Şimdi Ara

Kablosuz Elektrik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
3.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hellmarch

Elektromanyetik dalga iyonosferden yansıyabiliyorsa Tesla da bunu kullanarak gönderim yapmış olmalı. Tıpkı telsiz gibi. Ama ne kadar güç gönderdi de karşıya ne kadarı ulaştı da o ampüller yandı, derinlemesine bilmiyorum. Ama zaten kablosuz elektrik dediğiniz şey transformatörlerde kullanılan birşey. İki sarım arasında kablo yok. Elektromanyetik etkiyle enerji yani elektrik diğerine geçiyor. Bunu pratikte havadan elektrik akımı göndermek içinde yapabiliriz.

valla hocam tesla'nın o gün deneyinde kullandığını tesla bobinin çeyrek boyutunu yapmış bilimadamları.ve çok yetersiz kaldığını söylediler.Daha büyük bi bobin gerekiyomuş onun yaptığını yapabilmek için.bildiğim kadarıyla ilk verim aldığı bobin 25 metreydi,j.p morgan sponsorluğunda.bugün bilim adamları o boyda bi bobin yapmak için çok ciddi sponsorlar gerektiğini söylüyor.bir de tesla asla not tutmazmış hiç bir fikrini kağıda dökmemiş,hafızasına çok güvendiği için.o yüzden çok önü açık bi yol bırakmamış arkasından gelenlere.

• bu adam hep tek başınamı calışmış peki, hiçmi bir asistanı yokmuş. :)
    sponsoruna açıklamamışmı projeyi-işleyiş nasıl ocak-plan nasıl-ne lazım- ne bekleniyor.
    gidip, bana bobin ver sponsor olmu demiş sadece. :)
    neden şuan kimse 1 mil ötede 25 ampül yakamıyor. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

bu adam hep tek başınamı calışmış peki, hiçmi bir asistanı yokmuş. :)
    sponsoruna açıklamamışmı projeyi-işleyiş nasıl ocak-plan nasıl-ne lazım- ne bekleniyor.
    gidip, bana bobin ver sponsor olmu demiş sadece. :)
    neden şuan kimse 1 mil ötede 25 ampül yakamıyor. :)

ana hatlarını açıklamıştır tabi ki j.p morgan'a ama detayları hakkında kimseyi bilgilendirmediği söyleniyor.Tüm anılarımı,hayallerimi ve bilgilerimi 100 yaşına geldiğimde yazacağım demiş.85 yaşında da öldü.zaten sponsoru radyonun icadından sonra fon akışını kesmiş.ki radyoyu bulan marchoni bile tesla'nın 17 patentini kullanarak radyoyu bulmuş.kimseyle hiç bir bilgisini paylaşmayı,açıklamayı sevmeyen takıntılı bi kişiliği vardı.ayrıca resmi kayıtlarda kablo kullanmadan uzaktaki lambaları yakabildiği kayıtlara geçmiş.niagara projesinde üretilen enerjiyide buffalo şehrinin aydınlatılmasında kullanmış.zaten bu ha deyince bulunmamış o 25 ampulü kablo kullanmadan yakması labaratuarında izole geçen 4 yılın ardından olmuş.ama onun hayali 25 ampulle sınırlı değildi.tüm bir şehri hatta dünyayı aydınlatmak istiyordu.bu yüzden de daha çok paraya,zamana ihtiyacı vardı.dünyanın en büyük tesla bobini yanılmıyosam 50 milyon dolar(ki o zamanın 50 milyon doları) para harcandıktan sonra fon akışı durduğu için yıkıldı.tesla bilimin sınırına ermiş bi insandı bence.tek başına fringe adam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joeblack3535 -- 2 Haziran 2012; 15:09:32 >

• madem bu adam o kadar takıntılıydı; nasıl patent almış?
    bilgi açıklanmadan nasıl patent alınır ya. dünyanın heryerinde aynı şekilde işleyen bir sistem bu.
    götürürsün porjeni, hervidasını inceleyip öle patent verirler adama.
    ...

niagara şelalesinin kablosuz elektirkle ne alaksı var.

ayrıca, herif 10 yıl boyunca 1 projede çalışıyo ve ortada hiçbir detay yok. bu nasıl bir gizlilik.
    aradada 40 km lik bir mesafe var.

eksiklikleri görebiliyormusunuz?
  • Tesla'nın not tutmadığı doğru değil, aksine yazmayı seven biri. 1893 yılında kablosuz iletimle ilgili söylediklerinden bir bölümü ekledim.

Kablosuz Elektrik

Kısaca tek telle veya sadece toprak üzerinden çalışan motorlardan bahsederken bunun iyonosfer yoluyla yapılabileceğini de söylüyor. Ama ilerde güç aktarımının gerekli olmayacağını ve istediğimiz her yerden enerji elde edebileceğimizi belirtmiş.
  • quote:

madem bu adam o kadar takıntılıydı; nasıl patent almış?
    bilgi açıklanmadan nasıl patent alınır ya. dünyanın heryerinde aynı şekilde işleyen bir sistem bu.
    götürürsün porjeni, hervidasını inceleyip öle patent verirler adama.
    ...

niagara şelalesinin kablosuz elektirkle ne alaksı var.

ayrıca, herif 10 yıl boyunca 1 projede çalışıyo ve ortada hiçbir detay yok. bu nasıl bir gizlilik.
    aradada 40 km lik bir mesafe var.

eksiklikleri görebiliyormusunuz?

ölümünden sonra abd hükümeti kasasına el koymuş.bir kaç yıl sonra belgrada evrakları teslim etmişler ancak eksik belgeler oldugu söylenmekte.patent konusunda gelince;bununla ilgili olarakta;fikirlerin çok uç olduğunu ve hiç bir çelişkiye yer bırakmadıkları için patent konusunda zorluk çıkarmamışlar.tekrar söylüyorum ana hatlarını her şekilde belirtmiştir ancak kimsenin bilmediği detaylar ve teknikler onun kafasında mevcuttur.

o takıntılı kişiliğine rağmen neden patent aldı; thomas edison ile girdiği rekabet artarken tesla westinghouse ile çalışmaya başladı ve büyük bir fuarın ışıklandırmasını aldılar.ancak edison fesatlandı ve patenti kendinde olan ampul kullanımını yasakladı.tesla da bir hafta süre içinde yeni bir ampul tasarlayıp 60.000 adet üretti.yivsiz ampül.bu olay tetiklemiş olabilir patent alma hevesini.ayrıca bi bilim adamının patent alması kadar doğal ne olabilir.sponsor baskısı da olabilir.sonuçta adam deha,gerizekalı değil ki :)

ayrıca yine westinhouse şirketi dara düşünce kar sözleşmesini yırtıp attı ve şirketin bekası herşeyden önemli dedi.bunları yapmasaydı bi otel odasında ölmezdi.çok çok takıntılı bi kişiliği olmasaydı belki unutulmazdı da bugün.

niagara projesini ilk olarak bi konferansta dile getirdiğinde gülmüşlerdi.tıpkı kablosuz elektriğe sizin güldüğünüz gibi o yüzden o örneği verdim.

hocam size saygı duyuyorum bilgi birikiminiz ile konuşuyorsunuz ben hayal gücüm ve araştırmalarımla konuşuyorum ancak bugün bile fizik dünyası tesla'ya inanan profesörlerle dolu,inanmayanlarda çok tabi ki.siz de onlardan birisiniz.ben biraz şansı yaver gitseydi dünyayı kökünden değiştireceğine inanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: PHaLaNX.

Tesla'nın not tutmadığı doğru değil, aksine yazmayı seven biri. 1893 yılında kablosuz iletimle ilgili söylediklerinden bir bölümü ekledim.

Kablosuz Elektrik

Kısaca tek telle veya sadece toprak üzerinden çalışan motorlardan bahsederken bunun iyonosfer yoluyla yapılabileceğini de söylüyor. Ama ilerde güç aktarımının gerekli olmayacağını ve istediğimiz her yerden enerji elde edebileceğimizi belirtmiş.

yayınlanan bazı makaleleri var,new york times'ta falan da yazmış hatta bi ara.ama da vinci gibi yaptığı herşeyi not tutan biri değilmiş demek istedim.söyleşi yapmaya çalışan bi çok gazeteciyi kabul etmemiş görüşmeye.tüm hayatımı ben yazcam demiş.yazmayı sevdiği muhakkak tüm hayatını yazmak istediğine göre :)

• abd liler kasayı aldı diyorsunuz.
    şuan bile insanlar bunu havadan iletmek için herşeyi yaparken abd nin bu kasadan çıkan projeleri
    kullanamaması normalmi?
    sscb ile girdigi yarış için dünya kadar uzay yatırımı yapabilecek derecede deli adamlar, kablosuz elektirigi neden kullanmasın.
    niye o kasadan hiç bişi çıkaramamışlar.

bilimsel bir projeden bahsediyorsunuz
    adamın gazetecilerle ilişkisi bilimsel no ttutmasına engel değilki, makale yazmasına engel değilki.
    adamın 17 patenti var. 1-2 olsa, hırs yaptı aldı dersiniz ama öle değüil. 17.
    yine deniyorki, projenin detaylarını açıklşamıyor.
    adamın biri size gelse, elimde bir kutu var elektrik üretiyor sponsor olun dese ne dersiniz?
    aç bakalım o kutuyu ne var içinde dersiniz.
    detayları anlatmıyor ama bu adam. enterasan.

ayrıca, madem bu kadar problemli bir zat, neden diger adamlarla ortak projeye girişmiş, para içinmi.
    peki bu adam bu kadar zeki, sonunda paradan başına geleceklşeri bilememişmi? ortagının onu dolandırdıgını anlamamışmı?
    yani 10 yıllık çalışma-40 km lik bir alan, 0 bilgi. ama başarılmış, nasıl? başarılmış. neyle? başarılmış.
    ben bunu anlatmaya çalışıyorum

o zaman bile herifler patentin ne derece önemli birşey oldugunu anlamış ama kablosuz elektirign patentini almak kimsenin aklına gelmemiş.

BANA GÖRE;
    mısırlılar, kablosuz elektirik kullandı demek gibi birşey.
    en azından deliller var, hiiyerogliflerde birtakım şekillervar.
    tesladan daha inandırıcı.

• quote:

abd liler kasayı aldı diyorsunuz.
    şuan bile insanlar bunu havadan iletmek için herşeyi yaparken abd nin bu kasadan çıkan projeleri
    kullanamaması normalmi?
    sscb ile girdigi yarış için dünya kadar uzay yatırımı yapabilecek derecede deli adamlar, kablosuz elektirigi neden kullanmasın.
    niye o kasadan hiç bişi çıkaramamışlar.

bilimsel bir projeden bahsediyorsunuz
    adamın gazetecilerle ilişkisi bilimsel no ttutmasına engel değilki, makale yazmasına engel değilki.
    adamın 17 patenti var. 1-2 olsa, hırs yaptı aldı dersiniz ama öle değüil. 17.
    yine deniyorki, projenin detaylarını açıklşamıyor.
    adamın biri size gelse, elimde bir kutu var elektrik üretiyor sponsor olun dese ne dersiniz?
    aç bakalım o kutuyu ne var içinde dersiniz.
    detayları anlatmıyor ama bu adam. enterasan.

ayrıca, madem bu kadar problemli bir zat, neden diger adamlarla ortak projeye girişmiş, para içinmi.
    peki bu adam bu kadar zeki, sonunda paradan başına geleceklşeri bilememişmi? ortagının onu dolandırdıgını anlamamışmı?
    yani 10 yıllık çalışma-40 km lik bir alan, 0 bilgi. ama başarılmış, nasıl? başarılmış. neyle? başarılmış.
    ben bunu anlatmaya çalışıyorum

o zaman bile herifler patentin ne derece önemli birşey oldugunu anlamış ama kablosuz elektirign patentini almak kimsenin aklına gelmemiş.

BANA GÖRE;
    mısırlılar, kablosuz elektirik kullandı demek gibi birşey.
    en azından deliller var, hiiyerogliflerde birtakım şekillervar.
    tesladan daha inandırıcı.

bi fizik öğrencisi hatta profesörü olsanız dahi tesla'yı kücümsücek kadar aşmış oldugunuzu düsünmüyorum.

ayrıca tesla'nın sahip oldugu patentlere bu kadar takılmanız onu kıskandığınızı ve keşke bunu ben bulsaydım dediğinizi gösteriyor.belki adını tarihe yazdırmak istediği için patent almıştır,belki canı sıkıldığı için,belki birileri ona,patent almazsa hiç birşey ispat edemeden tüm fikirlerinin uçabileceğini,çalınabileceğini söylemiştir.bugün buluş yapan herkes patent alıyor bunda anormal bişey yok ki.tesla silik ezik biri değildi ki yaptığının arkasında durmasın.belki çok yüksek bi egosu vardı kibrini pekiştirmek icin patent aldı kim bilir...

tesla hafızasına çok güveniyordu bu yüzden de detaylı not tutma alışlanlığı olmadığı düsünülüyor..bir çok kaynakta bu bilgiden bahsediliyor.kaynakta belirtebilirim istersen.o arkadaşa yazdığım şey de buydu.yanlış anlamışsın.öldüğünde kasasında makalelerle doluymuş ama hiç birini yayınlatmamış.tıpkı kafka gibi.aklına gelen fikirler tesla'nın zihninde sadece teorik olarak değil 3 boyutlu olarak belirirdi.ve bunları aklında çok iyi tutabiliyordu.bunu kendisi söylemiştir.bunu da biraz araştırarak öğrenebilirsiniz.bu çizimleri hesaplamaları not defterlerine tabii olarak tutabilir.ama böyle bişeye erişen biri o defteri gören birisi yok.öldükten sonra ortaya çıkan gizemli bi defterde tüm çalışmalarının gelindiği nokta tespit edilememiş.yani gazetecilerle diyalog kuramamasından da ötesi varmış.

kasadan alınan makalelere gelince,teslanın "ölüm lazeri" adı verilen bir silah projesi vardı.400 km öteden herhangi bi cismi lazer ışınıyla parçalayabilmekte kullanılması mümkündü.ancak bu silahla ilgili cok fazla bilgi yoktur.ne derece geliştirebildiğini bilmiyoruz.abd hükümeti de kasadaki bilgilerin nazilerin eline geçmesinden tedirgindi.uzun incelemeler sonunda kasayı belgrada yollamışlar.eksik oldugu düsünülüyor.eksik değil.ikisi arasında da fark var.teorik olarak abd ölüm lazeri üstünde çalışmış olabilir.sonuçta tesladan sonra tesla seviyesinde birinin gelmediğini düsünürsek bi süre sonra abd hükümeti projeyi rafa kaldırmış olabilir.bunlar ihtimaller dahilinde olan bişey.

ayrıca bilgilendirme kısmı öyle değil.tesla sponsoruna kendi uslubuyla fizik terimleriyle ilgili herşeyi anlatsa sponsorunun ne kadarını anlayacağı merak konusudur.sponsorunu frekans aralığı,üretilen voltaj, vs konularında bilgilendirme gibi bi zorunluluğu yok.adam zaten bunu yapmış neyin muhalefetini yapıyosunuz siz anlamıyorum.1 milden 25 ampul yakmış diyorum.bi şehre yetçek kablosuz elektrik üretememiş.siz hala yok üretmemiştir diyosunuz.kayıtlara geçmiş akademik bi bilgiyi inkar ediyosunuz.

Neye dayanarak?

Siz yakmadığına inanın,ben yaktığına ve daha da fazlasını yapabilecek potansiyeli olduguna.
    Körü körüne muhalif olmaktansa biraz araştırmanızı öneririm.

• kasada makaledoluymuş, hiç birini yayınlatmamış, kasa amerikalılara gecmiş, ne
    hikmetse adamlar o kasadan hiç faydalanmamış :)

:) insan kıskanır tabi,
    kıskandım tabiki :)
    helede tamamen yanlış bilgi olan, 1 milden 25 ampül bilginizde kıskandım.
    yanlış bir rakama inanmak, muhaliflikten daha iyi demenizde ayrıca güzel :)

herşeyi gectik, herşey dogru, mükemmel. ok.
    peki,
    malum bu olay 1900 civarı oluyor. 100 yılda, 1 adım bile ileri gidilememesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
    varmı bildiginiz başka örnek, teknolojinin inanılmaz hızla gelişmesine ragmen hiçilerlememiş
    bir proje?
  • quote:

kasada makaledoluymuş, hiç birini yayınlatmamış, kasa amerikalılara gecmiş, ne

peki,
    malum bu olay 1900 civarı oluyor. 100 yılda, 1 adım bile ileri gidilememesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
    varmı bildiginiz başka örnek, teknolojinin inanılmaz hızla gelişmesine ragmen hiçilerlememiş
    bir proje?

maliyetleri çok yüksek riskide fazla olduğu için kimse yanına yanaşamıyor.kesin verim alınır diye bir şey yok.sonuçta çok büyük bi alan ve çok fazla enerji söz konusu.bunun için devasal boyutlarda bobinler,deha düzeyinde bilimadamları ve canı sıkılan bi milyarder gerek.

• Benim bildiğim Nikola Tesla, yaptığı bobinle bunu kısmen gerçekleştirdi.
    Şu videoyu incelemenizi öneriyorum:

Konuya ayrıntılı bilgisi olanları da bekleriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fermiyon -- 2 Haziran 2012; 20:01:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: joeblack3535

quote:

peki,
    bir proje?

maliyetleri çok yüksek riskide fazla olduğu için kimse yanına yanaşamıyor.kesin verim alınır diye bir şey yok.sonuçta çok büyük bi alan ve çok fazla enerji söz konusu.bunun için devasal boyutlarda bobinler,deha düzeyinde bilimadamları ve canı sıkılan bi milyarder gerek.

sagda solda yazan projede, 40 km de uygulandıgı yazıyor.
    1900 de, bu 40kmlik sistem için para bulunabiliyorsa, şuan 400 km için rahatlıkla bulunabilir.
    :)

• quote:

quote:

quote:

peki,
    bir proje?

sagda solda yazan projede, 40 km de uygulandıgı yazıyor.
    1900 de, bu 40kmlik sistem için para bulunabiliyorsa, şuan 400 km için rahatlıkla bulunabilir.
    :)

bilgin olsun diye söylüyorum 1 mil = 1,609344 km. 40 km diye birşey onca yazı okudum belgeseleni izledim 2 defa hiç bi yerde mevcut değil.hayal gücünün sana oynadığı bi oyun sanırmı 40 km.ayrıca konuyla ilgili massachusetts institute of technology'nin yürttüğü ve geliştirdiği çalışmalar mevcut.insan vücuduna vereceği zarardan endişe ediyorlar.yani söylediğin,düşündüğün ve tesla'yı çökertmek için elini attığın her yerde bi bilgi,bi kaynak mevcut

unutmadan.senden zeki olmasınlar.haşa mümkün değil zaten de bilim adamları bir gün mutlaka kablosuz elektriğin mümkün olacağını ama bunun 100 belki 200 yıl sonra bile olabileceğini hangi neslin bunu başarabileceğini bilmediklerini söylediler.ukalalar ya dimi :))

havadan elektrik mi geçermiş.havayı nasıl kontrol etçez saçma sapan işler işte naparsın

• neden 100 yılda hiçbir ilerleme olmadıgını açıklamak yerine benimle laf dalaşına giriyorsunki :)
    not, 25mil*1.6=40 km.
    ha sendiyosan, yok illa 1 mil mesafede, yanılıyorsun.
    25 milde kimi kaynaklara göre 20, kimi kaynkalara görede 200 ampül yakmıştır diye gecer.
    izlemek okumak önemli tabi, dahada önemlisi ne anladıgın.

mesela dedinki, kablosuz elektirik izole ortamda yapıldı. bu durumda 40 km izole ortam şuan bile yapılamaz.(1 mil bile yapılamaz)
    ayrıca, eletrik için nasıl bir izole ortam yapılır orasıda ayrı bir dert :) sera nın içinde deney yapmışlar :)

"havayı nasıl kontrol etcez saçmalığı"
    ısınan havayı nasıl kontrol edersin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 2 Haziran 2012; 22:36:53 >
  • quote:

neden 100 yılda hiçbir ilerleme olmadıgını açıklamak yerine benimle laf dalaşına giriyorsunki :)
    not, 25mil*1.6=40 km.
    25 milde kimi kaynaklara göre 20, kimi kaynkalara görede 200 ampül yakmıştır diye gecer.

mesela dedinki, kablosuz elektirik izole ortamda yapıldı. bu durumda 40 km izole ortam şuan bile yapılamaz.(1 mil bile yapılamaz)
    ayrıca, eletrik için nasıl bir izole ortam yapılır orasıda ayrı bir dert :) sera nın içinde deney yapmışlar :)

bence boşa yoruluyorsunuz,bu teslacılara birşey anlatmak imkansız.ben kaç defa dedim hatırlamıyorum artık havadan elektriğin mümkün fakat kullanılamaz olduğunu.ölü taklidi yapın,görmeyin,içinizden gülün ama kesinlikle atışmayın bu teslacılarla.

• sizin tartistiginiz olay su mu
    http://www.witricity.com/
  • quote:

neden 100 yılda hiçbir ilerleme olmadıgını açıklamak yerine benimle laf dalaşına giriyorsunki :)
    not, 25mil*1.6=40 km.

hocam siz kaç yaşındasınız ya? okuduğunuzdan anladıklarınızla müzeye konmanız gerekir."izole geçen bi dört ay" lafını izole bi laboratuar ortamı olarak algılayan zihnin önünde derinden saygı duymaktan başka bişey yapamam ben.ayrıca şu 40 km olayının bi linkini kaynağını belirtin de okuyalım.ben en az 15 kaynaktan tesla ile ilgili bilgi okudum hiç birinde 40 km denmiyo.zaten 25 metrelik bi cubuk ve devasa bi tesla bobini ile 1 mil öteye gidebilmiş.40 km mesafe götürmek icin cok cok cok daha fazlası gerekirdi

• quote:

Orijinalden alıntı: superposition

quote:

not, 25mil*1.6=40 km.

bence boşa yoruluyorsunuz,bu teslacılara birşey anlatmak imkansız.ben kaç defa dedim hatırlamıyorum artık havadan elektriğin mümkün fakat kullanılamaz olduğunu.ölü taklidi yapın,görmeyin,içinizden gülün ama kesinlikle atışmayın bu teslacılarla.

mümkün fakat kullanılamaz diyosunuz en azından.arkadaş bunu söylese bu kadar diretmicem.adam yapmış bunu diyorum mesafesi az da olsa.ha belki o büyük projeyi yapsa bugün tartışmaya yer bırakmaksızın başarısız/başarılı olduğunu görebilirdik.o yüzden şimdilik kesin olan tek şey teslanın kablosuz elektriği fiile döktüğüdür.yoksa bişeyde direttiğim yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: superposition

quote:

not, 25mil*1.6=40 km.

mümkün fakat kullanılamaz diyosunuz en azından.arkadaş bunu söylese bu kadar diretmicem.adam yapmış bunu diyorum mesafesi az da olsa.ha belki o büyük projeyi yapsa bugün tartışmaya yer bırakmaksızın başarısız/başarılı olduğunu görebilirdik.o yüzden şimdilik kesin olan tek şey teslanın kablosuz elektriği fiile döktüğüdür.yoksa bişeyde direttiğim yok.

fizikle fiziğin f seviyesinde ilgisi olanlar kablosuz enerji aktarımının ne olduğunu bilir,asgari fizik bilginiz yoksa o zaman uğraşmayın.dünyada öğrenilecek tek ilim fizik/enerji aktarımı değil.

tüm telsiz haberleşmelerinde kablosuz elektriği aktarıyoruz,her cihazda trafo var kablosuz elekrik aktarıyor.sadece cep telefonu gibi toplam rf spektrumunda ufak yer tutan bir alanda bile ne kadar ufak güçlerin ne kadarını aktarıyoruz,ve o aktarımla bile ne kadar sağlık tartışması yapılıyor bir aklınıza gelse,o zaman idrak edebilirsiniz kablosuz enerji ne menem birşey.

yok siz tesla öyle birşey buldu ki bildiğimiz fiziği yerle bir etti,o yüzden abd gizledi diyorsanız hayırlı akşamlar dilerim.bu 100 yıllık dilimdeki tüm bilimadamlarına hakarettir.

aslında teslanın yaptığı bildiğimiz birşey ama insanlar fizik bilmediğinden enterasan geliyor.isterseniz size amerikadan ampul yakayım,yeterince güç olsun sorun değil.birde dünyayı boşaltın malum insanların ölmesini istemeyiz.işte böyle bir konuyu ısıtıp ısıtıp sürekli taze tutuyorsunuz:)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.