Şimdi Ara

Kader Saçmalığı (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
1
Favori
4.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Communist

Yüksek bir dağın tepesindesin saniyede 50 km hızla esen bir rüzgar var bulunduğun yerdeki çamurdan ağırlığı ve çapı belli bir küre yapıp dağın tepesinden atıyorsun hangi noktaya düşeceğini bildiğin halde bunu neden yaparsın ?

Anlatılan tanrıya göre herşey 2+2=4 kadar berrak ömrümüz uzun olduğu için faktörlerde çoğalıyor dolayısıyla kafa karışıklı yaratıyor 10 saniyelik ömrümüz olsaydı dünyaya sadece tek bir seçim yapmak için gelseydik kırmızımı yeşilmi tanrı hangisini seçeceğimizi zaten biliyordu çünkü bizi yaratırken ağırlığımızı ve çapımızı kendisi belirlemişti rüzgarıda kendisi yarattığına göre

Edit: rüzgarın hızını saatte yazacaktım yoksa bu hızda dağın tepesinde adam madam kalmaz

Alıntıları Göster
    Dostum dediklerini doğru anladıysam çamurdan yaptığın kürenin iradesi yok nereye gideceğini kendi seçmiyor ama biz cansız bir top değiliz ki nereye gidebileceğimizi kendimiz seçebiliyoruz 10 saniye örneğin de dediğin gibi de evet biliyor hangisini seçeceğimizi ama bizim ne seçeceğimizi belirleyen şey Allah değil bizim kendi irademiz

• Frank W. kullanıcısına yanıt
    kafa karıştıran kısımda burası zaten yaratmadan öncede biliyordu senin sınavının sonucu belli bir yerde yazılı sen sonucu nasıl değiştireceksin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank W.

Dostum dediklerini doğru anladıysam çamurdan yaptığın kürenin iradesi yok nereye gideceğini kendi seçmiyor ama biz cansız bir top değiliz ki nereye gidebileceğimizi kendimiz seçebiliyoruz 10 saniye örneğin de dediğin gibi de evet biliyor hangisini seçeceğimizi ama bizim ne seçeceğimizi belirleyen şey Allah değil bizim kendi irademiz

Alıntıları Göster
    İşte o çamurun ağırlığı ve çapıyla bizim irademizin hiç bir farkı yok çünkü bizi yaratırken irademizin nasıl olacağına ve karşımıza nelerin çıkacağına karar veren kendisi aksi halde hangi seçimi yapacağımızı bilmiyor demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: HAKLISINBRO

İlk defa senden duyuyorum böyle bir şey söz konusu olsaydı illa denk gelirdik, arapça bilen biri yorumlardı. Keşke dediğin gibi olsa o zaman akla mantığa uygun olurdu
    Bunu ben kendim bulmadım, kader konusunu youtube'dan araştırırken denk geldim ve ilgimi çekti. Bunu söyleyen kişi Abdulaziz Bayındır, kendisine önyargı ile yaklaşan özellikle gündüz / gece konusunda söylediklerine ilişkin art niyetli yaklaşan insanlar var, o konuyu takmayın derim. Zira Allah'ın bilmemesi ile ilgili ayetler var.
    En basiti bu benim aklıma gelen melekler konusu. Madem Allah bizim ne yapacağımızı biliyorsa meleklere neden yaptıklarımızı yazdırma görevi veriyor, bu soruyu geleneksel kaderciliği savunan müslümanlar nasıl cevap verir acaba.
  • Konuyu yanlış değerlendirip kadere saçmalık diyen değerli arkadaşa şu kısacık videoyu dikkatle izlemesini şiddetle tavsiye ediyorum.

Mehmet OKUYANyoutube
    Kader alın yazısı mı, kader gerçekten nedemek.- Prof.Dr. Mehmet Okuyan
    https://youtu.be/1gH_gCTA0J4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartboy38 -- 29 Mart 2019; 1:19:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.