Şimdi Ara

Kader hakkında ne düşünüyorsunuz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
1
Favori
1.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Kraven

Dünyada kötülük olması, insanların kötülük yapması ile Allah'ın var olup olmamasının hiçbir alakası yok, Allah'ı acizmiş gibi göstermek olur bu yapma bunu bu tamamen bozulmuş bir Hristiyan geleneğidir. Adamlar İblis'i Allah ile bir tutup Allah'ın kötü karşılığı olarak görüp Mikhail'i yani Michael'ı Lucifer ile savaştırırlar çünkü tanrı yaratma işini bitirdikten sonra inzivaya çekilmiştir onlara göre, yorulmuştur, acizdir. Ben asıl böyle bir yaratıcıya inanamam.
    Dünyada olan kötü şeyleri yapanlar tabiki kötü insanlar. İnanç inançsızlık varsa iyi kötü insanlar da var ve bu olanların sorumlusu belliyken başka bir suçlu aramaya gerek yok.

Dünya'da belki daha az kötülük olabilirdi, tanrı gerçekten insanlarla kontak kursaydı ve kendisinin var olduğuna inandırsaydı. Fakat hiç denemedi.

"Sözde" denemelerinde ise "biz onları şüphede" bırakırız tarzında kimseyi tatmin etmeyecek açıklamaları mevcut.

Tanrı neden acizdir biliyor musunuz? Peygamberle namaz pazarlığı yaptığı, 50 rekat namazı bir insan karşısında 5 rekata kadar düşürebildiği için.

Ya bunu bir insan, kendisini tanrı karşısında yüceltmek ve insanlara kendini yücelterek mürid kazanmak için uydurmuştur (daha önceki dinlerin mirasını kullanıp denemesi mümkün olmayan efsaneleri kullanarak) Ya da tanrı gerçekten acizdir.

Aynı tanrı Musa ile pazarlık yapıp yine yenilmiştir.

"savaşta 20 kişiyseniz 200 kişiye, 100 kişiyseniz 1000 kişiye denk olacaksınız" demiştir ve sonra ne demiştir biliyor musunuz? "Allah sizi denemek için yaptı, içinizdeki korkuyu gördü ve yükünüzü hafifletti. artık 10 kişiniz 20 kişiye, 100 kişiniz 200 kişiye denk olacaktır"

Yani ya peygamber önce hedefi yüksek gösterip sonradan savaşmak istemeyen garibim insanlara "ohh, artık 1'e 2 dövüşeceğiz" şeklinde kurnazlık yapıyor. Ya da tanrı aciz...

Aynı tanrı, kendisini Musa peygamber görmek istediğinde "sana kendimi gösteririm ama önce bak şu dağ suretimi gördüğünde ne olacak" demiştir. Dağ erimiş, Musa peygamber bayılmış ve asla Tanrıyı görememiştir.

Fakat kendini Musa'dan üstün tutan bir peygambere, tanrı kendisini göstermiştir. Ya tanrı acizdir, ya peygamber yalancı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaiMei -- 9 Kasım 2012; 19:34:58 >

• Hristiyanlar tanrının acizliği konusunda bizden daha gerçekçiler. Ol dediği şey "ol" an tanrı evrendeki nokta kadar dünyayı ancak 6 günde yaratabilmiştir. Bence bunun üzerine bir düşünmek gerek... İddia ettiğim hiç bir şeyi ben söylemiyorum, açık net kendisi söylüyor. "Oku" yun. "Allah'ın adıyla" değil, objektif olarak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaiMei

Hristiyanlar tanrının acizliği konusunda bizden daha gerçekçiler. Ol dediği şey "ol" an tanrı evrendeki nokta kadar dünyayı ancak 6 günde yaratabilmiştir. Bence bunun üzerine bir düşünmek gerek... İddia ettiğim hiç bir şeyi ben söylemiyorum, açık net kendisi söylüyor. "Oku" yun. "Allah'ın adıyla" değil, objektif olarak...

Katolikler tanriyi disaridan olaylara mudahale eden ve olan biteni kontrol etmek icin butun gun mesai harcayan biri olarak dusunurler. Sebep-sonuc iliskisi icerisinde aciklayabildikleri seyleri tanridan bagimsiz, aciklayamadiklari seyleri de tanrinin bir eseri olarak ele alirlar. Kisacasi "bosluklarin tanrisi" inancina sahiptirler.

Dolayisiyla bilim gelistikce, yani bosluklar doldukca tanrinin evrendeki rolu git gide azalmaya baslar. Boylece kilise toplum uzerindeki hakimiyetini kaybeder. Zaten tanrinin kelami olarak nitelendirilebilecek kutsal bir metni olmayan Hristiyanligin bozulmus bir oldugu kabul edilir.

Muslumanliktaki kader anlayisi tanim itibariyle zaten bununla taban tabana zittir. Allah gokyuzunde bulutlarin arasinda degil, her yerdedir. Uzaklarda bir pencereden bizi izlemez, sah damarimizdan daha yakindir. Kendinden bagimsiz yuruyen bir sisteme gerektiginde mudahale etmez, tum evren her saniye onu zikreder.

Dolayisiyla Islamdaki kader anlayisi ile Hristiyanliktaki tanri anlayisinin birbiriyle tamamen celistigini gormek lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neverlate -- 9 Kasım 2012; 20:12:48 >

• quote:

Hristiyanlar tanrının acizliği konusunda bizden daha gerçekçiler. Ol dediği şey "ol" an tanrı evrendeki nokta kadar dünyayı ancak 6 günde yaratabilmiştir. Bence bunun üzerine bir düşünmek gerek... İddia ettiğim hiç bir şeyi ben söylemiyorum, açık net kendisi söylüyor. "Oku" yun. "Allah'ın adıyla" değil, objektif olarak...

Son cumlene bakarak Nicola Tesla'nın bu konu hakkındaki yorumunu severim "Din kitaplarını okuyup anlayana “dinsiz”, okuyup anlamayana “dindar” denir."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Audaz -- 9 Kasım 2012; 20:13:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şunu da söyliyeyim.
    Ateistlerin içinde acaba Tanrı var mı sorusu hep kalıcak sözü yanlış.
    İçinde bir damla şüphe olmayan insanlar olduğunu ve olunabileceğini biliyorum.

Saçma bir ergen anlayışıyla yaklaşmayın her ateiste.
    Kalpten ve bilgisiyle inanan bir kişi nasıl ki ''acaba yok mudur'' sorusunu görmez ise, karşı düşünce için de bu kadar basittir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Audaz

quote:

Son cumlene bakarak Nicola Tesla'nın bu konu hakkındaki yorumunu severim "Din kitaplarını okuyup anlayana “dinsiz”, okuyup anlamayana “dindar” denir."

tanri tesla gibi super zekalara onlem almadi mi saniyorsunuz? her seye ragmen o kadar aciz degildir. onlari "muhurlemis" tir. @destroyer, akilci yaklasiminiz icin tesekkur ederim.inananlar genelde empati kuramadiklari icin boyle dusunurler.yanlis anlamayin tas atmak icin soylemiyorum.bir inancsizin da kendi mantklaryla olaylara yaklasklarini dusunurler. telden yazdim, ozur dilerim :)

• quote:

quote:

quote:

tanri tesla gibi super zekalara onlem almadi mi saniyorsunuz? her seye ragmen o kadar aciz degildir. onlari "muhurlemis" tir. @destroyer, akilci yaklasiminiz icin tesekkur ederim.inananlar genelde empati kuramadiklari icin boyle dusunurler.yanlis anlamayin tas atmak icin soylemiyorum.bir inancsizin da kendi mantklaryla olaylara yaklasklarini dusunurler. telden yazdim, ozur dilerim :)

vay hocam seni görünce sevindim.
    bu arada konuyla alakalı değil afedersin ama bizim şu illuminati işleri ne oldu.uzaylalar falan?
    iddia falanda vardı bu beyaz sarayın uzaylılar tarafından istilası hakkında.
    hatta "eminem e süre"falan iddiaları vardı bu illuminati sitesindeki geri sayımda
    ne oldu şimdi?

bu arada illuminati ciler ateist değil.bunuda belirtmek istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıYı -- 9 Kasım 2012; 20:56:53 >

• @havvasteknolojisi
    tesekkur ederim hocam hos geldiniz :) o konuyu bilincli sekilde ayaga dusurduler.illuminati buz daginin gorunmesini istedikleri isin geyik kismi yani.bu guzel konuyu bolmeyelim, ozelden ulasacagim size vakit bulunca.

• quote:

Orijinalden alıntı: X Files

quote:

Orijinalden alıntı: Red John

quote:

quote:

quote:

Benim asıl merak ettiğim şey ise, hadi Müslümanlar veya dindarlar bu kadar bu konulara kafa yoruyor. Yani adam kader nedir, şu nedir bu nedir kafa yoruyor. Yetmiyor kendini kısıtlıyor, yetmiyor başkalarının hoyratça yaşadıkları bir takım davranışlarda özel ihtimam gösteriyor.

İnanların bir çabasının olmasını anlıyorum da, inanmayanların neden böyle bir çabaları var. Olmayan ahiret, olmayan bir yaratıcı ve olmayan bir din için neden bu kadar kaygı duyuluyor?

Kaçırdığınız nokta şu, ateistler de bir zaman önce müslümanlardı. Fakat sıradan müslümanların belki 10 katı düşünüp sorguladıkları için, hemen her konuda önceden düşünmüş oldukları için fikir beyan edebiliyorlar

Sözün özü ben kaderle ilgili belirttiğim bu fikre, daha 10 yıl önce sahiptim. Çünkü aksi bütün yorumlar mantık dışıdır. Hatta kader anlayışı da mantıkla çelişiyor fakat sizi kırmak istemiyorum söylemiyeyim (neyse dayanamadım, tanrının cennet ve cehennem ehlini bilip de koskoca evreni yaratıp sınava tabii tutması, en hafifinden insanın kendisini "tanrının sevgilisi" olarak görerek kibirlenmesidir. Tanrının bizimle muhattap olduğunu düşünürüz, çünkü ölümden korkarız.)

Bunu kaygıyla karıştırmayın. Emin olun bilinçli ve ciddi araştırmış tüm ateistler-agnostikler-deistler, dinlerin olmadığına yüzde yüz eminlerdir. Teşekkür ederiz bizi düşündüğünüz için, ama gerek yok. Aksine biz sizi düşünüp doğru yola sevketmeye çalışıyoruz

Yani lütfen gelip dini konulara doğru düzgün yorum yaptığımızda, bunu kendimizi size yamıyormuşuz gibi algılamayın, amaç halka hizmet

Bu arada kadere konusunda şunu söyliyeyim son olarak, kader anlayışının yanlış algılanmasını şu bakış açısı sağlar: "kaderinde öyle yazılıymış, öyle oldu" Bu külliyen yanlıştır. Eylemlerimizi tamamen biz belirleriz, fakat tanrı bunları önceden bilir. Olay budur. Yani ortada bir yazı varsa bile bu bizi etkileyen-bağlayan bir durum değildir ve bu yazıyı ancak tanrı görebilir.

Şakayla karışık yazdım, hizmette kusur ettiysek affola...

Bir insan kendisinin yaratıcı olduğunu da düşünebilir ama asla bir yaratanın olmadığını düşünemez.

Mutlaka, her ne kadar inkar ediyor bile olsa içinden bir şey arada bir gelip, "Acaba Allah var mıdır" diye soruyordur. Zaten bu soru olmasa bu meselelere insanlar bu kadar takmaz.

Eski sevgilisini umursamadığını söyleyen ama onun adı geçtiğinde kayıtsız kalamayan veya sıradan bir insana verilecek tepkileri veremeyen bir insan. Müslümanlar insanları Müslüman yapmaya uğraşmaz. Zaten bunun anahtarı bireyde değildir.

Tebliğ ederiz. Tebliğe icabet eden eder, etmeyen etmez.

İçinizdekiler sizi rahat bırakmayacak, ömrünüzün sonuna kadar. Müsterih olun, sizler içinde dua ediyorum ve etmeye devam edeceğim.

İnsanlar,acaba -Allah var mıdır- demez.Acaba Tanrı var mıdır diye sorarlar.

İşte bize güzel bir örnek, sorduğunu kabul eden bir arkadaş...

Aynen sorguladım,dinden çıktım.Doğru yola dönmeniz için bende dua ediyorum sizlere.

• quote:

quote:

quote:

Daha önce bahsettiğin genelleme yapmayalım olayına ne oldu acaba ? Güzel kardeşim başından beri burada kişisel birşey olduğundan bahsediyoruz. Ayrıca mühürlenmiş diye nitelendirilen kişiler sadece inançsız kişiler değil. Bu sıfatı kazanmak için cidden uğraşmış olmanız gerekiyor.
    Gerçekten inanılır gibi değil. Saçma salak konuşanları dışarıda bırakıyorum fakat buradaki durumu kısaca özetleyelim. İnanan birisi olarak ben doğruyum sen yanlışsın demiyorum. Bana göre tabiki ben doğruyum çünkü buna inanıyorum. Fakat şunun farkındayım ki bu benim kişisel inancım ile alakalı ve inancımın doğru olduğunu düşünmekle birlikte başkalarının doğrusunun bu olmayabileceğinin farkındayım ve bu tamamen kendilerinin seçimidir. Fakat nedense karşı taraf sürekli olarak inananları akıllarını kullanmamakla, düşünmemekle, mantıksız olmakla ve yanlış olmakla suçluyor. Eğer sizin düşünme dediğiniz şey, mantık dediğiniz, doğru dediğiniz şey buysa benim ihtiyacım yok. Zira benim inandığım Allah bütün insanlığı doğru yanlış mantıklı mantıksız yani herhangi bir karar almanız yönünde özgür bırakmışsa buna karışmak ve yargılamak tabiki haddime düşmez. Fikir belirtebilirim ki nitekim yaptığım şey de odur. Dolayısıyla ben inanarak mantıksız, düşünmeden vs. bu yaklaşım içerisindeysem karşımdaki mantıklı ve düşünen kişinin daha tutarlı ve sağlam bir yaklaşım sunmasını beklerim.

@Red John
    Bizim için kime dua ediyorsun açıklarsan sevinirim, olmadığına inandığın tanrıya mı dua ediyorsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraven -- 9 Kasım 2012; 21:51:37 >

• Kraven,Aslında dindar bir adam değilimdir ama yukarıda bir yerlerdeysen beni kurtar Superman! ( Homer Simpson ).
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kraven
    Dolayısıyla ben inanarak mantıksız, düşünmeden vs. bu yaklaşım içerisindeysem karşımdaki mantıklı ve düşünen kişinin daha tutarlı ve sağlam bir yaklaşım sunmasını beklerim.

Kardeşim açık konuşayım o zaman özür dileyerek... Düşündüklerimi söyleyeyim izin verirseniz, saygısızlık olarak algılamazsanız...

Size tanrının alenen saçmaladığı ayetlerin sadece küçücük bir kısmını gösteriyorum, ve her yerinden tutarsızlık akıyor... Daha ne kadar sağlam bir yaklaşım bekliyorsunuz?

Bana bir tanrının nasıl "Hür insanla, hür olmayan; emredenle emrolunan bir olur mu?" demesini, "cariyeliği" ve köleliği açık ve net olarak KALDIRMAYIP, üzerinden atlayışını nasıl açıklayacaksınız?

Bir tanrının bir insanla pazarlık edip, 50 rekatı 10'da 1'ine düşürecek kadar akılsız olabileceğini nasıl açıklayacaksınız?

Türlü türlü dinler gönderen tanrının, İBRAHİM'e alenen Kuran gönderilmemiş olmasına rağmen ve daha İslam yokken müslümandı demesini, havariler inandılar ve müslüman oldular demesini nasıl açıklayabilirsiniz? Havarilerin mucizeler istemeleri üzerine tanrının onlara mucize gösterip inanmalarını sağlamalarını, aynı tarifeyi bütün peygamberlere yapıp koskoca insanlıktan esirgediğini hangi mantıkla açıklayacağız?

Cennetin büyüklüğünü tarif ederken... "yer" in yani dünyanın büyüklüğünü bilmiyormuşçasına "gökler ve yer" kadar diyen tanrıyı nasıl kale alacağız? Cennetin büyüklüğünden bahsediyorsak, yer bir ölçü birimi olmaktan ooookadar uzaktır ki, tanrının ayetine mucize diyebilmemiz için cennetin "gökler kadardır" diye tarif edilmesini bekleriz ki, mühürlerimiz açılsın; oluk oluk dine akalım... Ancak "gökler ve yer" kadardır diyor tanrı. Tanrı herhalde ki dünyayı yani yeri 6 günde yarattığı ve çok uğraştığı için olacak ki, kafası karışmış...

Evrensel olduğu ve kıyamete kadar geçerli olduğu söylenen ve herkesin inanması beklenen kitapta, sürekli "müşriklerden" bahsedilişini, başka kıtalarda yaşayan insanların hiç kale bile alınmamasını ve anlatılmamasını, sürekli savaş çığırtkanlığı yapılışını neyle izah edeceğiz? Hadi savaşla bir kaç kabileyi inandırdın, Çin Halk Cumhuriyeti bu dine nasıl inanacak bu tanrı düşünemedi mi bunu? Bir Çinli Kuran'ı eline aldığında hemen bırakır, bu beni ilgilendirmiyor diye...

Peygamberin sıkıştığı zamanlarda Allah'ı yüceltmesini, ihtiyacı olmadığı zamanlarda kendini yüceltmesini; kitabın başlarında gayet mütevaziyken güç kazandığında kitabın ilerleyen sayfalarında "evren yaratılmadan önce peygamberin nuru yaratılmıştı" kibirlenmelerini nasıl izah edeceğiz?

Peki tanrının verdiği çağdışı "ellerin ayakların çapraz kesilmesi" geleneğinin, tanrının neredeyse küfrettiği FİRAVUNLARIN kullandığı GELENEK olmasını hangi akılla izah edeceğiz?

Tanrının önce kandırılabilir, aciz Adem'i yaratıp sonra onun bir parçasından Havva'yı yaratıp, sanki onlara günah işleyin de senaryo devam etsin tadındaki "yasak ağaç" olayını... Sonra tanrının "kandırılabilir" olarak yarattığı aciz varlığı şeytan kandırınca küplere binmesini ve sanki dünya da bu işler için hazırda bekliyormuşçasına "o zaman inin yeryüzüne, çoğalın" demesini... Zencisi, sarısı, çinlisi varken tüm dünya insanlığının Adem ile Havva'nın çocuklarının tanrının izin verdiği ensest ilişki sonucu oluştuğunu... Bu her tarafından efsane olduğu akan hikayeye nasıl iman edeceğiz?

Nuh'a, Musa'ya, Muhammed'e ve bütün peygamberlere... Müşrikler hep "biz sizi şüpheli ve tehlikeli buluyoruz" dediklerinde, "bize mucize getirin de inanalım" dediklerinde "mucize ancak Allah'ın taktirindedir" tarzında dolambaçlı cevapların verilmesini; fakat bütün peygamberlere, havarilere mucizeler gösterilerek ancak inanmalarını nasıl açıklayacağız?

Peygambere "biz bunu senin yardımla yazdığını düşünüyoruz" dendiğinde, Allah'ın "bahsettikleri kişiyi biliyoruz, o YABANCIDIR, arapça bilmez, fakat bu Kuran apaçık arapçadır" sözünü, yani o devirde güçlü bir yabancıyla peygamberin sıkı-fıkı ilişkilerini Kuran'ın itiraf etmesini neyle açıklayacağız?

Bütün bu soru işaretleri, çelişkiler dururken; inanmayan insanları EBEDİYETE kadar cehennemde yakacağını MÜJDELEYEN tanrı, nasıl adil olduğunu iddia edebilecek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaiMei -- 9 Kasım 2012; 22:59:23 >

• Neden inanmayanların empatiden uzak olduğu genellemesini yapıyorum biliyor musunuz? Ateistler hakkında pekala siz de genelleme yapabilirsiniz, argümanlarımı sunarım ve alınmam. Kırıcı olduysam size karşı özür dilerim.

İnananlar çemberin içindeler. Biz de bir zamanlar o çemberin içerisindeydik. Ancak çemberin dışına çıkılınca, çemberin dışından baktığında çemberi net algılarsın. İnanmayanlar çemberi de, dışını da bilirlerken; inananlar sadece o çemberin içerisinden yorum yapıyorlar. Kesinlikle bunu böbürlenmek amacıyla söylemiyorum yanlış anlamayın. Düşündüklerimi net olarak aktarabilmek tüm amacım...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.