Merhaba Beyler, Yeni bir sistem topluycam ve baya uzak kaldim bu konulardan şimdi sorum şu
INTEL P4 3000 (Prescott,800MHz,1MB,HT) BOX İşlemci ile INTEL Pentium 4 530 (3.0GHz,800MHz,1MB,HT,LGA775) BOX İşlemci arasındaki fark nedir ?? hangisi daha iyidir , socket 755 olmasi ne özelik katar ve socket 755 li modele hangi anakart modeli iyi gidr birde aralarindaki fiyat farkı çok az hangisi tercih edilmedilmedilir birde ısınma sorunu olurmu ne yapıcam ?
ve Pentium4 3.0C ve 3.0E dediğiniz ne yani c ve e ne demek ?
quote:
Orijinalden alıntı: OzKah
ve Pentium4 3.0C ve 3.0E dediğiniz ne yani c ve e ne demek ?
intel yeni isimler vermiş işlemcilerine. bence sen amd 64 topla çok daha iyi daha ucuz ve de geleceğe yatırım amd 64beni dinlee
quote:
Orijinalden alıntı: cck_ylmzzz
intel yeni isimler vermiş işlemcilerine. bence sen amd 64 topla çok daha iyi daha ucuz ve de geleceğe yatırım amd 64beni dinlee
Alıntıları Göster
yok abi amd istemiyorum , intel de yorum yaparsan sevinirim
quote:
yok abi amd istemiyorum , intel de yorum yaparsan sevinirim
Alıntıları Göster
sen bilirsin baba intel benim alanıma girmiyor intel zamnı bitti
quote:
Orijinalden alıntı: cck_ylmzzz
sen bilirsin baba intel benim alanıma girmiyor intel zamnı bitti
3.0c dediğin zaman prescott olmayan yani 512 cacheli işlemcidir artık bulamnda zordur. 3.0E prescott işlemcilerdir yani 1mb cacheli. ikiside 800mhz olup hyperthreading desteklidir. C serisi E serisine göre daha az ısı ile çalışır.
bir diğeri 775 olan yeni sınhıf bacaksız işlemci diye tabnir edilen işlemcilerdir. kararı tamamen kesene ve zevkine göre sen ver.
quote:
Orijinalden alıntı: rabesantrata
3.0c dediğin zaman prescott olmayan yani 512 cacheli işlemcidir artık bulamnda zordur. 3.0E prescott işlemcilerdir yani 1mb cacheli. ikiside 800mhz olup hyperthreading desteklidir. C serisi E serisine göre daha az ısı ile çalışır.
bir diğeri 775 olan yeni sınhıf bacaksız işlemci diye tabnir edilen işlemcilerdir. kararı tamamen kesene ve zevkine göre sen ver.
Alıntıları Göster
775 İÇİN ÇOK ERKEN SEN 3.0 E AL KURTUL
quote:
Orijinalden alıntı: alfa147
775 İÇİN ÇOK ERKEN SEN 3.0 E AL KURTUL
Alıntıları Göster
tavsiyem 3.0e dir
quote:
Orijinalden alıntı: mtkulac
tavsiyem 3.0e dir
Alıntıları Göster
peki beyler anakart olarak ne önerirsiniz
quote:
Alıntıları Göster
kardeş oc falan yapacaksan c işlemciyi tercih et.eğer oyun oynuyorsan amd de alabilirsin
quote:
Orijinalden alıntı: beyazfatih
kardeş oc falan yapacaksan c işlemciyi tercih et.eğer oyun oynuyorsan amd de alabilirsin
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: beyazfatih
amd nin sürekli olarak oyun bilgisayarı gibi gösterilmesi yanlış.bazı oyunlarda intel daha iyi.nitekim masaüstü programların da ki intel üstünlüğüde sanıldığı gibi çok değil ,çoğunlukta intel iyi olmasına rağmen amd nin üstün olduğu uygulamalarda az değil.amd nin 64 bit özelliği ise henüz aktif değil.aktif olduğunda mevcut intel rakiplerini yerle bir etme ihtimali var. sana tavsiyem ise nforce 4 lü (socket 939) amd işlemciler gelsin ,şöyle bir ne nedir belli olsun ondan sonra al bilgisayarını.tahminim ve tavsiyem amd daha iyi bir tercih.
quote:
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: OzKah
ben anakartımdan oldukça memnunum. fiyatı da uygun bkz. 865PE Neo2
quote:
Orijinalden alıntı: rabesantrata
quote:
Orjinalden alıntı: OzKah
ben anakartımdan oldukça memnunum. fiyatı da uygun bkz. 865PE Neo2
Alıntıları Göster
karıştırma kafanı paran varsa imzamdaki kartı eger imkanın el vermiyorsa 865 çipsetlisini alabilirsin. cpu olarakta Lga ları boş ver daha yeni yeni geldi denenmedi etmedi. arada çok bir fark yok. biri bacaklı biri bacaksız.
quote:
Orijinalden alıntı: hoja
karıştırma kafanı paran varsa imzamdaki kartı eger imkanın el vermiyorsa 865 çipsetlisini alabilirsin. cpu olarakta Lga ları boş ver daha yeni yeni geldi denenmedi etmedi. arada çok bir fark yok. biri bacaklı biri bacaksız.
Alıntıları Göster
bulabilirsen 3.0 c al.anakartta Gigabyte 8IPE1000G.bu karttan şaşma.mükemmel bi board.ah bitanede bende olsa
quote:
Orijinalden alıntı: Çıtırık
bulabilirsen 3.0 c al.anakartta Gigabyte 8IPE1000G.bu karttan şaşma.mükemmel bi board.ah bitanede bende olsa
Alıntıları Göster
asus p4 p800
quote:
Orijinalden alıntı: fubo
asus p4 p800
Alıntıları Göster
1mb cache 3.0 ve ipe1000g işini görür
quote:
Orijinalden alıntı: unhappyboy
1mb cache 3.0 ve ipe1000g işini görür
Alıntıları Göster
intel hep böyle kafa karıştırır.amd yi seçsen daha iyi olurdu