Şimdi Ara

Kablosuz Elektrik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
3.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu sadece teslanın hayali değil, tüm dünyanın hayali.

ayrıca, gerçekleşeli 1 yıl oldu.
  • Öncelikle tesla bu durumu sadece hayal etmemiştir, aynı zamanda gerçekleştirmiştir.
    Kitabını okursanız, bu işi başardığı anlatılmaktadır.
    Peki neden bu sistem kullanılmıyor?
    sanırım 2 cevabı olabilir.
    1)Güvenlik. Havada gezen elektrik akımı insanlara ve eşyalara zarar verebilir. Aslında bu ihtimal gerçekçi gibi duruyor ama tesla'ya hiç bir şey olmadı.Sonuçta wifi da havadan gönderiliyor ama bizi çarpmıyor.
    2)Maliyet. Bence asıl neden bu. Bütün elektrik akış düzeneklerini tamamen değiştirmek, çok maliyetlidir ve bazı büyük şirketlerin işine gelmemiştir. Bu yüzden böyle bir alt yapı kurulmamış olabilir.
    Belki de bambaşka bir sebebi vardır, onu da bilemem.
    Yine kırk yılda bir bilimsel konu açıldı ve yine cevap az. Kültür-bilim de bence çok az akıllı adam var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun gerceklestigini biliyorum ama kucuk bir alanda,benim dusuncem tum elektrik sebekesi kapsamindadir.

• Tüm şebeke kapsamında yapmak için wardenclyffe tower gibi kocaman bir tesla coil gerekiyor. Yapılması masraflı,beslenmesi de masraflı çünkü tesla coil dc ile çalışır ve dc tüketimi çok fazladır.Ayrıca bir o kadar da tehlikelidir.Hatta kendisi bu deneyleri yaparken colorado'da şehrin trafosunu patlatmıştır. Kitabının birisinde tüm dünyaya bedava elektrik sağlayacağım diyordu,onu nasıl yapacaktı hatırlarsam yazarım.

Yatmadan hemen önce yazdıgım için biraz saçma olmuş, benim bahsettiğim büyük tesla coile dc gereksiz. Ancak yine çok fazla elektrik harcıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnotherPlanet -- 30 Mayıs 2012; 4:09:06 >
  • derin duygulara denklem ve sistemlere gerek yok :=)
    mikrodalgaları alıp, tekrar elektrik akımına çeviren bir sistemle başarılıyor.
    boşuna kablo israf etmeyelim :)
  • Sunum sınavım için temayı Nikola Tesla'nın hayatı olarak seçtim ve iki gündür yoğun bir araştırma sürecindeyim.bildiklerimin yanında bilmediğim tonla bilgi var tesla ile ilgili.hayali gerçekleşir mi?

dün gece bende bunu düşündüm ve vardığım sonuç şuydu;Tesla o yıllarda o kadar ileri gidebilmiş maddi destek bulamaması ve rakipleri tarafından baltalanması yüzünden evrensel boyutlara ulaşamadan asimile edilmiştir.ancak ondan sonra kimsenin onun izinden gitmemesi aklımı karıştıran kısmı.Ortada ciddi bir engelleme ve asimile politikası var bence.o yüzden hava yoluyla elektrik mümkün olsada dünyada yaygınlaşmasına asla izin vermeyecek şirketler mevcut
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

Öncelikle tesla bu durumu sadece hayal etmemiştir, aynı zamanda gerçekleştirmiştir.
    Kitabını okursanız, bu işi başardığı anlatılmaktadır.
    Peki neden bu sistem kullanılmıyor?
    sanırım 2 cevabı olabilir.
    1)Güvenlik. Havada gezen elektrik akımı insanlara ve eşyalara zarar verebilir. Aslında bu ihtimal gerçekçi gibi duruyor ama tesla'ya hiç bir şey olmadı.Sonuçta wifi da havadan gönderiliyor ama bizi çarpmıyor.
    2)Maliyet. Bence asıl neden bu. Bütün elektrik akış düzeneklerini tamamen değiştirmek, çok maliyetlidir ve bazı büyük şirketlerin işine gelmemiştir. Bu yüzden böyle bir alt yapı kurulmamış olabilir.
    Belki de bambaşka bir sebebi vardır, onu da bilemem.
    Yine kırk yılda bir bilimsel konu açıldı ve yine cevap az. Kültür-bilim de bence çok az akıllı adam var.

hava elektriği iletmediğine göre sorun olmaz

• sayın arkadaşlar, zaten hali hazırda yapılmış,denenmiş,başarılı olmuş bir uygulama
    "kablosuz elektrik"...
    hayal filan değil yani, gerçek.

ve öyle bobin,kablo,topaç,ıvır zıvırla değil.(bunuda kullananlar var ama ..) tesla bu kadarını hayal bile edemezdi.
    mikrodalgaları tekrar elektrige ceviriyor adamlar.
  • konu dışına çıkacak biraz ama Tesla'nın hayatı hakkında ayrıntılı ve bir roman havasında okuyabileceğim güzel bir kitap var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

sayın arkadaşlar, zaten hali hazırda yapılmış,denenmiş,başarılı olmuş bir uygulama
    "kablosuz elektrik"...

ve öyle bobin,kablo,topaç,ıvır zıvırla değil.(bunuda kullananlar var ama ..) tesla bu kadarını hayal bile edemezdi.

Ceviriyor da biz bir mikrodalganin icinde yasamiyoruz. Burada bahsedilen sey herhangi bir insanin herhangi bir yerden elektrige ulasabilmesi. Ve bunu insanlari mutasyona ugratmadan yapabilmek.
  • tesla tek başına bilimi belki 300 yıl ilerletti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı21 -- 31 Mayıs 2012; 21:55:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

quote:

sayın arkadaşlar, zaten hali hazırda yapılmış,denenmiş,başarılı olmuş bir uygulama
    "kablosuz elektrik"...

Ceviriyor da biz bir mikrodalganin icinde yasamiyoruz. Burada bahsedilen sey herhangi bir insanin herhangi bir yerden elektrige ulasabilmesi. Ve bunu insanlari mutasyona ugratmadan yapabilmek.

bahsettiğiniz şey biraz zor gözüküyor.
    sonucta yüksek miktarda bir enerji var. bu enerjiyi istediginiz forma sokun, yine yüksek yine yüksek :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

quote:

"kablosuz elektrik"...

bahsettiğiniz şey biraz zor gözüküyor.
    sonucta yüksek miktarda bir enerji var. bu enerjiyi istediginiz forma sokun, yine yüksek yine yüksek :)

yani hava yoluyla elektrik akımını iletmek ve canlılara zarar vermemek imkansız mı diyorsunuz ?

• elektromanyetik dalganin enerjisi artarsa , dalga boyu azalir. Zararsizliga yaklastigi kadar enerjisi duser. Giriciligi yuksek olmadan mumkun degildir diyemem, bir bilene danismak lazim :)

• birbilen olarak;
    dediğiniz dogrudur hocam. :)

hava yoluyla elektrigi zaten verimli olrak İLETEMEZSİNİZ.
    bakınız radyasyon örnegi. gama ışınları. bunlar parçacıklara çarpa çarpa enerji kaybediyor.
    ayrıcai bu hava yolyla iletmek ne kadar saçma birşeymiş ya. şimdi kavrıyorum. havayı nasıl kontrol etcez peki :)
    elektrigi havadan iletmek ise dediğiniz şey, açıkladım onuda.
  • quote:

birbilen olarak;
    dediğiniz dogrudur hocam. :)

hava yoluyla elektrigi zaten verimli olrak İLETEMEZSİNİZ.
    bakınız radyasyon örnegi. gama ışınları. bunlar parçacıklara çarpa çarpa enerji kaybediyor.
    ayrıcai bu hava yolyla iletmek ne kadar saçma birşeymiş ya. şimdi kavrıyorum. havayı nasıl kontrol etcez peki :)
    elektrigi havadan iletmek ise dediğiniz şey, açıkladım onuda.

benim aklımdaki tam olarak wifi gibi bişeydi.modemin sinyal dağıtıcısı ne kadar güçlü olursa wifinin kapsama alanını belirliyo,tesla bobinin de gücü arttılarak belirli bir alana elektrik vermek mümkün olabilir sankim

• wifi yüksek frekanstır. enerjisi 10-6 mertebesindedir.
    yani yok gibi birşey.
  • yine de adam yapmış 1 mil öteden 24 tane ampulü yakmış.bu kadarı yeterli benim için.elinde yeteri kadar fon olsa istediğini sağlayabilirdi bence
  • Elektromanyetik dalga iyonosferden yansıyabiliyorsa Tesla da bunu kullanarak gönderim yapmış olmalı. Tıpkı telsiz gibi. Ama ne kadar güç gönderdi de karşıya ne kadarı ulaştı da o ampüller yandı, derinlemesine bilmiyorum. Ama zaten kablosuz elektrik dediğiniz şey transformatörlerde kullanılan birşey. İki sarım arasında kablo yok. Elektromanyetik etkiyle enerji yani elektrik diğerine geçiyor. Bunu pratikte havadan elektrik akımı göndermek içinde yapabiliriz.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.