Şimdi Ara

kablosuz ağda 2. bilgisayarın ip alma sorunu (a226g)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
2.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ilginç bir sorunla karşı karşıyayım.
    Evde bir laptop ( toshiba vista home premium ) bir de ps3 var bunlar pirelli a226 G üzerinden kablosuz olarak internete bağlanıyor bir sorun yok.
    Ancak compaq mini laptop ( xp home edition) ile kablosuz internete kesinlikle bağlanamıyorum.
    - compaq mini nin kablosuz bağlantısında bir sorun yok, şirkette hiç sorunsuz airties adsl modem üzerinden bağlanıyorum. ( wpa şifreli mac id filtreli )
    - superonline internet bağlantısında sorun yok şu anda bile toshiba ile bağlıyım.
    -compaq mini nin mac adresi doğru olarak modeme girildi şifre de de bir sorun yok. ayrıca şifreyi ve mac filtresini iptal ettiğim zaman bile bağlanmıyor.

Compaq mini kablosuz ağı görüyor bağlanmaya çalışıyor fakat ip adresini alamıyor bir türlü. Pirelli modemde herhangi bir ip dağtım ayarını değiştirmedim, belki bir şekilde değişmiştir diye modemi de resetledim ama hala ip alamıyor.

Bahsettiğim problem hakkında var mı bir fikri olan ? Acil olarak yardımlarını bekliyorum. Teşekkürler

• şirkette IT elemanları şirket ağına girebilmeniz için manuel ip atamış olmasınlar? buradaki modemin ip aralığı ile uyumsuzdur o yüzden alamıyor olabilir. ağ bağlantınızdaki IPV4 TCP/IP ayarlarından kontrol edin.
  • sirkette manuel ip atamasi yok. Biz kucuk bir sirketiz, it bolumumuz yok modemi aldik taktik calisiyor. Sadece benim mini bilgisayar degil misafimiz geldigi zaman da wpa sifresini girdigi zaman nete erisebiliyor. Bence sorun evdeki pirelli de bir sekilde ama anlayamadim. Yine de soylediginiz ayarlari kontrol edecegim tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgecc -- 17 Nisan 2010; 11:13:13 >
  • modemi resetledim yeni bir sifre belirledim, bütün cihazların mac idlerini yeniden girdim, sorun çözüldü. Sorun neydi nasıl çözüldü bilemiyorum ama sonuçta compaq mini de internete pirelli üzerinden bağlandı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.