire yaparım artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 13 Şubat 2013; 10:53:03 >

• fktanik kullanıcısına yanıt
    Steam üzerinden Dota 2 oynamak istiyoruz.Elimizde bir bilgisayar var , hem monitöre hem de televizyona bağlı ( yan yana ) , 2 farklı klavye ve mouse var. Sorum şudur ki bir bilgisayar üzerinden vermiş olduğunuz program sayesinde 2 steam hesabı açabiliyorum zira mouse ve klavye kontrolünü sağlayamadım. Bir tanesi usb klavye diğeri ise bluetooth ile bağlanıyor.Ben istiyorum ki televizyona , kurduğum sanal XP’yi sadece bluetooth klavye ve mouse görsün. Masaüstü pcm’de de usb olan klavye ve mouse görsün böyle birşey yapmak mümkün mü ? 2 kardeş oyun oynamak istiyoruz açıkcası hepsi bu :)

Şimdiden teşekkür ederim
  • W7K2D kullanıcısına yanıt
    Resimdeki gibi sağ altta bulunan simgeler ile Connect veya Disconnect demeyi denedin mi dostum?
  • quote:

Resimdeki gibi sağ altta bulunan simgeler ile Connect veya Disconnect demeyi denedin mi dostum?

Denedim ufak bir hata verdide o hatayı atarım zira şuan dışarıdayım :) ilginiz için teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.