Şimdi Ara

'KAÇAK İNTERNET KULLANMANIN KAÇAK ELEKTRİK KULLANIMINDAN FARKI YOK!..' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizler bizi yasal yollardan dolandırırken ahlaksızlık olmuyor di mi Tahsin bey?
  • yakında kaçak internet bedelini de faturaya yansıtırlar :D 8mb diyolar 4 mb alıyorum en fazla nedense dünyada en ucuz şey Türkiye de en pahalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mc_fosil

quote:

Orijinalden alıntı: qedo

ya benım anlamadıgım utanmadan bide kacak kullanım falan dıyorlar

ya siz degilmısınız limitsiz tarife deyip 50gb kotalı yapıp mılleti dolandıran

yine siz degilmısınız aldıgınız paranın hakkını vermeyen 16mb kullanıyorum 10mb i goremedım evim turk telekom a 500mt uzakta

yukarıdakı arkadas ın kendı laf larımıdır bilmıyorum

ama benım devletimin bakanı dalga gecer gibi internet pahalı degil deyip

insanları es.ek yerıne koyuyorlarsa helal olsun

bizde buna ses cıkartamıyorsak bizede helal olsun

bugun sabah internetımı ve telefonumu kapattırıyorum benım tepkım bu olucak...........

şuan Türk Telekom'un bu kadar rahat kafasına göre takılmasının suçlusu

bilişim ve teknoloji kurumu
    ona bağlı olan
    ulaştırma bakanlığı
    ona bağlı olan hükümettir

bir ali cengiz oyunu dönüyor ama çıkar bir gün kokusu

Türk Telekom'un kapı kapı dolaşıp vatandaşa yalvaracağı günler de olacak da bakalım umarım çok beklemeyiz o günleri onun da gün gelecek tekelliliği bitecek.

o kurum da milleti dusunmuyor onceden sorunlarımızı yazıyorduk

nerdeyse bir aydan beri bakımda diye not dusmusler

bizim milletimizden bir bok olmaz yurt dısında otobus biletine .15cent zam yapıldıgı zaman butun ulke ayaga kalkıyor

daha gecen hafta belcikada kı dogalgaz firması zam yaptı....hersey normal bizim ulkemızdede oluyor

belcıka nın enerjı bakanı televizyona cıkıp dedıkı....biz gectıgımız ay dogalgaz firmasıyla sene sonuna kadar sabit ucter diye anlasmıstık

sakın faturalarınızı odemeyın

benım ulkemde boyle bir delıkanlı yok benım ulkem kaypak dolu bi fistan giymedikleri kaldı yakında onuda yaparlarsa sasmam

• Ciddi ciddi yakında faturalarda (gerci faturada gelmiyor) kaçak kullanım bedeli diye bi ibare görürsek bence hiçkimse şaşırmasin
  • quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

quote:

Bir modemden kaç bilgisayar yahut hanenin bağlantı kurabildiğini görebiliyoruz.

Bu lafa takıldım Ben mesela evimdeki internetimi , ev dışında kimseye vermiyorum (samimiyim)
    Modeme 7 tane cihaz baglı (pc-laptop-dreambox-Cep-Nas)
    Şimdi bu adamların bana herhangi bi işlem yapamaz. (eğer benıde modem üzerinden görüyorlarsa , internetimi paylaştiriyor bu kullanıcı diye düşünüyorlardır.)

Ne yani Şimdi ben arkadaşlarımı cagirdim 6-10 kişi mesela internetten CS oynuyoruz aynı evde diyelim ne yani suçlumuyuz
    ne saçma şeylerle ugraşiyor bu ttnet? 80 lira veriyoruz hala daha nasıl herkesten para alırız mantıgında. yazıklar olsun

büyük bir ihtimal suistimalci damgası yemişindir ttnet den.

adamlar kime ne yafta takacakları belli olmaz

• İyi artık evdeki her bilgisayara ayrı bağlantı yaparız.
  • Aslına bakarsanız normal şeyler söylüyor. Ama fiyatların uçuk olması milleti kaçak kullanıma yöneltiyor.

Neden doğru derseniz, her aldığınız hizmet mülki niteliktedir. Ve yasal olarak bir mülk için alınan hizmet başka bir mülk için paylaştırılamaz. Normalde bir binada iki daireniz olsun sizin adınıza A ve B fakat B dairesinde A dairesine ait hizmeti hukuki olarak kullanamazsınız kaçak kullanımdır bu. (Hane içinde paylaşım serbesttir evde 50 bilgisayar kullan istersen paylaştırabilirsin)

Kendimden bir örnek vereyim. Köyde aynı arsa içinde eskiden kalma 2 farklı ev var ve parsel olarak ikisininde imarı farklı gözüküyor ve ikiside ayrı giriş ve çatıya sahip bağımsız yani. Mecbur olarak ikisine de ayrı Su sayacı ve Elektrik sayacı koymak gerekiyor kanunen suçtur tek evden paylaştırmak. Aynı şey tatil yörelerindeki ikiz yazlıklar içinde geçerlidir. İki tarafında sahibi tek kişi olsun fakat mülkiyet hakkı iki farklı kişi olarak değerlendirilir daha doğrusu tapu olarak iki farklı tapu vardır.

Parasını veriyorum kimseyi ilgilendirmez diye bişey yok.

Yan daire ile elektrik kullanımını paylaşıyor musunuz ?
    Yan daire ile doğalgazı paylaşıyor musnuz?
    Yan daire ile su kullanımını paylaşıyor musnuz ?
    vs..

Bunları yapmak kanunen suçtur. Hukiki olarak bakarsanız adamın dedikleri çok doğru. Fakat ülkenin gelir seviyesi ile internet ve telefon hizmetlerini karşılaştırırsanız milleti kaçak kullanıma iten tek şeyde TT netin tamamen kendisidir. Eğer 60 lira yerine 35 lira ya falan sunsa interneti kimse kaçak kullanım ile uğraşmaz alır paşa paşa kullanır. Adil kullanım kotasının bizim ülkeye göre uyarlanmasının tek sebebide budur işte. Milleti cezalandırmak, internet paylaşmasınlar ve 50gb ı aşınca hızları düşsün korka korka kullanırlar vs.. Yoksa AKK nin asıl amacı bant genişliğini rahatlatmak ve belirli saatlerde uygulanması ise temel özelliğidir. Bizim ülkedeki Adil kullanım kotası falan değildir.

Uzun lafın kısası TT fiyatlarda revizyona gitmedikçe her iki taraf ta kaybedecektir. TT kaçak kullanımla savaş edecek, kullanıcılar ise nekadar zam gelirse ookadar çok ortak bulacaklardır internete. Kısır döngü böyle devam eder. İktisadi olarak bilinen bişeydir vergiler artınca tüketimin düşmesi. Fiyatlar artınca da talep hızla düşer, düşen talebi fiyat artışı ile dengelemeye sağlar üretici ve böylece bütün yük mecburen bu hizmeti alanların sırtına biner. Aslında en büyük ders toplu internet iptaline gitmek ama bunu da çoğu kimse yapmayacağı için böyle gelmiş böyle gider diyorum..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

quote:

"KAÇAK İNTERNET KULLANMANIN KAÇAK ELEKTRİK KULLANIMINDAN FARKI YOK!.."

Toplantı sırasında kurumun müşterilerine bakış açısı, yakın gelecekte hedeflenen bazı hizmetlerin yanı sıra en yetkili ağızdan kurumun eksikliklerinin de dile getirilmiş olması TTNet yönetim ekibinin özeleştiri konusundaki samimiyetini gösterdi. Tahsin Yılmaz Bey'in kaça internet kullanımı konusundaki sözleri de oldukça çarpıcıydı; "Türkiye'de bir milyondan fazla kaça elektrik kullanan abone var. Bir modemden kaç bilgisayar yahut hanenin bağlantı kurabildiğini görebiliyoruz. Ahlaki değil. Bunun kaçak elektirik kullanmaktan farkı yok."

Bu anlamlı buluşmayı organize eden Türk Telekom Sosyal Medya Ekibi'nden Çiğdem Keskin Hanımefendi'ye de teşekkürü borç bilirim. Toplantıya şehir dışından katılan bir öğrenci olarak Çiğdem Hanım'a da bir arzım oldu güleryüzüne istinaden. Sağ olsun ilgilendi.

http://iktisadikaralamalar.blogspot.com/2012/04/ttnet-ceosu-tahsin-ylmaz-kacak-internet.html

bu bir milyon kaçak internet kullanıcısını anlamıyorum

60 liraya 8 mbps internet veriyorlar
    uğraşsan dolduramayacağın bir adil kullanım kotası var 50 gigabyte nasıl bitirebilir ki bir insan indir indir bitmez
    21 liraya 100 dk sabit telefonlarla görüşme
    80 liracık veremiyorlar mı
    yazık ya üzülüyorum yaptıkları hiç ahlaki değil

ttnet gibi über hizmet veren über ahlaki fiyat politikası güden bir şirkete yapılmaması gereken şeyler bunlar

edit: arkadaşlar alıntıdan sonrası bana ait biraz karışıklık oldu sanırım
    edit2: twitter dan @tahsin_yilmaz a görüşlerinizi bildirebilirsiniz beni engelledi sizi de engellesin

https://twitter.com/#!/tahsin_yilmaz

şu linkte de @tahsin_yilmaz ın über hizmetine karşılık tebrik twitleri var

https://twitter.com/#!/search/realtime/%40tahsin_yilmaz
    Bu Ülkede bu Adamlar, net olarak Saltanat sürüyor, Padişah belli, bunlarda vezirleri maleseff.

Bir konuda ise %100 haklı, İllegal paylaşım yapanlar, bizim giblerin haklarınıda net olarak gasp ediyorlar, bunuda kimse savunmasın.

Gerçi bunlar İsteseler o İllegal kullananları anında tesbit ederler, ama işlerine gelmiyor, 30 Milyon kişinin üzerine faturayı yüklemek elbetteki avantalarına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 23 Nisan 2012; 19:39:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

quote:

Bir modemden kaç bilgisayar yahut hanenin bağlantı kurabildiğini görebiliyoruz. Ahlaki değil.

İnternet kafeler bilgisayar başına modem ve abonelik mi alacaklar?

Mesela 8mb'a kadar 54TL'lik netten 32 bilgisayarı olan bir internet kafe ortalama 100TL'den 3200TL modem+ her ay 1700 TL ödeyince ahlaklı mı olacak?

Bir evde 4 bilgisayar varsa, her bilgisayar için ayrı ayrı abone mi olacak insanlar?

Yahu resmen dalga geçiliyor insanlarla.

Arkadaş adam senin evindeki ikinci bilgisayar olduğunu biliyor, ona bir şey demiyorlar, 3-5 kişi tolanıyor, alt kat üst kat, ayda 20 liraya keyif yapıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Aslına bakarsanız normal şeyler söylüyor. Ama fiyatların uçuk olması milleti kaçak kullanıma yöneltiyor.

Neden doğru derseniz, her aldığınız hizmet mülki niteliktedir. Ve yasal olarak bir mülk için alınan hizmet başka bir mülk için paylaştırılamaz. Normalde bir binada iki daireniz olsun sizin adınıza A ve B fakat B dairesinde A dairesine ait hizmeti hukuki olarak kullanamazsınız kaçak kullanımdır bu. (Hane içinde paylaşım serbesttir evde 50 bilgisayar kullan istersen paylaştırabilirsin)

Kendimden bir örnek vereyim. Köyde aynı arsa içinde eskiden kalma 2 farklı ev var ve parsel olarak ikisininde imarı farklı gözüküyor ve ikiside ayrı giriş ve çatıya sahip bağımsız yani. Mecbur olarak ikisine de ayrı Su sayacı ve Elektrik sayacı koymak gerekiyor kanunen suçtur tek evden paylaştırmak. Aynı şey tatil yörelerindeki ikiz yazlıklar içinde geçerlidir. İki tarafında sahibi tek kişi olsun fakat mülkiyet hakkı iki farklı kişi olarak değerlendirilir daha doğrusu tapu olarak iki farklı tapu vardır.

vs..

Bunları yapmak kanunen suçtur. Hukiki olarak bakarsanız adamın dedikleri çok doğru. Fakat ülkenin gelir seviyesi ile internet ve telefon hizmetlerini karşılaştırırsanız milleti kaçak kullanıma iten tek şeyde TT netin tamamen kendisidir. Eğer 60 lira yerine 35 lira ya falan sunsa interneti kimse kaçak kullanım ile uğraşmaz alır paşa paşa kullanır. Adil kullanım kotasının bizim ülkeye göre uyarlanmasının tek sebebide budur işte. Milleti cezalandırmak, internet paylaşmasınlar ve 50gb ı aşınca hızları düşsün korka korka kullanırlar vs.. Yoksa AKK nin asıl amacı bant genişliğini rahatlatmak ve belirli saatlerde uygulanması ise temel özelliğidir. Bizim ülkedeki Adil kullanım kotası falan değildir.

Uzun lafın kısası TT fiyatlarda revizyona gitmedikçe her iki taraf ta kaybedecektir. TT kaçak kullanımla savaş edecek, kullanıcılar ise nekadar zam gelirse ookadar çok ortak bulacaklardır internete. Kısır döngü böyle devam eder. İktisadi olarak bilinen bişeydir vergiler artınca tüketimin düşmesi. Fiyatlar artınca da talep hızla düşer, düşen talebi fiyat artışı ile dengelemeye sağlar üretici ve böylece bütün yük mecburen bu hizmeti alanların sırtına biner. Aslında en büyük ders toplu internet iptaline gitmek ama bunu da çoğu kimse yapmayacağı için böyle gelmiş böyle gider diyorum..

O zaman şimdi ben 3G İnternet alsam cep telime ve onu paylaşsam başkasıyla o da mı mülki nitelikte olacak?

• quote:

Ona bende kızıyorum da, açıklanmamış. Direk hanelerin kaç bilgisayar kullandığını biliyoruz demiş, bu laf her yere gider.

Laf her yere gider elbetteki, anlayana.
  • Sanki ortak kullanım olmasa internet ucuzlayacak!.
    Ne yaparsanız yapın meydanı böyle boş bulan hiç kimse bu tatlı bir kardan vazgeçmez..
  • @Yazılımcı Online

dostum ama internet doğalgaz su gibi kulandıkça tükenen bir şey değil ki.. ayda bana şu debide doğalgaz şu lira deseler onu bile paylaşırım ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: kersoz2003

quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Aslına bakarsanız normal şeyler söylüyor. Ama fiyatların uçuk olması milleti kaçak kullanıma yöneltiyor.

vs..

O zaman şimdi ben 3G İnternet alsam cep telime ve onu paylaşsam başkasıyla o da mı mülki nitelikte olacak?

3g bu kanundan muaftır bildiğim kadarıyla, zira sınırsız paket yoktur hız düşer ve çoğu paket kotalıdır. Bunu alıp paylaşsalar ne olur paylaşmasalar ne olur mantığı vardır.

Zaten kendileri de reklam yapmışlardır zamanında multi vınn ve vodem'ler vardır 5 kişiye kadar interneti yayabilirsiniz diye.

Fiyat bakımından size uygunsa alıp paylaşabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

@Yazılımcı Online

dostum ama internet doğalgaz su gibi kulandıkça tükenen bir şey değil ki.. ayda bana şu debide doğalgaz şu lira deseler onu bile paylaşırım ama

Ama genel olarak verilen bir hizmet, bu hizmeti sağlamak için harcanan giderler ve çalışan ücretleri ve size ayrılan bant genişliği var.Yani bu hizmeti size verirken firmanın da harcadığı bir emek ve giderler listesi var

Aynı şey lig tv gibi tv paltformları içi de geçerlidir, paylaşım yasaktır ve suçtur, toplu izlenim içinde özel fiyatları vardır iş yeri diye geçer. Düşünün okadar yatırım yapıp paralı bir hizmet veriyorsunuz ve millet bunu paylaşıyor kazandığınız para yarı yarıya düşüyor. Bu kaçak kullanımdır.

Paylaşan paylaşıyor zaten, wireless modemlere karışacak halleri yok. Ama forumda illegal birşeyi legalmiş gibi göstermemek gerek, benim anlatmak istediğim bu. Ama acaba 10 kişi de internet kullanıp aylık 30 lira ile 300 TL toplanacak yerde kaçak kullananlar yüzünden 5 kişden 60 TL topluyorsa zamlar bu yüzdense ozaman kaçak kullananlar gerçekten kul hakkına girmiş oluyorlar.

ha bu arada TT savunan biri de değilim fiyat, tarife ve hizmet politikasını en ağır eleştirenlerden biriyimdir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Tek birşey söyleyeceğim;

Personellerine 16mbit interneti 29.90TL'ye veriyorlarmış, bu etik mi?

asla değil ama onlarda da AKK varmış.
  • Sitelerinde "yasal değildir" gibi komik ifadeler koymayı da ihmal etmiyorlar.
    Nasıl kaç bilgisayar olduğunu öğreniyorlar mış? Camdan içeri mi bakıyorlarmış? Yada TR-069 ile mi?
  • @Yazılımcı Online

yasalar önünde suç olabilir, ama bu ülkede kaçakçılık yapmakta suçtur ama kimse birşey söylemez, sigara uyuşturucu ve silah kaçırılır.. hatta kaçırırken başınıza birşey gelse tazminatı bile alırsınız devletten.. askeri polisi bilir kimin bunları yaptığını bir şey söylemez.. Yoksa devlet artık terör bitecek bile dese 10günde biter..

keza elektiriği kaçır kimse birşey söylemez.. Küçük nufuslu doğu bölgeleri 1ml nufuslu illerden çok elektirik kullanıyor ama devlet hiçbirşey söylemiyor.. suç ama takan var mı?? yok..

toplu internet kullananlar yine çoğu öğrencidir.. 240tl kredisi yatınca ahey ahey diye sevinen adamlar bunlar.. ttnet zarar mı ediyor?? hayır tam tersi milyarlarca dolar kar açıklıyor her dönemde.. İphone çok satınca ucuzladı mı?? ucuazlamaz çünkü bütün özel şirketler kitleme politikasındadır.. herkes internet alsa yine ucuzlamayacak çünkü max kar istenir.. ama gel gör ki adamın birisi çıkıpta kaçak elektirik kullanmaktan farkı yok diyebiliyor.. insanda biraz utanma olur yahu..

o elektiriği kaçıran adam kansızdır, teröristtir, bu ülkede nefes almaya hakkı bile yoktur.. ama gel gör ki adam 3-5 kuruşla geçinmeye çalışan öğrenciyle aynı kefeye koyuyor.. Bu arada sana bir şey söylemiyorum dostum bunlar o lafı söyleyen utanmaza..

• Ben 6 ay binamızın yanında ki inşaata elektrik verdim uzatma kablosu ile normalde 90-100 lira elektrik faturası geliyordu sonra 500-600 oldu.faturalarımı müteahhit ödedi :D şimdi kaçak mı kullanmış oldum sana mı kaldı benim parasını verdiğim elektriği kime vereceğim sayaç belli internettede kota belli istersem tüm ilçeye dağıtırım parasını ödedikten sonra :))
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.