Şimdi Ara

Kablosuz bağlantıyı hangi alıcılarla alıp ethernet kablosuyla pc ye nasıl iletebiliriz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evin çatısına wireless alıcısı koyup orada ki bağlantıyıda masaüstü pc me aktarmak istiyorum.

bunun için;
    wireless usb adaptör kullanmak istemiyorum sebebide piyasada ki çoğu modellerin tak çıkar antenli olmaması, olanların ise 10-15 db lik bi anteni destekleyeceği konusunda tereddütlerimin olması, en önemliside alıcının giriş kısımlarının usb olması.

buda şöle bi soruna neden oluyo;
    bu bağlantıyı pc ye kadar taşıyacağım için, hem usb kablosunun pahalı olması hemde usb kablolarda kayıp oranının ethernet kablolarına göre fazla olması beni kara kara düşündürüyo.

Gerekli açıklamayı yaptıktan sonra gelelim sorunun en can alıcı noktasına:

çatıya şöle bi alet koysam;

anteniyle bağlantıyı alıp (anteninin çıkarılıp takılması çok önemli) ethernet portu sayesinde bağlantıyı kabloluya çevirese ( kablosuz medemlerin tersi gibi ). piyasada böle bi alet var mıdır? varsa adı sanı nedir?

yardımlarınız için şimdiden tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragon-34 -- 10 Şubat 2008; 15:19:03 >

• wireless routerlar işini görür dlink linksys asus gibi markalar önerilir openwrt ve dd-wrt nedir ne değildir biraz araştırırsan sanırım yapmak istediğin şeye bi adım daha yaklaşırsın bide bu bağlantıyı ne için kullanmak istediğin ve çatıya diktiğin antenin kaç db ve de binalardan yüksekte olması dezavantajları gibi konular var etraftaki wirelesslara bayaca göz atıyım amacın varsa yapacağın şey pek mantıklı görünmüyor ama bi yer var uzakta oradan internete bağlancam diyosan cantenna bile bi pencereden iş görebilir gibime geliyo tabi karar düşünce sana ait
  • alışveriş merkezinin bağlantısını kullanmak için böle bişey düşündüm. yagi anten yapıp bu alete (sanırım bu alet router oluyo) monte etmeyi düşünüyorum.
    çatıya koyma sebebim ise güzel bi şekilde çekmesi için.

tabi ethernet kablosuylada eve almam lazım
  • ihtiyacin olan sey client mode u olan bi access point yada wireless router. access pointi verici degilde aliciymis gibi kullanacaksin.

client mode u olan pek cok model var ama genelde farkli markalar farkli chipsetler uyumsuz oluyor. turkiyede satilan modeller arasindan bi firmware degisikligi yapmadan client moda getirdigim bi tek dlink 2100ap modeli oldu. ama cok stabil sekilde bu isi yapmiyor. baglan dedim her cihazada baglanmadi cihaz secme huyu gene var. diger modeller arasindan catir catir bu isi yapan varmi bilmiyorum. simdiye kadar bu konu cok tartisildi bi kisede cikip su cihaz bu isi mukkemmel yapiyor demedi.

client modu daha once cok yaptim stabil ve sorunsuz performansi sadece acik kaynak firmwarelerden alabildim. birini asus 500gp wireless router ile yaptim. asusun orjinal firmware inin acik kod haline getirilmis hackli oleg versiyonunu yukledikten sonra tamamen telnet kodlari ile komut vererek yaptirdim cunku web arayuzunde bu is icin hic bir sey yoktu. bu yontem hem zor hemde asus 500g ler cok pahali modeller.

en etkili yol dd-wrt. baska bi acik kaynakli firmware. client mode da harika calisiyor. hatta sadece karsti tarafa client olarak baglanmakla kalmayip repeater modunda aldigi sinyali baska bi isim ve sifre ile tekrar wireless verebiliyor.mesafe artikca repeater modunda stabilite problemleri cikabiliyor. sadece client mode da cok etkili. bunun disindada pek cok ektra ozellikleri var detayina girmeye gerek yok.

dd-wrt kullanmak icin dd-wrt nin destekledigi bi wireless router alip firmware guncellemesi ile dd-wrt yuklemek gerekiyor. sorunda burda basliyor dd-wrt yi hakki ile calistiracak modeller turkiyede yok. eski linksys ler calisyordu ama yenilerinde rom kucultultugu icin sadece pek cok ozelligi kirpilmis micro surum calisiyor. az once baktim v24 surumunun microsu varmis. micro da extralar yok ama standard diger routerlarin tum ozellikleri mevcut. eger saglam ingilizcen varsa sitesinde butun teknik bilgiler mevcutwww.dd-wrt.com

• @darkaura
    güzel bi şekilde açıklamışın ama benim bunları yapmam için biraz daha beklemem gerekecek galiba. tecrübeli kişilerin öncü olmasını beklemekte fayda var gibime geldi.

siteye baktım ama bende o kadar ingilizce yok.
  • uygun cihaz problemi olmasa kisa surede yayginlasirdi eminim. pek cok esneklik sunan bi sistem. bi kac yere yurtdisindan getirttigim buffalo whr-hp-g54 routerlarla kurdum. buffalonun dahili wireless amfisi de var sinyal kuvveti cok yuksek. dd-wrt yuklenince tam bu is icin mukemmel cihaz oluyor.

ebay de ddwrt yuklu buffalolar satiliyor. onlardan alabilirsin. gumrukte bi sorun cikmaz yanliz turkiyeye olan kargo ucretleri biraz yuksek
  • bu projeyi dondurmak lazım. inş. yaygınlaşınca denerim.

edimax ın antenli usb wireless alıcısı var. onun antenini kuvvetlendirip sonrada usb ucuna, usb ucunu ethernet jakına çeviren alet takıp ethernet kablosuylada (15 metre falan) masaüstü pc ye bağlasam bağlantıda çok kayıp olur mu acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • edimax ın antenli usb wireless alıcısı var. onun antenini kuvvetlendirip sonrada usb ucuna, usb ucunu ethernet jakına çeviren alet takıp ethernet kablosuylada (15 metre falan) masaüstü pc ye bağlasam bağlantıda çok kayıp olur mu acaba?
  • onceki entryde yazdim gibi en etkili yol dd-wrt. turkiyede uygun cihaz olmadigi icin direk tavsiye etmemistim.

ddwrt nin micro surumu ile ilgilenmedigim icin simdiye kadar fark etmedim. turkiyede her yerde bulabilcegin asus wl-520g modeline dd-wrt micro surumu yukliyebiliyorsun. asusun kendi programi ile yuklendigi icin kurulumuda kolay.

micro nun full surumden farkli vpn voip hotspot programlari olmuyor. ama senin ihtiyacin olan "client mode" da dahil olmak uzere tum temel network sistemleri ayni.

client mode ayarlarida cok basit wireless ayarlarindan client mode u secip baglanmak istedigin cihazin adini ssid sini ve kanal numarasini varsa wep wpa sifrelerin girdinmi eger sinyal kuvveti yeterli ise hemen karsi cihazdan ip alir ve kablo ile internete girebilirsin. istersen repeater modunada gecip kablosuzda cihaza baglanabilirsin ama bu sekilde biraz zorlanabiliyor. client mode daha saglikli.

asus 520g 50$ civarinda olcak kolayca bulabilirsin. ama asus 550ge bulabilirsen full surumde kurabilirsin. anladigim kadariyla piyasada bi ara 500ge varmis su an kimsenin stogunda yok daha getirtilmiyor anlasilan. biraz ararsan belki satilmamis bi tane bulursun. full surum icin asus 500g / 500g deluxe / 500g premium da ararsan bulmak mumkun ama 500g serisi biraz pahali.

sadece client mode kullancaksan 520g ucuz fiyatiylada en iyi secim gibi.

ciddi olarak yapmaya niyetlenirsen bana pm at elimden geldigince yardimci olurum.

• bunun için biraz daha bekliyim diyorum. forumda deneyen ve iyi sonuçlar elde eden birileri olursa yapmayı düşünüyorum.

bide yukarda anlattığım usb alıcıyı güçlendirip yapsam nasıl olur? verim açısından tavsiye eder misin?
  • dd-wrt yi su an client mode da kullaniyorum. 24db anten 500mw sinyal kuvvetlendirici takili. aylardir tik demeden calisiyor. dd wrt kendini ispatlamis bir firmware'dir. 1000$ lik routerin ozelliklerini 50-100$ routerlarda kullabilmeni saglar. full versiyonunu calistircak router olmadigi icin turkiyede bilen kullanan kisi az ayri.

asus 520g ye gelirsek. ddwrt nin desteklenen donanimlar listesinde hangi versiyonla kullancan ve nasil yukleyecen bile yazili. aslinda asus 500g den cok bi farkli yok. 500gp ye yukleyip denemistim. eger flash memorysi 2mb degilde 4mb olsaydi ddwrt nin full versiyonunuda kullanmak mumkun olurdu.

usb dahil bu isteki hemen her yontemi denedim. gercek performansi ve esnekligi ddwrt ile aldim. bence vaktini ve maddi kaynaklarini usb de bosa harcama
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.