Şimdi Ara

Kablosuz Ağa Katıldıktan Sonra İnternete Girememe Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Konuyu nereye açmam gerekli tam kestiremedim, yanlış yerse kusura bakmayın.

Evimde Türksat'ın Uydunet hizmetini kullanmaktayım. NetMaster C915BW..... falan gibi bir kablolu modemim var. Sorunum şu, eve geldiğimde telefonumla kablosuz ağa bağlandığım anda internete'de girebiliyorum. Ancak bilgisayarım nedense kablosuz ağa bağlandıktan sonra yaklaşık 5 dakika beklemem gerekiyor internete girebilmek için. Kablosuz ağa bağlanmakla alakalı bir sıkıntım yok, bağlantı başarısız falan da demiyor. Direk bağlanıyorum ama internet tarayıcımı açtığımda internete giremiyor. Aşağıdaki hatayı görüyorum tarayıcıda.

Hata 105 (net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED): Sunucunun DNS adresi çözümlenemiyor.

5 dakika boyunca pc kablosuz ağda kaldıktan sonra internete girebiliyorum. Denediğim çözümler:

- Modemi elektriksel olarak resetledim.
    - Bilgisayarımda ağdan ayrılıp tekrar bağlandım.
    - Bilgisayarın kablosuz ağ bağdaştırıcısını kapatıp açtım.
    - flushdns komutu ile DNS önbelleğini temizledim.
    - Bilgisayarımı kapatıp açtım.

Hiç biri bana mısın demedi. Kablosuz ağa bağlanıyorum, 5 dakika bekliyorum, sonra internete girebiliyorum. Kardeşimin ya da babamın pclerde bu sorun olmuyor çok fazla. Nedir dersiniz?

• arkadaslar Konuyu yalnış yere açtıysam kusura bakmayın...buraya yeni üye oldum yardımcı olursunuz sevinirim.

http://www.sanalpazar.com/300-Mbps-Usb-Wireles-Adaptor__isp4731884

arkadaslar böyle bir ürün satın aldım 3 dblik sanırım.biz apartmanın 5.katındayız en alt kattan alıyoruz neti kablosuz olarak..NORMAL Odalarda sinyal 2 diş cekiyor Benim odamda ise sıfır sinyal Bu ürünü aldıkdan sonra kuvvetlendi biraz fakat benım amacım odamdan 2 yada 3 diş cekmesini istiyorum bU üründen sonra 1 diş yakalıyor odamda.

ben ne yapsamda bunu değiştirebilirim Yani güzel uygun tavsiye edebileceginiz bi wifi anten almayı düşünüyorum tavsiyeleriniz ne olur bana 10 db olarak düşündüm çünkü daha fazla 12 18 Lik olanlar pek işe yaramaz bu üründe dediler.yardımlarınızı bekliyorum tesekkürler bu Konularda biraz cahil kaldım yaw...

• quote:

Orijinalden alıntı: canavaroski90

Herkese merhabalar. Konuyu nereye açmam gerekli tam kestiremedim, yanlış yerse kusura bakmayın.

Evimde Türksat'ın Uydunet hizmetini kullanmaktayım. NetMaster C915BW..... falan gibi bir kablolu modemim var. Sorunum şu, eve geldiğimde telefonumla kablosuz ağa bağlandığım anda internete'de girebiliyorum. Ancak bilgisayarım nedense kablosuz ağa bağlandıktan sonra yaklaşık 5 dakika beklemem gerekiyor internete girebilmek için. Kablosuz ağa bağlanmakla alakalı bir sıkıntım yok, bağlantı başarısız falan da demiyor. Direk bağlanıyorum ama internet tarayıcımı açtığımda internete giremiyor. Aşağıdaki hatayı görüyorum tarayıcıda.

5 dakika boyunca pc kablosuz ağda kaldıktan sonra internete girebiliyorum. Denediğim çözümler:

Hiç biri bana mısın demedi. Kablosuz ağa bağlanıyorum, 5 dakika bekliyorum, sonra internete girebiliyorum. Kardeşimin ya da babamın pclerde bu sorun olmuyor çok fazla. Nedir dersiniz?

Sorun pc den gozukuyor. bide telekom dns adreslerini girermisin

195.175.39.39
    195.175.39.40

• quote:

Orijinalden alıntı: canavaroski90

Herkese merhabalar. Konuyu nereye açmam gerekli tam kestiremedim, yanlış yerse kusura bakmayın.

Ağ bağlantı yapılandırmalarını varsayılana al modeme fabrika reset uygula, PC ag kartını güncelle, antivirüs yazılımı kapat= sonrasında erişimi tekrar dene.

• quote:

Orijinalden alıntı: bahadireren77

Sorun pc den gozukuyor. bide telekom dns adreslerini girermisin

195.175.39.39
    195.175.39.40

Hocam DNS adreslerini değiştirdim. Herhangi bir iyileşme olmadı. Hatta internete bağlandıktan sonra ara ara kopmalar yaşamaya başladım. Ancak ana sıkıntı halen devam etmekte. Kablosuz ağa bağlanıyorum. 3-5 dakika sonra ancak açılıyor sayfalar.

quote:

Orjinalden alıntı: anahtar222

Ağ bağlantı yapılandırmalarını varsayılana al modeme fabrika reset uygula, PC ag kartını güncelle, antivirüs yazılımı kapat= sonrasında erişimi tekrar dene.

Modem :
    - Modeme dümesi üzerinden reset attım.
    - Modeme yazılım üzerinden reset attım.
    - Modem adaptörünü çekip tekrar taktım.
    - Modemi fabrika ayarlarına döndürdüm.

Network ayarlarım :
    - Kablosuz ağdan ayrılıp tekrar bağlandım.
    - Command ekranında ipconfig komutunun renew ve release parametreleri ile ağ ayarlarımı sıfırladım.
    - Kablosuz ağ kartımı kapatıp açtım.
    - Var olan kablosuz ağı (bağlandığım ağdan bahsediyorum) pc'de silip sıfırdan tüm ayarlarını yaparak tekrar bağlandım.
    - Kablosuz ağ bağlantısı özelliklerine elimle DNS ve IP adresi girerek tekrar bağlanmayı denedim.
    - Ağ kartımın yazılımını sildim ve tekrar yükledim.

Antivirüs, firewall, defender :
    - Windows defender açık/kapalı konumda denedim.
    - Windows güvenlik duvarı açık/kapalı konumda denedim.
    - Kaspersky antivirüs programı yüklü değilken/ yüklü iken denedim.
    - Kaspersky antivirüs programı açıkken modüllerini tek tek kapatıp denedim.

Sonuç değişmedi. Hala kablosuz ağa hemen bağlanabiliyorum, ancak sağ alttaki kablosuz ağ sinyal gücü işareti üzerinde bir 5 dakika kadar sarı ünlem var oluyor (internet yok anlamında), bu süre sonunda kendi kendine gidiyor.

NOT : !! : Başka kablosuz ağlara bağlanırken böyle bir sıkıntı yaşamamaktayım. Sadece evdeki kablosuz ağa bağlanırken bu sıkıntıyı gözlemliyorum.

• senin problemine benzen bir problem de bende var.

evde iki bilgisayarım var. Bunlardan biri ASUS sıkıntısız bağlanıyor. Fakat LG x130 bağlanmıyor, bağlanamıyor. Arada aklına eserse bağlanıyor. Anlamadım gitti. WİRELESS kartı sorunludur diye yeni bir wireles USP adaptor aldım o da sorunu çözmedi. Nerede problem anlamıyorum. Modem AİRTies. AÇ kapadan tutun resetlemeye her şeyi yaptım ama düzelmedi. Netten sorunla ilgili bilgi alayım dedim ondan da çözüm yok ne yapabilirim
  • Yardımcı olabilecek kimse?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canavaroski90 -- 13 Ocak 2015; 21:37:11 >
  • bu sorunun aynısı bende de var. pc'de outlook vb programlar internete direkt bağlanıp download yaparken, internet browserların hiçbiri DNS'i çözüp anında bağlanamıyor. aynı şekilde mobil cihazlardan (ipad ve telefondan) anında bağlanabiliyorum.
    Ben de şunları denedim:

- DNS ayarlarını hem DSL hem de kablonetin ayarlarına getirdim
    - modeme fabrika reset attım

sonuç değişmiyor.

varsa bir çözümünü bilen duyan, yardımcı olabilirse sevinirim

teşekkürler.
  • canavaroski90 C kullanıcısına yanıt
    SORUNU ÇÖZEBİLDİNİZ Mİ?
  • cofactor kullanıcısına yanıt
    SORUNU ÇÖZEBİLDİNİZ Mİ?

Bende de aynı sıkıntı var.
  • host dosyanız temiz ve proxy yönlendirmeniz var mı?
    Ayrıca antivirüs var mı? ( devre dışı bırakarak ta deneyiniz )
  • sorun çözüldümü? eğer çözüldü ise anlatırmısın ne yaptın?
  • sorun halen devam etmekte.

şimdi daha da ilginçleşti problem, ara ara internetten kopuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canavaroski90 -- 13 Ocak 2015; 21:37:49 >
  • bahsettiğiniz aynı sorunları bende yaşıyorum,pc yi sçtığımda bağlantıyla ilgili sorun gözükmüyor ama5 dk geçmeden nete bağlanmak mümkün değil,vürüs programıda yok diğer bi,lgisayarlar çok rahat bağlanıyor, win8 kullanıyorum olmadı win 7 ye çevirerek sorunu çözmeye çalışıcam
  • upikko. aynı sorunu yaşıyorum yardım..
  • modemin firewallunu kaldirinca sorun çözüldü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.