< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kafamı Çok Sert Çarptım, Bir Şey Olmuş Mudur?
6 Saat Önce Kafanı Çarptıysan...
Kafanı sert bir şekilde çarpmak endişe verici olabilir. Çarpmanın şiddeti ve belirtiler ortaya çıkma süresi önemlidir. 6 saat önce kafanı çarptıysan ve şu belirtilerden herhangi birini yaşıyorsan, derhal tıbbi yardım almalısın:
- Bilinç bulanıklığı veya konfüzyon
- Kusma
- Baş ağrısı
- Hafıza kaybı
- Denge sorunları
- Konuşma güçlüğü
- Görme değişiklikleri
Kafanı Vurduysan Kaç Saat Uyumamalısın?
Hafif bir kafa travması durumunda bile, mümkünse en az 24 saat uyumaktan kaçınmalısın. Uyku, beyninin iyileşmesi için gereklidir.
Kafanı Sert Vurduysan Başın Ağrıyorsa...
Hafif bir kafa travmasından sonra baş ağrısı yaygındır. Ağrıyı hafifletmek için asetaminofen veya ibuprofen gibi reçetesiz satılan ağrı kesiciler alınabilir. Ancak ağrı şiddetliyse veya devam ediyorsa, tıbbi yardım almalısın.
Kafanı Duvara Vurduysan...
Kafanı duvara vurmak, özellikle sert bir şekilde vurduysan, hafif bir kafa travmasına neden olabilir. Yukarıda belirtilen belirtiler varsa tıbbi yardım almalısın.
Kafanı Çarptıysan, Ağrıyorsa...
Kafanı çarptıktan sonra ağrı yaşıyorsan, bu hafif bir kafa travması belirtisi olabilir. Ağrı devam ederse veya şiddetlenirse, tıbbi yardım almalısın.
Kafanı Çarptıysan, Bir Şey Olur Mu?
Hafif bir kafa travması durumunda, çoğu insan tamamen iyileşir. Ancak ciddi kafa travmaları beyin hasarına neden olabilir. Çarpmanın şiddeti ve ortaya çıkan belirtiler, olası sonucu belirler.
Kafanı Vurduysan, Bir Şey Olur Mu?
Hafif bir kafa travmasından sonra bile, yukarıda belirtilen belirtilerden herhangi birini yaşarsan tıbbi yardım almalısın. Erken teşhis ve tedavi, olası komplikasyonların riskini azaltmaya yardımcı olabilir.