Şimdi Ara

KABLOSUZ ENERJİ AKTARIMI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
1.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BerkhanBalta

240 v enerji manyetik olarak ortalama 1-2 volt gider yani kayıp aşırı fazla olduğu için gereksinim duyulmuyor.
    Yoksa çoktan mobil cihazları kablosuz şarj ediyorduk.

yoksa çoktaan kablosuz şarj etmiyordun hocam.bu işten para kazananlar var o kabloları yenileyenler var yani derin bu işler.ayrıca MIT testleri sonucu kablosuz enerjinin kablolu enerjiden çok daha üstün oldugu kayıpların minimum a indireleceği tespit edildi.kablolu da da aşırı kayıp var zaten.hollanda da bir yerde test aşamasında verilmeye baslamıstı en son okudugumda
  • internetten araştırdığımda intelin bu konuyla ilgili çalışmaları olduğunu gördüm 2009 da kablosuz laptop lar üretme projesi hazırlamışlar şuan ne aşamada bilinmez
  • serdar-cinar kullanıcısına yanıt
    dostum sorunun volt olmayacak. ki bir de sağlık kısmı var. eğer çok istiyorsan bir bobin sar bir de laptopun altına sar. ilk bobine 500-600 amper akım ver ve 50000-60000 sarım olsun ac akım vereceksin. laptopun altına da 100000-200000 sarımlı bobin yap ardından çıkanı doğrultucuya tabi tut. hala yaşıyorsan çalışacaktır. bir de laptopu numetal ile kaplamalısınız. manyetizmayı yalıtmanız gerekiyor.
  • Hesher kullanıcısına yanıt
    sağlık yönünü anlamadım radyasyonmu yayıyo , ben alıcı verici devresini kurmak istiyorum o kunuda yardımlarınızı bekliyorum gerisi benim mesuliyetimde
  • sağlık yönünden bi sıkıntı olmuyor.insan sağlıgını etkileyen bir durum değil diye biliyorum
    dsotum bunu yapmak gerçekten çok zor tesla yaptı ancak insan üzerinden aktardı. odtüde falan prototipi var ancak pcyi şarj edecek güç için 20-30 insanı paralel bağlamanız gerekir o kadar yüksek akımda insan vücudu çok fazla watt çeker. basit bir alıcı verici işi değil bu. o kadar büyük bir bobin yapmaya kalkarsanız da 2 kmkarelik alan içerisinde kalp pili olan kişi direk nalları diker. yani anlayacağınız hayalden öteye gitmez. yüksek enerjili ışık ile transfer yapabilirsiniz ancak bu da bayağı zararlı olur. zira frekans arttıkça zarar artıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hesher

dsotum bunu yapmak gerçekten çok zor tesla yaptı ancak insan üzerinden aktardı. odtüde falan prototipi var ancak pcyi şarj edecek güç için 20-30 insanı paralel bağlamanız gerekir o kadar yüksek akımda insan vücudu çok fazla watt çeker. basit bir alıcı verici işi değil bu. o kadar büyük bir bobin yapmaya kalkarsanız da 2 kmkarelik alan içerisinde kalp pili olan kişi direk nalları diker. yani anlayacağınız hayalden öteye gitmez. yüksek enerjili ışık ile transfer yapabilirsiniz ancak bu da bayağı zararlı olur. zira frekans arttıkça zarar artıyor.

Kardeşim ben sunu okumuştum .insan üzerinde bi etkisi olmuyor çünkü rezonans olayı var devrede sadece aynı rezonans a sahip enerjiyi alıyor geri kalanına etki yapmıyor .benim okuduğum bu ve doğruluğuna da inanıyorum .elbette çok çok yüksek enerji için sıkıntı olur ama evde ki aletlere falan yapılabilir .yüksek enerji transferi için sarım sayısı bobin falan çok sıkıntı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sağ el kuralı diye bir şey duydunuz mu? veya manyetik alanın elektronlar üzerine etkisi. biri kalp pili taşıyorsa ne olur sizce? veya 5k weberlik manyetik akıda elektronik eşyalara ne olur? o kadar yüksek teslalık alanda harekette bile gariplik yaşama olasılığınız var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hesher -- 1 Haziran 2014; 1:32:12 >
    hocam biz deney yapmıyoruz nokia lumia örnek kablosuz şarj makinesi alt tarafı bunun büyüğünü yapıcaz
    üstad yaparsınız da sorun orada deneyden öteye gitmez o kadar yüksek akımı sağlamamız pek de mümkün değil.
    devrelerde biraz oynamamız lazım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar-cinar

Hocam iyi güzel diyorsun da, 5 volt 1 amper nere 19 volt 5 amper nere...
  • Goddard kullanıcısına yanıt
    senin arkadaşa söylermisin kardeş nasıl yaptı
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimyasalatik

quote:

hocam devrede ufak çaplı değişiklik yapmamız yeterli o cihazın içindeki devreyi bulup araştırmamız lazım hangi devre parçaları var onun aynısını ama 19 volt olanı tasarlıcaz bunu yapmak içincan atıyorum birazdaha bilgi ve hesaplama lazım....
    burdaki bütün abilerim kardeşlerim hepsi benim için her fikri değerli tüm türk müslüman kardeşlerime güeniyorum saygılar...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kimyasalatik

quote:

hocam devrede ufak çaplı değişiklik yapmamız yeterli o cihazın içindeki devreyi bulup araştırmamız lazım hangi devre parçaları var onun aynısını ama 19 volt olanı tasarlıcaz bunu yapmak içincan atıyorum birazdaha bilgi ve hesaplama lazım....
    burdaki bütün abilerim kardeşlerim hepsi benim için her fikri değerli tüm türk müslüman kardeşlerime güeniyorum saygılar...

bir gelişme var mı, herhangi bir çalışma yaptınız mı konuyla ilgili?

• yok hocam yardım bekliyorum hala bi planı projeyi çizip hesaplasaydık ona görede malzeme alacaktık
  • benimde aklıma şöyle bir sorun geldi bu proje yapılır yapılmasınada bunula çalışacak cihazlar doğrudan AC girişli olması gerekmiyormu yani bilgisayar gibi DC Akım isteyen bir cihaz zannımca çalışmaz eğer adaptöre verirsen uzaktan bağlantıyı adaptör çevirir DC ye ama o zamanda uzaktan aktarmanın bir manası kalmaz ben olmaz diyorum
  • Kanaatimce zor bir proje.Yapamazsınız büyük ihtimal.

• doğru demişsin ama sonuçta devre kurucaz direk 220 volt laptopa gitmicek ;) devre olduğu içinbundan dc akım geçiyor aynı dedğiniz gibi adaptör devresini düşünün
  • Kablosuz enerji iletimi çok kısa mesafelerde kullanılıyor. Örneğin su geçirmez şarj cihazlarında böyle bir şey gerekiyor. Ama sadece 1 cm gibi bir mesafeden iletilebiliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.