Şimdi Ara

Kafam esti bi hevesle aldim ama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar Cumartesi gunü dolaşırken burda ( Gaziantep te) petshopcularin olduğu Bi keyvanbey pasajı var yolum oraya düştü balıklarda çok ilgimi çekti ordaki elemanlara sordum bu nedir şu nedir diye vs Bi akvaryum beğendim 60*20*30 balıklardan beğendiklerimi sectim ve
    2 köpek balığı
    2 buz balığı
    2 neon balığı
    2 moli balığı
    2 kedi balığı
    2 kılıc balığı
    1 melek balığı
    1 çöpçü beğendim aldım
    Bu akvaryuma hava motoru ve isitici lazim dediler onlarida aldim Kum lazim deadlier onlarida aldim bitki Güzel olur dedi onuda aldim Birde Mavi renk isik aldim ve eve geldim
    Basladim dizmeye akvaryumu bi Güzel yikadim iç dis :)
    Kumlari tabana tesviye ederek dizdim hava motorunu taktim isiticiyi taktim isigi taktim bitkileri Kuma gomdum suyu doldurdum Sonrada baliklari attim içine
    Fisleri taktim prize Güzel oldu ama kafama takilanlar var
    1 Akvaryumun ici şoyle cam gibi temiz berrak olmadi
    2 Hava motoru sanki bu akvaryuma gore büyük gibi ayarini buldum en dusuk ayarda bile gomdugum bitkileri cekip cikariyor ( bitkilerden vazgecsek baliklara zarari olurmu) bu olcude bi akvaryum icin nasil bi hava motoru onerirsiniz 60 20 40
    3 Yukarida yazdigim turdeki baliklarin yanina baska ne tur baliklar alabilirim
    Dedigim gibi birden kafam esti hevesle aldim ama hiç bi bilgim yok Insallah burdan sizlerinde yardimiyla ogrenecegim
    Simdiden herkese tesekkurler

• Size o akvaryumu o şekilde satana adama herşeyi geri verin paranızı da alın, tümüyle uyumsuz birbiriyle yaşamayacak balıkları hiç olmayacak bir akvaryumla beraber satmışlar, hiçbirşeyde anlatmamışlar, köpek balığı dediğiniz balık %90 pangasusdur o da 2000 litrelik akvaryum akvaryum ister 1,5 m ye kadar da büyür, buz balığı farklı su koşulları ister, neon balıkları en az 6lık koloniler halinde beslenmesi gerekir ve yumuşak su ister, moli balığı 1e 3d şeklinde bakılırsa mutlu olur neredeyse tuzlu suda yaşar (acı su balığıdır tatlı suda da yaşar ama keyifli olduğu su koşullarıdır) kedi balığından kastınız nedir onu bilemedim amatahmin ettiğim balıksa yazık olmuş, kılıç balıkları tropik sularda yaşar iyi yavru avcısıdır yine 1e 3d şekilnde bakılmalıdır, melek balığı güney amerika cichlididir yumuşak sulu bitkili akvaryumlarda bakılır, çöpçü dediğiniz kalender balıktır aslında kedi balığıgillerdendir. Akvaryuma balık en son konulur ki aşağı yukarı 15 gün süre gerekir, aldığınız filitrenin debsi nedir bilmek lazım, kum ne verdiler (tahminim midye kırığıdır) bitkiniz ne ışıklandırmanız ne birsürü soru yani.
    Bu kadar eleştiriden sonra yapılacaklara gelelim, akvaryumdaki balıkları çıkarın ve akvaryumcuya geri verin akvaryum hacminiz yaklaşık 48 litre kumla filan daha da düşer filitrenizin ucunda şelale aparatı gibi bir uç varsa suyun akış hızını azaltabilirsiniz, akvaryumda besleyebileceğiniz balıklar ancak canlı doğuranlar ya da neon tetra grubu balıklar olur (ikisini beraber bakarsanız canlı doğuranların yavruları neonlara yem olur) bu canlılar bitkili akvaryumlarda çok güzel yavru verirler (neonlardan yavru çok zor alınır alınsa bile büyütmesi çok zordur) kum olarak siyah hagen kum ya da silis kum önerebilirim bitki olarak ise başlangıçta bakımı kolay olarak ratola, bacoba, java moss veya bulabilirseniz pelia önerebilirim özellikle java moss yavruların içine girebileceği bir yapı oluşturur yavrular ayrılmasa bile bir kısmı burada yaşar, gelelim kuruluma; aldığınız kumu güzelce yıkayınız, akvaryumun tabanına 3-4 cm kalınlıkta olacak şekilde seriniz (bitkili akvaryumlarda bu kalınlık 10 cm e kadar çıkabilir aslında söylediğim kalınlık bitki için az bile olabilir) akvaryumu suyla doldurduktan sonra bitkileri ekiniz (aslında bitki önce ekilir sonra akvaryum içine bir tas koyulur onun içine su akıtılarak su dolumu yapılır) suyun içine tetra ve seranın nitrivec adlı ürünlerinden üzerinde yazılan kadar koyunuz (ikisinden birisi olur), akvaryum suyunu asla tamamen boşaltmayınız suyun %20 ni haftalık olarak dipten çekiniz (internette dip çekimi diye aratırsanız birsürü video bulursunuz) filitreyi de musluk suyu altında yıkamayın akvaryumdan çektiğiniz suyun içinde kaba pisliklerini atın yeterli, filitre üzerinde duyacağınız toprak kokusu bakterilerin yerleştiğini ve suyunuzu temizlediklerini gösterir suyun berrak olmasını sağlayan şey bu bakterilerdir bu süreç birkere oturdu mu hastalık filan olmadığı müddetçe sıkıntı yaşamazsınız başka sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım

• Hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
    Şimdi ben bu balıklardan en çok köpek ve kedi balığını beğendim çok kıvrak oldukları için bu ikisini besleyebilirmiyim ya da böyle kıvrak olan başka türler varmidir
  • elinizdeki akvaryumda olmaz o hacimde söylediğiniz türde balıklar aklıma gelmiyor köpek balığı dediğiniz balık 1.5m kadar oluyor 2000 litrelik hacim istiyor büyüyene kadar bakarım derseniz orası size kalmış
  • Hocam bu akvaryumda sarı prenses besleyebilirmiyiz
  • 120 litre civarında 1e 4d şeklinde olabilir, yavruyken alırsanız büyüyünceye kadar yaşarlar büyüdükten sonrada yaşarlar ama hayvanlara yazık olur, dediğim gibi ancak canlı doğuranlar ya da tek başına neon tetra grubuyla beraber rasbora filan olur
  • Pes gercekten, para için nasıl satıyorlar su canlıları bu sekilde hayret ediyorum...

Aynı konu su yavru kaplumbağalar icinde geçerli. Çoluk cocuğa özellikle satıyorlar bu hayvan minik ve hiç büyümüyor diye, zaten coguda buyuyemeden ölüp gidiyor...

Para için tamamen yanlış bilgilendirme...

O akvaryumda küçük ve canlı doğuran balık besleyebilirsin rahatlıkla, isi zamanla kaparsın sonra istersen daha büyüğüne geçersin ama bu sekilde küçük bir akvaryumla başlaman daha mantıklı cunku cogu insan ne kadar emek istediklerini anladıktan sonra soğumaya başlıyor :).

Mesela 6li neon+ molyler(1e3d)+gupyler iyi yasarlar beraber, hepsinin gereksinimleri birbirine yakındır ve başlangıç için iyi bir secimdir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.