Şimdi Ara

Modem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, apartmanımda fiber yok vdsl var. Vdsl için modem tavsiyesi olan varsa çok makbule geçer hiç anlamıyorum modemlerden. Çok büyük bir beklentim yok, fiyat uygun olsun benim için yeterlidir iyi forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• WiFi 5 (WiFi AC) destekli bir modem bakmanızı tavsiye ederim. 75-100 Mbps hızları kablosuzda da görmek istiyorsanız WiFi 5 destekli modem (ona bağlanacak wifi5 cihaz) olması lazım.

akakce.com
    Zyxel VMG3625-T50B 1200 Mbps VDSL2 Modem Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/modem/en-ucuz-zyxel-vmg3625-t50b-1200-mbps-vdsl2-fiyati,873225930.html

akakce.com
    TP-Link Archer VR400 1200 Mbps VDSL2 Modem Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/modem/en-ucuz-tp-link-archer-vr400-1200-mbps-vdsl2-fiyati,22537048.html

akakce.com
    Keenetic Extra DSL KN-2111-01TR 1200 Mbps VDSL2 Modem Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/modem/en-ucuz-keenetic-extra-dsl-kn-2111-01tr-1200-mbps-vdsl2-fiyati,534755942.html

Buralara çıkamam, bütçem yok, zaten 35 mbps falan kullanacağım diyorsanız 2. Ele yönelebilirsiniz. 400-500 verebilirseniz sıfır almak yerine 2. Elden VMG3625-T50B bakınız daha iyi. Ama onu da veremem diyorsanız diğer seçeneklere bakabilirsiniz.

Zyxel VMG3625-T50B
    https://www.sahibinden.com/s/07PDp3tP

TP link TD-9970
    https://www.sahibinden.com/s/y8tJbT8n

Zyxel VMG3312
    https://www.sahibinden.com/s/keLPg7LC

Huawei vdsl modemler
    https://www.sahibinden.com/s/z12XZlzB

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Hocam çok teşekkür ederim cevabınız için. İlk önerdiğiniz zyxel t50b diye geçen model aklıma yattı. Bu ürünün haricinde size 2 ürün daha sormak istiyorum.

T50b için fiber desteğide var denilmiş, ben taşınan bir insanım işim gereği. Olası bir taşınma durumunda fiber olan bir binaya geçebilirim. Bu durumda modemin fiberide desteklemesi aslında ileriye yönelik çok iyi olur benim için. Ayrıca telefonumda wifi 5.0 desteği var buda işime yarayacaktır.

Size 2 soru sormak istiyorum.

Asus dsl n16 ve tenda v12 yi sizin önerdiğiniz Zyxel t50b ile kıyaslarsak nedir eksikleri?

Bir diğer sorumda önerdiğiniz modeller içinde keenetic yerine zyxel t50b yi almak sizce çok mu fark yaratır? Bu iki modem arasında çok fark var mıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanDar05 -- 20 Ağustos 2022; 23:17:46 >
  • HanDar05 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de Son bir haftadır yoğun bir şekilde modem araştırıyorum
    Ben de t50b'de karar verdiğim gibi
    Hatta bugün sahibinden üzerinden birkaç aylık garantili tertemiz cihaz Buldum iki tane 600 tl'ye ama Alayım mı almayayım mı derken satıldı elden kaçtı😀
    Benim bildiğim kadarıyla Asus dsln 16'da 5 GHz desteği yok
    Bu arada Asus dsln 16 şokta uygulamaya özel 479 TL'ydi sanırım Ama dediğim gibi ben 5G desteği yok diye biliyorum

Tenda içinde aşırı ısınıyor diyen de var memnunum sorun yok diyen de var ben de bilemedim

Sizin diğer sorduğunuz soruların cevabını ben de arıyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Hocam t50b ile Yukarıdaki atmış olduğunuz tp-link ve kinetik modellerini kıyaslarsınız Ne dersiniz

• receep 32 R kullanıcısına yanıt

Birebir aynı durumdayız hocam o zaman sizinle, umarım bu konuda bilgili arkadaşların yol göstermesi ile doğru tercihi yaparız

İnşallah hocam

Ek olarak ben bir de internet servis sağlayıcıları ile uğraşıyorum
    Bakalım umarım onu da en kısa zamanda halledeceğim inşallah

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Modem Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Modem Tavsiyesi
    9 ay önce açıldı
    Fiber Modem Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fiber için özel bir modem yok. Router özelliği olan her cihaz (dolayısıyla vdsl modemler de) kullanılabilir.

200-500-1000 Mbps tarifeleri kullanma ihtimaliniz varsa gigabit portu (1000mbps) olan modemleri tercih ediniz. O zaman Extra DSL elenir. Bunda 100 Mbps ethernet portları var.

Gigabit portlu modemler
    Zyxel VMG3625-T50B
    Tplink VR400 / VR600 / VR2100
    Keenetic Hero DSL

Keenetic ile Zyxelin forumda ayrıntılı konusu var. Keenetic yazılımıyla öne çıkıyor. Fiyat farkının sebebi de muhtemelen bu. Modem arayüzünü fazla kurcalarım diyenlerdenseniz (cihaz cihaz hız ayarı yaparım, ilerde eve Mesh sistem kurarım, hattım kötü SNR ayarlama yaparım vb) farkı verip keenetic bakınız.
    Kurulumu yaparım çalışsın işte diyenlerdenseniz zyxel veya Tplink bakabilirsiniz.

Zyxel VMG3625-T50B nin en nazlı tarafı 5 ghz bandı. En azından eski yazılımında [V5.50(ABPM.2)G0] böyleydi. Modemden kanal ayarı yapmak, 2.4 GHz bandıyla ayrı tutulup ağların farklı isimlendirilmesi gibi çözümler ile aşılabiliyordu. M.5, M.6, M.7.1 sürümleri çıktı. Bunlarla çözümlendi diye biliyorum.

Tplink hakkında forumda çok konu yok, ara ara topiclerde adı geçiyor. Technopat'ta daha çok konusu var.

Tenda v12 kağıt üstündeki özellikleri iyi duruyor ama kullananlara sormak lazım.

Çok teşekkür ederim hocam

Bakalım sahibinden üzerinden garantili t50b kovalıyorum sanırım bunu alacağım

Bende eve internet bağlatacağım ama sağlayıcıya daha karar veremedim hocam, önce modemi bir alayım sonra o konuyu düşünücem

Normalde 4 yıldır d-smart kullanıyoruz bir ay sonra sözleşme dolacak

Millenicom'a geçeyim dedim
    10 gündür bir sürü uğraşıyorum Bir sürü sıkıntı çıktı

Hocam cevaplarınız için sağolun, paraya kıyıp keenetic extra dsl ac1200 almak sizce mantıklı mı?

Anladım hocam, bende bu modem işinin içinden çıkamıyorum almışken fazla verip keenetic extra dsl ac1200 mi alsam acaba diyorum. Yorumları çok iyi

Anladım hocam, alt bütçe için t50b üst bütçe içinde bu modemi bir araştırayım ben

Gigabit portu ve MU-MIMO teknolojisi yok Extra DSL in. 1000 tl üzerinde satış rakamı olan 1200AC destekli ürüne gigabit port neden konulmaz hayret doğrusu. İleriye dönük bir ürün değil. Türk telekom tplik w9970v3 ile aynı görevi yapıyor maksimum 100 mbps lik hız desteği var o yüzden değerlendirme dışı tutmuştum bu ürünü.

Zyxel t50b versiyonları SuperVDSL destekli ve gigabit portları var. TPLink Archer serisinin de aynı şekilde (vr600 - vr1200 ac - vr2100 ac).

Keenetic de alınabilecek ileriye dönük temel ürün Hero DSL 1300 AC. Garantili 2.el bulabilirsem bu üründen almayı düşünüyorum bende.

Tenda V12 Ac1200 cihaz da SuperVDSL destekli ve 4x5 dbi çekim gücüyle şuan en uygun fiyat bu cihazda. Bu ürünü de inceleyebilirsiniz.

https://www.hepsiburada.com/tenda-v12-ac1200-mbps-dual-band-kablosuz-4-x-gigabit-port-fiber-vdsl-adsl-modem-router-super-vdsl-profil-35b-pm-HBC0000086XTQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 22 Ağustos 2022; 16:53:45 >

• RElS kullanıcısına yanıt

Sağolun hocam cevabınız için, t50b aldım dün gece bakalım hayırlı olur inşallah

Hocam tavsiyeniz üzerine t50b aldım dün gece, hayırlısı olur inşallah. Tüm cevaplarınız için teşekkür ederim

Nereden ne kadar aldınız hocam

Hocam dün n11 de tık hızında kupon mu ne vardı 50 tl ordan düştü, 50 tl de mastercard ile ödeme yapanlara indirim varmış öyle olunca 825 e gelmiş oldu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.