Şimdi Ara

Kablosuz modemi Access Point yada kablosuz adaptör olarak kullanma (AIRTIES RT205 ve benzerleri) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
789
Cevap
57
Favori
525.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar benm de bir sorum olacaktı eğer yardımcı olursanız çok yardımcı olursunuz.bende airties rt 210 modem var.3 kat yukarıda ttnet in vermiş oldugu pikatel 101 modeli var.adsl de pikatele bağlı.benm kata sinyal geliyor ama düşük ne yapıta bu sinyali daha da kuvvetlendirebilir.
  • arkadaslar benim anlamadigim konu , benim ana modemin ip si 10.0.0.2 diye basliyor , diger modemin(ap ) ip si , 192.168.2.1 ,

ap olcak olaninkini 1. modem ip sine gore yapmam lazim ama yaptigimda baglanti kurulamiyor birdaha ap modem ile , resetlemem gerekiyor

acaba bu iki modem uyumsuzmudur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pislicktr44

paylaşım harika olmuş emeğinize sağlık.
    elimde Scientific Atlanta 2203 (kablonetin verdiği ) ve flynet router 4 portlu wireless modem iile bağlanabildim.
    fakat şifrelemeye gelince bağlantılar gidiyor.Bunu nasıl yapabiliriz acaba?

Merhaba,
    FlyNet modemde yaptığınız aşamaları bir anlatabilrmisiniz. Şifrelemeyi devreye alınca sorun çıkmaması gerekir. Ancak şu var: Scientific Atlanta 2203 modem özelliklerini bilmiyorum ama sanırım bu modemin DHCP sunucu özelliği yok. Dolayısı ile bilgisayarınız dirkt public IP alıyor. Kablonet firması MAC adres bazlı kontrol yapmaktadır. Bu aşamada bir sıkıntı olabilirmi acaba? Şifresiz wireless bağlanılabiliyor mu? FlyNet ethernettinden direkt bağlanılabilyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onnow78

arkadaslar benim anlamadigim konu , benim ana modemin ip si 10.0.0.2 diye basliyor , diger modemin(ap ) ip si , 192.168.2.1 ,

ap olcak olaninkini 1. modem ip sine gore yapmam lazim ama yaptigimda baglanti kurulamiyor birdaha ap modem ile , resetlemem gerekiyor

Anladığıma göre elinizde 2 modem var ve birisini AP gibi kullanacaksın, doğru mudur?
    Eğer böyle ise:
    Her iki modeminde IP'sini aynı guruba alın. Alt ağ maskelerini aynı yapın. Her iki modem için 10.0.0.X veya 192.168.1.X gurubundan bir IP verin. Mesela ADSL kablosu bağlı 1. modeme 192.168.1.1 IP'si verin. 2. modeme 192.168.1.200 IP'si verin. Altağ maskesini 255.255.255.0 yapın. İki modemi ethernet kablosu ile birleştirin. Bu şekilde hem internete çıkacak hemde her iki modeme IP'lerini yazarak erişebileceksiniz.
    Tabi 2. modemde DHCP'yi iptal etmeyi unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 19 Ocak 2010; 15:13:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyalcin

quote:

paylaşım harika olmuş emeğinize sağlık.
    elimde Scientific Atlanta 2203 (kablonetin verdiği ) ve flynet router 4 portlu wireless modem iile bağlanabildim.
    fakat şifrelemeye gelince bağlantılar gidiyor.Bunu nasıl yapabiliriz acaba?

Merhaba,
    FlyNet modemde yaptığınız aşamaları bir anlatabilrmisiniz. Şifrelemeyi devreye alınca sorun çıkmaması gerekir. Ancak şu var: Scientific Atlanta 2203 modem özelliklerini bilmiyorum ama sanırım bu modemin DHCP sunucu özelliği yok. Dolayısı ile bilgisayarınız dirkt public IP alıyor. Kablonet firması MAC adres bazlı kontrol yapmaktadır. Bu aşamada bir sıkıntı olabilirmi acaba? Şifresiz wireless bağlanılabiliyor mu? FlyNet ethernettinden direkt bağlanılabilyormu?

FlyNetle yaptığım aşamalar, diğerleriyle aynı DHCPyi kapatıp (Sunucu ve röle kapalı). modemleride açıp kapatıktan sonra sorunsuz olarak bağlanıyorum. şuan bu şekilde bağlıyım. wireless ağımda görünüyor. şifresiz bir şekilde. ama buna şifre koyamıyorum. ilk başta Flynetin ayarlarından WEP ayarı yapıp kaydediyorum. ama şifre görünmüyor

• quote:

FlyNetle yaptığım aşamalar, diğerleriyle aynı DHCPyi kapatıp (Sunucu ve röle kapalı). modemleride açıp kapatıktan sonra sorunsuz olarak bağlanıyorum. şuan bu şekilde bağlıyım. wireless ağımda görünüyor. şifresiz bir şekilde. ama buna şifre koyamıyorum. ilk başta Flynetin ayarlarından WEP ayarı yapıp kaydediyorum. ama şifre görünmüyor

FlyNet modem deneyimim olmadığı için kesin bir şey diyemeyeceğim ama bu "şifre görünmüyor" dediğiniz şey tam olarak nedir? Normalde yapılması gereken şudur: Modemin wireless bölümünde şifreleme alanında gerekli şifre tanımlanır. Sonra ortamda sinyal taraması yapılır ve kendi kabosuz ağınız çıkınca bağlantı yapılır, şifre sorduğunda şifre girilip bağlantı yapılır. Bu aşamaları gözönüne alınca sizde hangi aşamada sorun çıkıyor. Bu arada WEP yerine WPA kullanmak daha iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 19 Ocak 2010; 15:39:56 >

• quote:

quote:

FlyNet modem deneyimim olmadığı için kesin bir şey diyemeyeceğim ama bu "şifre görünmüyor" dediğiniz şey tam olarak nedir? Normalde yapılması gereken şudur: Modemin wireless bölümünde şifreleme alanında gerekli şifre tanımlanır. Sonra ortamda sinyal taraması yapılır ve kendi kabosuz ağınız çıkınca bağlantı yapılır, şifre sorduğunda şifre girilip bağlantı yapılır. Bu aşamaları gözönüne alınca sizde hangi aşamada sorun çıkıyor. Bu arada WEP yerine WPA kullanmak daha iyidir.

şifre görünmüyor derken. şunu demek istedim açıklıyayım.
    sizinde dediğiniz gibi WEP veya WPA şifre koyuyorum. ama görünen kablosuz ağın şifresi yok. yani herkese açık. benim bunu kapatmam lazım.
    bu arada çok teşekkür ediyorum size,yardımlarınıza, çok yararı oluyor gerçekten.

• quote:

şifre görünmüyor derken. şunu demek istedim açıklıyayım.
    sizinde dediğiniz gibi WEP veya WPA şifre koyuyorum. ama görünen kablosuz ağın şifresi yok. yani herkese açık. benim bunu kapatmam lazım.
    bu arada çok teşekkür ediyorum size,yardımlarınıza, çok yararı oluyor gerçekten.

Rica ederim, faydalı olabiliyorsam ne mutlu...
    Anladığıma göre modemde şifre koymanıza rağmen şifresiz olarak yayın yapmakta, doğru mudur?
    Bazı modemlerde şifreleme bömünde şifreleme enable/disable seçeneği olabiliyor. Sizdekide böyle bir durum olabilir mi acaba? Modemde şifreleme bölümünün bir resmini gönderebilir mizin? Veya modemin kullanım kitabının bir linki vs.
  • evet tam olarak anlaşıldı demek istediğim. kablosuz ağa şifre koyamıyorum.
    Enable/Disable seçeneği yok diye hatırlıyorum. ama şimdi bağlantıyı kesip giricem wireless modemin ayarlarına. resmi çekip hemen ekliyorum.
  • WPA

http://img94.imageshack.us/i/wpa.jpg/

WEP
    http://img94.imageshack.us/i/wepd.jpg/

MAC
    http://img101.imageshack.us/i/mace.jpg/

Resimleri ekledim umarım halledebiliriz bu sorunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pislicktr44 -- 19 Ocak 2010; 16:17:23 >

• Bu arada,
    Şifresiz bağlantıda sorun yok değilmi, sorunsuz bağlanıyor. Ayrıca şifreyi devreye almana rağmen şifre girmeden bağlanabiliyor mu?
    WPA'da da durum aynı mı?
    Ayrıca şifreleme vs. değişikliği yaptıktan sonra modemi kapatıp açıyorsunuz değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 19 Ocak 2010; 16:26:02 >
  • modemi açıp kapatıyorum. ama Wpa'da nasıl şifrelendiği hakkında bir bilgim yok. bide Mac şifreleme diye bişey duydum. o nedir ?
  • WPA, WEP'e göre daha güvenli bir şifrelemedir. WPA'da WEP'deki 64, 128 bit şeklinde bir ayar vs. yok. Bu nedenle işlemi daha kolaydır. Siz en iyisi şifreleme bölümünden WPA kısmını seçin. Orada en az 8 karakter olacak şekilde bir şifre belirleyip kaydedin. Cihazı kapatıp açın ve tekrar bir deneyin. WEP şifreleme ile hiç uğraşmayın bence.
    MAC olayı ise diğer bir güvenlik aşamasıdır. Modemde MAC filtreleme kullanabilirsiniz. Bu sayede güvenliği arttırmış olursunuz. Modemde ilgili bölüm bilgisayarınızdaki kablosuz ağ kartının MAC numarasını girersiniz. Bu sayede kablosuz ağa erişmek için hem şifrenini bilinmesi hem de MAC adresinin doğru olması zorunluluğu gerekir. Bu sayede daha iyi bir güvenlik sağlanmış olur.
  • WPA'yı deniyim.olucağını sanmıyorum ama çok teşekkür ederim ilginize. buda olmassa Mac filtrelemeyi deneyeceğim
  • Rica ederim.. Kolay gelsin.
    Sonucu yazın buraya. Yine olmazsa elimizden geldiği oranda yardımcı olmaya çalışırız.
  • gene olmadı. şifreli görünmüyor. herkese açık hala. Mac filtrelemeyle şifremi koymuş olacağım ?
  • MAC filtreleme bir şifreleme olayı değildir. Modem vs. cihazlarda ilgili alana sizin kendi bilgisayarınızın wireless kartının MAC ID numarası yazılacak. Bu MAC no her bir kart için üretilen özel bir numaradır. O bölüme hangi kartların bağlanmasın istiyorsan o kartın numaralarını yazacaksınız. İlgili bölümde genelde 32 ayrı bilgisayarın kart numarası yazılabiliyor.

Şifreleme işlemi ile ilgili ya bir eksiğiniz var ya da modemde bir sorun var diye düşünüyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onnow78

arkadaslar benim anlamadigim konu , benim ana modemin ip si 10.0.0.2 diye basliyor , diger modemin(ap ) ip si , 192.168.2.1 ,

Anladığıma göre elinizde 2 modem var ve birisini AP gibi kullanacaksın, doğru mudur?
    Eğer böyle ise:
    Her iki modeminde IP'sini aynı guruba alın. Alt ağ maskelerini aynı yapın. Her iki modem için 10.0.0.X veya 192.168.1.X gurubundan bir IP verin. Mesela ADSL kablosu bağlı 1. modeme 192.168.1.1 IP'si verin. 2. modeme 192.168.1.200 IP'si verin. Altağ maskesini 255.255.255.0 yapın. İki modemi ethernet kablosu ile birleştirin. Bu şekilde hem internete çıkacak hemde her iki modeme IP'lerini yazarak erişebileceksiniz.
    Tabi 2. modemde DHCP'yi iptal etmeyi unutmayın.

SAOL DOSTUM DENICEM AKSAMA

• arkadaşlar ben şimdi güç bela ayarları yaptım ve şuanda bağlıyım.fakat dns değiştirince bağlanamıyorum.nasıl dns değiştirebilirm acaba
  • 5- Son olarak kablosuz olarak bağlanacaksanız diğer modeminizin ayarlarından Airties modeminizi Access point olarak tanıtın.
    Demişsin fakat ben modemde böyle bi seçenek gçremedim yardımcı olabilrisen sevirim paylaşımın için teş.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.