Şimdi Ara

Kablosuz modemi Access Point yada kablosuz adaptör olarak kullanma (AIRTIES RT205 ve benzerleri) (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
789
Cevap
57
Favori
525.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Yggdrasil Asgard

Taahhütname imzalamam hocam bir daha. 2 sene zor kurtuldum TTNET'ten. Doping falan alayım diyorum. Evimiz müstakil , ailemle yaşayacağım 1 sene daha. Seneye yaza kendi evime geçeceğim , apartmanda da kablonet mi uydunet mi ne var. Taahhütsüz uygun fiyata internet arıyorum 1 senelik

Uydunet varsa digerlerine bulasmayin zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • access point ile ilgili bilgim yok bilgisi olan arkadaşlara bir sorum oalcaktı yanıtlarsanız sevinirim.

bizim evdeki modem banyoda ve bu yüzden kapı kapanıp açıldığında kablosuz bağlantıda anlık kopmalar yaşıyorum bunu önlemek için modem pc arasına kablo bağladım sorunu çözdüm. ancak bizim televizyon salonda ve modemle arasında 15m ve 3 duvar var. şimdi bu aleti alırsam salonda herhangi bir prize taksam salonda da internet çekecek mi?( sadece aleti taksam diyorum yalnız modemden gelen kabloya bağlamadan) ? salonda prize taktığım bir accsess point cihazından faydalanmam için modemimden teeeee salondaki access point cihazına kablo ile bağlamam mı gerekli? eğer öyleyse neyleyim acxsess pointi direk konsola bağlarım işimi görür.
  • 25-30 metreden hız ve ping değişmeyecek biçimde kablosuz alıp evime dağıtmak istiyorum.Hangi modemi önerirsiniz pahalı olmasın
    lütfen

• bir çok cevap verilmiş zaten ama bende bugün itibari ile rt 205 'i kablosuz router olarak kullanabiliyorum. yapmanız gereken iki şey var; öncelikle router olarak kullanacagınız modeme baglanıp dhcp sunucusunu kapatmak ve ip adresi olarak 192.168.2.200 gibi bir ip adresi atamanız. ağ maskesi 255.255.255.0 olsun. kaydedip devam ediyoruz. daha sonra internet ayarlarına girip pppoe yerine dhcp yi işaretleyin ve kapatın sayfayı. daha sonra dışardan gelen ethernet kablosunu rt205 e bağlayın ve rt 205 üzerinden internete erişin. not: cihazınız otomatik ip almazsa 192.168.2.2-199 arası bir ip verebilirsiniz cihazınıza) bu arada önemli bir noktayı atladım sanırım dışardan gelen ethernet kablosuna atanan ip adresine bakarak bu işlemi kesinleştirebilirsiniz. yani dışardan gelen ethernet 192.168.1.1 den ip dagıtıyorsa siz de buna göre ip tanımlamaları yapmak zorundasınız. )
  • S.a arkadaslar elimdeaktif kullandigim airties rt5342 var birde rt205 ikiside kablosuz rt205 alt daireden kullanmak istiyorum ana modemden rt205 e kablosuz baglamak istiyorum ama dediklerinizi yaptim bir turlu olmadi yapmam gerekeni bana sirasiyla anlatabilirseniz cok tesekkur ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: hakfad

S.a arkadaslar elimdeaktif kullandigim airties rt5342 var birde rt205 ikiside kablosuz rt205 alt daireden kullanmak istiyorum ana modemden rt205 e kablosuz baglamak istiyorum ama dediklerinizi yaptim bir turlu olmadi yapmam gerekeni bana sirasiyla anlatabilirseniz cok tesekkur ederim

Nerde takıldın yaptıkların nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yücel52 -- 8 Ağustos 2014; 11:47:32 >
  • bende 2 adet modem var mödemin birisi salonda ve masaustu bılgısayarım kabloyla ınternet çekmek ıcın üzak mesafede salondakı modemım netmaster cbv383 z4 evde kullanmadıgım aırtıes rt 205 modem var netmaster modemden gelen sinyalleri toplayıp kablolu yansıtmak istiyorum nasıl yaparım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @abburrahimk

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kablosuz baglanmayi deniyorum modemden modeme 205 olan modem birturlu ana modemi gormuyor baska modemleri goruyor kanallarida ayni yaptim yinede gormuyor yardimci olursaniz sevinirim modemin firmvaresini güncellemiştim ondan olabilirmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakfad -- 9 Ağustos 2014; 5:34:00 >
  • merhaba arkadaşlar. daha önce air 5443 ile rt205 model modemlerle az sorun olsada birlikte kullanabiliyordum. rt205 artık çalışır durumda olmadığından air 5343 modemle 5443 (zaten aralarında sadece hız farkı var) ü birlikte kullanmak istiyorum. 5443 ana modem yapmak istiyorum ama bir türlü beceremedim.

en son ana modemde ıp havuzunu kısıtlayıp (192.168.2.1 - 192.168.2.49 olacak şekilde) diğer modemide internet ayarlarında dhcp seçtim fakat lan -> ıp ve dhcp ayarları kısmında kapalı seçeneğini seçmek yerine onunda ıp sini 192.168.2.50 - 192.168.2.100 yaptım. şuan ben interneti kullanabiliyorum fakat yavaşlama ve kesinti oluyor. abimin tableti sınırlı bağlantı uyarısı veriyor.

burda ki anlatımıda denedim o zamanda ıp alamıyor cihazların çoğu. işin içinden çıkamadım, bir çözümü yokmudur bunun?
  • Şu anda rt210 ile air5341 kablosuz olarak kullanıyorum. Şimdi interneti asus modemden alacacağım herhangi bir airties modemle kablosuz olarak bağlanır mı böyle kullanan var mı, markalar farklı olduğu için merak ettim ?

• ben rt 205 i ap olarak kullanıyorum.
    kısaca anlatayım.
    MODEM ARAYÜZÜNE GİRİLECEK 192.168.2.1
    RT205 İÇİN AYARLAR
    1.adsl ayarından:
    adsl mod dan nomode seçilecek.
    2.kablusuz güvenlik ve kablosuz ayarları :
    a.kanal aynı olacak iki modemin
    b.şifreleme web olacak iki modemin
    c.aynı şifre olacak iki modemin
    3.internet ayarları:(vc1 e tıklanacak yada yanında düzenle var)
    a.protokol dhcp olacak
    b.nat ve firewall seçili olacak
    c.auto pvc seçili olacak
    4.ip dhcp ayarlarına girip (lan nın içinde)
    a.dhcp kapalı olacak
    b.yukarıdaki ip 192.168.2.254 yapılacak
    5.ap olacak rt 205 den kablosuz mesh e girilip internete girilecek modem seçilecek.(tekrarlayıcı/köprüleyici seçeneğini açıp listeden modemi bulup ekliyoruz.)
    6.son olarak ana internete bağlanacağımız modeme girip oradan kablosuz/mesh e girip ap bul seçeneğinden rt 205 i bulup (hangi ad verdiyseniz listede vardır) yanındakı tik i işaretliyorsunuz.

MODEMLERDE YAPTIĞINIZ HER İŞLEMİ KAYDETMEYİ UNUTMAYIN.

• resimler 6 yıl içinde silinmiş sanırım. acaba güncellenebilir mi. net master ile gelen wireless sinyali airties 5343 ile wireless tan alıp ethernet üzerinden masaüstü bilgisayarıma aktarmak istiyorum.
    yardımcı olabilir misiniz?
  • nohackmove kullanıcısına yanıt
    Dostum selam netmaster cihazdaki ayarları tam olarak bilemiyorum ama modem içindeki ayarlar için döküman var. Netmaster'da da buna benzer ayarlar yapman gerekecek.

• Elimde kablosuz atalanta EPC2203 model modem ve airties rt 206 model modem var. epc2203'ün internetini airties'in özelliğini kullanarak paylaşmak istiyorum ama internette tüm söylenenleri yaptım ama olmuyor. Rt 206 nın wifi dan bağlandığımda bağlantı bir türlü tanımlanamıyor.
  • Merhaba Arkadaşlar, evimde ttnet interneti kullandığım airties 5650 modemim var. Ben ethernet kablosu kullanmadan yine elimde bulunan zyxel p 661 HNU modemi mi Digiturk iq uydu alicima kablosuz bağlantı yapmak istiyorum. Neti kullandigim Airties modem koridor da ve ben salona kablo kadar kablo kirliliği olmasını istemiyorum, modelini yukarıda belirtmiş olduğum zyxel modemi kablosuz bir şekilde siz access point mi, köprü ayari dersiniz bilemem, bana açıklayıcı bir sekilde yardımcı olabilir misiniz. Teşekkür ederim, Saygılar...

• resimler gözükmüyor konu güncellenmeli
  • vc1 ayarlarında pppoe nin dhcp olarak ayarlanması gerektiğinden bahsetmişsiniz,
    zyxel marka modemi kabloyla gelen internet hattını kablosuz yaymak amaçlı kullanmak istiyorum da ayarlarında dhcp bulunmuyor, ipoa ve ipoe var pppoa ve pppoe nin secenek alanında.

bu modemi kullanabilme durumum hakkında bilginiz var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aniceman

vc1 ayarlarında pppoe nin dhcp olarak ayarlanması gerektiğinden bahsetmişsiniz,
    zyxel marka modemi kabloyla gelen internet hattını kablosuz yaymak amaçlı kullanmak istiyorum da ayarlarında dhcp bulunmuyor, ipoa ve ipoe var pppoa ve pppoe nin secenek alanında.

bu modemi kullanabilme durumum hakkında bilginiz var mıdır?

airties kullanıyorum sadece onun ayarlarını biliyorum...
  • Merhaba arkadaşlar airtes 6372 modeme zte w300 modemi kablosuz olarak tanıttım telefonda hem ana modemin hemde zte w300 wifi noktası olarak görünüyor ama airtesin kablosuz modem şifresi ile w300 e bağlanamıyorum nasıl bir çözüm yolu izlemeliyim
    Not: zte w300 kablosuz olarak hem alıcı hem verici olur mu??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacisandal -- 17 Kasım 2014; 22:36:25 >
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.