Şimdi Ara

kaç yaşında üsteğmen olunur :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
29.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar aradım ama bulamadım kac yasında ustegmen olunur kac sende yuzbası olunuyor bilgisi olan yardımcı olabilirmi

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üsteğmen Olma Yaşı

Üsteğmen rütbesine ulaşmak için belirli bir yaş şartı yoktur. Ancak, teğmen rütbesinden üsteğmen rütbesine terfi etmek için genellikle 4-8 yıllık deneyim gerekir.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde teğmen rütbesini almak için aşağıdaki yaş şartlarına sahip olmak gerekir:

• Kara Kuvvetleri: 22 yaşın üzerinde
    • Hava Kuvvetleri: 23 yaşın üzerinde
    • Deniz Kuvvetleri: 24 yaşın üzerinde

Teğmen olduktan sonra, üsteğmen rütbesine terfi etmek için gereken deneyim süresi ve yaş şu şekildedir:

• Kara Kuvvetleri: 4 yıl deneyim, genellikle 26-30 yaş arasında
    • Hava Kuvvetleri: 6 yıl deneyim, genellikle 29-33 yaş arasında
    • Deniz Kuvvetleri: 8 yıl deneyim, genellikle 32-36 yaş arasında

Ancak, bu yaşlar sadece yaklaşık değerlerdir ve terfi süreci performans, kıdem ve mevcut açık pozisyonlara bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Yüzbaşı rütbesine terfi etmek için ise yine belirli bir yaş şartı yoktur, ancak genellikle üsteğmen rütbesinde 4-6 yıl deneyim gerekir.

Bu bilgiler ışığında, üsteğmen olma yaşı genellikle 26-36 yaş aralığında değişmektedir. Ancak, bu yaş aralığının teğmen olduktan sonra kazanılan deneyime ve terfi sürecinin hızına bağlı olarak değişebileceğini unutmamak gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Vukuata bulaşmaz disiplin cezası almazsan 3 yıllık teğmenlikten sonra üstteğmen olursun, ondan sonraki 6. yılında yüzbaşı olursun. Yani 8-9 sene sonra çömez yüzbaşısın.
  • yani ustegmen ortlama kac yaslar arasında olur onu merake ttim birinin yasını cıkarmaya calısıyorumda
  • 26-31 yas arası normal meslegıne yasında basladı ıse yanı harp akademısıne normal yasında gırdı ıse
  • cok tesekkurler
  • ben yedeksubay olarak askerlik yaparken, batarya subayı vardı teğmen 1980 doğumlu benimnle yaşıt

30 ağustos 2005 tarihinde üsteğmen oldu. 25 yaşında
  • yaşın bi önemi yok ne kadar mesaj verirsen askerlere konu dışı olmayan o kadar çabuk olursun
  • quote:

Orjinalden alıntı: unreal

26-31 yas arası normal meslegıne yasında basladı ıse yanı harp akademısıne normal yasında gırdı ıse

Harp akademisi farklı bir şey. Harp okulu demek istedin muhtemelen...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.