Şimdi Ara

Kaç Watt Amfi Devresi Yapmam Gerekir ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
1.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Evet zaten dediğiniz gibi olmuştu . Sonradan büyük sogutucu monte ettim (petekli) fazla ısınmıyor .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harun577 H kullanıcısına yanıt
    Fan 47 ohm 2w direnç eklenirse, yumuşak yumuşak döner,,,

• looper2 L kullanıcısına yanıt
    Dedikleri gibi lehim iyi değil ise çok uğraştırır ,,, çimento toprak gibi olur ,,

• Şu AVM gibi yerlerde satılan lehim tellerinde almayın kesinlikle.
    Herifler 1tl ye kendinizden geçme garantili lehim teli yapmışlar .
    Kendilerine heyecan arayanlar için bire bir.

• s.a arkadaşlar. Malumunuz pandemi süresince memlekette gitmiştim ve arazi işleriyle uğraşıyordum. Bu yüzden devre işine pek elim değmedi.
    Sizlere sormak istediğim bişey var. Devreyi bakır plaket üzerine baskı devre şeklinde yapmaya çalışacağım ama çıktı alırken boyutlandırma işini çözemedim. Forumlardan edindiğim bilgilere göre genel olarak herkes ares programının kullanılmasını tavsiye etmiş. Sprint-layuot 5.0 diye bi programda baskı devreyi açtım. scale kısmıda sadece % olarak büyütüp küçültme imkanı var, en azından ben o kadar çözebildim. ben bu boyutlandırma işini nasıl çözerim ?
  • Kaç Watt Amfi Devresi Yapmam Gerekir ?
    Kaç Watt Amfi Devresi Yapmam Gerekir ?

Ufak tefek kusurları olsada ilk baskı devremi yaptım ve ben bile beğendim.

• Tebrikler.
    Sanki biraz daha asitte kalması gerekiyor gibi. Tam erimeyen kısadevre yerler var sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 12 Haziran 2020; 22:25:43 >
  • Teşekkür ederim. Evet erimeyen kısa devre yerler var şöyleki;
    Kırtasiyeden rasgele parlak A4 dedim rasgele kağıt aldım, doğru kağıdımı aldım bilmem :)
    Bakır plaketi falçata ve keski pense ile kestim. Bakır yüzeyin kavladığı yer belli zaten.
    Videolardan birinde perhidrol yerine saç açıcı oksidan [simage]kullanılabileceğini[/simage] söylüyordu. Bende öyle yaptım. Karışımına yarım bardaktan biraz fazla tuz ruhu, yarım bardağın da yarısı kadar oksidan koydum.
    Belki o kısa devre yerden karışımın oranı ile alakalı sanıyorum çünkü çoğu videoda 3-5 dk da bakır komple çözünüyor. Ama ben rahat 15-20 dk uğraştım sonuç ancak bu kadar oldu.

• looper2 L kullanıcısına yanıt
    Tuz ruhu ve pehidrol kullanıyorduk, 3-5 dk da çözülüyordu. 3 tuz ruhu / 1 pehidrol oran dı galiba.
    1-2 defada olmaz zaten , deneyip görerek, karışım oranı değiştirerek .
    Plaketin üzerine çizilen yolu, kuruyunca 1 defa daha çizerek daha keskin sonuca ulaşıyorduk

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.