Şimdi Ara

Kablosuz modemi Access Point yada kablosuz adaptör olarak kullanma (AIRTIES RT205 ve benzerleri) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
789
Cevap
57
Favori
525.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben kurdum ve sonderece mükemmel calışıyor arkadaşım sana sonsuz teşekkürler uzun zamandır araştırdıgım bi konuydu
    arkadaşlar ben evime interneti komşumdan kablolu olarak cektim ama evde dizüstüm için her yede kablo dolandırıyordum
    artık evimde kablo sorunum kalmadı tek sorun sadece şifre veremiyorsunuz... arkadaşım tekrar ellerine saglık çok TEŞEKKÜRLER...

Kablosuz modemi Access Point yada kablosuz adaptör olarak kullanma (AIRTIES RT205 ve benzerleri)
  • sağol dostum ben de bunu arıyodum çok işime yarıyacak
  • Arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var. Elimde usr 9108 ve usr 9110 marka iki modemim var. Ev iki katlı olduğundan modem alttayken yukarıda sinyal bazen az bazen hiç olmuyor. Ben bu iki modemi kablosuz bir şekilde birbirine bağlayıp 9108 i ap olarak kullanarak yukarda sinyali daha iyi alabilir miyim? Eger bilen varsa açıklarsa çok sevinirim
  • Dedıgınızı uyguladım sorunsuz sekılde oldu airteis 5450 ana modem airties rt 210 da ap olarak kullanıyorum. Sımdı bır sorum var yardımcı olursanız sevınırım. Elımde 1 modem daha var linksys ama mesh ozellıgı ıcınde yok. Bunu bu aga katabılırmıyım 3. ap poınt olarak ve katarsam baglama olayı nasıl olucak 2. ap mı olacak yoksa onuda ana modem 5450 yemı gostercem. Eger 2. ye gostere bılırsem mesafe ınanılmaz artıcak normalde repaterlar bırbırını goruyorda 3. modemı bırbırıne gostererk mesh bıraz ımkansız galıba :D
  • 2 gündür ugraşıp yapamadıgım bi soruna çözüm oldugunz için üşenmeden siteye üye olup teşekkürerimi belirmek istedim. arkadaşların evinden (exper modem) kendi evime kablo çekip interneti kablosuz modemle evime dağıttım. net ortaktı ama bağlayamadığım için gidip yeni üye olacaktım. teşekkürler.......
  • arkadaşlar bunu şifreyi kaldırmadan yapmaihtimalımız var mı ?
  • bende everese sg 1100 kablosuz modem var ben bu modemi masaüstü bilgisayarım için kablosuz alıcısı olarak kullanabilirmiyim? bu konuda anlatılan airties modem için sanırım benim modemin menüsü tamamen farklı realtek in menüsü geliyo 192.168.1.1 üzerinden
  • Kaptan ellerine sağlık. Aylardır yapamadığım şeyi senin kılavuzunda bulduğum ince bir detay sayesinde yaptım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erhan!

bende de aynı modemlerden var, bunu yapmamdaki amaç 6. kat çaprazdaki komşuma(ben 1. kattayım) kablosuz bağlantı vermek, notebook ile girmek istiyor fakat sinyal yakalayamıyor. diğer modemi ap olarak karşı odaya atmayı düşünüyorum öyle yaparsam bağlantıyı görme ihtimali varmıdır sizce?

arkadaşım için bunu hazırladım su an kendi evimde kurdum modemi kendisine verecegim, olay su arkadasının evindeki interneti kendi evine ethernet kablo ile getirecek kablosuz modeme takacak ve evi içinde notebook ile wireless üzerinden baglanacak sistem gayet güzel çalışıyor.. modemin 1. aztech kablosuz 2.exper kablosuz tabi onun takacagı modem kablosuz airties
    Yalnız dikkat edin dhcp sayfasında 192.168.1.1 ile başlayan yada benzeri yüksek bir ip ile değiştirinki çakışma olmasın kopmalar yada sorunlar yaşamayın 192.168.1.150 gibi

• LÜTFEN YARDIM ARKADAŞLAR!
    Öncelikle herkese merhaba,anlatılanları yapıyorum ama bir türlü başaramadım.Şöyleki;alt komşuda kablolu Airties RT 111 model modem var.Oradan bir kablo da bana geliyor.Ancak evde hem masaüstü hem de laptop olduğu için ben bana gelen bu tek hat eternet kabloyu,hem kablolu hem de kablosuz olarak kullanmak istiyorum.Bunun için gittim bir tane (uyumlu olsun diye)Airties RT 211 wireless modem aldım.Söylenen ayarları yaptım ama herşey birbirine girdi.Lütfen yardım edin.Yeni modem RT 211 in arayüzüne gireyim derken alttakinin modemine girip ayarları alt üst ettim sonra fabrika ayarlarına döndük.Şimdi kısacası dostlar,alt katta kablolu RT 111 var.Bir porttan kablo da bana geliyor.Benim de elimde RT 211 wireless modem var.Eee bundan sonra ne yapmalıyım acaba?Alt kattan gelen kabloyu wireless modemin portuna girdim ayarları yaptım ama yine olmadı.Lütfen Allah rızası için kolayca anlatan bir arkadaş varsa çok makbule geçecek lütfen.Sırayla kolayca ne yapmam gerek acaba?Şimdiden çok teşekkür ederim.

• Resim ekleyenlere bu calismalarindan dolayi tebrik ederim ama bu kadar teferruata girmenize gerek yok. Adsl mod ve bridge olayina

Resime gerek yok aslında

Her iki cihazinda kanalları aynı olacak 1 isi 1 6 isi 6 olacak. Kablosuz sifreleme varsa Wep destekler her iki cihazdada Wep sifreleme olacak ve aynı sifre olacak.

Kablosuzun altinda meshten her ıkı cıhazı bırbırının ıcınde gostereceksınız. İlk once ap yapacagınız cıhazdan secın Ana modemi listeye ekledikten sonra yerel agdan ip sini 192.168.2.254 yapıp dhcp ozellıgını kapatın.
    Ana modemdende meshten ap yapacagınız cıhazı sectıgınızde olay bıtmıstır.

Maksımum sure 15 dk bıle olmaz.

Soru ve sorunlar ıcın pm atabilirsiniz musait oldugum her zaman yardımcı olmaya calisirim.

İyi aksamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccnablade -- 14 Aralık 2010; 17:25:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan_25TR

LÜTFEN YARDIM ARKADAŞLAR!
    Öncelikle herkese merhaba,anlatılanları yapıyorum ama bir türlü başaramadım.Şöyleki;alt komşuda kablolu Airties RT 111 model modem var.Oradan bir kablo da bana geliyor.Ancak evde hem masaüstü hem de laptop olduğu için ben bana gelen bu tek hat eternet kabloyu,hem kablolu hem de kablosuz olarak kullanmak istiyorum.Bunun için gittim bir tane (uyumlu olsun diye)Airties RT 211 wireless modem aldım.Söylenen ayarları yaptım ama herşey birbirine girdi.Lütfen yardım edin.Yeni modem RT 211 in arayüzüne gireyim derken alttakinin modemine girip ayarları alt üst ettim sonra fabrika ayarlarına döndük.Şimdi kısacası dostlar,alt katta kablolu RT 111 var.Bir porttan kablo da bana geliyor.Benim de elimde RT 211 wireless modem var.Eee bundan sonra ne yapmalıyım acaba?Alt kattan gelen kabloyu wireless modemin portuna girdim ayarları yaptım ama yine olmadı.Lütfen Allah rızası için kolayca anlatan bir arkadaş varsa çok makbule geçecek lütfen.Sırayla kolayca ne yapmam gerek acaba?Şimdiden çok teşekkür ederim.

RT 211 bilgisayarına bagla ilk once kablosuz ayarlarını yapılandır sonra yerel agdan ipsini 192.168.2.254 yap ve dhcp sunucu ve aktarıcısını kapat secenegini isaretleyip kaydet sonra asagıdan gelen kabloyu portlardan bırını bagla yapı calısır.

• teşekkürler
  • teşekkürler ilgili davranan bütün arkadaşlara
  • Malesef airties 6271 ( biri internetin verdigi modem ) ile pirelli nin dokusu uyusmuyor arkadaslar.
    Burada ve diger basliklarda yazan herseyi yaptim,cihazlara birbirini tanittim vs sorun yok ama airties pirelliden interneti alamiyor malesef
    Denemedigim sey kalmadi artik bulabildigim tek aciklama doku uyusmazligi :)
    Bir forumda vardi chipset uyumu gerekir diyordu bir arkadas..
  • 6271 ile benzer deneyimi olan arkadas varsa paylasirsa cok makbule gecer..
  • Merhaba arkadaslar,

Ikinci modemim rt-211.
    Kablosuz adaptor olarak kullanmak icin ilk mesajdaki tum ayarlari yaptim, sorun yok.
    (Ağı, ana modemi, ana modemin mac adresini, vs. goruyor / aliyor)

Benim sorum asagidaki resimde de gorebileceginiz gibi wpa seceneginin cikmamasi.
    Bu sizce normal mi ve degilse nedeni ne olabilir?
    (firmware son surum)

Kablosuz modemi Access Point yada kablosuz adaptör olarak kullanma (AIRTIES RT205 ve benzerleri)
  • Evet normal. Airties mesh kullanırken wep desteği verebiliyor.
    Wpa veremiyor.
  • Arkadaşlar merhaba

ana modem zxycel 150 mt ilerde arkadaşımın modemi, bende ki modem airtes 205. yukarıda verilen bilgileri 205 de yaptım sinyal sonucları -83 gibi öncelikle bu sinyalle sağlıklı bir bağlanma yapabilirmiyim?

2.ci zyxcel de daha hiçbir ayar yapmadım.yapacağım ayarları kısa özet anlatıcak,kullanan arkadaşlar var mı?..

eğer bağlantı kurarsam yapmak istediğim,dreambox 500 s cihazına eternet girişinden internet vermek ve ev içinde wireless ile loptop bağlanma..

acil yardımlarınızı rica ediyorum arkadaşlar...
  • Merhaba,
    Bende Pozitek PTCM01 marka kablo modem + U.S.Robotics 9108 var. Her ne yaptıysam bir türlü kablosuz olarak interneti dağıtmayı başaramadım. Girmediğim site,gezmediğim forum kalmadı.
    İnterneti U.S.Robotics 9108 üzerinden kablolu olarak dağıtabiliyorum kablosuz olarak baglandığımda bir türlü internete çıkamıyorum.
    Birde kablolu olarak sadece 2 bilgisayar internete girebiliyor. 3. bilgisayarda "sınırlı baglantı veya baglantı yok" uyarısı alıyorum.

Lütfen şu olayı nasıl çözeceğim hakkında bilgi verin.
    Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.