Şimdi Ara

Kablosuz İnternet Kurulumu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, komşum da Pirelli DRG A125G 4 porthlu modem var. Yaklaşık 40 metre kablo kullanarak evin salonuna Cat5 kablo çektim ve TP-Link TL-WA701ND Accsess Point aldım ve çektiğim kabloyu taktım. Ayarlara girip Accsess Point moduna aldım wireless şifresi oluşturarak güvenli hale getirdim. Buraya kadar her şey normal.

Evde; masaüstü bilgisayara bağlı Everest WLO149 (802.11N) wireless adaptör var ve sorunsuz internete girebiliyorum, ama ne notebook nede cep telefonundan kesinlikle internete giremiyorum. Bununla ilgili yardımlarınızı rica ederim çıkamadım işin içinden :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mird_0035

Arkadaşlar merhaba, komşum da Pirelli DRG A125G 4 porthlu modem var. Yaklaşık 40 metre kablo kullanarak evin salonuna Cat5 kablo çektim ve TP-Link TL-WA701ND Accsess Point aldım ve çektiğim kabloyu taktım. Ayarlara girip Accsess Point moduna aldım wireless şifresi oluşturarak güvenli hale getirdim. Buraya kadar her şey normal.

Evde; masaüstü bilgisayara bağlı Everest WLO149 (802.11N) wireless adaptör var ve sorunsuz internete girebiliyorum, ama ne notebook nede cep telefonundan kesinlikle internete giremiyorum. Bununla ilgili yardımlarınızı rica ederim çıkamadım işin içinden :)

Varsayilan ag gecidi ve birinci dns yi prelli modem ip verip dhpc yi kapatin
    Firmware guncel olsun
    Sifreleme turunu kontrol edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • modemin ağ geçidi 192.168.1.1 ve AP nin ki 192.168.0.254 tü. AP nin ağ geçidini 192.168.1.254 olarak değiştirdim ve getway kısmınada modemin ip si yani 192.168.1.1 yaptım ama gene fayda etmedi
  • quote:

modemin ağ geçidi 192.168.1.1 ve AP nin ki 192.168.0.254 tü. AP nin ağ geçidini 192.168.1.254 olarak değiştirdim ve getway kısmınada modemin ip si yani 192.168.1.1 yaptım ama gene fayda etmedi

Gateway ağ geçidi ayni zaten omu ve birinci dns 192.168.1.1 verin
    Sifreleme turu olarak ne kullaniyorsunuz ao de

• şifreleme turundan kastınız nedir acaba, ama sorunuzu doğru anladıysam wpa/wpa2 olarak kullanıyorum
  • quote:

şifreleme turundan kastınız nedir acaba, ama sorunuzu doğru anladıysam wpa/wpa2 olarak kullanıyorum

Evet wpa2 ve tkip+aes veya sadece aes kullanin
    Baglanan cihazlarda agi unutup tekrar deneyin

• Hemen deniyorum
  • denemediğim şey kalmadı statik ip verdim yok dhpc ile uğraştım olmadı ama dediğinizi denedim, wpa2 ve tkip+aes yaptım yani sadece wpa/wpa2 yerine wpa2 seçtim oldu :) desteğiniz için tüm samimiyetimle teşekkür ederim. Şimdi notebook ve cep telefonundan bağlandım. Allah razı olsun hocam sizden
  • quote:

denemediğim şey kalmadı statik ip verdim yok dhpc ile uğraştım olmadı ama dediğinizi denedim, wpa2 ve tkip+aes yaptım yani sadece wpa/wpa2 yerine wpa2 seçtim oldu :) desteğiniz için tüm samimiyetimle teşekkür ederim. Şimdi notebook ve cep telefonundan bağlandım. Allah razı olsun hocam sizden

Rica ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.