mafya buna izin vercek mi kaçak telden baya kazanci var
quote:
Orjinalden alıntı: persona
abi kaçak telefon olayı bitemez bence neden derseniz mesela yurt dışında bi arkadaşım bana telefon hediye etti o zaman kullandığım telefon kaçak olarak mı sayılacak? hem kaçak olup olmadığına nasıl bakılacak? yolda polis çevirip telefonunun ımeı numarasına mı bakacak koca ülkede trafik polisleri bile kendi görevlerini yapmıyor kırmızı ışık yanarken 10 kişiden 2 si geçiyor kırmızı ışıkta neyse uzatmayayım ama bence dediğiniz imkansız
hayır o kaçak olmazki faturalı ve garantilidir yurtdışından gelen her telefon kaçak sayılmıyo.
olay tam anlamıyla alec in yazdığı gibi diğerleri safsata ..................üzmeyin tatlı canınızı okşayın spot cebinizi.....
Alec çok güzel yazmışş olayı açıklamış ancak düzeltmek istediğim bir nokta var ; Ewet kaçak yollarla girmiş telefonlar kesinlikle çalışmayacak bunun önüne nasıl mı geçilecek? Tüm distribütörlerden imei numaraları alınıp daha dogrusu distribütörlere bu şart koşulacak emei leri operatörlere verecekler.Operatörlerde bu telefonlara sinyal göndermeyecekler. Peki biz ne yapacağız Yeni bir kanun tasarısına göre devlete 25ytl ödeyip telefonlarımızı kaydettireceğiz...Olay budur..Bu bir kanun olarak çıkmamıştır bakırköy adliyesinde bir hakim çalıntı bir telefon için operatörlere kapatma yetkisi vermiştir telefonu,bu mahkeme emsal oluşturmaktadır.
quote:
Orjinalden alıntı: alec___
Yok öyle bişey delinin biri kuyuya bi taş atmış bütün forum çıkaramamış.. Bunu forumda 4-5 ayrı yerde yazdım.. Eski uygulama aynen devam ediyor, tek değişen artık çalıntı telin imei nosunu gsm operatörüne bildirdiğin halde o telefon kullanımda olursa operatörün başı yanıyor. Bu da demek oluyorki çalıntı tellere operatörler yayın yapmıyacak.. Tabii buna mukabilde, hırsızlar artık satamıyacakları telleri çalmayacaklar.. Buda demek oluyo ki kap kaç olayları azalacak (Kanunun çıkış noktası KAPKAÇ olaylarının önüne geçmek)
Bu topiği açan bilgisizlerin (ötesinde bişey derdimde forumu okuyan diğer insanların önünde sadece "bilgisiz" diyerek geçiştiriyrum) gazına gelmeyim millet.. Kaçak tel diye birşey yok.. Vergisini öde istediğin kadar getir, serbest piayasa diye bişey var .. Genpa ile KVk nın tekelimi var bu ülkede benimmi haberim yok..!!! giderim yurt dışına kafama göre telefonda getiririm, laptopta, elmada armutta kim ne karışır.. Sadece yasadışı sokmayacan ülkeye gümrüğünü ödiyecen.. Ha şunu sorabilirsin, "ben benim aldığım telefonun gümrüğünün ödendiğini nerden bilecem" diye, onuda kontrol etmek mümkün değil, eğer ülkeye girdiyse bir şekilde ve ilk kullanıcısı sen isen HAYATTAAA BULUNMAZ...
Bu son açıklama idi.. Biraz araştırıp edip yazı yazın.. Milletin kafasını karıştırmayın abuk subuk..!!!
hangi şehirdesin bilmiyorum ama ben ankaradayım ve maltepe pazarındaki bütün kaçak telefonlar toplandı haberin varmı ayrıca vergisini öde getir demişsin sen hiç kaçak telefona fatura kesen gördünmü? benim kuzenimde telefoncu mali polis dükkana geldi ben boşa sallamıyorum faturasız telefonları aldı, kaçak telefonlar ankarada maltepe pazarındadır en fazla gidin bakın bakalım ne diyolar size telefoncular, kim bilgisiz kim değil sora tartışalım ozaman.
Çok söz yalansız olmaz demişer Amcamın biride kral ( fermuarı ) gibi yazmış çizmiş
quote:
Orjinalden alıntı: __ultrAslan__
quote:
Orjinalden alıntı: alec___
Yok öyle bişey delinin biri kuyuya bi taş atmış bütün forum çıkaramamış.. Bunu forumda 4-5 ayrı yerde yazdım.. Eski uygulama aynen devam ediyor, tek değişen artık çalıntı telin imei nosunu gsm operatörüne bildirdiğin halde o telefon kullanımda olursa operatörün başı yanıyor. Bu da demek oluyorki çalıntı tellere operatörler yayın yapmıyacak.. Tabii buna mukabilde, hırsızlar artık satamıyacakları telleri çalmayacaklar.. Buda demek oluyo ki kap kaç olayları azalacak (Kanunun çıkış noktası KAPKAÇ olaylarının önüne geçmek)
Bu topiği açan bilgisizlerin (ötesinde bişey derdimde forumu okuyan diğer insanların önünde sadece "bilgisiz" diyerek geçiştiriyrum) gazına gelmeyim millet.. Kaçak tel diye birşey yok.. Vergisini öde istediğin kadar getir, serbest piayasa diye bişey var .. Genpa ile KVk nın tekelimi var bu ülkede benimmi haberim yok..!!! giderim yurt dışına kafama göre telefonda getiririm, laptopta, elmada armutta kim ne karışır.. Sadece yasadışı sokmayacan ülkeye gümrüğünü ödiyecen.. Ha şunu sorabilirsin, "ben benim aldığım telefonun gümrüğünün ödendiğini nerden bilecem" diye, onuda kontrol etmek mümkün değil, eğer ülkeye girdiyse bir şekilde ve ilk kullanıcısı sen isen HAYATTAAA BULUNMAZ...
Bu son açıklama idi.. Biraz araştırıp edip yazı yazın.. Milletin kafasını karıştırmayın abuk subuk..!!!
hangi şehirdesin bilmiyorum ama ben ankaradayım ve maltepe pazarındaki bütün kaçak telefonlar toplandı haberin varmı ayrıca vergisini öde getir demişsin sen hiç kaçak telefona fatura kesen gördünmü? benim kuzenimde telefoncu mali polis dükkana geldi ben boşa sallamıyorum faturasız telefonları aldı, kaçak telefonlar ankarada maltepe pazarındadır en fazla gidin bakın bakalım ne diyolar size telefoncular, kim bilgisiz kim değil sora tartışalım ozaman.
delikanlı koç, ufaklık artık yaşının 12nin altında olduğu kanıtlandı.. Amcan faturasız satıyosa kaçak satıyosa toplarlarta, jopta sokarlar.. Benim anlattığım şey yurtdışından gelen her telefn kaçak değildir.. Zaten d.banktada yıllardır belirli aralıklarla polis baskını olur telefonlar toplanır, bu yeni bişey değil bizim için ama, senin beynin daha taze yaşın yfak ilk defa duymuşsun belliki
yurt dışından gelen her telefonun kaçak olmadığını zaten üstte okursan yazdım mesajları okumadan cevap atmışsın, kaçak telefon nedir faturasız vergisi ödenmemiş yasa dışı yollarla ülkeye giren telefon demek, sen faturasıyla yurtdışından telefon getirirsen tabiki kaçak olmaz lafı niye çarpıtıyosun, ben dişyorumki kaçak telefonlar toplanıyo bukadar istersen gel ispatlim maltepe pazarına gidelim beraber soralım kaçak tel varmı adamlar ne diyo sana telefoncular , ama bundan 1 hafta öncesine kadar kaçak telefonla dolup taşıyodu orası, senin yaşın kaç bilmiyorum ama ben senin yaşın kadar ticaretle uğraştım uğraşmayada devam ediyorum dükkanıma beklerim, ayrıca bize job sokacak polis anasının karnından doğmadı, biz o jopu alır gerekli yerlere sokarız merak etme sen.
adam iyi koymuş lafı bkalım alec ne cvp vericek
ya ilk önce polislerın çoğunda 3310 var kaçak ilk kendilerınkılerımı topluyacaklar bence o sistem e çok var
Bi kere vergi olayını getirirse bu hükümet çok puan kaybeder ... alenen ülkedeki telefon kulanıcılarının %70 inden 25 YTL alma ihtimalini zayıf görüyorum. Anca bundan sonra alanları engelleyebilirler gibi gelio bana. Ayrıca Spot olayının bitmesi sıfır alacakları da vuracak .. Spot rekabeti artırdığı için fiyatları mecburen birazda olsa kırmak zorunda kalıodu bizim soyguncu distribütörler , artık meydan onların olacak. Buna da sevinemem açıkçası ... spot olsun demiyorum ama telefon getiren 10-20 tane adam gibi distribütör olmalı ki aralarında ciddi bir rekabet olsun. Yoksa biz daha çok kazık yeriz. 500 YTL lik telefonu iki katı fiyata almaya devam ederiz hatta 1.2 ytl falan olur. ikinci ellerde de düşündüğünüz kadar artış olmaz . İlk etapda artsada spot kalkınca spot niyetine satmak için onlarıda düşürürler belki.
Yasa çıksada milyonlarca imeinin düzgün bir şekilde toplanıp sorunsuzca sistemlere yüklenmesi de pek mümkün görünmüyor , bu aşamada da bir çok garantili telefon kullanıcısıda mağdur olacaktır.
Bu olay sonucunda vatandaşın yaşayacağı tüm sıkıntıların nedeni olarak da halk hükümeti görecektir. Bunu gözardı edemezler. Çıksada , kanunu hafifleştireceklerdir. Ama nereye kadar onu zaman gösterecek.
ASLA KAÇAK TEL OLAYI BİTMEZ.DEVLET ÜSTÜNE ÇOK FAZLA DÜŞECEKMİ BU OLAYIN ACABA.
YALAAANNN
quote:
Orjinalden alıntı: __ultrAslan__
KAÇAK TELEFON OLAYI BİTMİŞ SATIŞI KULLANILMASI YASAKLANDI MALİ POLİS HEPSİNİ TOPLUYO HABERİNİZ OLSUN ARTIK KULLANILMASIDA YASAK TABİ ESKİDEN ALANLAR İÇİN DEĞİL ŞU ANDAN SORA, VE 2. EL TELEFONLARIN FİYATLARI ÇOK ARTTI BU OLAYDAN SORA BİLGİNİZE
neden eskiden alanlar için değil.kusura bakma anlayışım biraz kıttır.
benım 7610 ve 6630 um kvk malı olduguna gore sorun
nah var
ya ben de sunu anlamadım ben bu yaz dubai ye gidecem ve ordan bi yıgın elektronik esya toplamayı düşünüyorum telefon dahil.yurtdısından getirenler de imeisini bildirip kullanıcak demişler.ben giderim alırım burdan bi yerden onuda bildiririm.ben getirdim derim.fatura isterlerse babam ordan yolladı fln derim.bide su kacak olayını anlamadım.şimdi ben ordan ucuz yerden alıp geliyorum.bu yasal bişey pekiadamlar nası bi farklılık yapıolarda ismi 'kacak'oluyo.bence aynı durum ı zmn ben kacakcımıyım
valla kalsaydı kaçak tel. ne zararı vardı ki ne güzel ucuz ucuz alıyoduk
Kaçak ve çalıntı cep telefonuna abonelik hizmeti veren GSM operatörlerine rekor ceza verilecek. Cihaz başına 50 trilyon lira ceza uygulanacak. Ayrıntılar için.. Kaçak ve çalıntı cep telefonlarının kullanımına caydırıcı yasal önlem geliyor. AKP Muğla Milletvekili Orhan Seyfi Terzibaşıoğlu, kaçak ve çalıntı cep telefonlarına ağır yaptırımlar öngören yasa teklifini partisinin grubuna verdi. TBMM Başkanlığı`na sunulacak teklifiyle yasa dışı yollarla ele geçirilen araçların kolayca el değiştirmesi, kapkaç, hırsızlık ve gasp sonunda elde edilen cep telefonlarından oluşan pazarın engellenmesi amaçlanıyor. Türkiye`de halen değeri 2 milyon dolar olan yaklaşık 10 milyon kaçak cep telefonu olduğu belirtiliyor. Yasa teklifinde, bu telefonların elektronik kimlik(imei) bilgilerini değiştirenler hakkında 5 yıl ağır hapis cezası ve 20 bin YTL ağır para cezası, bu eylemin fiilin organize suç işlemek üzere gerçekleştirilmesi halinde ise 2 yıl ağır hapis ve 15 bin YTL para cezası getiriliyor.
Yasa teklifinde, elinde faturasız telefonu olanların bunları 25 YTL idari para cezası ödeyerek yasal hale getirmeleri ve cihazlarını yasal hale getirmeyenlerin telefonlarının kapatılması da düzenleniyor.