Şimdi Ara

Kadir Mısıroğlu ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
1
Favori
8.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mustafa.sefa

Herkesin bildiği doğrular yalan diyorsun abi sen neye hangi ömrüne dayanarak bunları söylüyorsun ya sanki yaşamış gibi. Tamam kadir mısıroğlunu sevme olabilir fakat o haklı değil bu haklı kim haklı o zaman bütün tarihçiler mi yalan söylüyor? Kimden duydun araştırdım deme birsürü yalan kaynak var. Kimi senin o tarih derdi aldığın

Kim demiş sana 600 sene hükümdar olduğunu? Kim demiş osmanlı hukuk sistemi böyle diye? Ben yaşamış gibi anlatıyorsam o tarihçilerde öyle anlatıyor.
    Yalan kaynak falan bilmem.1840 yılında laik nizamiye mahkemelerinin kurulduğunu git istediğin tarihçiye sor.Islahat fermanıyla gavura gavur demenin yasaklandığını bilmiyor musun?Ben kendim okudum da yazıyorum öyle kenarda köşede konuşan tarihçilerden öğrenmedim.İlla birinin bana anlatması gerekmiyor.Liseli falan da değilim öyle tarih dersi alayım.
    En basitinden git üniversiteliler için yazılan tarih kitaplarından al orada 1800'lü yılları oku bakalım.O yalan tarih dediklerinden çok daha acı şeyler göreceksin.O yalan dediğin lise tarih kitaplarında çoğu kötü olay sansürleniyor.Sen hayatında hiç ıslahat fermanına tepki gösterip müslüman halkın gayrimüslimlere saldırdı diye osmanlı toprağı olan arabistan yarımadasına ingiliz ve fransız gemilerinden asker çıkarıldığını ve suçlu bulunanların cezalandırıldığını duydun mu? Hangi tarihçi böyle olayları anlatıyor.Edirne selimiye camisinin bulgar ordusunun eline geçince yıkılmamasının bulgar kralının dokunmayın demesine bağlı olduğunu biliyor musun?

• Mehmet Akif Aydın, bu adam İslam hukuku konusunda da alanının en iyilerinden olduğu gibi hele Osmanlı hukuku konusunda Halil İnalcık hoca dahil bu alanda en iyisidir.
    Mısır efendi bu adamdan daha iyi biliyorsa, İslam ansiklopedisini yönetme ve düzenlemeden daha önemli işler yaptıysa onun dediği gerzekçe saçmalıklar doğrudur tabiki..

• ben ciddiye alıyorum. dopru söylüyor adam. saygı duy
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

üstat diye akademik bir ünvan yoktur.
    varsa tarihi bilgisi veya önemli bir savı uluslararası hakemli tarih dergilerinde makalesini yayınlatsında görelim.
    ancak kendi kanallarında ilkokuldan terk zeka seviyesine sahip kişilere masal anlatır.

hakemli dergiler uluslararası siyonist çetelerin elindedir. hatta topu illuminaticidir. kapaklarında gizlenmiş semboller görmüştüm bir keresinde. sikkofield değinmiş olabilir bu konuya. hatırlayamadım ben şimdi.

üstadın kitapları birgün mutlaka üniversitelerde okutulacaktır. bu kaçınılmaz. kötü cinlerin emrine girmiş illuminatici profların yazdığı büyülü ve bol yalanlı kitaplar elbet birgün yakılacaktır şüpheniz olmasın.

ayrıca hobbit serisinin son filminde osmanlıya aleni şekilde hakaret edilmektedir. duyarlı tüm vatandaşları protestoya davet ediyorum.

• Timurlénk kullanıcısına yanıt
    Son satıra güldüm aman padişah duymasın ciddiye alabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

quote:

varsa tarihi bilgisi veya önemli bir savı uluslararası hakemli tarih dergilerinde makalesini yayınlatsında görelim.
    ancak kendi kanallarında ilkokuldan terk zeka seviyesine sahip kişilere masal anlatır.

hakemli dergiler uluslararası siyonist çetelerin elindedir. hatta topu illuminaticidir. kapaklarında gizlenmiş semboller görmüştüm bir keresinde. sikkofield değinmiş olabilir bu konuya. hatırlayamadım ben şimdi.

üstadın kitapları birgün mutlaka üniversitelerde okutulacaktır. bu kaçınılmaz. kötü cinlerin emrine girmiş illuminatici profların yazdığı büyülü ve bol yalanlı kitaplar elbet birgün yakılacaktır şüpheniz olmasın.

ayrıca hobbit serisinin son filminde osmanlıya aleni şekilde hakaret edilmektedir. duyarlı tüm vatandaşları protestoya davet ediyorum.

Hobbitler Yahudi imiş!!

• quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

quote:

Hobbitler Yahudi imiş!!

Orclar da Türkmüş diyorlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

quote:

Hobbitler Yahudi imiş!!

Ben mason diye biliyorum,

iki elde cepte,bu 88 derece mason duruşudur,hemde sarışın bir hobbit,filmi Mason Kamalistlerin çektiğinin kanıtıdır..

• Bu eskiden bir ortak bulup umre turu düzenlemiş de paraları alıp kaçmış ortağının dediğine göre. Internette vardır araştıran bulabilir sanırım. Hani yapar mı derseniz yapar tipi kültürü çok müsait.
  • Nihal Atsız gibi bir tarihçinin olduğu ülkede buna tarihçi demek ayıptır, saygısızlıktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BarbarianTurk

Nihal Atsız gibi bir tarihçinin olduğu ülkede buna tarihçi demek ayıptır, saygısızlıktır

İsim-Mesaj

• Kadir MISIROĞLU'nun okuduğunun zekâtı kadar kitap belge vesair okumadan adamın hakkında adam akıllı araştırma yapmadan işkembe-i kübradan at atabildiğin kadar. neymiş efendim fes takıyormuş yok efendim köstekli saati varmış. Adamın ne giydiğinden kime ne? Biriside çıkıp demiyor ki bu adam bunu dedi ama buyur vesikaları bu iş esasen böyledir. karşı çıkacak olan adam "hayır efendim yalan söylüyor adam zaten deli, adam zaten bilmem ne" diyerek karşı çıkmaya çalışıyor. Bu adam aynı şekliyle fikirlerinin tam zıddını söylüyor olsaydı cümle âlem ayakta alkışlardı. Doksan senedir insanların beynine kazınmış şeylerin esasen palavra olduğunu söylediği için insanların hissiyatına dokunuyor. gerçeklerle değil hissiyatınızla hüküm veriyorsunuz.
  • Kaos131 kullanıcısına yanıt
    Ya geç o işleri arkadaşım.Kimse öyle bir şey demiyor hiç okumadan yazdın herhalde bunları."Biriside çıkıp demiyor ki bu adam bunu dedi ama buyur vesikaları bu iş esasen böyledir" demişsin.Ben sana bunun örneklerini verirsem özür dileyecek misin? Bu adam ve ekürisi olmayan torunlar yaratıp , o torunlardan kendilerine mektup yazdırdı.TEŞEKKÜR MEKTUBU.Komedinin vardığı boyutu göremeyecek kadar kör müsün? Ayrıca zekatı kadar okumayan adamlar demişsin sizin zihniyetle karıştırdın herhalde o konuyu.
  • Benim inancımın ilk emri "ikra" olduğu için şahsen okuduklarımı sığdıracak yer bulamaz oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MUHAFIZ44

quote:

Orijinalden alıntı: BarbarianTurk

Nihal Atsız gibi bir tarihçinin olduğu ülkede buna tarihçi demek ayıptır, saygısızlıktır

İsim-Mesaj

Atsız ırkçı diye kötü bir tarihçi mi oluyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaos131

Kadir MISIROĞLU'nun okuduğunun zekâtı kadar kitap belge vesair okumadan adamın hakkında adam akıllı araştırma yapmadan işkembe-i kübradan at atabildiğin kadar. neymiş efendim fes takıyormuş yok efendim köstekli saati varmış. Adamın ne giydiğinden kime ne? Biriside çıkıp demiyor ki bu adam bunu dedi ama buyur vesikaları bu iş esasen böyledir. karşı çıkacak olan adam "hayır efendim yalan söylüyor adam zaten deli, adam zaten bilmem ne" diyerek karşı çıkmaya çalışıyor. Bu adam aynı şekliyle fikirlerinin tam zıddını söylüyor olsaydı cümle âlem ayakta alkışlardı. Doksan senedir insanların beynine kazınmış şeylerin esasen palavra olduğunu söylediği için insanların hissiyatına dokunuyor. gerçeklerle değil hissiyatınızla hüküm veriyorsunuz.

Akademik geçmişi mi varmış? Neyi varmış ki ciddiye alayım? Sırf duymak istediğini söylüyor diye bunu sahipleniyorsunuz.Adam hukuk mezunu uydurup uydurup sallıyor.Hangi çevrede itibar görmüş? Hiçbir yer.Olan savaşlara bile yok diyor.

• bir iki konuşmasını dinlemiştim andavalın teki
  • tarihte bunun gibileri çok vardı da geriye adetlerinden başka bir şey bırakmadılar. Bu yüzden bunun gibiler gelecekte de çok olacak.

Ha bir de bu Mısıroğlu gençliğinde umre dolandırıcılığı yaparak geçinirmiş. Hatta bir ara çuvallamış da o çok methettiği Arap ülkelerine değil de Almanya'ya kaçıvermiş.
  • Bu adam trabzonludur bende trabzonluyum ama bu adam istanbulda ataturk hakkinda yapti aciklamalari trabzonda yapsa geceyi tenesirde gecirir bolgede hic sevilmez

• Kadir Mısıroğlu'nun tarihçi olduğunu iddia edenler, ya K. Mısıroğlu'nu hiç tanımıyorlar, ya da uydurduğu her şeye inanmak gibi bir sorunları var anlaşılan.
    Bu adamı 1995-97 yıllarında tanımıştım. İstanbul Boğazı, Kuleli Askeri Lisesinin önündeki yolun sahil tarafında "Ravza" çay bahçesi(şimdilerde adı YAKAMOZ" olan yer) adı ile işlettiği bir çay bahçesi vardı. Haftanın en az 3-4 akşamı oraya giderdik boğaz havası alıp çay içmeye. Böylece tanıştık. Tarihçi falan olmadığı gibi asıl mesleği Hukuk yâni avukatlıktır Akçaabat'lı bu meczûbun. Bir de oğlu vardı adı Selman.(Geçenlerde öldüğü haberini aldığımda üzülmüştüm.) Oğlu Selman küçükken menenjit hastalığı geçirmiş, kendi haline bir çocuktu. Tanık olduğum bir olay. Bir gün porselen çay tabağını düşürdü diye oğluna uluorta ettiği hakaret ve küfürler lügat görmemiş türdendi. O zaman haftanın iki günü (genelde Salı-Cumartesi akşamları) ziyaretine İ.B.B.'den ziyaretine gelenler olurdu. (Herhalde o zamanlar ayakkabı kutuları akıllarına gelmemiş olsa gerek.) Ravza çay bahçesine girişte sağda camekanlı kapalı bir kışlık bölümü vardır. Sağa kışlık bölüme girerken sağda cam ile çevrili bir ofis odası. Tarihçi olduğunu söyleyen biri elinde sararmış teksir kağıtları, bond tipi bir çanta içinde mühürler, hokka ve hokka mürekkebi vardı. Kolay gelsin dedim. Sağ ol dedi. Osmanlı Türkçesi ile bir şeyler yazıyordu kağıda. Ben de meraklıyım ya tarihe. Nedir dedim. Osmanlı tarihine ait belge hazırlıyorum dedi.
    Aklımdan belge mikrofilmden birebir kopya ya da fotokopi ile hazırlanır. Yani aslı/aslının kopyası ya da mikrofilmden alınır. Ortada hiç biri yoktu.
    Yazıyı bitirdi. Osmanlı mührüne benzer mührü bastı. Sonra kurusun diye güzelce üfürdü üstüne kağıdın. Sonradan öğrendim ki o kişi Mustafa Armağan denen sahtekar idi. O gün gözümün önünde sahte bir belge hazırlayıp sonradan milleti kandırmak için kullanacağı aklıma gelmemişti.
    Bilmeyen ve tanımayanlar için, bu iki sahtekarı anlatayım dedim de.. Kılavuzu Mısıroğlu olanın burnu ..... çıkmaz..

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.