Şimdi Ara

KAÇAN İNEK FOTOĞRAFI İÇİN TAVSİYE !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Konu şu, Serbest dolaşan inek ve danaların kulak küpeleri okunur şekilde fotoğraflarını çekmemiz gerekiyor işimiz icabı ( hayvan hayat sigorta eksperliği)

Hayvanlar işte. Sanki anlıyorlar gibi kulak küpelerini saklıyorlar hep. İkide bir kafa sallıyanı mı dersin. Koşup kaçanı mı dersin. Saldıranı mı dersin.... :)

Bir de hayvan sahipleri var: Karanlık izbe ahırlarda zincirle bağlayanlar var. Nazar değmesin diye dışarı da çıkarmıyorlar. O karanlıkta kulak küpesi okunur fotoğrafı çekmek çok zor. Flaşla çekimlerde de şöyle bir sorun var. Kulak küpeleri açık sarı ve plastik olduğundan aşırı derecede parlıyor ve numara okunmaz oluyor.
    Bir kaç örnek foto ekliyorum.[simage][/simage][simage][/simage]

İşte sorunlarımız bunlar.

Acaba bu vaziyet altında hangi makinayı tavsiye edersiniz.

Şimdiden minnetarım. Teşekkürler.Saygılarımla...
     KAÇAN İNEK FOTOĞRAFI İÇİN TAVSİYE !!! KAÇAN İNEK FOTOĞRAFI İÇİN TAVSİYE !!! KAÇAN İNEK FOTOĞRAFI İÇİN TAVSİYE !!!

• herhangi bir dslr ve tepe flash tavandan sektırme ıle kullanırsan kapalı alanda ısını gorur dıs mekanda ıse 55-250 tarzı zomm lensler kullanarak hayvann yanına gıtmeden fotosunu uzaktan okunuzak sekılde cekersın
  • İlk başta başlığa güldüm ve içeri girdim, daha sonrasında konunun ciddiyetini anladım EOS 500D- EOS 600D Her hangi birisini tercih edebilirsiniz. Bu tip yaratıklar bazen tehlikeli olabiliyor o yuzden uzak cekimler icin 18 - 135 mm gibisinden bir lens alabilirsiniz.
  • Cevaplar için teşekkür ederim.

İlk mesajda belirttiğim gibi, " Cahilliğimin Kusuruna bakmayın". Ben de 200-350 tl arasında bir makine tavsiyesi beklerken iş DSLR makinelere dayandı. Bu vesileyle bir nebze de olsa kompakt, DSLR gibi farkları çekim kalitesi vs. bir kısım genel kültür babında bilgilenmiş oldum.

Şimdi Body+Lens+ 2. hatta 3.Lens, aksesuar, aparatlar derken sıfır cihaz için giriş model bile olsa 2000 tl civarı ortalama bütçe çıkar. Bu da beni çok aşar. Gel gel gelelim 2.ele. 300 TL. Civarı makine temennisi zannıyla beklemekteyken sıfır da bütçeyi aştığından en makulu bu görünmekte. Az biraz sahibinden de ve bu forumun 2.el bölümünde inceleyebildiğim kadarıyla Canon 1000D İkinci El olarak ortalama 500-650 TL civarı alınabilir gözükmekte.

Sizce uygun mu?
  • Aslında şöyle birşey olabilir mi bir araştırmak lazım,
    Kompakt sınıfta 20x kadar zoom yapabilen, üzerinde manuel ayar yapılabilen ve harici flaş takılabilen yada tetikleyebilen bir makine bulunursa sizin iş daha ucuza çözülebilir.
    Neticede keskinlik, kontrast,renk ve IQ gibi kriterleriniz olmadığından dslr gibi pahalı çözümlerden kaçılmış olunur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu vasıflarda hangi model(ler) var?

Canon sx 150 modeli olabilir mi? Gerçi 12x zoom ve flaş takılamıyor bildiğim kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vet44 -- 28 Eylül 2013; 11:27:01 >
  • Benim 2004 yılında aldığım kodak dx 6490 makinenin haricğ flaş girişi vardı mesela. Bir araştıralım, bulursam yazarım buraya.
    Sanırım canon sx50 de harici flaş giriş bulunmakta. Bu makineyi kullananlar forumda mevcut, buraya yazarlarsa konu aydınlanmış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 28 Eylül 2013; 14:06:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sen de benim acemiliğime ver de ,

hayvanı dellendirmeden çekmenin yollarını da aramakta fayda var gibi. kompakt bir makine alıp; açık hava yada kapalı mekana göre 2 temel ayar belirleyip, siz uzaktan izlerken; fotoğrafı sahibinin çekmesini isteyebilirsiniz.

işiniz gereği olay anında elinizde sadece makine değil, blok not, kağıt kalem vs de olacaktır. bir de dslr ile boğuşmayın bence.
  • Canon powershot sx 150 is model makineyi aldım. İnşallah iş görür. Makinede manuel ayar yapmaya izin veren yapı var. Tabi ccd lens, kısıtlı sensör, kısılı flash vb. kapasitenin de bir sınırı var. Alışmaya çalışıyorum.

NOT: Sığır cinsi hayvanın kulak numarası okunur fotoğrafını çekmek gerçekten çok zor. Az yaklaşınca hemen kulaklarını kısıyor küpeyi saklıyorlar. Bazen okunaklı bir resim alabilmek için 15-20 fotoğraf çekmek gerekebiliyor. Öyle günler oluyor ki 200-300 adet hayvanı çekmek gerekiyor. Durumu düşünün. :) Hayvan işte .Dur bak sağa dön,kafayı kaldır , kulağı gösterden anlamıyo işte :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: vet44

Canon powershot sx 150 is model makineyi aldım. İnşallah iş görür. Makinede manuel ayar yapmaya izin veren yapı var. Tabi ccd lens, kısıtlı sensör, kısılı flash vb. kapasitenin de bir sınırı var. Alışmaya çalışıyorum.

NOT: Sığır cinsi hayvanın kulak numarası okunur fotoğrafını çekmek gerçekten çok zor. Az yaklaşınca hemen kulaklarını kısıyor küpeyi saklıyorlar. Bazen okunaklı bir resim alabilmek için 15-20 fotoğraf çekmek gerekebiliyor. Öyle günler oluyor ki 200-300 adet hayvanı çekmek gerekiyor. Durumu düşünün. :) Hayvan işte .Dur bak sağa dön,kafayı kaldır , kulağı gösterden anlamıyo işte :)

Aynı serinin 230 modelinin çoklu çekim yapabildğini okumuştum, onu da tercih edebilirdiniz. Ama almıssın umarım iş görür.

• Güzel bir konu seçmişsin anlatımın da güzel ben beğendim
  • Allah yardımcın olsun üzüldüm inek peşinde koşuyosundur.

Ama zevklidir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.