Şimdi Ara

Kablosuz Modem Router Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sorunum şu ; interneti ortak kullanıyorum fakat benim evimden kablosuz olarak sinyal alamıyorum bunun için elimde bulunan diğer modemimi router olarak kullanmak istiyorum fakat beceremiyorum

Ana modem Zyxel elimde 1 adet kablolu inca 1 adet de kablosuz Tplink modem bulunmakta ben incayı bağladığımda sorun olmuyor interneti kullanabiliyorum fakat Tplink modemi aynı şekilde bağladığımda bağlantı sağlanamıyor sürekli ağ adresi alınıyor şeklinde yazı sabit kalıyor bunun için yapmam gereken herhangi bir ayar vs.varmı.

• diğer modemden evine ethernet kablosu geliyormu ?
  • evet kablo geliyor yukarida da dediğim gibi wireless özelliği olmayan modemı router olarak kullanabıliyorum 2modeminde router özelliği var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kabloluz tplink modemden dhcp server kapat. varsa relay yani tekrarlayıcı seç dhcp de.
    asıl yani internet olan modemin ip adresini gir relay a.
    ayrıca asıl modemle sendeki tplink modemin ip adresi aynı aralıkta olsun.
    örn. asıl modem 192.168.1.1 ise tplink modemi 192.168.1.254 yap.
    kablosuz ağ ayarlarını yap ve yayına başla.

ha bana sorarsan hiç uğraşma modemle felan 40 tl. ye 1 adet tplink 740n router al.
    hem 4 port kablolu hemde kablosuz olarak dağıtırsın.
    bu işi modemlerle yapınca bazen hız sıkıntıları felan olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkanizmit -- 2 Temmuz 2012; 18:12:05 >
  • teşekkür ederim ilgilendiğin için Tplink modemi bağladığımda 192 li modem sayfasına giremiyor ağ bağlantısı işareti sürekli ip adresi alınıyor olarak kalıyor.yardımların için tekrar teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.