Şimdi Ara

Kablosuz modemi Access Point yada kablosuz adaptör olarak kullanma (AIRTIES RT205 ve benzerleri) (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
789
Cevap
57
Favori
525.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SuSpect_tr

Selam,

Benim problemim biraz karışık, yardımcı olabilirseni sevinirim.
    Superonline fiber internet aldım ve Huwai HG 253s model modemi evime taktılar.
    Modem salondayken, arka odalarda kopma sorunu oluyor.
    Eski adsl modemimi router-bridge-access point (hangisi doğru kelimedir bilemiyorum) olarak kullanmak istiyorum.
    Huwai modemden ethernet kablosu ile arka odaya koyacağım eski adsl modemime takıcam, ve arka oda da eski adsl modemimden internete bağlanıcam. Cisco Linksys Wag54g
    Adsl modemin giriş ip sini 192.168.1.2 yaptım
    DHCP yi kapattım
    PPPoE olan kısmı RFC Router a getirdim.

ama hala bağlanamıyorum internete. neden olmuyor?

ppoe falan oralarla işiniz yok

dhpc yi relay yapıp 192.168.1.1 ip verin

birinci dns yide 192.168.1.1 yapın

ikinci dns herhangi bir dns olsun

firewallı kapatın

gerekirse nat özelliğinide kapatın

en son wifi isim ve şifreyi verip kabloyu girip deneyin

• Merhaba, bana da yardımcı olabilirsiniz çok sevinirim. Benim sorunum şu: Superonline fibernet üyesiyim ve huwaie marka kablosuz bir fiber modemi var girişte. Etrafta kablo olsun istemedim. Salona da Digitürk aldım amaç internete bağlamam gerekiyor o da kablo ile bağlanıyor kablosuz olmuyor. Biraz araştırdım ve aztech wl556e kablosuz erişim noktası aldım. Orada kablosuz interneti alıp erişim noktasına kablo takarak Digitürk kutusuna takacaktım. Bilgisayar ile söyledikleri ayarları yaptım ama ne kablosuz olarak ne de kablolu olarak erişim noktasından internete giremiyorum. Aldığım ürün şuhttp://www.hepsiburada....ryId=3016744#Gorseller.
    Acaba huvwaie modemde bir ayar mı yapmam gerekiyor. Aztechi o modeme takıp kullanmamın hiç bir yararı yok bana ben kablosuz alıp kablolu yapmak istiyorum. İşime yaramayacaksa geri yollayacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: connaught

quote:

Orijinalden alıntı: SuSpect_tr

Selam,

Benim problemim biraz karışık, yardımcı olabilirseni sevinirim.
    Superonline fiber internet aldım ve Huwai HG 253s model modemi evime taktılar.
    Modem salondayken, arka odalarda kopma sorunu oluyor.
    Eski adsl modemimi router-bridge-access point (hangisi doğru kelimedir bilemiyorum) olarak kullanmak istiyorum.
    Huwai modemden ethernet kablosu ile arka odaya koyacağım eski adsl modemime takıcam, ve arka oda da eski adsl modemimden internete bağlanıcam. Cisco Linksys Wag54g
    Adsl modemin giriş ip sini 192.168.1.2 yaptım
    DHCP yi kapattım
    PPPoE olan kısmı RFC Router a getirdim.

ama hala bağlanamıyorum internete. neden olmuyor?

ppoe falan oralarla işiniz yok

dhpc yi relay yapıp 192.168.1.1 ip verin

birinci dns yide 192.168.1.1 yapın

ikinci dns herhangi bir dns olsun

firewallı kapatın

gerekirse nat özelliğinide kapatın

en son wifi isim ve şifreyi verip kabloyu girip deneyin

Selam,
    Cisco linksys wag54g v2 model adsl modemimin arayuzu asagidaki fotoğraf taki gibidir.

PPPoE ekranin oldugu yerde rfc 1483 yazanlarla yapiyorum fakat olmuyor. Surekli hata veriyor. :(
     Kablosuz modemi Access Point yada kablosuz adaptör olarak kullanma (AIRTIES RT205 ve benzerleri) Kablosuz modemi Access Point yada kablosuz adaptör olarak kullanma (AIRTIES RT205 ve benzerleri)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar merhaba acil yardımınıza ihtiyacım var Tp-Link TL-WR740N router ı aldım ilk önce bir türlü yapamama rağmen bi şekilde nasıl olduysa ayarları kurcalayarak ve router arayüz ip sini değiştirerek access point olarak kurdum etherneti çıkardımğımda PC m wireless ağa bağlı ve internet var ama nedense telefonlardan bağlanamıyoruz sorun ne olabilir? Acil yardımını bekliyorum teşekkürler şimdiden :)
  • Arkadaşlar merhaba. Şu anda Tp-link TD-W8961ND modem kullanıyorum. İnterneti alt komşuya sorunsuz ulaştırmak istiyorum. Elimde çalışır durumda linksys wag54gp2 kablosuz modem var. Bu modemi kablolu bir şekilde tp-link modemime bağlayıp alt komşumuzun evine kendi internetimi ulaştırabilir miyim? Bu durumda access point mi olması lazım router mı tam bilmiyorum ama linksys modemde router mod diye bir ayar da vardı. Elimdeki modemlerle bu dediğim olay mümkün mü?
    Ve nasıl yapabilirim, linksys modemin router ayarlarını nasıl yapmalıyım?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dais_y

Arkadaşlar merhaba. Şu anda Tp-link TD-W8961ND modem kullanıyorum. İnterneti alt komşuya sorunsuz ulaştırmak istiyorum. Elimde çalışır durumda linksys wag54gp2 kablosuz modem var. Bu modemi kablolu bir şekilde tp-link modemime bağlayıp alt komşumuzun evine kendi internetimi ulaştırabilir miyim? Bu durumda access point mi olması lazım router mı tam bilmiyorum ama linksys modemde router mod diye bir ayar da vardı. Elimdeki modemlerle bu dediğim olay mümkün mü?
    Ve nasıl yapabilirim, linksys modemin router ayarlarını nasıl yapmalıyım?

Kablo cekecekmisiniz

• Evet tabii. Tp-link modeme taktığım ethernet kablosunun diğer ucunu aşağı kattaki linksys modeme takıcam. Olur mu?
    Kablosuz yapabilsem ne ala aslında. Komşunun evinde salonda çekiyor benim internet ama amacımız diğer odalara da dağıtmak.

• quote:

Evet tabii. Tp-link modeme taktığım ethernet kablosunun diğer ucunu aşağı kattaki linksys modeme takıcam. Olur mu?
    Kablosuz yapabilsem ne ala aslında. Komşunun evinde salonda çekiyor benim internet ama amacımız diğer odalara da dağıtmak.

Olur
    Linksys modeme bir ip verin192.168.1.254 olsun
    Firewali kapatin
    Dhpc yi relay yapip 292.168.1 .1 yapin
    Yine ayni sekilde birinci dns 192.168.1.1
    Wifi isim ve sifreyi belirleyip tp linkten gelen kabloyu linksys cihaza girip yayin yapin

• quote:

quote:

Evet tabii. Tp-link modeme taktığım ethernet kablosunun diğer ucunu aşağı kattaki linksys modeme takıcam. Olur mu?

Olur
    Firewali kapatin
    Wifi isim ve sifreyi belirleyip tp linkten gelen kabloyu linksys cihaza girip yayin yapin

Tamam, böyle yapmaya çalışacağım. Takıldığım bir yer olursa sorabilirim, değil mi?
    Çok teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

Olur
    Firewali kapatin

Tamam, böyle yapmaya çalışacağım. Takıldığım bir yer olursa sorabilirim, değil mi?
    Çok teşekkürler.

Tabi

• quote:

quote:

quote:

Olur
    Firewali kapatin

Çok teşekkürler.

Dhpc yi relay yapip 292 ile baslamisim o 192 olacak mobilde kaciriyorum arada

• Öncelikle herkese selam arkadaşlar konunun ortasına pat diye girdiğim için sizlerden özür diliyorum.

Benim problemim şu ben internet cafe çalıştırtıyorum cafe ye evim uzaklığı 100 150 metre ben evime ekstra bir adsl çekmek istemiyorum.

İki gün önce

TP-Link W8961ND V2 Modem ve
    TP-Link WA830RE V2 Alan Genişletici aldım

Alan genişleticiyi evden görmesi için cafenin ust katındakı evın balkonuna kurmayı düşünüyorum ama alan genişleticiyi kablo ile modeme bağlama düşüncesindeyim ama beceremedim.

Yardımlarınızı bekliyorum... Simdiden teşekkurler
  • Anlaşılan burda bize ekmek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebabekr

Anlaşılan burda bize ekmek yok

Sorun devam ediyormu?

• ilginiz için teşekkür ederim connaught sorunu çözdum ama şimdi de TL-WA830RE Alan Genişletici yi taktığmda cafe pc lerinin interneti kesiliyor söktüğümde sorunsuz çalışıyorlar
  • quote:

ilginiz için teşekkür ederim connaught sorunu çözdum ama şimdi de TL-WA830RE Alan Genişletici yi taktığmda cafe pc lerinin interneti kesiliyor söktüğümde sorunsuz çalışıyorlar

İp yapılandırmaniz nasil?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yücel52 -- 17 Mart 2014; 21:29:16 >
  • Özürdilerim anlıyamadım ''İp yapılandırmaniz nadily?'' Derken
  • quote:

Özürdilerim anlıyamadım ''İp yapılandırmaniz nadily?'' Derken

Nasıl yazacaktim

• quote:

quote:

Nasıl yazacaktim

''İp yapılandırmaniz...'' anladımda ''...nadily?'' anlıyamadım ıngilizce bi terim olduğunu dusundum once ama sonra telefondan gönderdiğinizi görünce yanlışlık olduğunu fark ettim nasıl yerine nadily yazmışsınız kabalık ettıysem özürdilerim....

bütün PC lerin İP leri otomatik

Alan Genişleticinin Giriş İP si 192.168.1.252
  • quote:

quote:

quote:

Nasıl yazacaktim

''İp yapılandırmaniz...'' anladımda ''...nadily?'' anlıyamadım ıngilizce bi terim olduğunu dusundum once ama sonra telefondan gönderdiğinizi görünce yanlışlık olduğunu fark ettim nasıl yerine nadily yazmışsınız kabalık ettıysem özürdilerim....

bütün PC lerin İP leri otomatik

Alan Genişleticinin Giriş İP si 192.168.1.252

Varsayilan ağ gecidi ve birinci dns kaynak modem ip olsun ve dhpc kapalı olsun 850re ustunde

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.