Şimdi Ara

kadınlara eğitim hakkı verilmeli midir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İstersen kız kardeşini döv. Kimin umurunda?

Kendi içinde sana ne doğru geliyorsa onu yap.

• puskeviit kullanıcısına yanıt

islama göre başka dinden olan birinden ekstra vergi almak gayet adil, adaletli

şimdi eşitlik aramıyorsak bunda sorun yok demektir sana göre

aynı şekilde kölede alabiliriz zira o da adaletli islam kanunlarına göre

anca boş boş konusun, eşitlik istemiyoruz diye lol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 13 Nisan 2022; 18:16:1 >
  • Konuya yeni bir bakış açısı getirmek istiyorum:

Allah'ın eşit olarak yaratmadıklarını neden biz eşitlemeye çalışalım ki?  

Ama eğer adaletli olmak istiyorsak, bu defa herkese hakkınca eğitim vermek gerekir. (Tıpkı 150 kişilik birine günlük 3 litre içme suyu verilmesiyle, 3 aylık bebeğe de 3 litre su içirmeye çalışmamamız gibi.)  

(Düzenleme: İroni severim.) :D

• Vay be yobazliktan ekranin cami catladi.

• Arkadaş trollemiş. Bir sürü kişi cevap kasmış.

• ev temizliği ve yemek pişirme eğitimi verilebilir

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

çok çarpıtmışsınız hocam oysa size saygı duyuyorum yakışmadı.

• Kadinlara pozitif ayrimcilik verilmemeli; gunun sonunda o pozitif ayrincilik onlarin zararina oluyor.

Ornegin kadinlara her ay pms izni verilmesi gibi bise olsun. Tamam bu kadinlarin pms oldugu zaman ise gelmemesi rahat olabilir ama makro olarak baktiginiz zaman isverenlerin kadin calisan tercih etmemesine yol acabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok

• bu akşam emekçi bi ablayla aksiyona girmeden konuşuyorduk

konu evliliğe geldi

boşanmalar çok arttı dedi

neden arttı sence dedim

eskiden kadınlar pek çalışmıyordu şimdi çalışıyorlar kendi paralarını kazanınca bir yerleri kalktı o yüzden erkeklere katlanmıyorlar dedi @hamza5806

• Öyle omg

sen patronun sana para vermese ona katlanır mısın aynı mantık

• Şimdi konuyu 2 şekilde değerlendirelim, 1.ci seçenek laiklik olsun bu seçenekte kız kardeşini kesinlikle okula gitmesine öncelik etmelisin oda bir birey olarak okuyup kendi seçeneklerini belirleyerek okul bitiminde kendi mesleğini eline almalı, evlendiğinde kendi ayakları üzerinde duracagindan geçimsizlik halinde hayatını kendi çalışarak idame ettirebilir evlenmez ise aileye katkı sağlayabilir hiçbiri olmaz ise özgürce yaşamaya odaklanabilir, ikinci seçenek ise İslama göre okutmaman daha mantıklı nedeni ise kadının yeri evdir, dışarıda erkekler ile temas edecek okullar ayrı olsa bile toplu taşıma, yol , kantin vs. Erkeğin sesini duyacak tanımadığı erkeğin sesini duymak bile sıkıntı, ayrıca kız arkadaşları aklını çelebilir, okuyup iş hayatına atılırsa çok büyük günahlara girecek tanımadığı erkekler ile temas etme riski var, ama evde oturursa bu risklerin hiç biri olmayacak, dini bütün birine gelin gittiğinde boşanma riski çok düşük olacak çünkü bir işi yok eşinin eve ne getirirse onu yiyecek,eşi dovsede hakarette etse ondan ayrilamayacak hayatta yaşadığına şükredip eşinin düzelmesi için dua edecek, kendini ahirete arayacak vs. vs. daha bir sürü seçenek var altını sen doldurabilirsin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bence erkeklere de eğitim hakkı verilmemeli, avcı toplayıcıyken stres daha azdı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.