ağır işsizlik valla tebrıkler. parmagım nereye yakınsa onu kullanırım genelde hızlı yazıyorumda kb < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9F9095222 -- 4 Şubat 2022; 19:0:25 > |
Kaçak elektrık kullanan komsunun elektriğini kesmediler (2. sayfa)
-
-
Bu daha ne ki? Bir de Güneydoğu bölgesinin ne kadarının kaçak elektrik kullandığını duysanız sinir krizi geçirirsiniz.
-
Zaten bu ülkede işini doğru yapmayan, vergisini zamanında ödemeyen veya hiç ödemeyen, kanunlara uymayanlar; uyanlardan daha çok pozitif ayrımcılıkla yaşıyor.
Borç ödersin, borçlar silinir.
Kanuna uyarsın, kanun değiştirilir.
Hapse girenler olur, af çıkar.
Bir şeyi parayla alırsın, ücretsiz olur.
vs. diye gider...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
valla ucretsız olan harıc hepsıne katılıyorum
-
Santralden çıkan toplam enerji ile evlerin tüketim toplamının aynı olması şuanki teknolojilerle mümkün değil gibi. Tabi mahalledeki dağıtım trafosundan çıkan ile evlerde tüketilan arasında daha az fark oluyor. Ancak sonuçta bunu ülke sathına yaydığımızda yine büyük farklar çıkıyor. Neden oluyor bu?
Her maddenin bir direnci var. Bazısı elektriği hiç iletmiyor, yüksek gerilim hatlarının milyon voltu taşıyan direkten izole etmek için kullanılıyor. Bazısı çok iyi iletiyor ki işlemcilerin içinde bile bu amaçla altın vs. kısımlar olabiliyor. Elektrik iletim ve dağıtımda kullanılan alüminyumdur bakırdır iyi iletkenler olsa da dirençleri var yine. Trafolarda çok önemli kayıplar oluyor yine. Toplamda bu kayıplar enerji evimize gelene kadar %10'u buluyor da geçiyor belki. Ya da Doğu'daki barajdan enerji İstanbul'a gelene kadar ne kadar kayba uğruyor kim bilir. Yoğun kullanımda ısınan kablolar genleşip sarkmaya başlar, ilkokul derslerinden biliriz mesela. Ama o kablolar ısındıkça daha fazla enerjiyi yok ediyorlar. :)
Bu tür bir kayıp kalemi var ve bunu birinin ödemesi gerekiyor. Tabii ki bunu önleyecek teknoloji yok diyerekten, şirketler son kullanıcıya kilitliyor bunu da. Bu kalem oldukça da böyle orada buradaki kaçak kullanımları pekâlâ bunun içine ittirebiliyor tüketiciler.
Sayaç hemen her yerde var ama, hangisine kim ne müdahale edip kullanıyor bilinmiyor, hangisi okunuyor, okunmuyor bilinmiyor...
-
Kaçakları zaten halk ödüyor diye umurlarında değil hatta kaçıran daha çok kullanıyor daha çok fatura ödetiyor şirketler daha çok zengin oluyor
Bu kaçak faturasını suçsuz vatandaşın ödemesi kolektif ceza gibi bir şey insan haklarına aykırı kaçak elektrik bulmak çok kolay apartmanda toplam kullanım belli apartmana gelen belli nasıl kaçak oluyor şuanda kaçak oluyorsa bunun vatandaş değil sorumlusu elektrik şirketleri ve devlet üstlenmesi lazım ama sorsan ülkeyi yönetenlerin hiçbir suçu yok her şey vatandaşın suçu dış güçlerin suçu vb.
İnşallah hükümet değiştiğinde bu kaçakların hepsini iade edip elektrik şirketlerine ödetirler.
-
Bizim eve zamansiz geliyorlardi biz yokken gelirlerlersede abi kapida yanindaki delikten bakip okuyuver abim derdi, 4-5 kere arayip bilgi verdim fatura oluşturttum. Sonra bir ara 3-4 kisi AYDEM'den geldiler. Okuyim mi abi dedim. Sonra aç kapıyı filan dediler sanki aq adam öldürdük. Kendileri bakacakmış vs. Kaçak kullaniyormuşuz muamelesi yaptılar. :) Şaka gibiler ya.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
olm sen ne boş adamsın oturup tek tek millete ne kadar elektirik geliyor diye mi bakıyorsun
-
Yoksul adam evde. Mining yapacak heralde :) sende vurmamış direk öldürmüşsün hocam . 100- 150 kw desen neysede söylediğin rakamlar biraz fazla olmuş. Diğer yazdıklarına katılıyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hayatımda gördüğüm en işsiz adamsın milletin faturalarına mı bakıyorsun :D
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yok cevremdekı bos beles adamları arastrııyorumkı bana zararı dokunmasın dıye . Forumda da bolca var
-
benzer durumu yaşadım. bu kişilerin memleketini söylemeye gerek yok tahmin edin yeter.
adamlar sayaç üzerinden kabloyu söküp, hemen yandaki girişe bağliyorlardı haliyle sayaç işlemiyor. biz bunu farkettik hatta öyle çakal ki bunlar, mesela ayın 10'unda sayaçlar okunuyorsa 11'inde bu işlemi yapiyorlar. 20 gün kaçak kullanıp son 10 gün eski haline getiriyorlardı.
bize o dönemde çok hatırlamıyorum ama 120 lira geliyorsa, bunlara ki bu kişiler 2 aile yani 2daire 60lira geliyordu.
ve arkadaşlar istanbul yaz sıcağında 7/24 klima çalıştırıyorlardı. çatı katıydı.
Benim arkadaş şikayet etti kimse gelmedi. Ben şikayet ettim yine uğrayan olmadı. tekrar ettim yine uğrayan olmadı. enerjisa'ya şikayet ettim web'ten yine olmadı.
artık pes dedim ne yapayım! firma oralı olmuyor. insani olarak görevimi yerine getiriyorum ama karşılık sıfır.
şikayet kaydı oluşturuluyor fakat ekipler gelip kontrol etmiyor. ya da tam tersi bilemiyorum.
bu arada bu söylediğim konum da öyle dağ başı filan yer değil. istanbulun lüks sayılabilecek semt ve mahallerinden biyeri.
Sonra düşündüm niye uğraşmıyorlar! tahminen paraları bizden aldıkları için (ülke genelinden) adamlar böyle eşkiyalarla muhattap olmuyorlar.
-
aslında kaçak kullanımı engellemek isteseler birşeyler yaparlar. malesef devletimizde çanak tutuyor bu kaçak kullanıma.
kaçak kullanımı insanlara değil de enerji firmalarına kitleseler bakın neler neler önlem alırlar.
en basitinden söyleyeyim.
1 apartmanda herkesin saati var. birde ana girişe tek saat konulmalı. bunu açmak müdahale etmek imkansız olmalı. yani normal saatlerdeki gibi penseyle sökülen mühür olmamalı. ana saat ile diğer saatlerin toplamında anormallik bir durum varsa apartmanda kaçak kullanım olduğu rahatça belli olur.
-
Ne alakası var doğrusunu yapmış sizin gibi ergenlere laf düşmez
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kaçak Elektrik Tüketimi ve Hukuki Düzenlemeler
Kaçak elektrik tüketimi, Türkiye’de enerji piyasasını düzenleyen bir dizi yasal çerçeve ve yönetmelik ile kontrol altına alınmaya çalışılmaktadır. Bu konuda en önemli dayanak, 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve bu kanuna dayanarak çıkarılan Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’dir. Özellikle 30.05.2018 tarihli Resmi Gazete’ de yayımlanan ve yürürlüğe giren yönetmelik, kaçak elektrik kullanımını detaylı bir şekilde ele alarak sorumlulukları ve yaptırımları düzenlemektedir.
Kaçak Elektrik Tüketiminin Tanımı:
Kaçak elektrik kullanımı, elektrik sayaçlarına veya dağıtım sistemine müdahale ederek tüketimin doğru şekilde tespit edilmesini engelleme veya tamamen ölçülmeden elektrik tüketimi yapma eylemidir. Ayrıca, perakende satış sözleşmesi veya ikili anlaşma olmaksızın, yani yasal bir zemin olmadan elektrik enerjisinin kullanılması da kaçak elektrik tüketimi olarak kabul edilmektedir.
Kaçak Elektrik Tüketimi Nasıl Tespit Edilir?
Kaçak elektrik tüketiminin tespiti, dağıtım şirketleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Yasalara göre, yetkili ekipler tarafından yapılan incelemelerde, sayaçların veya sistemin dışında elektrik kullanımı ya da yanlış ölçüm yapan sayaçların tespit edilmesi durumunda, bu duruma dair bir tutanak tutulmaktadır. Bu tutanak, kaçak tüketimin resmî belgesi olarak kabul edilmektedir ve ardından hukuki süreç başlatılmaktadır. Tespit edilen kaçak tüketim, Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’nin 42-47. maddeleri kapsamında değerlendirilmektedir.
Kaçak Elektrik Kullanımının Hukuki Sonuçları
Kaçak elektrik kullanımı tespit edildikten sonra, tüketiciye herhangi bir uyarı yapılmaksızın elektrik enerjisi kesilmektedir. Bu, kaçak kullanımın en önemli yaptırımlarından biridir. Ayrıca, tüketiciye kaçak kullanımın miktarı üzerinden bir fatura kesilmekte ve bu faturanın ödenmesi istenmektedir. Faturaya itiraz hakkı bulunsa da, bu süreçte enerji kesintisi devam edebilir.
Tüketici, itirazını yaparken hukuki sürece uygun olarak hareket etmek zorundadır. İtiraz süreci boyunca, dağıtım şirketinin belirlediği usullere uygun davranılmadığı takdirde, enerji kesintisi devam eder ve daha yüksek cezalarla karşılaşılmaktadır.
Usulsüz ve Kaçak Elektrik Tüketimi Arasındaki Fark
Yönetmeliklere göre, usulsüz elektrik tüketimi ve kaçak elektrik tüketimi birbirinden farklıdır. Usulsüz tüketim, sayaçların doğru şekilde çalışmaması ya da bağlantı noktalarındaki hatalardan kaynaklanabilir ve bu durumda genellikle bir kusur aranmaz. Ancak...
Bilinçli olun ve haklarınızı koruyun!
Kaçak elektrik kullanımıyla ilgili yasal süreçler hakkında daha fazla bilgi almak ve kendinizi korumak için web sitemiz Kaçak Hesapla üzerinden danışmanlık hizmetlerimize göz atın. Hem haklarınızı öğrenin hem de cezai yaptırımlar karşısında nasıl bir yol izleyeceğinizi bilin!
-
Kontrole geleni bir tongaya düşüreektin orda bir şekilde,
bir kaşık suda boğasım var rüşvetçinin her türlüsünü.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X