Şimdi Ara

Kaçak Akım Rölesi Atma Sorunu (Elektrikçi arkadaşlar bir el atarsa konuya..)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
16.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, iyi bayramlar.. Evimde 2 yil once taktirdigim Makel marka 30 mA kacak akim rolesi var. Yaklasik bir aydir 2,3 gunde bir bu röle geceleri yada sabah yakini yani en ölü zamanlarda atmaya basladi. Attigi anda geri kaldirabiliyorum. Ve sorunsuz 2,3 gun kullanilabiliyor. Kaldirinca aninda calisir duruma geldigi icin deneme yanilmada yapamiyorum cihazlar arasinda. Yakin zamanda birkac avizemi kendim baglamistim ancak hic bir zaman onlarin anahtari acikken atmadi. Sizce sorunum ne olabilir. Role bozulmus olabilir mi? Bozulup bozulmadigi nasil anlasilabilir? Tesekkurler

• Hocam bozulmuştur röle muhtemelen bizde de vardı röleyi değiştirdik sorun düzeldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yigido59

Hocam bozulmuştur röle muhtemelen bizde de vardı röleyi değiştirdik sorun düzeldi.

Peki sizdeki sorunda benzer miydi? Yani attiginda kaldirabiliyor muydunuz hemen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tramp.life

quote:

Hocam bozulmuştur röle muhtemelen bizde de vardı röleyi değiştirdik sorun düzeldi.

Peki sizdeki sorunda benzer miydi? Yani attiginda kaldirabiliyor muydunuz hemen?

Hocam bazen kaldırınca hemen yine atıyordu bazen de çalışıyordu ama dediğim gibi değiştirince düzeldi.
  • quote:

quote:

quote:

Hocam bazen kaldırınca hemen yine atıyordu bazen de çalışıyordu ama dediğim gibi değiştirince düzeldi.

Sagolun yanit icin. Pazartesi siemens marka kar ile degistirtcegim bakalim.
  • tramp.life kullanıcısına yanıt
    Aynı sorunu yaşıyordum.
    Mutfaktaki ısıtıcıların bağlı olduğu priz çoklayıcıları kaldırıp her prize sadece tek bir cihaz bağlayınca sorun düzeldi.
  • Polisi arayın kaçan akımları yakalasınlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ele7en

Polisi arayın kaçan akımları yakalasınlar

• Arkadaşım bir sürü sebebi olabilir. Elektrikli ısıtıcı, flüoresant lamba balastları ve şarj aletleri bile oluşan anlık kaçakta kaçak akım röleni attırabilir. Bir ihtimal prizlerden biri gevşediğinden cihazlarından birinin fişi tam temas etmediğinden de kaçak akım rölen atıyor olabilir. Priz kapaklarını açıp ark varmı diye bakabilirsin hatta elektriği kesip bütün prizlerin yuvalarını sıkıştırman bile sorununu çözebilir. Kaçak akım arızalarını çözmek uğraştırıyor insanı. Kolay gelsin.
  • Kaçak akım atiyorsa sevin atmazsa kötü sonuçlar doğuracak bir şeyler olabilir bütün fisleri çekip tek tek tekrar tak dene elektronik eşyaları fazla akım çeken namussuz kim öğren

Yukarı da biri değiştirdik düzeldi yazmış muhtemelen daha yüksek akimda atan bir şey takmistir ondan atmiyordur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camel paketindeki camel -- 3 Eylül 2017; 10:42:21 >
  • Nedensiz atan sigorta vardı, siemens le değiştim düzelmişti, yani, ilk etapta role yi değişin, 3 gün içinde tekrar atarsa, gg veya n11 den alırsanız nedensiz 1 hafta içinde iade edebilirsiniz. O zaman arızayı başka yerde ararsınız. Arıza genelde sisteme yapılan son işlerde veya takılan cihazlarda olur.
  • Peki sizce bu atmalarin gece yada sabah cok erken saatlerde olmasinin (yani prize takili cihazlar var ancak calisan cihaz sadece buzdolabi, modem, kombi vs.) nedeni ne olabilir?

Not: Attigini farkettiginde kaldiriyorum ve sorunsuz 2,3 gun atmadan calisiyor. O yuzden deneme yanilmada yapamiyorum cihazlarda. (3 gun boyunca buzdolabini veya modemi iptal etmek zor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tramp.life -- 3 Eylül 2017; 11:19:4 >
  • Kaçak akım rölesinin atma sebebi topraklamadaki problemlerdir.Toprağın nötr e karışması,topraklaması olmayan binalarda toprağın nötr den alınması(Zaten bu problem sizde olamaz,olsa kalkmaz röle) v.s,aletlerde kaçak problemi v.s.

Devamlı bir kaçak durumu olsa o röleyi hayatta kaldıramazsınız,ama bir süre çalışan sistemlerinde bir süre sonra röle attırdığı olabiliyor.

Sizde elektrik panosunda da kaçak akım rölesi var mı ?

Rölenin bozulma ihtimali zordur,ama değiştirmek işe yarayabilir.Siemens marka alın alabiliyorsanız,kaçak akım rölesi fiyatlarına bir süre önce bayağı zam yaptı Siemens haberiniz olsun yüksek fiyat isterlerse

Avizeden başka herhangi bir alet,adaptör v.s aldınız mı yeni ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghost911 -- 3 Eylül 2017; 11:26:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost911

Kaçak akım rölesinin atma sebebi topraklamadaki problemlerdir.Toprağın nötr e karışması,topraklaması olmayan binalarda toprağın nötr den alınması(Zaten bu problem sizde olamaz,olsa kalkmaz röle) v.s,aletlerde kaçak problemi v.s.

Devamlı bir kaçak durumu olsa o röleyi hayatta kaldıramazsınız,ama bir süre çalışan sistemlerinde bir süre sonra röle attırdığı olabiliyor.

Rölenin bozulma ihtimali zordur,ama değiştirmek işe yarayabilir.Siemens marka alın alabiliyorsanız,kaçak akım rölesi fiyatlarına bir süre önce bayağı zam yaptı Siemens haberiniz olsun yüksek fiyat isterlerse

Binada elektrik panosunda olup olmadigini bilmiyorum.Evde olmadigimdan bakamiyorum su an.
    Kombi baglantim icin prizden duvar ici kablo cekilmisti ancak 3 ay oldu. Yani 2 ay hicbir sikinti olmadigi icin o degildir. Ilk olarak avizemi bagladiktan 3-4 gun sonra atti. Ama dedigim gibi hic avize acikken atmadi. Bunlar disinda yeni bi alet almadik. Son bir ayda 7 yada 8 kere atti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tramp.life -- 3 Eylül 2017; 11:50:23 >

• Hocam fazla ısınıyordur Siemens gibi kaliteli bir tane alın dediğiniz gibi kablo çekmişsiniz duvardan o sıkıntı yapmış ısınmış olabilir değiştirdiğiniz zaman sorun çözülme ihtimali çok yüksek
  • quote:

Orijinalden alıntı: vibex2kullanicisi

Hocam fazla ısınıyordur Siemens gibi kaliteli bir tane alın dediğiniz gibi kablo çekmişsiniz duvardan o sıkıntı yapmış ısınmış olabilir değiştirdiğiniz zaman sorun çözülme ihtimali çok yüksek

Insallah. Yarin her turlu siemens alip degistirtcem zaten de elektrikle ilgili pek bilgim olmadigi icin biraz görüş alayim dedim.
  • Senin durumun yine iyi bizim yeni yapılan sitede tüm komşuların atıyor. Yazın iki kere buzdolabı boşalttık bazıları dolabı çöpe attı. Kaçak akımı üçe böldüler sorun hala devam ediyor ama Allah'dan buzdolabı atmıyor artık.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ghost911

Kaçak akım rölesinin atma sebebi topraklamadaki problemlerdir.Toprağın nötr e karışması,topraklaması olmayan binalarda toprağın nötr den alınması(Zaten bu problem sizde olamaz,olsa kalkmaz röle) v.s,aletlerde kaçak problemi v.s.

Binada elektrik panosunda olup olmadigini bilmiyorum.Evde olmadigimdan bakamiyorum su an.
    Kombi baglantim icin prizden duvar ici kablo cekilmisti ancak 3 ay oldu. Yani 2 ay hicbir sikinti olmadigi icin o degildir. Ilk olarak avizemi bagladiktan 3-4 gun sonra atti. Ama dedigim gibi hic avize acikken atmadi. Bunlar disinda yeni bi alet almadik. Son bir ayda 7 yada 8 kere atti.

Röleyi attıran elektriğe bağlı herhangi bir eşya olabilir,illa yeni alınmış olmasıda gerekmez,eskimiştir elektrik kaçağı yapar hale gelmiştir attırabilir.

Kısa sürelerle attırsa tespiti daha kolay olurdu ancak şuan sizin yapabileceğiniz ilk iş röleyi değiştirmek gibi görünüyor(Bilginiz varsa kendiniz yapın,tehlikeli bir iştir dikkat ediniz),ama kesin düzelicek diye bir beklentiye girmemekte fayda var

• Bina eskiyse kaçak akım rölelerinin çalışması pek mümkün değil.

Topraklama sıkıntılı olabilir ama daha önce sorun yokmuş galiba

Kar çok hassas bir alet kalitelisini almazsan bozulabiliyor ama seninkinin bozulduğunu zannetmiyorum ufak ihtimal

Gevşek bir prizden veya 3lü 4lü vb bir prizden olma ihtimali yüksek

Kaçak akım rölelerini kullanmak bazı bölgelerin elektrik tesisatının dandikliğinden dolayı çok zor olabiliyor.

Elektrikçi değilim uzman görüşü olarak alma.
  • arkadaşlar konu eski ama
    set üstü ocaklarda ve veya kombilerin manyetik çakmaklarından da atıyor bilginize
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.