dün öğlen itibariyle superonline fibere geçtim,50mpbs abonesi oldum 250gb hız alanlı ki sadece hız alanı geniş olduğu için tercih ettim. Tesisatta problem olduğu için fiber kabloyu odama çekemediler, antreye duvara monte edip gittiler. Ancak kablosuz bağlantı sık sık koptuğu gibi bağlanabildiğim zaman 2.5mb download hızını ancak görebiliyorum, o da zaten dalgalanıyor, artıp azalıyor, sabit değil. Ethernet kablosu ile bağlandığımda 6.7mb/sn download hızı görebiliyorum (laptopu yanına götürüp kablo bağlayıp denedim, hız da bir sıkıntı yok) . Ancak antreden koridorun sonundaki odaya kablo çekemem. Bunu kablosuz bir şekilde halletme imkanım var mı? 2 adet masaüstü ve 2 adet laptop olmak üzere 4 bilgisayar bağlanmak istiyoruz. Yan odadaki laptop 1 diş ancak çekiyor ve sık sık kopma yaşıyor. Sonuç olarak odama antredeki tılgın modemden kablosuz olarak sinyali güçlü bir şekilde getirip kablolu veya yine kablosuz olarak bilgisayarlara dağıtabilir miyim? Kablosuz olduğu taktirde illa 5mb/sn hız olmasa da olur. Evin planını da aşşağıya ekledim.. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Sorunu gideremezsem cayma hakkımı kullanarak kapattıracağım.
Antrede ki kırmızı bölümde modem kurulu ( duvara çivili halde ) Koridorun sonundaki sarı ile işaretlenmiş noktalarda iki adet masaüstü bilgisayar kurulu Mor ile işaretli alanda ise laptop var ve sürekli bağlantı kopması yaşıyor.
Arkadaşlar superonline hem mac hemde kullanıcı kimliği ile internet erişimi verdiği için her istediğimiz cihazı takıp kullanmamız engelleniyor fakat ZyXEL' in MAC CLONE özelliği olan ve 300 Mbps kablosuz ve ethernette giga hıza sahip superonline fiber hatlarında çalışan bir ürünü var, bu ürün sayesinde superonline tarafından verilen modemi devre dışı bırakıp MAC CLONE özelliği sayesinde fiber hattınızı 300 Mbps kablosuz kullanabiliyorsunu, üründe file ve printer sharing özelliğide bulunmaktadır, süperonline fiber kullanıp 300 Mbps kablosuz bağlanmak isteyen arkadaşlara ZyXEL NBG4615 kullanmalarını öneririm.