Abit AI7 Board kullanıyorum bir haftadır. Önceki boardım Intel D865PERLx'di işlemci P4 3.0 E Ghz işlemci ısısı önceki boardda 33 dereceden bir adım yukarı çıkmazken bu boardda 45 gösteriyor. Zalman 7000 Cu bakır işlemci fanım ve altına da özenle sürdüğüm Arctic Silver 5 Macun var bu boardların sensörleri mi bozuk. Çözümünü bilen var mı?
45 derece , çok fazla olmamakla birlikte , abit AI7'ye zalman 7000Cu'yu monte edememiştim , bildiğim kadarıyla uyumsuzdu ama emin değilim. Soğutucunun tam oturmaması ve fanın yavaş dönüyor olması olası.
Fan Hızı 2500 rpm, Zalman sorunsuz oturdu. Başka bir neden olabilir mi ya? BIOS falan hepsini denedim
Isı ölçme noktası farklı olduğu için böyle bir fark yaratmış olabilirmi.
Hocam abit'in ısı ölçme noktası , tam olarak çekirdeğin arkasına dokunacak şekilde , esnek bir parça olarak tasarlanmış , doğal olarak sıcaklığın en yüksek olduğu nokta. Belki de arkadaşın eski boardında daha kenar bir yerden ölçüyor ve düşük gösteriyordu ama benim zamanında kullandığım aynı board aynı işlemci ile daha düşük sıcaklıklarda çalışıyordu... Söylediğiniz mantıklı , fakat yine de normalin az da olsa üstünde bir sıcaklık...
sensörlerle ilgili bir sorun olabilir sen yaptığın işten eminsen (soğutucu ve termal macunun da sürmüşsen b) bir sorun çıkacağına sanmıyoru