Şimdi Ara

Kablosuz bağlantı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar son günlerde kafama takılan birşey var. Kuzenimin Toshiba marka notebook'unu benim kablosuz adsl modemim ile internete bağlamak istedik ama notebook bağlantıyı algılamadı. Modemin ayarlarını doğru yaptığımdan eminim. Notebook'un desteklediği kablosuz bağlantı Intel® PRO Wireless 2200BG. Benim adsl modemimde ise 802.11b/g yazıyor. Sanırım ikisi arasında fark var ve uyuşmadı. Bunların arasındaki fark nedir?

• arada bir fark yok bilgisayarda tarattır seninağı görecektir ordan bağlan eğer bağlanmıyorsa mac filtreleme vardır onu kaldır. o nedir bilmiyorsan modeme reset at öyle dene
  • MAC filtreleme ayarlarını yaptım. Notebook'un MAC adresini modeme kayıt ettim. Hatta daha sonradan MAC filtrelemeyi kaldırıpta yaptım. Yani hiç bir şekilde bağlantı sağlanamadı.
  • Sorun tam olarak nedir ? wireless ağı hiç görmüyor mu yoksa bağlantıyı tamamlamıyor mu ? Eğer wireless gördüğü halde bağlantı olmuyorsa notebook IP adresi alamıyor olabilir... Ya senin modemde DHCP server kapalıdır ya da notebookda statik IP atanmıştır, wireless ağ için doğru IP adresi atanmıyordur..
  • Wireless ağı hiç görmüyor. DHCP Sunucu açık durumda. Ağı görmesi için ne yapmam lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cassini10 -- 13 Aralık 2005, 21:47:52 >
  • ağın adı (SSID) yayınlanmıyorsa (Broadcast) malesef ağı göremezsin en azından laptop da standart gelen wireless ağ asistanı ile...

ya ağ adını yayına aç yada intelin sitesinden yeni wireless sürücüsünü indir arkadaşım... pro wireless olanı o zaman problem ortadan kalkıyor arkadaşım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dou147 -- 13 Aralık 2005, 21:57:24 >
  • SSID ayarlarını zaten yapmıştım. SSID yayını açık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.