Şimdi Ara

KABLOSUZ ENERJİ AKTARIMI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
1
Favori
1.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: serdar-cinar

doğru demişsin ama sonuçta devre kurucaz direk 220 volt laptopa gitmicek ;) devre olduğu içinbundan dc akım geçiyor aynı dedğiniz gibi adaptör devresini düşünün

biraz hortlatma gibi olacak ama son durum nedir acaba yapabildiniz mi?
  • ismailefe İ kullanıcısına yanıt
    Yapabilselerdi, şimdiye kadar paylaşmışlardı büyük ihtimal.
    19V 6A çıkış alabilirlerse, helal olsun ne diyeyim.
    Bu kadar yüksek voltaj ve amper gereksinimi olduğu için zor olacaktır.
    Artık cihazların performansı kadar inceliğine, hafifliğine de dikkat ediliyor.
    Entegre edilecek parça, kalınlığı azda olsa etkileyecektir.
    Düzgün bir şarj ve performans için adaptörler bir hayli büyük oluyor. (Performans cihazlarının adaptörleri)
  • 55electronicdesign kullanıcısına yanıt
    hocam ne 6 amperi iyimisin sen sanayiye elektrik mi çekiyoruz olsun mx 3 amper
    durum el vermediği için yapamadım ama hala proje duruyor nasip olursa başlıcam biraz da kaynak eksikliği var yetersiz bilgi, bilen kimselerin yardımı lazım.
  • Yukarıyı hiç okumadan yazıyorum.

Anakart üzerinde, ekran kartını beslemesinin bobinlerin olduğunu da biliyoruz. Yanlışlıkla bu bobinlerin olduğu yere kablosuz aktarım bobinini denk getiriyormuşsun. Ekran kartı gümleyip gidiyor.

Laptop şarjları 19v 2A ila 7A arası değişiyor. Alt kısma, anakarta zarar vermesin diye folyo çektiğini düşün. Akım aktarımı esnasında folyonun cazırdayarak yanması ile ortaya çıkan kokular...

İç sistemlerle çakışmayacak rezonans sağlayan bir frekans ve yeterli koruma hesabı yapıp tam koruma kafes ile sistem yalıtımı hesabı lazım.

Sistemi yapmayı düşünen arkadaşlar hesaplamalar ile yaptığı sistemi bizlerle paylaşırsa ve sonuçta sistemin yanmadan, hız kaybetmeden çalışmasını gösterir bir video atmasını istesek sıkıntı olmaz her halde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar-cinar

hocam ne 6 amperi iyimisin sen sanayiye elektrik mi çekiyoruz olsun mx 3 amper
    durum el vermediği için yapamadım ama hala proje duruyor nasip olursa başlıcam biraz da kaynak eksikliği var yetersiz bilgi, bilen kimselerin yardımı lazım.

hocam başlangıcını sen yap, taslak olarak da olsa devreyi çiz,hesabı kabaca yap,arkasını arkadaşlar getirecektir.
  • Cevabınızı uygun bulmadım. Benim kullandığım laptop şarj cihazım 6.3 amper 19v ile çalışıyor. Hemen senden sonra cevap veren arkadaş gerekli açıklamayı yapmış.

@goçhisar Sizinde dediğiniz gibi, ben hiç değinmedim işin o tarafına. Eğer kablosuz şarj özelliği stabil çalışacak bir hale getirilseydi, şimdiye kadar bir kaç firma bu işe kollarını sıvamıştı.
  • 55electronicdesign kullanıcısına yanıt
    tesla bu proje üzerinde çalışmalarını sürdürüyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.