İyi günLer. Ewimizde ZyXEL P-660HW marka kablosuz modemimiz war. SalondakiTelsiz telefon açıLdığı zaman, internetimiz kopuyor. Kablosuz modemin olduğu odadaki sabit telefon ile adsl hattı, splitterla ayrı. Fakat doğal olarak salondaki telsiz telefon hattı ile net arasında splitter yok.
Çözüm olarak önerilerinizi bekliyorum.
modemden wireless kanallarını değiştirmeyi dene muhtemelen chanel 1 de onu değiştirmeyi bir dene birde telsiz telefona splitter bağlı değilmi splitter bağlı olmayan telefonlarda da adsl hattı düşebiliyor.
benim önerim, bir önceki ya da şu anda yüklü olandan sonra çıkan firmware' leri kontrol edip yüklemen ve necc' in de belirttiği gibi manuel channel ayarlarını deneme yanılma yöntemi ile yeniden yapman. modem üreticisi, ürettiği modem için bulunulan yere maneul channel ayarı tavsiye edebiliyor. usr için yanılmıyorsam 6 ve 12 nolu channel tavsiye ediliyordu. sinyal olayına bakabilirsin. hem adaptör hem de modem üzerinden sinyal için ayar yapılabilen donanımlar var. sürekli ya da kesik sinyal mevzusu. en son usr modem üzerinde ayar yapmıştım, download yapar gibi sinyal üretiyordu.
valla benim arkadaşımda da aynı sorun vardı türk telekomu aradı telsiz kullanmayın dediler mecburen kullanamıyor saçma ama başka çözümde duymadım. belki arkadaşın dediği gibi kanalları değiştirmek çözüm olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: necc7
modemden wireless kanallarını değiştirmeyi dene muhtemelen chanel 1 de onu değiştirmeyi bir dene birde telsiz telefona splitter bağlı değilmi splitter bağlı olmayan telefonlarda da adsl hattı düşebiliyor.