Şimdi Ara

Kafamdaki sisteme öneri lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandır laptop kullanıyorum ve laptopum eskidi artık masaüstüne geri dönüş yapma vakti geldi okulda bitti zaten, laptop o kadar da gerekli değil. Bütçe olarak 3500(zorlama olarak +500 daha maksimum) civarı düşünüyorum. SAMSUNG 23.6" S24D390H monitorüm var, geçen ay logitech G27 aldım. Steam summer sales dan bir kaç tane de oyun topladım indirimden tek eksik kasa artık.

Aşağıdaki gibi bir sistem kurdum fiyat olarak 3600 diyor ancak kasa seçimi ve psu konusunda hiçbir fikrim yok o konuda yardım lazım. Seçtiğim parçalarda(özellikle işlemci) konusunda önerileriniz dikkate alacağım çünkü donanımlara tam olarak hakim değilim. Kocaelide yaşıyorum ama donanımları satın olma konusunda istanbul-ankara falan elden alınca daha uyguna gelecek bildiğiniz yer varsa onu da halledebilirim. Mümkünse axess'e taksit yapan bir yer benim için efsane olur.

Öneriler için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarthKangal -- 20 Haziran 2015; 17:30:05 >

• Alternatif;
  • krmkkr kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam. MSI da coil whine sorunu var diyordu bazı forumlarda asus daha az sorun çıkartıyor demişlerdi o yüzden asus'a yönelmiştim ben
  • DarthKangal kullanıcısına yanıt
    Dostum oyun için i7 ve 16 gb ram gerekli değil ve senin seçtiğin işlemci oc olan bir işlemci ama anakart oc olmayan bir anakart.
    Samsung 250 evo 120 gb
    Corsair 200r kasa
    Zalman zm600 600w power supply
    1 tb wd blue hdd
    Bunun dışında i7 sistem yazdığın için i7 4790 işlemci
    Msi h97 gaming 3 anakart
    16 gb ram yaDığın için bende o şekilde ekledim kingston savage hyperx 2x8 gb 1600mhz ram
    Bu şekilde 2502 lira ediyor bunun üstüne istediğin marka gtx 970 ekran kartını ekleyebilirsin ve istediğin işlemci soğutucusunu da eklersin yaklaşık 4000 lira eder.
    Umarım yardımcı olmuşumdur istersen ram ve işlemci düşürüp maliyeti azaltabilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aytug25 kullanıcısına yanıt
    Öneri için çok teşekkür ederim.

Son dönemde donanımlardan fazlasıyla uzak kalmıştım. Yorumlar o yüzden önemli benim için. Arkadaşım Zotac 970 amp extreme ekran kartı almam konusunda çok ısrar ediyor. Biraz daha araştırma yapınca 900 serisindeki bütün kartlarda coil whine sorunu meydana gelebiliyormuş o yüzden o konuda marka elemek mantıklı gelmedi. Zotac için nvidianın ortağı olduğu için iyi ekran kartlarını onlar alıyormuş diye okudum bir yerde(neredeydi hatırlamıyorum şu an). Zotac 970 amp extreme boyut olarak biraz büyük bir kart. Kasaya sığdırma konusunda problem yaşarmıyım acaba diye düşündürüyor sadece.

wdnin blue serisi hızlı olandı sanırım. O konuda da wd blue düşünüyorum bende.

i7 ve 16 gb gereksizmiş haklısın o yüzden i5 4690 ram olarak da G.Skill 8 GB(2x4gb) RipjawsX Kit – F3-12800CL9D-8GBXL yazdım.

Son bir soru intelde k ile biten modeller oc'li modeller sanırım. Onlardan gerek yok o zaman.

Son durumda bu şekilde oluyor. işlemci soğutucusu da ekleyince 4000 civarı olacak. 550W psu yeterli gelecek mi acaba o konuda bir fikrin var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarthKangal -- 20 Haziran 2015; 19:45:26 >

• Zotaci abartmis ustelik burdaki distribütörun biri battı (maskom)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Dostum bu şekilde daha iyi olmuş sistem 550w konusunda kain birşey demek istemiyorum ama bence fiyat çok farketmezse kasa ve poweri ayrı ayrı alın 600w ile ileride herhangibir donanım değiştirirseniz size sıkıntı çıkarmaz i5 işlemciler i7 kadar çok ısınmıyor oc olmadığından çok pahalı olmayan bir soğutucu alsanız yeterli olur sıvı soğutmaya boşuna fazla para vermyin bence.
    Yanlış hatırlamıyorsam inventusun sitesinde 200r kasanın ekran kartı boşluğu işlemci soğutucu için olan boşluğu yazıyordu oradan da kontrol edebilirsiniz.
    Sistemi toplayınca ss paylaşmayı unutmazsınız umarım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bi kaç öneri lazım
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Zotaci abartmis ustelik burdaki distribütörun biri battı (maskom)

Hocam o kadarını bilmiyorum ama incelemelere baktığımda iyi kart falan diyorlar, soğutma açısında da gayet iyi diyorlar.(Zotac babamın şirketi değil onları öyle iyi böyle iyi gibi propaganda yapmıyorum ). Ama açıkçası diğer markalarla karşılaştıran bir inceleme de bulamadım. 970 alıyorsan zaten iyi sonuçlar verecektir seçim yaparken iyi soğutana ve sessiz olana yönelin diyenler var.
  • aytug25 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam sistemi kurunca oyun içi bir fps paylaşımında da bulunurum Eğer büyük bir sorun çıkmazsa maksimum 1 ay içinde sistemi kurmuş olurum

ekran kartı boşluğu için 45 cm demiş. Zotac'ın kendi sitesinde bulamadım ama bir sitede boyutu için 11.8 inç demişler o da 30 cm zaten her türlü sığıyor ama diğer slotları kapatabilir falan demişler. Ram slotlarını kapatmayacağı için sorun yok bence 550W konusunda ise inventus da aynı kasanın 650W olan modeli de var ama novada sadece 550W olan modeli var. Parçaları ayrı ayrı yerlerden toplamam gerekebilir o yüzden ama halledilir. İki tane vidayı kendimiz de takarız

O zaman dostum şimdiden hayırlı olsun sistemin zaten anlıyorsanız kendi kasanızı toplamanın zevki bir başka

• Dostum makineyi aldım, topladım, kurulumları yaptım.

Bu ilk çalıştırmadan(Henüz oyun deneme fırsatım olmadı, yarın akşam artık)

Yalnız almadan önce ufak bir iki değişiklik yaptım. Ram'in aynısını novadan aldım geri kalanı inventustan aldım. Buna benzer düşünen arkadaş varsa bana toplamda 3800 civarına patladı tek eksik işlemci soğutucusu kaldı o da stokta yok diye. İşlemci soğutucusu olarak da NOCTUA NH-L9i alacağım diye planlıyorum. Oyun performansı hakkında da bilgilendirme yaparım ilerleyen günlerde.

Sana da teşekkür ederim yardımcı olduğun için

Ayrıca Nerd Miner arkadaşın da dediği gibi Zotac abartılmış biraz. Evgaya döndüm. Sana da teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarthKangal -- 3 Temmuz 2015; 1:05:32 >

Kardeşim ne yaptın böyle oc olmayan işlemciye o anakarta niye para verdin ufak değişiklik değil rayından çıkarmışsın büyük israf olmuş.

Z97 anakartlar k serisine ozel oc icin yapılmıştır elinde k olmayan islemci var ya anakarti iade etmelisin ya islemciyi

Keske son halini bir atsaydin cx750 ye verdiğin parada israf sayılır o sisteme fazlayi gec corsair gereksiz pahali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 3 Temmuz 2015; 1:48:08 >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    8-9 ay sonra k serisi i7'ye ya da yeni gelecek olan k serisi i5 e geçme planım var, 750 de fazla değil onun için de sli yaparım diye öyle aldım. Yapmaya da bilirim ama yapmak istersem çok fazla şey değiştirmem gerekecekti o yüzden şu an hazır dururum uygunken böyle yapayım dedim

Şuanki halinden gayet memnunum, en azından oynadığım oyunlarda ultrada rahat bir şekilde oynuyorum. Project cars, assetta corsa, ark falan oynuyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.