Şimdi Ara

Kablosuz modemi Access Point yada kablosuz adaptör olarak kullanma (AIRTIES RT205 ve benzerleri) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
789
Cevap
57
Favori
525.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet hocam, ben de kablosuz uydunet modem kullanıyorum, ana modemde tekrarlayıcı olarak kullanacağınız modemi AP olarak tanıtma gibi bir seçenek yok. bu durumda sanırım bu yöntem çalışmıyor. öte yandan uydunet modemde çalıştırabilen var mı bu yöntremi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsali178

Ben bunu daha önceden Airties yetkili servisine sordum. Gelen cevap:
    Sayın Kullanıcımız;

Modeminizinhttp://192.168.2.1 web arayüzünde LAN menüsü altından dhcp özelliğini devre dışı bırakırsanız, internet bağlantısı olan Ethernet kablosunu modeminizin arkasındaki Ethernet portuna bağlayarak interneti kablosuz hale getirebilirsiniz. Problem yaşarsanız 0212 4440239 numaralı 7/24 destek hattımızı ararsanız teknik destek uzmanlarımız size yardımcı olacaklardır
    Saygılarımızla…
    Göksel ÖZDEMİR
    Destek Mühendisi
    AirTies Wireless Networks
    Tel: 0212 4440239
    Adres: Büyükdere cad.
    Şarlı iş merkezi No:103 Kat:5

uğraşmaya hiç gerek yok adamların dediği gibi yaptim. 1 dakikada airties rt205 modemi access point olarak kullanmaya başladım.

Donanimim: Cisco 877 ADSL router'in fast ethernet portlarından herhangi birine modemi bağladım, daha öncesinden modem ara yüzünden dhcp'yi kapatarak router'in IP blogu olan 192.168.2.1'den modeme 192.168.2.2 verdim router ve modem arası bağlantıyı kurdum sonra router'a bağlı pc üzerinden 192.168.2.2'den modemin arayüzüne erişerek kablosuz ağı etkinleştirip şifreleme işlemimi yaptim ve sağlıklı olarak kullanabiliyorum.

• aites rt-205 modemi nasıl coklarım hem dreambox ve pc baglıyacam cünki leptopum bozuldu kaplolu almak zorundayım.pc deki kalposuz everest usb wailanımda başkasına verdiğm
    diger modemim işe yararmı 4 portlu kaplolu IncA Ama kaplosuzda olacak cünki birkişiye kaplosuz @ veriyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: albay_123

aites rt-205 modemi nasıl coklarım hem dreambox ve pc baglıyacam cünki leptopum bozuldu kaplolu almak zorundayım.pc deki kalposuz everest usb wailanımda başkasına verdiğm
    diger modemim işe yararmı 4 portlu kaplolu IncA Ama kaplosuzda olacak cünki birkişiye kaplosuz @ veriyorum

ya 4 portlu başka bir modem alirsin yada 4-8 portlu basic bir switch de işini görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sdsng

quote:

Orijinalden alıntı: albay_123

aites rt-205 modemi nasıl coklarım hem dreambox ve pc baglıyacam cünki leptopum bozuldu kaplolu almak zorundayım.pc deki kalposuz everest usb wailanımda başkasına verdiğm

ya 4 portlu başka bir modem alirsin yada 4-8 portlu basic bir switch de işini görür.

Yukarıda ki çözüme ek router da alabilirsin..
  • arkadaşlar tamam kablosuz modem olunce iş kolaylaşıyor aynı markanın bende kablolu olanı var rt-110

ne yapdıysam bit türlü çoklayamadım arkadaşlar ilk ip modem kendisi alıyor ikinci bana veriyor ve ikici pc gitmiyor internet malesef bunu çözen bir usta varmı nasıl router olarak kulanmam gerek

router yaptıktan sonra birde köprüleme mi yapmak gerkiyor arkdaşlar acil yardım lütfen para olsa alacam accsees point bitecek te malum ekonomik krız
  • slm

Öncelikle çalışmalarınızdan dolayı tşk ederim benim sorunum biraz farklı sizinkilere göre Turkcell'den Blacberry 9700 bold telefon aldım bu telefonun bluetooth ile laptopbun bluetooth çalıştırarak internete giriyor ve laptopbun ağ kablosundan internet çıkıyor elimde Zyxel 660 HN serisi modem var laptopbun wirless özelikğini kullanarak interneti kablosuz olarak modeme aktarmak modemin internet kablosundan çıkış almak istiyorum böyle bişey mümkün olurmu yardımcı olursanız memnun olurum
  •  Kablosuz modemi Access Point yada kablosuz adaptör olarak kullanma (AIRTIES RT205 ve benzerleri)

routerim şu belkin n1 gibabit n router 3 antenli

Kablosuz modemi Access Point yada kablosuz adaptör olarak kullanma (AIRTIES RT205 ve benzerleri)

modemimde bu gayet kolay kurdum sistemimi tavsiye ederim belkin 4. kattan bile %25 çekiyor çok iyi bir router,

• quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyalcin

quote:

Orijinalden alıntı: NetX

Zyxel modemin ana modem Airties RT-205 ise AP olarak kullandığım modem.
    Airties modemde DHCP yi kapatmadım ama LAN kablosu takar takmaz sorunsuz bir şekilde diğer modeme bağlanıp IP alıyor.
    DHCP yi illa ki kapatmam gerekiyor mu ?
    Yalnız şu an Airties modemin arayüzüne bağlanamıyorum.

Bahsi geçen her iki modemi bir birine bağlayıp kullanabilirsiniz.
    Yapılacak işlemler.
    1. ZyXel modemin kullandığı IP'yi öğrenin. Mesela 192.168.1.1 olsun.
    2. AirTies modemin IP'sini ZyXel ile aynı guruba alın, tercihen 192.168.1.200 yapın (şart değil ama istediğiniz zaman AirTies modemin ayarlarına erişmek için kolaylık sağlar).
    3. AirTies modemde DHCP sunucuyu iptal edin.
    4. ZyXel ile AirTies modemi ethernet kablosu ile birbirine bağlayın.

DHCP'yi kapamadan bağlantı yapıp internete çıkmış olabilirsiniz. Ama bu sürekli çıkış yapabileceğinz anlamına gelmez. Çünkü mevcur kurulu sisteminizde otomatik IP isteğine ZyXel modem cevap verirse internete çıkarsınız ama AirTies modem cevap verirse internete çıkamazsınız. Mevcut sistemde AirTies modeme erişememeniz modemlerin ve bilgisayarın ayn IP gurubunda olmamasına veya her iki modem IP'lerinin aynı olup IP çakışması olmasından kaynaklanabilir.

Hocam peki ZyXel modem de kablosuz bendeki airties 6271KN modemde kablosuz ben zyxel modemin kablosuzundan faydalanmak istiyorum fakat sinyal zayıf geliyo sorun yaparmı ve şifre koyulması gerek nasıl olacak bende lan üzerinden internete girmek isityorum yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkürler

• modem ile arayüzü

Kablosuz modemi Access Point yada kablosuz adaptör olarak kullanma (AIRTIES RT205 ve benzerleri)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buburada -- 30 Nisan 2010; 21:23:05 >

• kablosuz olarak beceremesemde kablolu bağlantıyla iki modemi birbirine bağladım ve üst çapraz daireye net çektim artık oradanda sinyal dağıtımı yapılıyor AP almama gerek kalmadı. bilgi ve deneyimlerini paylaşan herkeze teşekkür ederim.
  • kabloyla birbirine bağladım internet olayı tamamda dosya ve yazıcı paylaşımını yapamadım görmüyor birbirini
  • selam herkese
    benim büyük bir sorunum war
    şimdi evde 1laptop 1masaüstü pc war laptopumu yeni aldığımdan ttnetin verdiği kablosuz modemi aldım Zyxel p-660w-tx series modemi 1de benim eski modemim war oda kablolu zyxel prestige 661-h61
    ben kablolu modemimi yani eski modemimi switch olarak kullanmak istiyorum dhcp yi none yaptım switch görevini görüyor ama 10 dk sonra yine kablolu modemim ana modem oluyor ve baglantı gelmiyor
    şimdi benim bu eski modemim nasıl switch görevi görer
    yada yeni aldığım kablolu modemi acces point olarak kullanabilirim
    şimdiden teşekkürler çok acele cevap lazım beyler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siyar63 -- 1 Haziran 2010; 18:26:16 >
  • Merhaba Arkadaşlar,

ÖNCELİKLE TÜM EMEKLER VE BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜRLER....

Benim de emin olabilmek için bir sorum olacak...
    Şu anda üniversitemizde odamıza gelen sabit IP ve DNS ayarlarıyla internete "kablolu" olarak bağlanabiliyoruz. Fakat her odada bir tane kablo olduğu için yetersiz kalıyor.

Acaba evden AirTies RT-205 getirsem ve üniversitede odaya gelen kabloyu modeme taksam, odada birkaç kişiye modemim (IP?) dağıtımı yapabilir mi? (access point nedir bilmiyorum). Kablosuz modemimi geçen gün getirdiğimde internetimin kablosuz özelliklerinden IP ayarı (üniversiteden şahsıma verilen IP) yapınca bağlanabildim. Fakat diğer bilgisayarlar da bağlanmak istediğinde çakışma yaptı.

Sorum: AirTies'a öyle bir ayar yapsam ki merkeze yine bana ait olan IP ve DNS ile bağlansın. Fakat modemime 3-4 kişi aynı anda kablosuz olarak bağlanabilsin, acaba uyumlu bir modem mi ve ne yapmalıyım?
    ((cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim))

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihmed
    Şu anda üniversitemizde odamıza gelen sabit IP ve DNS ayarlarıyla internete "kablolu" olarak bağlanabiliyoruz. Fakat her odada bir tane kablo olduğu için yetersiz kalıyor.
    Acaba evden AirTies RT-205 getirsem ve üniversitede odaya gelen kabloyu modeme taksam, odada birkaç kişiye modemim (IP?) dağıtımı yapabilir mi? (access point nedir bilmiyorum). Kablosuz modemimi geçen gün getirdiğimde internetimin kablosuz özelliklerinden IP ayarı (üniversiteden şahsıma verilen IP) yapınca bağlanabildim. Fakat diğer bilgisayarlar da bağlanmak istediğinde çakışma yaptı.

Merhaba,
    Sorunuzun cevabı üniversitenin sabit IP yanında otomatik IP verip vermemesine göre değişir.
    Önerilerim:
    1. Eğer üniversite sabit IP yanında otomatik IP'de veriyorsa o zaman elinizdeki RT-205 modemi internet dağıtımı için kullanabilirsiniz. RT-205 tek portlu bir modemdir. Modemin IP'sini lokal ağda kullanılmayan bir IP'ile değiştirin ve modemin ayarlarından DHCP'yi iptal edin. Odanıza gelen ethernet kablosunu modeme takın. Bu aşamadan sonra bilgisayarlar modeme kablosuz olarak baplanıp IP alıp internete çıkarlar. Dikkat: burada işin esası üniversitedeki sunucunun otomatik IP vermesi olayıdır. Bu modemde size verilen IP vasıtası ile internet dağıtımı yapamazsınız. RT-205 modem router barındırmakla beraber burada o modemle istediğinizi yapmanız mümkün değildir.

2. Eğer üniversite otomatik IP vermiyorsa elinizdeki modemi kullanarak internet istediğiniz kadar internet dağıtımı mümkün değildir. Bu durumda yapmanız gereken bir Router almaktır. Yaklaşık 50 TL civarına alacağınız bir kablosuz router ile size verilen sabit IP'yi kullanarak ister ethernet kablosu ile isterseniz kablosuz olarak internet dağıtımı yapabilirsiniz. Elinizdeki modemi burada router olarak kullanma şansınız yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 2 Haziran 2010; 11:48:36 >

• İlave olarak:
    Eğer üniversitede otomatik veya sabit IP dağıtımı konusunda herhangi bir bilginiz yoksa veya bu bilgiye ulaşmanız zorsa, maliyet açısından bir sıkıntı olmaz ise 50 TL'ye alacağınız kablosuz routerla işi kökten çözebilirsiniz.
    İlla elimdeki cihazı değerlendireyim diyorsanız o zaman önceki mesajımdakilere göre hareket etmeniz gerekir.
  • ramazanyalcin kardeş bi benim soruyada baksan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Siyar63
    ramazanyalcin kardeş bi benim soruyada baksan

Cihazlarda yapılması gereken 2 işlem var.
    1. DHCP iptal etme
    2. IP adreslerini farklı yapma,

1. DHCP iptali: AP veya switch gibi kullanılacak modemde DHCP'yi iptal edin, diğer modemde açık kalacak. İşlem sonrası modemi kapatıp açın. (dikkat: resetleme değil)
    2. ZyXEL modemlerde varsayılan IP adresi 192.168.1.1 dir. Bir LAN ortamında aynı IP adresi birden fazla cihazda kullanılamaz. Bu nedenle cihazlarda IP adresini farklı yapın. Mesela: İnternete çıkacak modemin IP'si 192.168.1.1 olsun. Diğer modeminkini 192.168.1.200 yapın.

Bu işlemlerden sonra tekrar deneyin, problemin çözülmüş olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 20 Ağustos 2010; 22:29:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rambursman

kabloyla birbirine bağladım internet olayı tamamda dosya ve yazıcı paylaşımını yapamadım görmüyor birbirini

sorun halledilmiştir 2 modemle dosya paylaşımını açabildim
  • zoom x6-------- 10.0.0.2
    airties rt 205--- 192.168.2.1

rt 205 APoint olarak kullanıcam. IP lere mudahele etmeme gerek varmı?
    rt205i 10.0.0.5 gibi bir IP vermem gerekirmi?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.