Şimdi Ara

KAFAYI YEDİRTEN ACER 5520

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 15 ay önce hediye gelen acer aspire 5520 notebook'um sapıttı. Fabrika çıkışında linux işletim sistemi vardı. Ancak ben bilmediğim için bir bilgisayarcıda format attırıp xp'ye çevirdik sistemi. Bilgisayarım ilk zamanlar iyiydi. Sonra ısınmalar başladı her 5520'de olan problem bu. Herşey çok güzeldi şu son 4 güne kadar. İnternetimi limitsize çevirdim. Bu nedenle de bol bol download yapmaya başladım. Bugün bilgisayarımda bazı acayiplikler oldu. Buna benzerleri oluyordu ama ben pek takmıyordum. Sık sık hata vermeye başladı. Bunlardan başlıcası winglon.exe hatası vs. Daha sonra acaip kasılmalar meydana geldi. İnternette 2 sekme açtıktan sonra sekme kapatmak istediğimde kapatmayıp kitlenmeye başladı. Tek çaresi pilini sökmek oldu. Sanal bellek az uyarısı almaya başladım. Daha önce hiç bu uyarıyı almamıştım. Ayrıca bilgisayarımda kapanmıyor. Bu sorunuda uzun süre kapatma tuşuna basarak çözebileceğimi söylediler. Bende öyle yapıyorum artık. Birde internet explorer sayfası açtığımda masaüstüne dönemiyorum. Hep internet sayfası kalıyor. Görev yöneticisinden görevi sonlandırırsam ancak görebiliyorum masaüstünü. Bu sorunlar artık beni çok sıkmaya başladı. Çözümü ne olabilir? Bu gidişle günün modası olan netbook almaya yönelicem. Saygılar!

• Yok mu bi cevap atıcak ilgili kişi?
  • virus girmis, bilgisayarla bir alakasi yok.
  • Virüs taraması yaptım. Evet haklı çıktınız bir virüs bulundu. Birde bu virüsü nasıl temizleyebilirim?
  • Bir arkadaşımın tavsiyesi üstüne sistem geri yükleme yaptım. Bilgisayarım düzeldi aynı eskisi gibi oldu. Birde kaspersky antivirüs programını yükledim. Artık içim rahat yardımınız için çok teşekkür ederim. Hiç aklıma virüs gelmemişti valla. Saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: mémét..!!

Hiç aklıma virüs gelmemişti valla.

• quote:

Orjinalden alıntı: speedman

quote:

Orjinalden alıntı: mémét..!!

Hiç aklıma virüs gelmemişti valla.

Evet biraz komik gelebilir ama öyle. Biraz panik bi insanım ben o yüzden büyütürüm herşeyi virüs kadar ufak bi problem olcağını sanmamıştım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birde arkadaşlar şu aralar kafama takılıyor hep acaba laptopumu satıp netbook mu alsam diye sizce hata mı yapmış olurum?
  • Yaaa arkadaş interneti sınırsız yapıyorsun....Sonra sınırsız indiriyorsun...Bilgisayarına virüs giriyor ve sen acer 5520 kafayı yedi diyorsun....Nasıl iştir ben anlamadım...Bu makineyi 1 seneden fazladır kullanıyorum....Şu ana kadar her türlü ihtiyacımı karşıladı...Hem de sorunsuz...Şimdi foruma bakıyorum herkes veryansın ediyor....Ya benim kullandığım bilgisyar acer değil ya da bu insanlar bilgisayar kullanmasını bilmiyorlar...
    Benimkinde ısınma problemi dahi yoktur...Oyun oynarken bile...Çünkü işlemcinin temiz tutulması diye bişey var....Sen temizlemezsen bu makine nasıl nefes alacak tabiki ısınır...Lütfen eleştirirken biraz kendi kullanım şeklimizi de gözden geçirelim ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: YeniRakI_22

Yaaa arkadaş interneti sınırsız yapıyorsun....Sonra sınırsız indiriyorsun...Bilgisayarına virüs giriyor ve sen acer 5520 kafayı yedi diyorsun....Nasıl iştir ben anlamadım...Bu makineyi 1 seneden fazladır kullanıyorum....Şu ana kadar her türlü ihtiyacımı karşıladı...Hem de sorunsuz...Şimdi foruma bakıyorum herkes veryansın ediyor....Ya benim kullandığım bilgisyar acer değil ya da bu insanlar bilgisayar kullanmasını bilmiyorlar...
    Benimkinde ısınma problemi dahi yoktur...Oyun oynarken bile...Çünkü işlemcinin temiz tutulması diye bişey var....Sen temizlemezsen bu makine nasıl nefes alacak tabiki ısınır...Lütfen eleştirirken biraz kendi kullanım şeklimizi de gözden geçirelim ...

+1000
  • quote:

Yaaa arkadaş interneti sınırsız yapıyorsun....Sonra sınırsız indiriyorsun...Bilgisayarına virüs giriyor ve sen acer 5520 kafayı yedi diyorsun....Nasıl iştir ben anlamadım...Bu makineyi 1 seneden fazladır kullanıyorum....Şu ana kadar her türlü ihtiyacımı karşıladı...Hem de sorunsuz...Şimdi foruma bakıyorum herkes veryansın ediyor....Ya benim kullandığım bilgisyar acer değil ya da bu insanlar bilgisayar kullanmasını bilmiyorlar...

Arkadaşım öyle diyorsunda ben bu makineyle bir film download edemiceksem napayım.Tamam virüs benim hatamdı kabul ediyorum zaten onu çözdüm şu an hiç bir virüs yok bilgisayarımda.Isınma problemine gelince firmaların öyle bir garanti sistemi var ki vida çizildi veya içine konulan gizli bir kağıt kapak açılınca yırtılırsa garanti dışı kalıyor.Ben şimdi cesaret edip açabilir miyim o kapağı söyle bana?

• Mehmet kardeşim tamircilere götür bilgisayarı garantisi devam ediyor ona göre bu bilgisayarın işlemci fanını temizleyin de...bak onlar bu işi bilgisayarı açmadan nasıl yapıyorlar....Bu işleme en fazla 10 ytl verirsin ...Ben bunu iki ayda bir yaptırıyorum ve içerisinden çıkan toza hayret ediyorum...Bu tozla bu makine nasıl çalışır diye...Bi dene bakalım bu işlemi sonra bilgisyarın performansının nasıl arttığını göreceksin...Tavsiyemdir...
  • fanı açmadan nası temizliyolar. elektrik süpürgesiyle mi
  • quote:

Mehmet kardeşim tamircilere götür bilgisayarı garantisi devam ediyor ona göre bu bilgisayarın işlemci fanını temizleyin de...bak onlar bu işi bilgisayarı açmadan nasıl yapıyorlar....Bu işleme en fazla 10 ytl verirsin ...Ben bunu iki ayda bir yaptırıyorum ve içerisinden çıkan toza hayret ediyorum...Bu tozla bu makine nasıl çalışır diye...Bi dene bakalım bu işlemi sonra bilgisyarın performansının nasıl arttığını göreceksin...Tavsiyemdir...

Kardeşim yanlış biliyon. Serviste fan temizliği 25$ + KDV, Bios update 20$ + KDV. Ben de birazdan Acer ve yetkili servislerine ve bunların hizmet anlayışına saalıcam da şimdiden yazayım dedim.
    Yazmayı unuttum. Aslında -en azından Acer'ın bu modeli için konuşayım- fan çok toz tutmuyor. Sol üst taraftaki fan havayı dışarı veriyor. Havayı verirken fanın önündeki ızgara önünde toz birikiyor. Sıcak hava dışarı çıkamadığı için makina ısınıyor. Toz bloğu ızgaranın önünü blok olarak kapatmış oluyor çünkü. Eski masaüstü bilgisayarımda ise fan tozlanır ve dönme hızı yavaşlar yada dururdu. Bu makinada fan çalışmaya devam eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi repsn -- 15 Temmuz 2009; 11:08:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: repsn

quote:

Mehmet kardeşim tamircilere götür bilgisayarı garantisi devam ediyor ona göre bu bilgisayarın işlemci fanını temizleyin de...bak onlar bu işi bilgisayarı açmadan nasıl yapıyorlar....Bu işleme en fazla 10 ytl verirsin ...Ben bunu iki ayda bir yaptırıyorum ve içerisinden çıkan toza hayret ediyorum...Bu tozla bu makine nasıl çalışır diye...Bi dene bakalım bu işlemi sonra bilgisyarın performansının nasıl arttığını göreceksin...Tavsiyemdir...

Kardeşim yanlış biliyon. Serviste fan temizliği 25$ + KDV, Bios update 20$ + KDV. Ben de birazdan Acer ve yetkili servislerine ve bunların hizmet anlayışına saalıcam da şimdiden yazayım dedim.
    Yazmayı unuttum. Aslında -en azından Acer'ın bu modeli için konuşayım- fan çok toz tutmuyor. Sol üst taraftaki fan havayı dışarı veriyor. Havayı verirken fanın önündeki ızgara önünde toz birikiyor. Sıcak hava dışarı çıkamadığı için makina ısınıyor. Toz bloğu ızgaranın önünü blok olarak kapatmış oluyor çünkü. Eski masaüstü bilgisayarımda ise fan tozlanır ve dönme hızı yavaşlar yada dururdu. Bu makinada fan çalışmaya devam eder.

Evet arkadaşıma aynen katılıyorum.Bende bi delilik yapıp fanı açtım temizledim.Gerçekten baya bir toz tutmuş süpürge tuttum içine temizledim.Sonra kapattım.Bilgisayarı açmak için tuşa bastım tık yok bi süre bekledim tekrar bastım açıldı.Acer yazısı çıktı sonra siyah ekranda kaldı.Bikaç denemede de aynısı olunca tamirciye verdim.Formatlandı daha biraz önce aldım bilgisayarım şu an yeni doğmuş bebek gibi valla

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.