Şimdi Ara

Kablosuz Bağlantı Kopması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Zyxel P-660HW-T1 v2 serisi kablosuz modemime bağlı bir masaüstü bilgisayarım var ve bir de ayrı bir odada genelde kullandığımız laptop'umuz var.

Normalinde masa üstü bilgisayar açıkken bir sorun olmuyor, fakat ne zaman laptop (wireless) diğer odada ilaveten devreye girse, işte o zaman modem bütün ışıkları sönerek doğrudan kendini resetliyor ve internet de kopuyor...Bunu sürekli yapıyor belli aralıklarla...

Her iki pc de virüs taraması yapıldı ve bir sorun görünmüyor...Bunun sebebi ne olabilir sizce?

Ne olur kurtarın bizi bu azaptan:(

Saygılarımla

• Çok benzer bi sorun bende var ama hiç bir yolunu bulamadım :(
  • Nasıl bir iştir bu böyle...Çaresizliğin bir tanımı da bu olsa gerek...

Bu arada her iki pc de, google dns kullanıyorum...onunla ilgisi olabilir mi diye düşünmüyor değilim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrah -- 26 Ocak 2012; 22:12:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: syrah

Merhaba Arkadaşlar,

Zyxel P-660HW-T1 v2 serisi kablosuz modemime bağlı bir masaüstü bilgisayarım var ve bir de ayrı bir odada genelde kullandığımız laptop'umuz var.

Normalinde masa üstü bilgisayar açıkken bir sorun olmuyor, fakat ne zaman laptop (wireless) diğer odada ilaveten devreye girse, işte o zaman modem bütün ışıkları sönerek doğrudan kendini resetliyor ve internet de kopuyor...Bunu sürekli yapıyor belli aralıklarla...

Her iki pc de virüs taraması yapıldı ve bir sorun görünmüyor...Bunun sebebi ne olabilir sizce?

Ne olur kurtarın bizi bu azaptan:(

Saygılarımla

slm. bağlanınca koparan laptop yerine cep telefonu ile felan bir denermisin.
    eğer aynı sorun devam ederse düşük bir ihtimal modeminizin adaptörü sorunlu
    yüksek ihtimal besleme devresi sorunlu. wifi kullanıcı client olduğu anda
    wifi katı yüksek ve sürekli çıkış yapar besleme gerekli akımı sağlayamazsa
    yaşadığınız sonuç ortaya çıkabilir.

• Utkanizmit bağlanınca koparan laptop yerine cep telefonu ile felan bir denermisin.
    eğer aynı sorun devam ederse düşük bir ihtimal modeminizin adaptörü sorunlu
    yüksek ihtimal besleme devresi sorunlu. wifi kullanıcı client olduğu anda
    wifi katı yüksek ve sürekli çıkış yapar besleme gerekli akımı sağlayamazsa
    yaşadığınız sonuç ortaya çıkabilir.

Arkadaşımın yorumuna katılıyorum sorun modem weya adaptöründe gibi görünüyor bi ihtimal de virüs taramasını virüs koruma proğramlarıyla falan yapıyorsan bir çok zaman işe yaramıyor onun yerine combofix tarama silme proğramıyla işlemi gerçeklerştirp sorunu tekrar denersen daha faydalı olur.
  • ip çakışması olunca modem kendini resetliyor olmasın laptop'a elle ip ver öyle dene bakalım
  • arkadaşlar merhabaa
    benımde bağlantı sorunum var benzer durumda olan bılen varsa acıl yarıdmcı olsun bana.
    acer aspire 5742z wın 7 basıc laptobum var.tplink adsl modemım var
    baslangıcta ınternete baglanıyorumm,,sorunsuz olarak vede ortalama 1 saat sora ınternet kopuyor ve tekrardan wırelessı gorup baglanamıyorum..aynı model bır tane daha var aynı evde ve kardeşim sorunsuz olarak baglanıyor ve kopma yaşamıyor.bende sorun oluşuyor,kablo ıle adsl modemden baglantı yaptıgımda sorun yok..farklı yerlerde ınternete wırekess ıle baglanıyorum yıne sorun yok sızce sorun ne olabılır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bağlantı
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Değerli yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

Sorunu çözebilme adına şu şekilde hareket ettim:

Masaüstu PC ye otomatik ip ataması yaptırırken, bu akşam itibari ile laptop'a sabit ip atadım. Yani, sorun ip çakışmasından kaynaklı ise, meselenin çözülmüş olması lazım.

Şu ana kadar kadar bir sorun yaşamadım...Ama ilerleyen günlerde ne olur bilemeyeceğim...Sorun gene devam ederse burda sizlerle paylaşacağım...
  • birde mutlaka modeminin fw yazılımını güncelleftp://ftp.zyxel.com.tr/ZyXEL_URUNLERI/MODEMLER/ADSL_MODEMLER/P-660HW-T1v2/Firmware/Kanal/340AXD3D0.bin sonra modemini resetleyip yeniden kur, anlaşılan ip çakışması var sorunun devam etmiyorsa bile fw güncellemeni tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.