Şimdi Ara

Kadınlar görsel değil midir? Değilse neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toplumca bilindiği üzere, erkek dediğimiz varlık trafik ışığındaki 30 saniyelik arada bile etraftaki kadınları süzmekten çekinmeyen, bu konuda uzman olmuş bir yaratık. Yaşı ne olursa olsun, bir sağlık problemi yoksa, yoldan geçen dekolteli bir kadına bakmaktan, onu yemekten hiç çekinmeyen bir şey. Kimi evrimci bilim adamları bunu erkeğin avcılık konusundaki yeteneklerine bağlıyor, bu yüzden görselliğe çok önem verdiklerini söylüyorlar.

Hal böyleyken, sizce kadınlar görsel değil midir?

Bir de din açısından bakılacak olursa, eğer kadınlar görsel değilse: erkeğe bu kadar yük yüklenmesi sizce haksızlık mıdır? Bir şeyi görmezden gelmek mi daha kolaydır, yoksa görmezden gelinmeye çalışmak mı? Böyle kıyaslandığında din açısından kadınlara yüklenmiş olan sınav çok daha hafif gözüküyor.

Ciddi tartışılırsa güzel bir konu olacağına inanıyorum.

• Kadınlara uygulanan baskıdan dolayı cinsel düşünceyi dahi utanç verici görebilen kadınlarda var, fakat tam tersi erkekler kadar rahat olan da var. Baskı uygulanan kadınların bunun utanç verici olduğunu söylemesini, hayal dünyasında ona yer vermemesi anlamına da getirmemek gerek.

Kadınlar daha sosyal ve isimlerine değer veriyorlar, askini gördüğünüz kadınlarda toplumun değerlerine bağlılğı daha düşük olacaktır. Utanç, öğrenilen bir alışkanlıktır.

Sınav ağır geliyorsa bir de kendilerini sınava dahil etmeyenleri düşünün
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

Toplumca bilindiği üzere, erkek dediğimiz varlık trafik ışığındaki 30 saniyelik arada bile etraftaki kadınları süzmekten çekinmeyen, bu konuda uzman olmuş bir yaratık. Yaşı ne olursa olsun, bir sağlık problemi yoksa, yoldan geçen dekolteli bir kadına bakmaktan, onu yemekten hiç çekinmeyen bir şey. Kimi evrimci bilim adamları bunu erkeğin avcılık konusundaki yeteneklerine bağlıyor, bu yüzden görselliğe çok önem verdiklerini söylüyorlar.

Hal böyleyken, sizce kadınlar görsel değil midir?

Bir de din açısından bakılacak olursa, eğer kadınlar görsel değilse: erkeğe bu kadar yük yüklenmesi sizce haksızlık mıdır? Bir şeyi görmezden gelmek mi daha kolaydır, yoksa görmezden gelinmeye çalışmak mı? Böyle kıyaslandığında din açısından kadınlara yüklenmiş olan sınav çok daha hafif gözüküyor.

Ciddi tartışılırsa güzel bir konu olacağına inanıyorum.

Demekki benim atalarım ''avcılık'' konusunda çok başarılı değildiler :) Ben insanın abazan gibi bayanlara bakmasını kişinin kendisine bağlıyorum.Kişi isterse abazan gibi bakmayabilir,sadece beğenerek normal bir gözle bakabilir bayana,tabi bu da o kişinin cinsel isteklerinin doyumu,eğitim gibi nedenlere de bağlıdır.Hemcinslerimizin bayanlara yamyam gibi bakmasını çevreye de bağlıyorum;çünkü normalde yamyam gibi bakmayan bir kişi ortamda bulununca ortamın etkisiyle bayana yamyam gibi bakabiliyor.Cinselliğin ilk planda olmaması gerektiğine inanıyorum,hal böyleyken de kadınların görsel olması normal değildir.

Din açısından bakıcak olursak;eğer tüm insanları sapık olarak kabul edersek din normal bir şey yapıyor,ama tüm insanlar sapık değiller ve sapıklık normal dışı bir durum,o halde din de normal dışı bir uygulama yapıyor.Sapık insanları normalleştirmek için uygulama getireceğine,herkesi sapık sayarak,kadınları toplum dışına itiyor.Kadınlara fazla yükleniyor.

• Eğer din konusuna çok fazla kaymassak bu başlık kapanmaz.

Ben bu konuların kökünü anne-bebek ilişkisinde buluyorum.İlk cinsel tatmini bize yaşatan kişi annedir ve onun bedenidir.Dolayısıyla baktığımızda bizi cinsel hayallere daldıran varlık bir kadın olmalı,ve kadın vücudu olmalı.

Kadın ise bu vücuda sahip olarak tek görevi,onu erkeğin beğenisine sunmak.Her erkek kadın vücudundan etkilenir,ama kadın her erkekten etkilenmez.Çünkü vücutla ve görsellikle alakalı cinsel istekleri çok az.

Hangi cinse daha çok yük yüklenmiştir sorusuna "eşit" cevabını vermek istiyorum.Kadınlar ilgi çeken bir beden sahip olmakla hiçbir şeyi çözmüş değiller,sadece bu basit bir tatmin kaynağı.Ama her iki cinsin de varoluşsal problemleri genelde aynı.Ve ikisi de zor.
  • Güzele bakmak sevaptır.. Tabiki bir erkek güzel bir bayan gördüğünde bakar ama bunu gözleriyle yemek, bakışlarla düşüncelerini aktarmak şeklinde abazanca ve hayvanca yapmadan. İtiraf ediyorum arada laf bile atarım ama bugüne kadar kime laf attıysam döndü ve gülümsedi. Laf atmakyı bile tatlı dille esprili yaptımmı karşıdaki rencide olmuyor, bilakis hoşuna gidebiliyor.
  • ben konuya dinen yaklaşacağım. çünkü dini inançları çok yüksek olan biri (ki buna takvada üstünlük dersek sanırım yanlış olmaz)
    sadece sözlerinden değil, içinden geçirdiklerinden de asorumlu tutulacağını bilerek hareket eder.
    tabi herkesin bilerek hareket etmesini beklemek mümkün değil. bu mümkün olsaydı, takvada üstünlük olmazdı..

bu durumda, sadece bakılan kişiyi değil, aynı ortamda bulunan başka kişileri de yapacağımız fiille rahatsız etmemeliyiz.

citizen' in açtığı konuya benim denk gelmem iyi oldu.
    gerçekten dünyanın bir eğlenceden ibaret olduğunu anlayan biri için citizenin tarif ettiği manada kadının görselliği anında biter.
    burada " biter " demekten kastettiğim görsellik, cinsellik veya ne diyelim sevginin vs. bitişi değil,
    o kişinin hayatın amacının keşfini yaptığı anda kadınla uğraşmak yerine, kendi hayatının o ana kadar ki geçen süresi ve sonrası ile
    muhatap olmaya başlamasıdır. bu dediğimi başaran biri zaten, kendisini otomatik frenler. hiç şansı yok.

ama fren yapmasını bilmeyenler, bu da bir güzellik, demek ki fren yapmamaları gerekiyor. (bakınız cennet ve cehennem)

citizen, senin konu çöktü hocam, i'M sorry..

• Erkekler de görseldir. Ama kadınlar daha çok hitap eder göze.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Erkekler de görseldir. Ama kadınlar daha çok hitap eder göze.

öncelikle şunu belirteyim, yukarıdaki yazıma ilave etmeyi unuttum. kimin cennete kimin cehenneme gireceği konusunda kimse yorumda bulunamaz.
    yukarıda sadece ufak bir benzetme yaparak atıfta bulundum. yani birisi nasıl cenneti arzuluyor, istiyorsa cennet onun için ulaşılmayı bekleyen bir güzelliktir.
    bunun tam tersi de bir güzelliktir. ama biz tabi cvennetin güzelliğine nail olmayı istiyoruz, inşallah.

istek, arzu, hisler, sevgi, aşk, aklınıza ne geliyorsa, para, mal, mülk vs.. ve göze daha çok hitap etme..
    kadınların göze daha çok hitap etmesini erkek kendi açısından düşünür.
    kadının gözüne de aynı şekilde bu sefer erkek daha çok hitap edecektir.

kadın ve erkek eşittir.

ama bir husus var.
    bir kadının beğendiği bir erkeği başka bir kadın beğenmeyebilir.. hatta çok itici bulabilir.
    bir erkek için de aynı şeyleri düşünebiliriz..

bunun da bir sebebi var. bunun sebebini kopya çekmeden yazabilecek olan var mı bakalım..

• Erkeğin kimyasında olan bir şey

-Yanımızdan bir bayan geçerken hisler bunu bir şekilde algılar ve beyinimize gönderir beynimizde bunu algılayıp tüm ilgili birimlere sinyal geçer bu ilgili bilimler şunlardır.

Göz(bakmayabilir.Bakarsa eğer tipine göre değerlendirme hislerde yapılır.)
    ve Tekrar hislerimiz.Hislerimiz başlığını ayrıntılı incelersek
    Düşünce
    Hayal gücü
    Genel bilgiler(ahlak kuralları,kadının tanımı gibi)
    Tipi inceledikten
    Sonra
    Beyin ve hayalgücü arasında gidip gelir.
    Güzel alımlı çekici seksi sınıfına sokabilir beynimiz bunu tabi bu kişiden kişiye değişir.
    Girdiği sınıfa göre hayalgücüne gider veya hiç gitmez Gitmess umrumuzda değil.
    yukardaki süreç 2 saniyelik bir olay
    Abazalarda ise göz ve hayalgücü arasında gidip gelebilir
    Dahada ileri giderse sesli düşünce de olabilir
    2 satırlık bu süreç ise süresi bize bağlı bir olay

Birde bu işi hislerde başlamayanlar yane direk gözle başlayanlar
    Gözle başlayanlar ise yolda yürürken gözünde bayan yansıması oluşanlar ve bayan arayan gözler olarak değişir.Sadece yansımayı görenler yukarıdaki süreçlere tabidir.Arayanlar ise aşağıdaki sürece

Göz ile hayalgücü arasında gidip gelir ve bazı yüz mimikleri,ağız hareketleride görülür.

Bu bana göre

Kadınlar görsellik açısından erkeklerden daha iyi dururlar ama bu yere ortama, kişiye göre değişir.Beckham gibi erkeğin güzelleri güzel bir bayandan daha çok ilgi görürler dönüp erkekler bile bakar

• Erkeğin vucudu bir kadından daha az estetik diyemeyiz. Bir erkek bile ne kadar kendini saklasa da kaslı bir erkeğin vucuduna hayran kalabilir.

Kadınlar en az bizim kadar görselliğe önem veriyorlar fakat onların çekinmelerinin bir sebebi var. Hamilelik.

Haliyle bizim kadar rahat olamıyorlar ve günümüzde buna kesin önlem almak kolay gözükse dahi kadınlar içlerinde her zaman şüphe duygusunu taşıyorlarmış.

Arzuladığımız şiddet aynı olabilir, unutmamak gerekir ki bu konuda erkeğin önünde bir engel yoktur fakat kadın bununla mücadele etmesi gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonOfPatriot

Erkeğin vucudu bir kadından daha az estetik diyemeyiz. Bir erkek bile ne kadar kendini saklasa da kaslı bir erkeğin vucuduna hayran kalabilir.

Kadınlar en az bizim kadar görselliğe önem veriyorlar fakat onların çekinmelerinin bir sebebi var. Hamilelik.

Haliyle bizim kadar rahat olamıyorlar ve günümüzde buna kesin önlem almak kolay gözükse dahi kadınlar içlerinde her zaman şüphe duygusunu taşıyorlarmış.

Arzuladığımız şiddet aynı olabilir, unutmamak gerekir ki bu konuda erkeğin önünde bir engel yoktur fakat kadın bununla mücadele etmesi gerekir.

Katılıyorum. Burnu kalkık bir insan olarak gözükmek istemiyorum ama body yapıyorum ve vücudumu gören çoğu kız beğeniyor buda kadınlarda görsellik olduğunun basit bir ispatı.

Tabi birazda çevreyle alakalı bunun ayıp, günah olduğunu benimsemiş bir çevre de yetişmişse "ayy ben bakmam" diyebilir ama gayet normal bişey olduğunun bilincindeyse bakıp beğenebilir. İki cins içinde geçerli Cinselliği bastırılmış bir kişiyse adeta "abazan" gibi bakabiliyor ancak bir kaç kişininde söylediği gibi normal olduğunu düşünüyorsa(ki gayet normaldir) o zaman abazan gibi bakmaktan çok hoşlanırcasına bakıyor.

• Her iki cins de görseldir bence gayet açık bişey. Zaten her iki cinste de cinsel istek var olmasa bile yine de görsellik her zaman dikkate alınır. Mesela bir erkek iş veren yine bir erkek çalışanı işe alırken bile görünüşü ister istemez dikkate alıyor, karşı cinsler arası cinsel istek de işin içine girince çok daha etkili oluyor. Belki kadınlar bunu daha rahat kontrol edebiliyor beyinle alakalı olabilir veya toplumsal etkiler yüzünden karşı cinse bakma konusunda kendini daha çok sınırlıyor olabilirler. Erkeklerde daha çok olması bence beyindeki kontrol mekanizmasıyla alakalı bişey. Bunu erkeklerin daha çok ani sinirlenip kontrol dışı davranabilmelerinden anlayabiliriz, trafikte vs. Erkekler ilkel duygularına söz geçirmekte kadınlara göre daha çok zorlanıyorlar. Bunun avlanmayla alakası olduğunu düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::cc::

Her iki cins de görseldir bence gayet açık bişey. Zaten her iki cinste de cinsel istek var olmasa bile yine de görsellik her zaman dikkate alınır. Mesela bir erkek iş veren yine bir erkek çalışanı işe alırken bile görünüşü ister istemez dikkate alıyor, karşı cinsler arası cinsel istek de işin içine girince çok daha etkili oluyor. Belki kadınlar bunu daha rahat kontrol edebiliyor beyinle alakalı olabilir veya toplumsal etkiler yüzünden karşı cinse bakma konusunda kendini daha çok sınırlıyor olabilirler. Erkeklerde daha çok olması bence beyindeki kontrol mekanizmasıyla alakalı bişey. Bunu erkeklerin daha çok ani sinirlenip kontrol dışı davranabilmelerinden anlayabiliriz, trafikte vs. Erkekler ilkel duygularına söz geçirmekte kadınlara göre daha çok zorlanıyorlar. Bunun avlanmayla alakası olduğunu düşünmüyorum.

kadınlardaki kontrol kabiliyeti değil de bir zorunluluk aslında. Tabii bizim gibi muhafazakar toplumlarda.

Görsel çekicilik olarak kadınların erkeklerden biraz daha üstün olduklarını düşünüyorum. O da işin bir cilvesi.

Örneğin kıllı ve kaslı bir bacak kızlar için çekicidir, ama bacak bacak üstüne atmış sütun bacaklı mini etekli bir kadının yarattığı etkiyi yaratamaz.

Bi de aslında görselliğe takılı kalıp "karizma" yı atlamamak lazım. Dikkat ederseniz az yakışıklı tipler, çok yakışıklılardan daha çok ve daha güzel kızları götürürler. Çünkü yetersizlik yüzünden karizma faktörü gelişmiştir, fırlama olmuştur.

• erkek ne kadar çok saldırgan, yok yani atak olursa, karşı tarafın ilgisi de o derece artıyor, bu bir gerçek.
    ama bakın aynı durumda tam tersine ciddi tepki de almak var.
    bunun ayarını sadece görsellik çekmiyor dikkatinizi çekerim..
    hiç mi örnek yok yakın çevrenizde, uzağınızda ya da yakınınızda. mutlaka olmalı.
    yani bakıp da tabiri cahizse abartırsam "oha bunlar nasıl bir çift oluşturmuşlar" dediğiniz?
    görselliğin bittiği yerde bu var, çünkü mümkün.
    bu mümkünatı ne sağlıyor olabilir?

1-para
    2-yurt dışı seyahatleri
    3-yat
    4-sosyetede gündemi
    5-gençlere takıl genç kal
    6-akıl ve düşünce açısından uyumluluk
    7-sevgi birlikteliği
    8-zoraki evlilik
    9-...
    ...

yani say say bitmez.
    bu durumda görsellik yine çökmüş demektir.
    ama tüm bu saydıklarımın haricinde bir husus var. ve kimse yazamadı henüz..

• quote:

Orijinalden alıntı: ::cc::

Her iki cins de görseldir bence gayet açık bişey. Zaten her iki cinste de cinsel istek var olmasa bile yine de görsellik her zaman dikkate alınır. Mesela bir erkek iş veren yine bir erkek çalışanı işe alırken bile görünüşü ister istemez dikkate alıyor, karşı cinsler arası cinsel istek de işin içine girince çok daha etkili oluyor. Belki kadınlar bunu daha rahat kontrol edebiliyor beyinle alakalı olabilir veya toplumsal etkiler yüzünden karşı cinse bakma konusunda kendini daha çok sınırlıyor olabilirler. Erkeklerde daha çok olması bence beyindeki kontrol mekanizmasıyla alakalı bişey. Bunu erkeklerin daha çok ani sinirlenip kontrol dışı davranabilmelerinden anlayabiliriz, trafikte vs. Erkekler ilkel duygularına söz geçirmekte kadınlara göre daha çok zorlanıyorlar. Bunun avlanmayla alakası olduğunu düşünmüyorum.

Katılıyorum. Kadın öncelikle bir insandır. Görsellik her iki cins içinde geçerlidir. Kişilerin güzellik algıları değişiktir. Kişinin güzellik özelliklerini barındıranlar o kişiye göre görseldir. İlgi sınırları dışındakiler kadından çok insandır. Kadına bakış toplumdan topluma değişmektedir. Bizim gibi doğu toplumlarında cinsellik hem tabu hem en yoğun ilgi alanıdır. Cinselliğe bu yaklaşım kadına bakışa da yansır. Deyim yerindeyse bizler kadına ayı gibi bakıyoruz. Bu nedenle özellikle taşra kentlerimizde kadın sokağa çıkmaktan korkmaktadır. Batı toplumlarında bu yoktur. Batı toplumları derken orta ve kuzey Avrupalıları kastediyorum. Akdeniz insanlarında üç aşağı beş yukarı aynıdır. Bizim Ege kentlerindeki yaklaşım İtalya'da da İspanya'da da görülür.

• quote:

ama tüm bu saydıklarımın haricinde bir husus var. ve kimse yazamadı henüz

hacı bura kültür bilim forumu, bulmaca köşesi değil, sen yaz madem
  • quote:

Orijinalden alıntı: dm01
    Ben bu konuların kökünü anne-bebek ilişkisinde buluyorum.İlk cinsel tatmini bize yaşatan kişi annedir ve onun bedenidir..

Hayırdır inşallah.

Sadece erkekler gözüyle yiyormuşçasına bakmaz arkadaşlar, kadınlar, hele ki hemcinslerine, öyle bakıyor öyle süzüyorlar ki, hiç çekinmeden hem de.

Herhalde estetikle ilgili bu, Altın Oran diye bir teori var, belki de belli özellikleri olan insan modelleri bizim dikkatimizi cezbediyordur. Bu, bakanı hemen abazan yapmaz.

• Şimdi herkesin tip iyi olacak diye bişi yok. Allah vergisi. Ama elindekini maksimum verimle kullanmak mesele. Suratına yakışan bir saç model, tercihen sakal. Güzel ve uyumlu kıyafetler, marka mümkünse.

O zaman kızlar bakıyor mu bakmıyor mu anlarsınız. Kızlardan kesik almak benim için günlük bir eğlence. Aralarında ömür boyu kölesi olacağım kadar güzelleri de çıkıyor bazen
  • Kadınların da erkek vücudundan aynı derecede etkilendiğini,body yapmış kaslı bir erkek görüntüsünden etkilendiğini söyleyen arkadaşlara katılmıyorum.Bu estetik bir görüntü olabilir ama erkeklerin kadın vücuduna bakıp hipnotize olmasınla uzaktan yakından alakası yok.Eğer aynı şeydir yada iki cinsiyet de eşit görseldir diyen erkekler varsa aramızda,ben onların çekici bir kadın vücudu gördüklerinde asla içlerinden geldiği gibi bakamadıklarını düşünüyorum.Bunun da sebebi ahlaksal dinsel utançsal faktörlerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi köle -- 28 Temmuz 2009; 11:54:02 >
  • Kadınlar erkek vücudundan etkileniyorlar bekli evet ama kesinlikle body yapmış kas yığını görüntüsünde olanlardan değil. Belki derli toplu bir vücud, hafif kaslı oranlı bir şekil estetik olabilir ama kas yığını olanlar değil.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.