Şimdi Ara

Kablosuz modem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar.Online oyunlarda lag,ping sorunu yaşatmıycak kablosuz modem arıyorum.Ama hiç bir fikrim yok.Modemle aramda muhtemelen 2-3 oda olucak yardımcı olurmusunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pay_back

Selam arkadaşlar.Online oyunlarda lag,ping sorunu yaşatmıycak kablosuz modem arıyorum.Ama hiç bir fikrim yok.Modemle aramda muhtemelen 2-3 oda olucak yardımcı olurmusunuz.

slm.

2 -3 oda mesafede normal bir adsl modemle verim çok düşer.

benim önerim şayet elinde ethernet çıkışlı bir modem varsa ve memnunsan tp-link 5110g gibi güçlü bir access point al ve
    elindeki mevcut modemine bağla. cihaz 400mw (26 dbm) çıkış gücünde olduğu için işini rahat görür.

eğer elindeki modemden memnun diilsen bence çok uygun fiyatlı tp-link 4 portlu kablolu modemler var.
    yanına bide 5110g güzel çalışıyor. yen forumdan bi arkadaşa kurduk çok memnun.

kolay gelsin.
  • Teşekkürler.Peki aynı performansı sadece kablosuz modem den alamazmıyım?
  • benim bildiğim çıkış gücü yüksek bir modem yok.
    yada ben hiç rastlamadım.
    fizik kuralları gereği alamazsın.
    piyasadaki modemler 100mw geçmiyor çünki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

benim bildiğim çıkış gücü yüksek bir modem yok.
    yada ben hiç rastlamadım.
    fizik kuralları gereği alamazsın.
    piyasadaki modemler 100mw geçmiyor çünki.

hocam merhaba,
    100mw yasal sınır benim bildiğim, 400 mw olan modem kullanırsan sağlık açısından da uygun olmayabilir.
  • yasal sınırım sebebi sağlık diil.
    malum frekansların kullanımıda bedava diil ve bazı izinlere tabi.
    ama rahat ol cok saglam ve kaliteli bir marka olan ubiquti nin
    ev ici 1000mw bile routeri var.
  • Sağlık sebebi veya vaşka bir sebep, sonuçta böyle bir sınır/standart belirlenmiş. Belirlenen sınırı 4 kat veya 10 kat aşan cihazlar standartlara uymuyor gözüküyor. Yoksa her modem markası 500 mw yapıp ben daha fazla kapsıyorum diyebilir, demediklerine/diyemediklerine göre bir engel var demek ki.
  • Peki acces pointler de aynı prensiple mi çalışıyor.Yani sağlığa zararlı mı bunlarda.
  • quote:

Peki acces pointler de aynı prensiple mi çalışıyor.Yani sağlığa zararlı mı bunlarda.

bu konuda kesin bir bilgi yok.

şayet eğer 2.4 ghz çalışan bu cihazlar sağlığa zararlı ise yandık, niye derseniz
    evimizdeki mikrodalga fırınlarda aynı frekanslarda çalışıyor çünki.

bide o fırından çıkan şeyleri yiyoruz vay halimize valla.
  • quote:

Peki acces pointler de aynı prensiple mi çalışıyor.Yani sağlığa zararlı mı bunlarda.

Sağlığa zararlı olmaması için kablosuz modemlerin veya access pointlerin kapalı ortamlarda kullanımlarında 100 mw/20 dbm gibi bir standart belirlenmiş.
  • internette konu ile ilgili biraz gezindim ve wireless için çıkış sınırı 100wat, aynı ev içinde modemin kullanılması durumunda da 2db anten üzerine çıkılmaması söyleniyor. diğer taraftan "engere135" isimli bir arkadaşın açılan bir konuya gönderdiği mesaj. muhtemelen bir yazıdan alıntı bu da:

1- 2.4GHz sinyal gücü değildir, sinyalin frekansıdır. Sinyalin gücünü cihazı tasarlayan kişiler belirler. Ayrıca 2.4Ghz nin zararlı olduğuna dair sonuçlanmış bir bilimsel araştırma henüz yok. Hatta radyo spektrumundaki dalgaların hepsi için geçerli bu.

2- Radyo frekansı spektrumunda kalındığı sürece frekansın bir önemi yoktur ve hepsi zararsızdır. Radyo spektrumundaki dalgaların dalga boyları cm lerle ölçülür ve bu nedenle bu dalgaların girebileceği delikler cm lerce genişlikte olmalıdır. Yani kısaca insan derisi radyo dalgalırını içeri sokmaz.

3- 2.4GHz nin standart sunulmasının nedeni, veriyi belli bir hızda taşıyabilmek için veri hızından çok daha yüksek frekansta bir dalgaya ihtiyaç duyulmasıdır. Mesela 2.4GHz lik bir dalga, 3Gbps lik hızda veri taşıyamaz ama 54Mbpsyi taşır. Başka bir sebep de anten boyunun dalga boyuyla doğru, frekansla ters orantılı olmasıdır. Bu sebeptendir ki AM radyo yayını yapan antenler 10 larca metre uzunluktadır. Aksi halde düşük frekans işimize gelirdi çünkü atmosferdeki emilimi daha az olduğu için yüzlerce kilometre menzili olurdu.

4- Gazetelerde gördüğümüz "Amerikan Sağlık bilmemnesi", "bilmem hangi üniversite" gibi ibareler, bilimsel kaynak niteliği taşımaz. Bu haberlerin hemen hemen tamamı "tamamen duygusal" sebeplerle çıkmaktadır. Bilimsel kaynak, dünyaca kabul gören "resmi" bir bilim kuruluşunun "resmi" olarak yayınlayacağı bir makale, veya benzeri bir yayındır. Üniversiteler tabiki bilim kuruluşlarıdır ama sadece üniversite adı vermek yeterli değildir. Ne yazıkki tüm dünyada ve ülkemizde üniversitelerde de medyanın şaklabanı olmuş binlerce hoca mevcut. Ayrıca medya istatistiksel bazı bilgileri gene tamamen duygusal sebeplerle abartarak asılsız haberler yapmaktadır. Bilimsel referans verileceği zaman, bu referans, bilginin alındığı yerin yayın tarihi, yazarnın adı vs. gibi tüm detaylara dikkat edilerek verilir. Aksi taktirde hırsızlık yapılmış olur.

5- "İnsan sağlığına zararlı yüksek frekanslar" ifadesi yanlış değildir fakat buradaki yüksek frekanslar için 2.4GHz oldukça düşüktür. Çünkü burada bahsi geçen dalgalar elektromanyetik spektrumun en üstündeki x ışınları ve gamma ışınlarıdır. Gamma ışınlarının frekansları terahertz mertebesinin bile üzerindedir. Radyo dalgalarıyla bir alakası yoktur ve sadece nükleer reaksiyon sırasında oluşur. Dalgaboyları mikrometrelerle hatta nanometrelerle ölçülür ve bu sebeple insanın içinden geçip dna moleküllerine kalıcı hasar verebilirler.

6- Türkiye'de ve birçok ülkede, sivil kullanım için satılan cihazların yasal anten çıkış güçleri 500mW ile sınırlıdır. Bu uluslararası bir standarttır ve insan sağlığına zararlı değildir.

7- Wireless antenleri omnidirectional (heryöne) yayın yaptıkları için antenle cihaz arasına oturup oturmamanız birşey ifade etmez. Size bilgiyi gönderen anten sizin nerede olduğunuzu bilmediği için heryönde yayın yapmak üzere tasarlanmıştır.

8- Lütfen gazetelerin arka sayfalarındaki sağlık haberlerini okuyarak bu konu üzerine farketmeden de olsa aldatıcı yorum yapmayalım. Ayrıca google da yapılan bir arama ile karşımıza gelecek sitelerin tamamına yakını da bu haberlerle aynı niteliklere sahiptir unutmayalım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.