Bildirim
kablosuz ağ kurma hakkında???
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
250 m uzaklığa kablosuz ulaşman imkansız gibi birşey bence tutki başardın hiç iyi verim alamazsın.
bağlantıyı Kablo ile yapsan bile iyi verim alamazsın çünkü mesafe 250 m. Dile kolay yani -
250 metrelik bir mesafe size pahalıya patlayabilir. -
kablo ile sorun olmuyo
arkadaşlarım kurdular mahalleler arası bir ağ ama ben o mahallede diilim :(((
bide burada kablo çekebileceğim bi olanak yok daha bu yüzdende kablosuz kurmak zorundayım -
bu arada önerdiğiniz veya kullandığınız bi modem varmıı -
yokmu bana yardım edebilecek biri -
250 metre değil isterseniz 250 bin metre uzaklıktaki bir başka pc ile kablolu yada kablosuz ağ kurulabilir. Ancak Bırakın 250 Bin metreyi söylediğiniz 250 metre için bile stabil çalışmasını sağlayabileceğiz bir sistem size çok pahalıya mal olur. -
param var diyorsan olabilir neden olmasin ama normal sartlarda bir modem 25 metreden daha fazlasina dayanamaz -
para var ama belirli miktarda
kablosuz kuramazsam kedi gibi damlarda kablo çekmem lazımm ama mesafe uzun
millet çatısına çıkarmazz bık bık bık konuşurlar durmadan
hattı kesmeye çelışırlar vs.vs.
yani milletin kahrını çekeceğime kablosuz yaparım daha ii demiştim ama diilmiş galiba -
quote:
Orjinalden alıntı: MiSoSiKiaN
para var ama belirli miktarda
kablosuz kuramazsam kedi gibi damlarda kablo çekmem lazımm ama mesafe uzun
millet çatısına çıkarmazz bık bık bık konuşurlar durmadan
hattı kesmeye çelışırlar vs.vs.
yani milletin kahrını çekeceğime kablosuz yaparım daha ii demiştim ama diilmiş galiba
Bakın kabloluda olsun kablosuzda olsun aşağı yukarı her 100 metreye 1 adet "ayna" yada " "swich" gibi bir şey koymamız gerekiyor. Minumum 3 adet koyduğumuzu düşünür iek Modem + 2 tane Wireless ağ kartı bunlar yaklaşık 500 dolar civarında tutar. ( Kafadan ortamala bir hesap yaptım kdv hariç )
Bunlarda muhtemelen sinyaller açık alanda olduğu için yağmuş, çamur vb doğa olaylarından, elektirik hatlarından, geçebilecek bazı araçlardan felan etkilenebilir.
Bu yüzden bu kadar para döksen dahi stabil bir sistem kuramazsın.
Sistemin stabil olması için 250 metreye bir verici bir alıcı koyacağımızı düşünürsek ( Uplink tarzında ) buda yaklaşık 4000 dolar civarında tutar. Sanırım verdiğim rakamlar yeterlidir.
Dahası bunları dışarıda bulunduramazsın, çünkü ayna koyacaksın ( Bildiğimiz tarzda değil ) nereye ??? Bir elektirik direğine asar isen hele istanbul gibi bir yerde isen sabaha sanırım kalmaz. Gerekirse direk ile bile söker cihazıu götürürler.
Uplink tarzında bir şey olursa, bunuda yine dış etmenlerden belirli ölcüde koruman gerekir.
Yani eğer gerçekten stabil bir şey istiyor isen ve amaç sırf dsl kullanmak gibi bir şey ise bence birer usb modem almanız ve 256 Sınırlı bağlantı almanız her ikinizinde hayırına olur, yada daha yakın eklere taşınmak nerede ise daha ucuza ve daha kolaya mal olur...
-
CoNeWaR verdiğin bilgiler için teşekkürler
demekki biz u işi yapamayacağız genede saoll
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X