Şimdi Ara

KAÇAK TELEFON OLAYI BİTTİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
3.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: __ultrAslan__

hallediyolar kaçak telefon kullananların imei numarasından yakalıyolar aynı çalıntılar gibi ( tv de izlediğim kadarıyla) iş ciddi olayı bitirecekler satışı değil kullanmasıda yasak olması zaten bu işi bitirir aynı çalıntı telefon kullanıyomuşsun gibi muamele görcekmişsin...

Demekki bütün ailecek telefonları veriyoz
  • poliste JOB denen bişi var aha buna benziyo oturtmasınlar dogubankı üstüne sonra
  • DİKKAT DİKKAT....kaçak tel toplayıcısı geldi....herkes kaçak telefonlarını versin lütfen.....vermeyeni konalık ederiz....dikkat dikkat......
    quote:

KAÇAK TELEFON OLAYI BİTMİŞ SATIŞI KULLANILMASI YASAKLANDI MALİ POLİS HEPSİNİ TOPLUYO HABERİNİZ OLSUN ARTIK KULLANILMASIDA YASAK TABİ ESKİDEN ALANLAR İÇİN DEĞİL ŞU ANDAN SORA, VE 2. EL TELEFONLARIN FİYATLARI ÇOK ARTTI BU OLAYDAN SORA BİLGİNİZE
  • 2.el telefon fiyatlarının arttığını çok sevindim
  • Arkadaşım, 15 Milyon kullanıcı değil , 10milyon bir kere.
    devletin kaybını düşünebiliyormusun bu kaçak telefondan dolayı.

Doğubankta ki 100-500 adama sence bunu yediriler mi.
    Vergiyide bırak bu telefonların neye istinaden geldiğini devlet bilmiyor mu zannediyorsun.Apaçık para aklanıyormuş, Avrupadan uyuşturucu parası geleceğine telefon geliyormuş.

bkz
    www.tk.gov.tr
    GSM Telefon Cihazlarının Piyasaya Arzına Dair Teknik Düzenlemeler bölümünü okuda anla..

Bu arada Grey yani paralel ithalat ile kaçak arasında ki farkı bilmeyen varsa onuda tekrar anlatayım..

quote:

Orjinalden alıntı: hwllocabbar

DİKKAT DİKKAT....kaçak tel toplayıcısı geldi....herkes kaçak telefonlarını versin lütfen.....vermeyeni konalık ederiz....dikkat dikkat......
    quote:

KAÇAK TELEFON OLAYI BİTMİŞ SATIŞI KULLANILMASI YASAKLANDI MALİ POLİS HEPSİNİ TOPLUYO HABERİNİZ OLSUN ARTIK KULLANILMASIDA YASAK TABİ ESKİDEN ALANLAR İÇİN DEĞİL ŞU ANDAN SORA, VE 2. EL TELEFONLARIN FİYATLARI ÇOK ARTTI BU OLAYDAN SORA BİLGİNİZE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chenk -- 6 Şubat 2005, 10:51:02 >

• Devam...
  • arkdaşlar doğubankta vergiyi çeyiz vergisi oalrak alıyolarmış bütüm elektronik eşyları çeyiz gibi gösterip satıyolar mış
  • bencede iyi olmuş çünkü diğer illerde oturan insanlar kazıklanıyordu

• bencede iyi olmus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unix -- 7 Şubat 2005, 9:20:16 >
  • benc çok saçma o zaman bütün doğubaktakiler dükkanı kapatıcak öylemi.burası türkiye bi kılıfına uydururlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GURNAZ -- 6 Şubat 2005, 15:25:41 >
  • Türkiye'de korsan ve kaçak olayını bitiremezler.
  • Bana da biteremezler gibi geliyor. Şu çalıntı ve gasp olayına tam bir çözüm bulunsa çok daha iyi olur.
  • dogubankin kapanmasi veya kapanmamasi onemli degil.sen dogubanktan telefon alinca calismicak bu kadar bassit ..yani cd olayi gibi olmacak.ama soyle birsey yapabilirseler cd olayida biter.sen kacak cd alinca cdrom okumucak
  • bu olay biraz zor bu kanunun cıkmasının nedeni kacaga karsı kanunumuz war demek ama yine yaparlar bu işi..
    ayrıca iyi oldu diyen arkadaslar.. bizde istanbulda ankarada oturmuyoz ama bi şekilde alabiliyoruz..
  • bugün haberlerde izledim yine, bi savcı çıkarmış bu kararı, adamlar ciddi mali polis faturasız bütün telefonları topluyo, bu hızla devam ederlerse büyük yol katederler...
  • asla bitmez.bişekilde devam ettirirler.

• devam 2
  • abi yukarda da yazdım çoğu dükkan çeyiz vergisi altında satmaya başladı yain telefonları fln çeyiz satar gibi satıyolar ama toplarlarsa onu bilemem has..ktir olur o zmn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_master -- 6 Şubat 2005, 20:40:31 >
  • abi kaçak telefon olayı bitemez bence neden derseniz mesela yurt dışında bi arkadaşım bana telefon hediye etti o zaman kullandığım telefon kaçak olarak mı sayılacak? hem kaçak olup olmadığına nasıl bakılacak? yolda polis çevirip telefonunun ımeı numarasına mı bakacak koca ülkede trafik polisleri bile kendi görevlerini yapmıyor kırmızı ışık yanarken 10 kişiden 2 si geçiyor kırmızı ışıkta
    neyse uzatmayayım ama bence dediğiniz imkansız
  • Yok öyle bişey delinin biri kuyuya bi taş atmış bütün forum çıkaramamış..
    Bunu forumda 4-5 ayrı yerde yazdım..
    Eski uygulama aynen devam ediyor, tek değişen artık çalıntı telin imei nosunu gsm operatörüne bildirdiğin halde o telefon kullanımda olursa operatörün başı yanıyor. Bu da demek oluyorki çalıntı tellere operatörler yayın yapmıyacak.. Tabii buna mukabilde, hırsızlar artık satamıyacakları telleri çalmayacaklar.. Buda demek oluyo ki kap kaç olayları azalacak (Kanunun çıkış noktası KAPKAÇ olaylarının önüne geçmek)

Bu topiği açan bilgisizlerin (ötesinde bişey derdimde forumu okuyan diğer insanların önünde sadece "bilgisiz" diyerek geçiştiriyrum) gazına gelmeyim millet.. Kaçak tel diye birşey yok.. Vergisini öde istediğin kadar getir, serbest piayasa diye bişey var .. Genpa ile KVk nın tekelimi var bu ülkede benimmi haberim yok..!!!
    giderim yurt dışına kafama göre telefonda getiririm, laptopta, elmada armutta kim ne karışır.. Sadece yasadışı sokmayacan ülkeye gümrüğünü ödiyecen..
    Ha şunu sorabilirsin, "ben benim aldığım telefonun gümrüğünün ödendiğini nerden bilecem" diye, onuda kontrol etmek mümkün değil, eğer ülkeye girdiyse bir şekilde ve ilk kullanıcısı sen isen HAYATTAAA BULUNMAZ...

Bu son açıklama idi.. Biraz araştırıp edip yazı yazın.. Milletin kafasını karıştırmayın abuk subuk..!!!

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.