Şimdi Ara

Kablosuz ağı genişletmek? (Huawei > TL-WR842ND)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Alt komşum ile tabloda belirttiğim gibi bir ağ kurmak istiyorum. Daha önceki konuları okuyarak denemeler yaptım ancak bağlantı kuramadım. Kabloyu taktığımda sorunsuz internet dağıtımı yapılabiliyor ancak kablosuz olarak TL-WR842ND ile Huawei modemi görerek bağlantı kur deyip ayarları kaydediyorum ancak internete bağlanamıyorum. Bu bağlantıda neye dikkat etmem gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edie -- 25 Temmuz 2012; 13:42:40 >

• 842nd ile kablosuz alıp kablosuz dağıtmak için kaynak cihazın tplink olması lazım. wds fonksiyonu farklı markalarda
    malesef sorun çıkarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

842nd ile kablosuz alıp kablosuz dağıtmak için kaynak cihazın tplink olması lazım. wds fonksiyonu farklı markalarda
    malesef sorun çıkarıyor.
    Peki Tplink bir modem alsam sorunsuz bağlantı sağlayabilir miyim yoksa kablo çekmemi mi tavsiye edersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edie

Peki Tplink bir modem alsam sorunsuz bağlantı sağlayabilir miyim yoksa kablo çekmemi mi tavsiye edersin.

Alıntıları Göster
    kablo imkanın varsa en iyisi kablodur.
    bence kablo çek.
  • quote:

kablo imkanın varsa en iyisi kablodur.
    bence kablo çek.

Alıntıları Göster
    Duvarlarda kablo olmasın diye kablosuz yapmaya çalışıyordum ancak sağlıklı çalışması daha önemli.
    yardım için teşekkürler, hafta sonu kablo operasyonu yapalım.
  • quote:

Duvarlarda kablo olmasın diye kablosuz yapmaya çalışıyordum ancak sağlıklı çalışması daha önemli.
    yardım için teşekkürler, hafta sonu kablo operasyonu yapalım.

Alıntıları Göster
    yoksa kablo çekmemi mi tavsiye edersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuwushih2005

yoksa kablo çekmemi mi tavsiye edersin.

Alıntıları Göster
    @yuwushih2005

onu mu tavsiye ediyorsun :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

@yuwushih2005

onu mu tavsiye ediyorsun :)

Alıntıları Göster
    kablo ile bağlantı çektim ancak router bazen sorunsuz bağlanıyor bazen ise IP alamıyor. ünlem işareti çıkıp kalıyor. modem arayüzüne girebiliyorum.
    bu konnuda ne yapmam gerekir? elle IP verip kaydetmem gerekiyor sanırım ama bu modem ve routerda hangi IP numaralrını girmem gerekiyor?
  • routerin wan ip adresini dinamic yerine static yap.
    Kablo çektiğin modemin ip adresini yazarsan ayarları tarif edeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkanizmit -- 30 Temmuz 2012; 23:10:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

routerin wan ip adresini dinamic yerine static yap.
    Kablo çektiğin modemin ip adresini yazarsan ayarları tarif edeyim.
    Huawei modemin arayüzüne 192.168.1.1 ile girebiliyorum. direk modemden bağlandığımda verdiği IP 192.168.1.3
    istediğin IP budur umarım
  • quote:

Huawei modemin arayüzüne 192.168.1.1 ile girebiliyorum. direk modemden bağlandığımda verdiği IP 192.168.1.3
    istediğin IP budur umarım

Alıntıları Göster
    evet buydu.
    şöyle yap çektiğin kabloyu routerin wan girişine gir.
    routeri pc ne lan çıkışlarından herhangi birinden bağla.
    routerin network ayarlarından wan bölümünden static ip seç
    ip adresi olarak 192.168.1.250 gir.
    gateway 192.168.1.1
    dns 192.168.1.1 gir.

routerin network ayarlarından lan ip si olarak 192.168.0.1 gir.
    dhcp server ayarlarından start ip 192.168.0.10 end ip 192.168.0.100
    gateway 192.168.0.1
    pridns 192.168.0.1
    second dns 192.168.1.1
    gir.
    ayrıca qss disable yapmanda fayda var.

kolay gelsin.

• quote:

evet buydu.
    şöyle yap çektiğin kabloyu routerin wan girişine gir.
    routeri pc ne lan çıkışlarından herhangi birinden bağla.
    routerin network ayarlarından wan bölümünden static ip seç
    ip adresi olarak 192.168.1.250 gir.
    gateway 192.168.1.1
    dns 192.168.1.1 gir.

routerin network ayarlarından lan ip si olarak 192.168.0.1 gir.
    dhcp server ayarlarından start ip 192.168.0.10 end ip 192.168.0.100
    gateway 192.168.0.1
    pridns 192.168.0.1
    second dns 192.168.1.1
    gir.
    ayrıca qss disable yapmanda fayda var.

kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    Utkan teşekkürler cevap için aynen yaptım ancak aynı şekilde ağa bağlanıyor ama internet yok diyor, nedendir?

• internet olmayan pc nin komut satırında ip config yazarak dns ve ağ geçidi bilgilerini bir kontrol et.
    Birde dns olarak routerin dhcp ayarlarında 192.168.1.1 yerine open bir dns gir. Örn. 8.8.8.8 pri 8.8.4.4 second yada 4.2.2.3 pri 4.2.2.5 second.

• quote:

internet olmayan pc nin komut satırında ip config yazarak dns ve ağ geçidi bilgilerini bir kontrol et.
    Birde dns olarak routerin dhcp ayarlarında 192.168.1.1 yerine open bir dns gir. Örn. 8.8.8.8 pri 8.8.4.4 second yada 4.2.2.3 pri 4.2.2.5 second.
    dns leride değiştirdim ancak yine aynı, internet bağlantısı diyor, sayfa açmaya kalkınca internet bağlantısı yok diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edie -- 2 Ağustos 2012; 0:14:08 >
  • bide şöyle deneyelim. Modemden çektiğin kabloyu routerin wan girişine diilde 1. Ethernet girişine gir. 2. Ethernet girişine pc ni bağla. Wan ip sini static diil dinamic yap. Lan ip adresini 192.168.1.250 lan gateway 192.168.1.1 lan dns 192.168.1.1 yap. Dhcp server başlangıç 192.168.1.100 bitiş 192.168.1.150 gateway 192.168.1.1 dns 192.168.1.1 yap bir dene bakalım.
    Bu arada wifiden wds felan kapalı olsun.

• quote:

bide şöyle deneyelim. Modemden çektiğin kabloyu routerin wan girişine diilde 1. Ethernet girişine gir. 2. Ethernet girişine pc ni bağla. Wan ip sini static diil dinamic yap. Lan ip adresini 192.168.1.250 lan gateway 192.168.1.1 lan dns 192.168.1.1 yap. Dhcp server başlangıç 192.168.1.100 bitiş 192.168.1.150 gateway 192.168.1.1 dns 192.168.1.1 yap bir dene bakalım.
    Bu arada wifiden wds felan kapalı olsun.
    akşam eve geçtiğimde deneyeceğim, yardım için teşekkürler.
  • quote:

akşam eve geçtiğimde deneyeceğim, yardım için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Modemden çektiğin kabloyu routerin wan girişine diilde 1. Ethernet girişine gir. 2. Ethernet girişine pc ni bağla.

Bu şekilde yaptığımda modem arayüzüne giremiyorum. 192.168.0.1 ile girmeyi deniyorum ancak açmıyor.
  • quote:

Modemden çektiğin kabloyu routerin wan girişine diilde 1. Ethernet girişine gir. 2. Ethernet girişine pc ni bağla.

Bu şekilde yaptığımda modem arayüzüne giremiyorum. 192.168.0.1 ile girmeyi deniyorum ancak açmıyor.

Alıntıları Göster
    modemden gelen kabloyu takma. sadece ethernetle pc ni bağla.
    yukarda yazdığım ayarları yap ondan sonra modemden gelenide bağla ethernete.
  • quote:

modemden gelen kabloyu takma. sadece ethernetle pc ni bağla.
    yukarda yazdığım ayarları yap ondan sonra modemden gelenide bağla ethernete.

Alıntıları Göster
    hocam sonunda oldu sanırım. direk internete bağlandı . bu şekilde kullanayım bakalım sorun çıkaracakmı bi kaç güne.
    yardımın için çok teşekkürler
  • quote:

hocam sonunda oldu sanırım. direk internete bağlandı . bu şekilde kullanayım bakalım sorun çıkaracakmı bi kaç güne.
    yardımın için çok teşekkürler

Alıntıları Göster
    Bir şey daha soracağım.
    routera hdd bağlıyorum resimdeki gibi gözüküyor ancak diski aç dediğimde açmıyor, neden olabilir. birde bu diski normal disk görünümünde bilgisayarıma ekleyebilir miyim?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.