Siteye pzvk tasındı sonrasında elektrık faturasının cok az geldıgını gordum. Elektrık sırketıne sıkayet ettım eleman kontrol ettı ama kesmedıler. Bunu da bıkac gun sonrakı aramamda kacak kullanım yokmus dıye bıldırdıklerınde ogrendım. Sonra tekrar şikayet ettım tekrar aynısı oldu. Dolayısıyla elektrık sayaclarına bakan gorevlının bu kısılerle bırlıkte calıstıgını dusunuyorum . Sonra sırketı ısrarla aradım sırket avukatlarıyla gorusmek ıstedıgımı soyledım. Sonrasında gelen ekıp işlem yaptı. Sayacların arkasına kocaman kablo girdiği açık ve net gorunuyordu zaten gizli bile değildi. Mıllet bedava elektrık kullanıyor arkadaslar uyanık olun . Boyle gıderse onların ucretınıde bıze kıtlerler yada elektrık fırmaları ıflas edecek ulkenın geldıgı durum bu |
Kaçak elektrık kullanan komsunun elektriğini kesmediler
-
-
Kacaklari zaten halka kitliyorlar hocam
Kacak bedeli olarak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yandaşlara yapılan peşkeşlerden sonra çok şaşırmıyorum.
Devletin kurumlarını özelleştir,ordan gelen paraya ,dış güçlere ben kefilim de, bedavadan yandaşlarını şirket sahibi yap,milletin vergileriyle,zarar hiç olmasın,
Sonra serbest piyasada rekabet edenlere kârda,zararda kardeş de,
Bu konuda büyük önlem alınmalı. Yoksulluk belgesi olan ailelere aylık 300 KW ye kadar elektrik ücretsiz, 700 KW ye kadar vergisiz-harçsız olmalı. 3 ay fatura ödeme mühleti olmalı.
Buna rağmen kaçak kullananlar hapis ve para cezasını hızlıca almalı. Bahane bırakılmamalı.
Subjektif iddia, kanıt nerede, kanıt kişinin kendisi!
En küçük birimdeki dağıtım şekebesinden örneğin mahalledeki trafodan çıkan elektrik belli. O mahallede kullanılan toptan elektrik miktarı belli. Elektrik sayaçlarından okunan enerji harcaması mahalle trafosundan çıkan enerji miktarına eşit değilse kaçak vardır. O kaçağın sorumlusu mahalleli değildir, hatta kaçak kullanan bile değildir. sorumlu, enerji şirketidir. ama sorumlu tüm halk oluyor. Böyle olunca elbette kaçak elektrik kullanırlar, fırsatını bulup da kullanmayan enayidir zihniyeti neden hakim olmasın. Çünkü sorumluluk yok, bedel ödeme yok.
Bir ülkede enerji tam özelleştirilmiş olmalıdır. Bizdeki gibi çorba sistem olmamalıdır. Enerjinin sahibi devlet, satanlar şirketler. devlet diyor ki, enerjiyi satın, kaçağı da devlet adına vatandaştan tahsil edin.
Elektrik santralinden çıkan elektriğin ta nihai tüketiciye kadar giden elektriğin sorumlusu kim belli değil; bazı yerlerde devlet, bazı konumlarda şirketler, bazı durumlarda kamu kurumu, bazı durumlarda falan şirket, bazısında filan kurum, bazı durumlarda vatandaşın kendisi.
Enerji dağıtımı devlette iken de kaçak kullanım sat safhada idi, şimdi de öyle, değişen bir şey yok. Sorun belli, çözüm belli. Bir bankadaki kayıp 1 kuruşu bile banka memurundan tahsil eden devlet, kaçak elektriği niye enerji şirketi memurlarından tahsil etmiyor. Kaçağın sorumlusu o memurlar, vatandaş değil. Mesele dağıtımda değil, mesele sistemin bozukluğunda. Gelişmiş her ülkede en kutsal kurumlarda bile sayaç vardır. Biz de örneğin atıyorum, falan dağdaki falan karakolda (başka bir kutsal kurumda olabilir) sayaç yok. Falan ildeki kaçağa dokunma, siyasi sonucu olur, falan topluluğa karışma, kaos çıkar. falan kişiye dokunma niza çıkar. Dağ kadar kaçak elektriği görmeyip iğne ucu kadar kaçağa kafa takmak acizliktir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 4 Şubat 2022; 2:9:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Gelen elemanın cebine 50 lik ateşle gitsin yoluna. Sonra 10000 tl elektirik yak üstüne de keyif sobası 😂
-
Yoksulluk belgesi?
En düşük maaş zaten asgari ücret.
Ülkenin yarısı Asgari ücretli o zaman ülkenin yarısı 300 kw ye kadar beleş kullansın ?
Yoksul adam 300 kw ye ne kullanacak ?
-
"Boyle gıderse onların ucretınıde bıze kıtlerler" hocam hala ayıkmadın mı? Halihazırda kitliyorlar zaten. Doğuda kaçak kullananların, şehiriçindeki kansızların parasını sen, ben, biz ödüyoruz.
-
almanya yoksulmu onalrda var boyle sosyal yaardımlar . Adamlar hırsızlık dolandırcılık ulkesı olurdu yoksa bızım gıbı
-
Bir tane de ona gönderiyordur
Almanya'nın %4'ü asgari ücret alıyor.
Türkiye'nin %55'i asgari ücret alıyor.
%55'in yükünü neden %45 çeksin ?
Saçmalamışsınız.
-
bence sen sacmaladın
-
nasıl saçmaladım ?
Rakamlar ortada
-
o rakamlarla alakası yokkı işsizlik oranları fakırlık oranları hırsızlık dolandırıcılk oranalrı bellı yanı sokaga cıkmak tehlıke bu ulkede dolandırılmayan yok asgarı ucret alan adam antıdepresanla yasamaya calısırken bırı telefonla arayıp hesabınızdan teror orgutune transfer olmuş dıyıp paranı parktakı cop kutusuna bırak dıyor adam bırakıyor yanı neyın oranalrı bu ortamda? Sen ulkede sıstemı boyle kurarsan ulkede bu hale gelır illakı sanayı devı oman gerekmıyor bu ulke ıspanya ve ıtalyadan daha ıyı turızm gelırı var mısal
-
Arkadaşım senin bu yazdığın ile ilk yazdığın ne alakası var ?
Senin mantığına göre ülkenin %55'inin yükünü geriye kalan %45 çeksin diyorsun. yada %55 demeyelim de %45 diyelim fark eder mi ?
Almanya örnek vermişsin adamlarda asgari ücretli oranı %4 ile 5 arasında bir şey ..
Adam parasını biriktirmiştir veya miras kalmıştır dolandırılabilir konu ile ne alakası var ?
-
şöyle desem anlar mısın? Acaba gelısmıs ulkelerde neden hırsızlık dolandırıcılık bu sevıyelere yaklaşamıyor?
-
çünkü onlar gelişmiş ülke...
havasından mı suyundan mı bilmiyorum ama Türkiye de çok farklı, Vergisi,yaşama şekli insanların düşünce tarzı her şey farklı ben artık yadırgamıyorum
-
tmm işte sıstem yanlış ona baglamaya calısıyorum sabahtan berı yanı aynı sistemı geıtrıp turkıyeye koymazsan sonuc bu. Yanı sosyal yardım da verecen mılletı ac bırakmayacan yoksa sonucları turkıye oluyor
-
Simdi okuyorum, okurken "Allah'im ben niye boyle bir yazim dilini sabredip okuyorum?" diye kendimi sorgulamadan edemiyorum.
Belli ki klavye turkce. Ama turkce klavyede niye hicbir noktali harf kullanmazsin be arkadas! Hadi ingilizce klavye olsa benim gibi mecbursun da turkce yahu klavye!
Takintiliyim... Duzeltilmis metni birakip gidiyorum. Hatta klavyem yok google translate klavyesi acip duzeltecegim o derece beni irite etti...
Ama arada duzgunde yazmissin tebrik ederim... O kisimlari maviledim. Demek istediginde oluyormus, biraz kendine saygin varmis...
Siteye pzvk taşındı sonrasında elektrik faturasının çok az geldiğini gördüm. Elektrik şirketine şikayet ettim eleman kontrol etti ama kesmediler. Bunu da bikaç gün sonraki aramamda kaçak kullanım yokmuş diye bildirdiklerinde oğrendim. Sonra tekrar şikayet ettim tekrar aynısı oldu. Dolayısıyla elektrik sayaçlarına bakan görevlinin bu kişilerle birlikte çalıştığını düşünüyorum .
Sonra şirketi ısrarla aradım şirket avukatlarıyla görüşmek istediğimi söyledim. Sonrasında gelen ekip işlem yaptı. Sayaçların arkasına kocaman kablo girdiği açık ve net görünüyordu zaten gizli bile değildi. Millet bedava elektrik kullanıyor arkadaşlar uyanık olun . Böyle giderse onların ucretinide bize kitlerler yada elektrik firmaları iflas edecek ülkenin geldiği durum bu
Ruhum daraldi yemin ederim duzeltirken tekrar okumak zorunda kaldim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 4 Şubat 2022; 18:47:2 >
Yandaşlara yapılan peşkeşlerden sonra çok şaşırmıyorum.
Devletin kurumlarını özelleştir,ordan gelen paraya ,dış güçlere ben kefilim de, bedavadan yandaşlarını şirket sahibi yap,milletin vergileriyle,zarar hiç olmasın, Sonra serbest piyasada rekabet edenlere kârda,zararda kardeş de, |
Kacaklari zaten halka kitliyorlar hocam
Kacak bedeli olarak |
Subjektif iddia, kanıt nerede, kanıt kişinin kendisi!
En küçük birimdeki dağıtım şekebesinden örneğin mahalledeki trafodan çıkan elektrik belli. O mahallede kullanılan toptan elektrik miktarı belli. Elektrik sayaçlarından okunan enerji harcaması mahalle trafosundan çıkan enerji miktarına eşit değilse kaçak vardır. O kaçağın sorumlusu mahalleli değildir, hatta kaçak kullanan bile değildir. sorumlu, enerji şirketidir. ama sorumlu tüm halk oluyor. Böyle olunca elbette kaçak elektrik kullanırlar, fırsatını bulup da kullanmayan enayidir zihniyeti neden hakim olmasın. Çünkü sorumluluk yok, bedel ödeme yok. Bir ülkede enerji tam özelleştirilmiş olmalıdır. Bizdeki gibi çorba sistem olmamalıdır. Enerjinin sahibi devlet, satanlar şirketler. devlet diyor ki, enerjiyi satın, kaçağı da devlet adına vatandaştan tahsil edin. Elektrik santralinden çıkan elektriğin ta nihai tüketiciye kadar giden elektriğin sorumlusu kim belli değil; bazı yerlerde devlet, bazı konumlarda şirketler, bazı durumlarda kamu kurumu, bazı durumlarda falan şirket, bazısında filan kurum, bazı durumlarda vatandaşın kendisi. Enerji dağıtımı devlette iken de kaçak kullanım sat safhada idi, şimdi de öyle, değişen bir şey yok. Sorun belli, çözüm belli. Bir bankadaki kayıp 1 kuruşu bile banka memurundan tahsil eden devlet, kaçak elektriği niye enerji şirketi memurlarından tahsil etmiyor. Kaçağın sorumlusu o memurlar, vatandaş değil. Mesele dağıtımda değil, mesele sistemin bozukluğunda. Gelişmiş her ülkede en kutsal kurumlarda bile sayaç vardır. Biz de örneğin atıyorum, falan dağdaki falan karakolda (başka bir kutsal kurumda olabilir) sayaç yok. Falan ildeki kaçağa dokunma, siyasi sonucu olur, falan topluluğa karışma, kaos çıkar. falan kişiye dokunma niza çıkar. Dağ kadar kaçak elektriği görmeyip iğne ucu kadar kaçağa kafa takmak acizliktir. |
Gelen elemanın cebine 50 lik ateşle gitsin yoluna. Sonra 10000 tl elektirik yak üstüne de keyif sobası 😂 |
Benzer içerikler
- columbia hangi ülkede ucuz
- 6 aylık kira sözleşmesi olur mu
- belden aşağı mesajlar
- ak parti syria
- hanifi doğancı
- 2025 model arabalar
- cep telefonu taksit
- 112. kanal aktif etme iphone
- devletin ücretsiz yazılım kursu
- youtube premium fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X