Şimdi Ara

KABLOSUZ ENERJİ AKTARIMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
1.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar laptopum için kablosuz enerji transveri yapmayı düşünüyorum , videolara baktım hep yabancı ve ben laptop için yapıcam o yüzden sizden gerekli devre elemanlarnı nasıl yapılacağı ve bi tasarım istyorum. benm aklımda laptop un altına alıcıyı bağlmak masanın üstüne de vericyi koymak , çalıştırma planım vericiden delen enerjiyi laptopun piline aktarmak ve bide en önemlisi laptobun kaç volt, amper ni de hesablamamız gerek o yönden kafam çok takılıyo nasıl yaparız ...
    ŞİMDİDEN: YARDIMCI OLACAK ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM.

• böyle bir şey yapmanı önermem. oldukça verimsizdir. hem de uğraştırır.
    eğer böyle bir şey verimli bir şekilde yapılsaydı satılırdı.
  • Laptop , notebook , cep telefonu çok hassas cihazlar , kablosuz enerji aktarımıda günümüzde ev ortamında okadar hassas transfer sağlıcak kadar temiz yapılamaz ıllaki enerji kayıpları veya fazlalıkları olucak buda senin cihazına geri dönüşü olmayan hasarlar acabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: 13sever

Laptop , notebook , cep telefonu çok hassas cihazlar , kablosuz enerji aktarımıda günümüzde ev ortamında okadar hassas transfer sağlıcak kadar temiz yapılamaz ıllaki enerji kayıpları veya fazlalıkları olucak buda senin cihazına geri dönüşü olmayan hasarlar acabilir
    hocam zararını hesap ettim eski laptopda kullanıcam artı pille çalışyo zaten dk başı enerji vermicem 12 volt enerji transferi yapsak diğer ince ayarlarıda ayarlarız
  • quote:

Orijinalden alıntı: 13sever

Laptop , notebook , cep telefonu çok hassas cihazlar , kablosuz enerji aktarımıda günümüzde ev ortamında okadar hassas transfer sağlıcak kadar temiz yapılamaz ıllaki enerji kayıpları veya fazlalıkları olucak buda senin cihazına geri dönüşü olmayan hasarlar acabilir
    o zaman biz yapalım piyasaya sürelim madein TÜRK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar-cinar -- 29 Mayıs 2014; 2:22:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar-cinar

o zaman biz yapalım piyasaya sürelim madein TÜRK

Alıntıları Göster
    kablosuz, laptop, mümkünmü
  • quote:

Orijinalden alıntı: rondo1194

kablosuz, laptop, mümkünmü

Alıntıları Göster
    bizim bi arkadaş yaptı.lise son projesi olarak yapmıştı oda.tıpkı bildiğin şarj cihazı ama kablo falan kullamamıştı.
  • quote:

Selam arkadaşlar laptopum için kablosuz enerji transveri yapmayı düşünüyorum , videolara baktım hep yabancı ve ben laptop için yapıcam o yüzden sizden gerekli devre elemanlarnı nasıl yapılacağı ve bi tasarım istyorum. benm aklımda laptop un altına alıcıyı bağlmak masanın üstüne de vericyi koymak , çalıştırma planım vericiden delen enerjiyi laptopun piline aktarmak ve bide en önemlisi laptobun kaç volt, amper ni de hesablamamız gerek o yönden kafam çok takılıyo nasıl yaparız ...
    ŞİMDİDEN: YARDIMCI OLACAK ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM.

Aklıma birden Tesla geldi. Elindeki ampulü hiç bir yere bağlamadan yakmıştı tabi tesla bobini sayesinde ama maliyetli bir şey diye biliyorum

• Manyetik alanla ne kadar guc ugretebilirsin ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MiLYoNeR36

http://www.metehanemlik.com/kablosuz-elekrik.html

http://www.metehanemlik.com/category/elektronik/page/2
    arkadaşlar elin gavurlarından neymiz eksik bizde de mühendis bilim adamı var amma engelliyolar , biz burda el birliğyle bu projeyi yapalım
    unutmayınki türkler her zamn dünyanın kaderini değiştirecek akıl ve güctedir ........
    bütün arkadaşlarım herkes önerisni yorumnu tasarımın buraya yazsın biz yapalım bunu saygılarımla

• quote:

arkadaşlar elin gavurlarından neymiz eksik bizde de mühendis bilim adamı var amma engelliyolar , biz burda el birliğyle bu projeyi yapalım
    unutmayınki türkler her zamn dünyanın kaderini değiştirecek akıl ve güctedir ........
    bütün arkadaşlarım herkes önerisni yorumnu tasarımın buraya yazsın biz yapalım bunu saygılarımla

Alıntıları Göster
    Doğru söylüyorsun. Hem herkes bir fikir söylerse bu sayede birimizin göremediği eksikliği diğeri görür

• quote:

Kader degismez. Kas yaparken goz cikarmayalim
  • quote:

Alıntıları Göster
    bilgiye ve emeğe verilen önem eksik ....

• quote:

Orijinalden alıntı: toyer

bilgiye ve emeğe verilen önem eksik ....

Alıntıları Göster
    arkadaşlar siz mantık plan proje düşüncelernzi söyleyin gerçekleştryim bende hepizin ortak fikri lazım nerde bizm akıllı cihanlarımız
  • quote:

Alıntıları Göster
    bilgiye ve emeğe verilen önem eksik bizde....

• quote:

Orijinalden alıntı: toyer

bilgiye ve emeğe verilen önem eksik bizde....

Alıntıları Göster
    hocam MIT de yapılmıstı televizyon için falan.ama etraftan etkilenmemesini istiyorsan rezonans prensibini kullanmalısın googla rezonans ile kablosuz elektrik yazarsan gerekli bilgiyi toplayabilirsin
  • bu rezonans konusu ne zaman karşıma çıkacak diye merak edyodum sonunda çıktı
    bu rezonans yüzünden kaldım :D
  • quote:

bu rezonans konusu ne zaman karşıma çıkacak diye merak edyodum sonunda çıktı
    bu rezonans yüzünden kaldım :D
    ayrıca hocam rezonans la ilgli problem olmicek çünki yakın temes olucak iki bakır levha birbirine yapışcak, verici masanın üstünde alıcı laptopun altına montelencek
  • quote:

ayrıca hocam rezonans la ilgli problem olmicek çünki yakın temes olucak iki bakır levha birbirine yapışcak, verici masanın üstünde alıcı laptopun altına montelencek

Alıntıları Göster
    240 v enerji manyetik olarak ortalama 1-2 volt gider yani kayıp aşırı fazla olduğu için gereksinim duyulmuyor.
    Yoksa çoktan mobil cihazları kablosuz şarj ediyorduk.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.